SDA-All about

suspect_zero

#57151 Re: SDA-All about

Post by suspect_zero »

MarlboroGold wrote: 05/03/2021 23:43 Najveći problem je što intelektualne veličine nisu najglasnije, već upravo poprilično limitirani ljudi koji vode kolo godinama i ne dopuštaju ovim prvima da isplivaju. Na kraju narod je najveći krivac... velike stope nepismenosti i neobrazovanosti. Može biti bolje samo kad bi počeli raditi upravo na opismenjavanju i obrazovanju stanovništva da se stvori kritična masa za neke druge bolje opcije.
Nemamo kritičnu masu zato što su nam planski otjerali radno-sposobnu i reproduktivnu populaciju.
Postali smo zemlja polupismenih i nepismenih staraca koji su njihovo biračko tijelo.
Ja svoju mater od 70-tak godina ne mogu opismeniti, al mogu uticati da ne glasa više nikada za kriminalce SDA.....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#57152 Re: SDA-All about

Post by pici »

zippoo87 wrote: 05/03/2021 23:21 Pa o cemu ces progresivnom pricati sa Bakirom,Sebijom,Osmanovicem,Reisom,Zukicem i ostalom kamarilom ?
Pa oni ni internet ne znaju jos koristiti a internet se u BiH koristi 20 godina a kamoli nesto naprednije.

O cemu ces ovdje na temi razgovarati sa seljacima veseljacima bunkom,patonom,ovim seljacima iz dijaspore,sto tamo zive i rade,a glava im u njihovom selu i u BiH 24sata...pa ti budu u drugoj drzavi 10 godina,a ne savladaju 10 rijeci jezika u drzavi u kojoj rade.

Pa kod seljaka se i dan danas smece izbacuje iz auta pored puta ili baca u rijeku/potok,kada krenu u grad na posao...u selima niko ziv otpad ne placa.
Mnogi ni vodu ni ostale komunalije...sve su to neke mucke.

Pa onda kada zapada jaka kisa,pa poplavi i izbaci im svo smece u kucu i dvoriste,onda svi iz budzeta da placaju
Evo ovdje sela koja pripadaju mom gradu,vecinom su to urbana sela ali opet odvoz smeca misaona imenica...svakih 200 metara divlja deponija...nece seljak minimum emancipacije da usvoji.
Onda preko stranke dodju u gradove,dobiju posao i rade ovo isto...samo u gradu
I onda laju ovako po internetu i brane stranku koja im je sve u zivotu dala...osim pameti i sposobnosti ali dok je stranke,njima to i ne treba.
Zato seljadija brani zivotom SDA ,kao i ostale stranke koje rade po istoj matrici...jer znaju da ako padne SDA,padaju i oni i ide povrat u selendru.
:thumbup:

Image

gledam ga danas u foči i ispred dzamije zagrno kaput ovako na ramena i don kum bOkir tapse svoje uzdanice samo sto mu ruku ne ljube... teski papak i kompleksas
Osim_13

#57153 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

skafiskafsnjak wrote: 05/03/2021 20:39 Hvala Bake

Image
Fadil bi na ovo rekao "eto vidite da se može i sa 3 marke".
MarlboroGold

#57154 Re: SDA-All about

Post by MarlboroGold »

suspect_zero wrote: 05/03/2021 23:52
MarlboroGold wrote: 05/03/2021 23:43 Najveći problem je što intelektualne veličine nisu najglasnije, već upravo poprilično limitirani ljudi koji vode kolo godinama i ne dopuštaju ovim prvima da isplivaju. Na kraju narod je najveći krivac... velike stope nepismenosti i neobrazovanosti. Može biti bolje samo kad bi počeli raditi upravo na opismenjavanju i obrazovanju stanovništva da se stvori kritična masa za neke druge bolje opcije.
Nemamo kritičnu masu zato što su nam planski otjerali radno-sposobnu i reproduktivnu populaciju.
Postali smo zemlja polupismenih i nepismenih staraca koji su njihovo biračko tijelo.
Ja svoju mater od 70-tak godina ne mogu opismeniti, al mogu uticati da ne glasa više nikada za kriminalce SDA.....
Stoji i zato treba raditi na stvaranju novih i da se podrže sadašnji kojih ipak ima, ali teško. Čak i da krene ka boljem opet će to biti dug proces. Drugo rješenje ne postoji... jedino napuštanje zemlje.
drug_profi

#57155 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

McGradySA wrote: 05/03/2021 14:40 Gdje to ima Bošnjaka ateista?Ja za ovoliko godina ne vidjeh nijednog.
Pa neš ga ni vidjet jer taj se neće izjasniti Bošnjakom, kojem je odrednica i znak raspoznavanja određena vjera, već će se nazivati Bosancem kao i svi drugi ateisti iz razlicitih kulturnih sredina. Kao npr sto se ja smatram Bosancem prije svega.
__Phoenix__

#57156 Re: SDA-All about

Post by __Phoenix__ »

Biti ateista a bosnjak je pod takvom stigmom da je nekima lakse reci da si gej
Chisum

#57157 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

jazzer wrote: 05/03/2021 12:57
O delikatnosti uvođenja nekog novog locdowna u Federaciji BiH govorio je premijer Fadil Novalić.

"U lockdownu smo bili jedni od najuspješniji na cijelom svijetu, dobili smo papirnatu potvrdu od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)", kazao je on.
Hej, papirnatu potvrdu imamo, crno na bijelo. :lol: :lol:

A kako bi i ostali jedni od najuspjesnijih na svijetu nabavili smo i 100 respiratora za 10 miliona, da nam ljudi ne umiru.

Hoce mi nesto biti kad mu vidim onu futavu, lopovsku facu.
:lol: :lol: :lol:

Pravo ono priglupo, lazljivo SDA nedonosce... Dan ne prodje, a da ova seoska varalica ne lupi neku glupost, pa od sebe, a i onih koje predstavlja, napravi jos vecu sprdnju - sada vec svjetskih razmjera.

Nego, sta kazu SDA sadaka-minderlije, je li im, a poslije one bruke, nakon sto su mu ga podojili usred Sarajeva i po ko zna koji put obrukali i ponizili ovaj narod, i Pickousti izdao kakav "papirnati" certifikat, ili su samo dobili po bitch-slap?
Last edited by Chisum on 06/03/2021 01:13, edited 1 time in total.
Mer11

#57158 Re: SDA-All about

Post by Mer11 »

skafiskafsnjak wrote: 05/03/2021 16:04
foxlife wrote: 05/03/2021 16:02
skafiskafsnjak wrote: 05/03/2021 15:56
Pa znas sta, ako cemo realno... Ni vjera ni nacionalnost.
Ja nisam nijednom rekao da sam za to...da se to gura. Vise puta sam u prvi plan stavio da smo svi Bosanci i Hercegovci. I ja se izjasnjavam tako!

Ali.tu dolazimo do toga... Koliko god SDA i takvi gurali pojam Bosnjastva , to drugoj strani odgovara. Da imaju razloga da budu kontra....

Zar ne bi najjednostavnije bilo da smo Bosanci i Herc. raznih vjeroispovjesti? Ali to je pravo svacije da se deklarise kako hoce... Ali pravo koje nam komplikuje zivot...
Pa evo nacelno se slazemo jel tako al ti opet guras to bosnjastvo kao sto radi sda
Znaci iako si protiv sda podrzavas tom pricom njihovu politikukoja odgovara srbima i hrvatima da kazu e vidite bosnjaci muslimani hoce drzavu za sebe majorizacija itd
A sto pod tom pricom sve 3 "vlasti" kradu to niko ne gleda

Odgovara to svima na vrhu... Oni kolo vode, a narod placa...

Iskreno, meni kada kaze Bosnjak, to je Musliman. A nacionalnost Bosanac i Hercegovac. Kao sto je eto , Mate iz Capljine drzavljanin BiH, po nacionalnosti Hrvat ....
Bosanac ili Hercegovac je valjda regionalna pripadnost, cuj nacionalnost... Po nacionalnosti mozes jedino biti Bosnjak, Hrvat, Srbin.. :roll:
Doduse, u BiH mozes sta hoces :lol:
Mer11

#57159 Re: SDA-All about

Post by Mer11 »

__Phoenix__ wrote: 06/03/2021 00:36 Biti ateista a bosnjak je pod takvom stigmom da je nekima lakse reci da si gej
Zasto? Koliko god da su nacionalnost i vjera povezani, toliko nisu.. Poznajem x ljudi koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci, Hrvati a ateisti su ili agnostici...
tempuser

#57160 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Mer11 wrote: 06/03/2021 01:11
__Phoenix__ wrote: 06/03/2021 00:36 Biti ateista a bosnjak je pod takvom stigmom da je nekima lakse reci da si gej
Zasto? Koliko god da su nacionalnost i vjera povezani, toliko nisu.. Poznajem x ljudi koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci, Hrvati a ateisti su ili agnostici...
To je normalno razmišljanje, ali ono o čemu @__Phoenix__ piše je uticaj ideologije na lobotomirane ovce i sasvim je upravu.
tempuser

#57161 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

spreca wrote: 05/03/2021 21:55 Ali ocito da je SDA uvidjela da njihova rijec vise ne vrijedi ni pisljiva boba pa su zato angazovali Reisa a njemu to nije mrsko da glumi neku velicinu,meni je samo cudno da su neki pali na ovaj poziv, ovo ti je kao kad Dodig hoce referendum pa zove na ujedinjenje svih srba, aovi iz SDA poceli kopirati :lol: tako radi i HDZ isto,svaki ovakav sastanak u buducnosti je samo novi pojas za spasavanje SDA
Nažalost, SDA je za ovih 25+ godina uspjela da devalvira i potpuno obezvrijedi sve što je dotakla, pojam države, naziv Bošnjak, simbol ljiljan, odbranu od agresije, dignitet vlasti, policiju, instituciju Reisa, industriju, kulturu, društveni sistem vrijednosti, apsolutno sve i za svaku od navedenoh stavki možeš napisati roman primjera...
sinuhe

#57162 Re: SDA-All about

Post by sinuhe »

Ovog Kavazovica su najavili kao pozitivca a ono vehabija 1/1. Ceric je znao biti i simpatican.
Styling

#57163 Re: SDA-All about

Post by Styling »

sinuhe wrote: 06/03/2021 07:11 Ovog Kavazovica su najavili kao pozitivca a ono vehabija 1/1. Ceric je znao biti i simpatican.
On konta, po uzoru na Crnu Goru, ako je dole SPC okrenula drzavu naopako i uspostavila sistem koji kontrolise da bi i on mogao nesto slicno ovdje napraviti. Sreca pa mi nemamao svojih Abazovica.
spreca

#57164 Re: SDA-All about

Post by spreca »

tempuser wrote: 06/03/2021 06:29
spreca wrote: 05/03/2021 21:55 Ali ocito da je SDA uvidjela da njihova rijec vise ne vrijedi ni pisljiva boba pa su zato angazovali Reisa a njemu to nije mrsko da glumi neku velicinu,meni je samo cudno da su neki pali na ovaj poziv, ovo ti je kao kad Dodig hoce referendum pa zove na ujedinjenje svih srba, aovi iz SDA poceli kopirati :lol: tako radi i HDZ isto,svaki ovakav sastanak u buducnosti je samo novi pojas za spasavanje SDA
Nažalost, SDA je za ovih 25+ godina uspjela da devalvira i potpuno obezvrijedi sve što je dotakla, pojam države, naziv Bošnjak, simbol ljiljan, odbranu od agresije, dignitet vlasti, policiju, instituciju Reisa, industriju, kulturu, društveni sistem vrijednosti, apsolutno sve i za svaku od navedenoh stavki možeš napisati roman primjera...
:thumbup:
Patton44

#57165 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Styling wrote: 06/03/2021 07:20
sinuhe wrote: 06/03/2021 07:11 Ovog Kavazovica su najavili kao pozitivca a ono vehabija 1/1. Ceric je znao biti i simpatican.
On konta, po uzoru na Crnu Goru, ako je dole SPC okrenula drzavu naopako i uspostavila sistem koji kontrolise da bi i on mogao nesto slicno ovdje napraviti. Sreca pa mi nemamao svojih Abazovica.
A kifla
Janjicar

#57166 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Kakva glupa izjava, sta ti to uopste znaci ?
User987

#57167 Re: SDA-All about

Post by User987 »

drug_profi wrote: 06/03/2021 00:19
McGradySA wrote: 05/03/2021 14:40 Gdje to ima Bošnjaka ateista?Ja za ovoliko godina ne vidjeh nijednog.
Pa neš ga ni vidjet jer taj se neće izjasniti Bošnjakom, kojem je odrednica i znak raspoznavanja određena vjera, već će se nazivati Bosancem kao i svi drugi ateisti iz razlicitih kulturnih sredina. Kao npr sto se ja smatram Bosancem prije svega.
To uopšte nije bitno što ga ti nisi vidio. Ja sam Bošnjak i ateista, a imam muslimansko ime što neke odmah zavara. Vjernik se postaje uglavnom u porodici. Moji su odbacili vjeru ulaskom u KPJ i tako sam i ja postao i ostao ateista. Poslije zadnjeg rata bivši komunisti su se počeli nadmetati ko će biti veći musliman. Tako su i djecu vaspitavali. Naravno, potrčali su u SDA, mnogi iz čistog interesa. Otužno je slušati njihove priče kako su uvijek bili veliki muslimani, postili i klanjali. He, he.... Ali, ja imam dobro pamćenje pa meni ne mogu lagati. Dakle, vjera je privatna stvar i nije bitna kao etnička odrednica
User987

#57168 Re: SDA-All about

Post by User987 »

Samo da dodam: Ako neki misle da im je Bog usadio vjeru, jako se varaju ili lažu. Vjeru su im donijeli roditelji, a to je još i dopunski pogurano kroz sistem obrazovanja i vjeronauku u obdaništima. Sva empirijska istraživanja su pokazala da se vjera stiče u porodici. Slučaj čovjeka koji je dvadeset godina od rodjenja bio zatvoren i izoliran, pokazuje da on nakon izlaska na slobodu nije imao nikakve vjerske predodzbe, uvjerenja i sl.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#57169 Re: SDA-All about

Post by konektovan »

User987 wrote: 06/03/2021 09:25
To uopšte nije bitno što ga ti nisi vidio. Ja sam Bošnjak i ateista, a imam muslimansko ime što neke odmah zavara. Vjernik se postaje uglavnom u porodici. Moji su odbacili vjeru ulaskom u KPJ i tako sam i ja postao i ostao ateista. Poslije zadnjeg rata bivši komunisti su se počeli nadmetati ko će biti veći musliman. Tako su i djecu vaspitavali. Naravno, potrčali su u SDA, mnogi iz čistog interesa. Otužno je slušati njihove priče kako su uvijek bili veliki muslimani, postili i klanjali. He, he.... Ali, ja imam dobro pamćenje pa meni ne mogu lagati. Dakle, vjera je privatna stvar i nije bitna kao etnička odrednica
Aferim, da i ja upoznam jednog Bosnjaka ateistu na forumu,....kad ne mogu u real life...
skafiskafsnjak

#57170 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Mer11 wrote: 06/03/2021 01:08
skafiskafsnjak wrote: 05/03/2021 16:04
foxlife wrote: 05/03/2021 16:02

Pa evo nacelno se slazemo jel tako al ti opet guras to bosnjastvo kao sto radi sda
Znaci iako si protiv sda podrzavas tom pricom njihovu politikukoja odgovara srbima i hrvatima da kazu e vidite bosnjaci muslimani hoce drzavu za sebe majorizacija itd
A sto pod tom pricom sve 3 "vlasti" kradu to niko ne gleda

Odgovara to svima na vrhu... Oni kolo vode, a narod placa...

Iskreno, meni kada kaze Bosnjak, to je Musliman. A nacionalnost Bosanac i Hercegovac. Kao sto je eto , Mate iz Capljine drzavljanin BiH, po nacionalnosti Hrvat ....
Bosanac ili Hercegovac je valjda regionalna pripadnost, cuj nacionalnost... Po nacionalnosti mozes jedino biti Bosnjak, Hrvat, Srbin.. :roll:
Doduse, u BiH mozes sta hoces :lol:
Ma nemoj....Kako je neko Srbin, Hrvat , Amerikanac, Njemac.... ? Zar to nije regionalna pripadnost ? Jeste u Bosni se moze sta hoce... :skoljka: ja bih volio da se stavi drzavnost i nscionalnost BiH. Da rijesimo.dileme....ali to ne odgovara glavonjama na vrhu.

Od jucer pricamo o ovome.... Prvo su ljudi na podrucju BiH i Sandzaka dolaskom Turaka prihvatili Islam... I to su bili Bosnjaci. U Jugi su bili Muslimani sa velikim "M" . Ako su prihvatali Islam dolaskom Turaka, onda to pokazuje da Bosnjak znaci musliman ... ? A govori se da je to nacionalnost. Kakve veze ima onda prihvatanje vjere ...? A danas se gura upravo to, da je Bosnjak u biti musliman....

Bilo je Bosnjaka i prije Osmanlija...to je objasnjenje..islamizacija prostora je bila, ali nije pravilo da je svaka osoba Islam primila. Cak mislim da je pojam Bosnjak stariji od pojma BiH ....
Last edited by skafiskafsnjak on 06/03/2021 10:20, edited 5 times in total.
Styling

#57171 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Patton44 wrote: 06/03/2021 09:06
Styling wrote: 06/03/2021 07:20
A kifla
Odgovorit cu ti jezikom koji ti razumijes - :pisnula: :pisnula: :pisnula:
hipija

#57172 Re: SDA-All about

Post by hipija »

Bakir je naš Dritan.
tempuser

#57173 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

konektovan wrote: 06/03/2021 09:44
User987 wrote: 06/03/2021 09:25

Aferim, da i ja upoznam jednog Bosnjaka ateistu na forumu,....kad ne mogu u real life...
To je posljedica indoktrinacije vještačke i površne ideologije najveće stranke u Bošnjaka po kojoj Bošnjak, odnosno pripadnik bošnjačkog naroda automatski mora biti i vjernik, tj ako si musliman koji ne vjeruje u boga nisi Bošnjak.
Naravno da Bošnjak može biti ateista, jednako kao što Srbn, Hrvat, Slovenac ili makedonac mogu biti ateisti.
Ljudi se nacionalno mogu osjećati Bosancima, tu su prije svega djeca mješovitih brakova, ali i oni koji sebe vide iznad nacionalne getoizacije. Ti su ljudi ustavno zakinuti jer nemaju opciju da se zvanično izjasne kao Bosanci jer stanje podjele na 3 naroda=vjere odgovara debilima iz nacionalnih stranaka. Jedini izuzetak je dijete moh jarana kojem je nakon pravne borbe u nacionalnost upisano Bosanac.
User987

#57174 Re: SDA-All about

Post by User987 »

konektovan wrote: 06/03/2021 09:44 Aferim, da i ja upoznam jednog Bosnjaka ateistu na forumu,....kad ne mogu u real life...
Da si živio u vrijeme do rata, znači da si živio u socijalističkoj Jugoslaviji, možda bi se zapitao koliko ima Bošnjaka (Muslimana) da nisu ateisti. Najveći dio je ponosno nosio crvene partijske knjižice. Dzamije su bile uglavnom prazne. Danas će ti neki lagati kako nisu smjeli ići u dzamiju. Itekako su smjeli, ali to nije bilo korisno za karijeru jer je za karijeru korisnije bilo imati crvenu knjižicu.
skafiskafsnjak

#57175 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Ma realno, i treba da budemo Bosanci.... Pa budite muslimani, krscani, jehovi svjedoci ili sta god hocete.
Post Reply