SDP

JThomas

#57151 Re: SDP

Post by JThomas »

kad ti se poveća apetit onda malo prigovaraš i seruckaš dok te nešto još ne namire.

k'o za akcize što je bilo, mi smo sad vidjeli da to ide na posebni račun i sad glasamo za :mrgreen:
Capsicum

#57152 Re: SDP

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:pa kad ih nisu mogli prosli put (kad su imali dobar rezultat) poraziti tom taktikom, kako će onda sada kad su nikad lošiji? prije će biti da je to Fahrina taktika, čvrsto u vlasti a glumiti neku opoziciju.......za sinijom sjediš pa te makar i komadić neke pite zakači :)
Kad su SDP, DF i NS, zbrojeno imali bolji rezultat?
pemanapemani

#57153 Re: SDP

Post by pemanapemani »

malakh wrote:
Roccohljup wrote:
Capsicum wrote: Shvatite da većina građana BiH podržava nacionaliste i to je to. Ili nastavite živjeti u iluzijama, šta ću vam ja.
Jakako.,.....i krenite stopama Velikog Mudraca ŽK koji kaže ako ih ne možeš pobjediti (ili ako ti stranka ispuši na izborima) onda im se pridruži (ili ti uhljebi sebe prvo) :D :D
najbolja taktika da poraziš neprijatelja jeste da mu se prividno pridružiš. zar ništa nismo naučili od spektakularne operacije tigar, i petog korpusa?

mislim da je to trebala i biti taktika bh bloka. sve su ih mogli raskrinkati do temelja. ali...
BH blok neće u vlast sa SDA, HDZ i SNSD - BH blok kukavice koje ne žele preuzeti odgovornost i raditi.

BH blok želi u vlast bez SDA, HDZ i SNSD - BH blok izdajice, četničko ustaški igrači, majorizatori Bošnjaka, je li to bolji SDS od SNSD, državo zbogom...

Ako neko za 25 godina sam u sebi nije raskrinkao ove kriminalce, polu i prave fašiste, onda mu ni sto BH blokova ne može pomoći.

Neki se resetuju svake četiri godine pa haluciniraju o kontrolisanju SDA, HDZ, SNSD.
Neki imaju pravo dobre sulude ideje, pa pričaju kako će popraviti, promijeniti i izvesti SDA na pravi put i nakon toga, zajedno sa preodgojenom SDA, obračunati sa dušmanima.

Treba reći ne drozi. :-)
pemanapemani

#57154 Re: SDP

Post by pemanapemani »

madner wrote:Treba samo paziti ko koga odradi u toj operaciji. Recimo bilo bi zanimljivo znati sta je ZK uspio sprijeciti ulaskom u koaliciju.
Čuj šta? Pa spriječio petokolonaško djelovanje Radončića specijalnim koalicijskim metodama.
Banksy

#57155 Re: SDP

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
pa kad ih nisu mogli prosli put (kad su imali dobar rezultat) poraziti tom taktikom, kako će onda sada kad su nikad lošiji?
Za početak, morao bi imati namjereu da ih poraziš.
Prošli put je SDA Lagumdžija, prema dogovoru, taj "dobar rezultat" isporučio u SDA, iz čega i slijedi loš naredni rezultat.
Komšić je sve vrijeme SDA pajac,
Tako da zapravo tek u aktuelnoj vlasti KS imaš po prvi put nakon rata i želju i namjeru i mogućnost da ih poraziš.
Roccohljup

#57156 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Banksy wrote: Tako da zapravo tek u aktuelnoj vlasti KS imaš po prvi put nakon rata i želju i namjeru i mogućnost da ih poraziš.
Porazit će ih u kantonu a onda će im se nazitigu na fed i drž nivou? :izet:
Banksy

#57157 Re: SDP

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
Banksy wrote: Tako da zapravo tek u aktuelnoj vlasti KS imaš po prvi put nakon rata i želju i namjeru i mogućnost da ih poraziš.
Vidjećemo.
Leverage

#57158 Re: SDP

Post by Leverage »

Roccohljup wrote:
Image
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#57159 Re: SDP

Post by malakh »

pemanapemani wrote:
BH blok neće u vlast sa SDA, HDZ i SNSD - BH blok kukavice koje ne žele preuzeti odgovornost i raditi.

BH blok želi u vlast bez SDA, HDZ i SNSD - BH blok izdajice, četničko ustaški igrači, majorizatori Bošnjaka, je li to bolji SDS od SNSD, državo zbogom...

Ako neko za 25 godina sam u sebi nije raskrinkao ove kriminalce, polu i prave fašiste, onda mu ni sto BH blokova ne može pomoći.

Neki se resetuju svake četiri godine pa haluciniraju o kontrolisanju SDA, HDZ, SNSD.
Neki imaju pravo dobre sulude ideje, pa pričaju kako će popraviti, promijeniti i izvesti SDA na pravi put i nakon toga, zajedno sa preodgojenom SDA, obračunati sa dušmanima.

Treba reći ne drozi. :-)
mislim da sam već ranije objašnjavao zašto je bh blok trebao ući u vlast i biti dio vlasti. to nužno nikada nije moralo značiti da su sa sda, jer živimo u sistemu demokracije i svatko ima pravo glasa i svi mogu glasovati onako kako žele i onako kako misle da se treba glasovati. bh blok je trebao raditi u svojim resorima i dokazati svima da mogu. garantiram da bi to građani znali cijeniti.

ali, bilo što je bilo. moj stav je ostao isti i ja imam stav. da li on tebi smeta, ili ne, to je već tvoja stvar, a ne moja.
kluz franjo

#57160 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Kada smo već kod ministara i potvrđeno obećavajuće taktike "približi se, kontroliši i vrijedno radi u svom resoru"...

Gdje su danas i šta rade Aleksandar Remetić, Reuf Bajrović, Milan Mandilović i Snježana Soldat?
Kako su građani na zadnjim izborima (o)cijenili njihov rad?

Bilo kako bilo, imam i ja stav.
Reci ne drogama!
To je moj stav.
putokaz1

#57161 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja pišem o izborim nepravilnostima u kojima dijelom učestvuje i SDP
Učestovanje SDP-a je dopustivo
A većinom učestvuju ostale stranke SDA najviše ali i SBIH,SBB,DF,SNSD,HDZ.....Ali nažalost ponekad i SDP da li direktno ili Migom
Nšaa stranka koja u Lukavcu postoji u gradskom dijelu i još ponekom selu pomalo ,uglavnom neučestvuje u tim krađama,zato i nema neki rezultat
Rizvan

#57162 Re: SDP

Post by Rizvan »

Glavni razlog zašto imamo znatno više poništenih i praznih listića od drugih zemalja, je taj što mi odjednom glasamo za 4 različita nivoa vlasti.

Ogroman broj birača nije stranački afiliran prema nijednoj stranci, nego ljudi izlaze na izbore i glasaju za kandidate u koje imaju povjerenje i često se pri tome desi da imaju povjerenje u kandidate sa jednog ili dva nivoa, a za preostale tvrde da nemaju za koga glasati.

Zatim postoji i skupina apolitičnih glasača koji glasaju iz koristi ili su izmanipulisani. Pa tako oni izađu da glasaju samo za onaj nivo na kojem je kandidat neki član njihove familije, drug, neko o kome im ovisi radno mjesto, ili neko ko ih je ucijenio. Ostali nivoi vlasti ih ne zanimaju.

Tako da ni ne čudi zašto imamo toliko poništenih i praznih listića.

To naravno neznači da ne postoji varanja i krađe od strane biračkih odbora, ali ovo gore su glavni razlozi zašto imamo toliko nevažećih listića.
ultima_palabra

#57163 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

malakh wrote:
Roccohljup wrote:
Capsicum wrote: Shvatite da većina građana BiH podržava nacionaliste i to je to. Ili nastavite živjeti u iluzijama, šta ću vam ja.
Jakako.,.....i krenite stopama Velikog Mudraca ŽK koji kaže ako ih ne možeš pobjediti (ili ako ti stranka ispuši na izborima) onda im se pridruži (ili ti uhljebi sebe prvo) :D :D
najbolja taktika da poraziš neprijatelja jeste da mu se prividno pridružiš. zar ništa nismo naučili od spektakularne operacije tigar, i petog korpusa?

mislim da je to trebala i biti taktika bh bloka. sve su ih mogli raskrinkati do temelja. ali...
Pa to je to... Komsic se toliko duboko infiltrirao da sad ne smije nista raditi da ga ne razotkriju. Logicno.
putokaz1

#57164 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Rizvan wrote:Glavni razlog zašto imamo znatno više poništenih i praznih listića od drugih zemalja, je taj što mi odjednom glasamo za 4 različita nivoa vlasti.

Ogroman broj birača nije stranački afiliran prema nijednoj stranci, nego ljudi izlaze na izbore i glasaju za kandidate u koje imaju povjerenje i često se pri tome desi da imaju povjerenje u kandidate sa jednog ili dva nivoa, a za preostale tvrde da nemaju za koga glasati.

Zatim postoji i skupina apolitičnih glasača koji glasaju iz koristi ili su izmanipulisani. Pa tako oni izađu da glasaju samo za onaj nivo na kojem je kandidat neki član njihove familije, drug, neko o kome im ovisi radno mjesto, ili neko ko ih je ucijenio. Ostali nivoi vlasti ih ne zanimaju.

Tako da ni ne čudi zašto imamo toliko poništenih i praznih listića.

To naravno neznači da ne postoji varanja i krađe od strane biračkih odbora, ali ovo gore su glavni razlozi zašto imamo toliko nevažećih listića.
Da ima i toga,lako je prepoznat gdje se varalo,po vremenu objave rezultata i po broju glasova tj gdje nema praznih,gdje su svi izašli,ili dobili po 100% i slično
Prpa.ba

#57165 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

malakh wrote:mislim da sam već ranije objašnjavao zašto je bh blok trebao ući u vlast i biti dio vlasti. to nužno nikada nije moralo značiti da su sa sda, jer živimo u sistemu demokracije i svatko ima pravo glasa i svi mogu glasovati onako kako žele i onako kako misle da se treba glasovati. bh blok je trebao raditi u svojim resorima i dokazati svima da mogu. garantiram da bi to građani znali cijeniti.

ali, bilo što je bilo. moj stav je ostao isti i ja imam stav. da li on tebi smeta, ili ne, to je već tvoja stvar, a ne moja.
To sto SDA, HDZ i SDS/SNSD imaju luksuz medjusobne hemije pa se ne mijesaju jedni drugima u resore, ne znaci da su kantonalne, federalne i drzavne Vlade same po sebi takve da su ministarstva autonomne jedinice kojima niko i nista ne moze pokvariti posao. Tek specifican dio aktivnosti ministarstva je interni, vecina drugih stvari mora proci komisije, vladu, skupstinu.

Ukratko, reci da "treba raditi u svom resoru i dokazati da mogu" je reci da ministar saobracaja u Vladi KS, Šteta (SDP) moze jednako raditi u uslovima kada mu je Premijer Forto (NS) a ministar finansija Kovacevic (NiP), kao i u uslovima kada mu je Premijer Efendic (SDA) a ministar finansija Halebic (SDA). Da li mislis da je to tacno? :-D

Sljedeci tipicni odgovor je "pa onda trebaju reci ko blokira njihov rad". Naravno, ali onda ce se vrli pitci i imaci pojma zapitati, pa sto ste ulazili u koaliciju kada ne znate isposlovati svoje? I tako se vrtimo ukrug. :)
asker

#57166 Re: SDP

Post by asker »

drug_profi wrote:Ko biva moze se pisat i optuzivat sta ti napamet padne, bez dokaza i uporista, i kad se kaze da je to zakom koaznjivo, onda odmah sloboda govora ha-hu.
Nije to demokratija, drage nase djevojke.
Ovo vazi za sve politicare ili samo Bogom odabrane???

:lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#57167 Re: SDP

Post by malakh »

Prpa.ba wrote:
malakh wrote:mislim da sam već ranije objašnjavao zašto je bh blok trebao ući u vlast i biti dio vlasti. to nužno nikada nije moralo značiti da su sa sda, jer živimo u sistemu demokracije i svatko ima pravo glasa i svi mogu glasovati onako kako žele i onako kako misle da se treba glasovati. bh blok je trebao raditi u svojim resorima i dokazati svima da mogu. garantiram da bi to građani znali cijeniti.

To sto SDA, HDZ i SDS/SNSD imaju luksuz medjusobne hemije pa se ne mijesaju jedni drugima u resore, ne znaci da su kantonalne, federalne i drzavne Vlade same po sebi takve da su ministarstva autonomne jedinice kojima niko i nista ne moze pokvariti posao. Tek specifican dio aktivnosti ministarstva je interni, vecina drugih stvari mora proci komisije, vladu, skupstinu.

Ukratko, reci da "treba raditi u svom resoru i dokazati da mogu" je reci da ministar saobracaja u Vladi KS, Šteta (SDP) moze jednako raditi u uslovima kada mu je Premijer Forto (NS) a ministar finansija Kovacevic (NiP), kao i u uslovima kada mu je Premijer Efendic (SDA) a ministar finansija Halebic (SDA). Da li mislis da je to tacno? :-D

Sljedeci tipicni odgovor je "pa onda trebaju reci ko blokira njihov rad". Naravno, ali onda ce se vrli pitci i imaci pojma zapitati, pa sto ste ulazili u koaliciju kada ne znate isposlovati svoje? I tako se vrtimo ukrug. :)
to je upravo ono sto ja govorim. nije se ni pokusalo nista uciniti, niti razmisliti, vec se odmah nalaze problemi i razlozi zasto da se ide u opoziciju. dakle, bh blok je imao najjacu parlamentarnu snagu na nivou bih, na nivou fbih i u pojedinim kantonima. mogli su makar uci u pregovore, reci sto zele i sto ocekuju, ponuditi program, jer da svi znamo sto bi oni radili, a ako ne prihvate, opozicija. pokusali, nije uspjelo. ponudili bolje, ovi odbili. sta znaci bolje? bolje znaci uzimanje resora i ministarstava u kojima ih nitko ne moze kociti. uzimanje premijerske pozicije, koja je najmocnija, i tako dalje.

no, bilo sto je bilo i jedini koji su profitirali u kompletnoj prici su narod i pravda jer su dobili na popularnosti i sbb i df jer su dobili pozicije, ili ce ih dobiti.

jer, ako hoces da se boris sa ovim vladajucim, to moras ciniti na njihovom terenu. ne mozes im dati kompletnu moc i ocekivati pobjedu iz pricuve. kada si u vlasti, kontroliras sve i sve mozes iskoristiti da porazis neprijatelja. valjda i to znas? ja sam, iskreno, navijao za to.

i nas unistavaju nesposobni ministri i kadrovnici kojima je najbitniji tal i procenat, a tko hoce raditi, on radi.
Banja Luka

#57168 Re: SDP

Post by Banja Luka »

malakh wrote:
Prpa.ba wrote:

to je upravo ono sto ja govorim. nije se ni pokusalo nista uciniti, niti razmisliti, vec se odmah nalaze problemi i razlozi zasto da se ide u opoziciju. dakle, bh blok je imao najjacu parlamentarnu snagu na nivou bih, na nivou fbih i u pojedinim kantonima. mogli su makar uci u pregovore, reci sto zele i sto ocekuju, ponuditi program, jer da svi znamo sto bi oni radili, a ako ne prihvate, opozicija. pokusali, nije uspjelo. ponudili bolje, ovi odbili. sta znaci bolje? bolje znaci uzimanje resora i ministarstava u kojima ih nitko ne moze kociti. uzimanje premijerske pozicije, koja je najmocnija, i tako dalje.

no, bilo sto je bilo i jedini koji su profitirali u kompletnoj prici su narod i pravda jer su dobili na popularnosti i sbb i df jer su dobili pozicije, ili ce ih dobiti.

jer, ako hoces da se boris sa ovim vladajucim, to moras ciniti na njihovom terenu. ne mozes im dati kompletnu moc i ocekivati pobjedu iz pricuve. kada si u vlasti, kontroliras sve i sve mozes iskoristiti da porazis neprijatelja. valjda i to znas? ja sam, iskreno, navijao za to.

i nas unistavaju nesposobni ministri i kadrovnici kojima je najbitniji tal i procenat, a tko hoce raditi, on radi.
SDA je dala SNSD-u apsolutnu moc u Domu naroda i tim cinom unistila svaki smisao ulaska BH- Bloka u vlast. Vec vidjeno dva puta, SDP udje u vlast sa SDA i bude dezurni krivac za sve sto je lose, zbog toga izgubi dobar dio glasaca, a drugi dio izgubi samim tim sto su usli u koaliciju sa SDA. Koliko je ljudi samo reklo, ako udju u koaliciju sa SDA, nikad vise ne glasam za njih,30 godina cekam da SDA ode sa vlasti i nisam glasao za SDP, da bi opet imao SDA na vlasti.
drug_profi

#57169 Re: SDP

Post by drug_profi »

asker wrote:
drug_profi wrote:Ko biva moze se pisat i optuzivat sta ti napamet padne, bez dokaza i uporista, i kad se kaze da je to zakom koaznjivo, onda odmah sloboda govora ha-hu.

Ne znam, samo ja da sam na tvom mjestu ne bih pisao po forumu u sitne sate.

U stvari kad malo bolje razmislim, nema to veze kod tebe.
asker

#57170 Re: SDP

Post by asker »

drug_profi wrote:
asker wrote:

Ne znam, samo ja da sam na tvom mjestu ne bih pisao po forumu u sitne sate.

U stvari kad malo bolje razmislim, nema to veze kod tebe.
:?
:-)
palermo

#57171 Re: SDP

Post by palermo »

Banja Luka wrote:
Koliko je ljudi samo reklo, ako udju u koaliciju sa SDA, nikad vise ne glasam za njih,30 godina cekam da SDA ode sa vlasti i nisam glasao za SDP, da bi opet imao SDA na vlasti.
Moguće je da griješim, ali mislim da nije mnogo. Ne vjerujem da je to premisa zbog koje se ljudi opredjeljuju za nekog da glasa. Ljudi uglavnom glasuju za negog ko im budi nadu, vjeru ili im otvara mogućnost da se i sami lično ostvare kroz političku stranku. Gore pomenuta premisa (za njih ću zato što sam siguran da neće sa SDA) , po mom dubokom uvjerenju ne nosi u sebi dovoljan motivirajući elemenat. Rekao bih da je ovo što si ti napsiao više projicirana želja (ne odričem zaista iskrenost i dobre namjere u ovoj želji )nego nešto utemeljeno u realnosti.

Al dozvoljavam mogućnost da griješim.....kao što rekoh u prepisci sa kipraninom, vrijeme će pokazati
putokaz1

#57172 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Glasao sam sam za Našeg Načelnika je rje rekao da neće s SDA
Rekao pa slagao
Možda ću glasat za SDP jer neeć s njima ni u diznilend
Banja Luka

#57173 Re: SDP

Post by Banja Luka »

palermo wrote:
Banja Luka wrote:
Koliko je ljudi samo reklo, ako udju u koaliciju sa SDA, nikad vise ne glasam za njih,30 godina cekam da SDA ode sa vlasti i nisam glasao za SDP, da bi opet imao SDA na vlasti.
Moguće je da griješim, ali mislim da nije mnogo. Ne vjerujem da je to premisa zbog koje se ljudi opredjeljuju za nekog da glasa. Ljudi uglavnom glasuju za negog ko im budi nadu, vjeru ili im otvara mogućnost da se i sami lično ostvare kroz političku stranku. Gore pomenuta premisa (za njih ću zato što sam siguran da neće sa SDA) , po mom dubokom uvjerenju ne nosi u sebi dovoljan motivirajući elemenat. Rekao bih da je ovo što si ti napsiao više projicirana želja (ne odričem zaista iskrenost i dobre namjere u ovoj želji )nego nešto utemeljeno u realnosti.

Al dozvoljavam mogućnost da griješim.....kao što rekoh u prepisci sa kipraninom, vrijeme će pokazati
Ja imam malo dodira sa ljudima koji glasaju za SDP i sto znam, znam tako sto citam komentare po raznim forumima, tako da jeste moguce da grijesim, ali komentare tog tipa sam procitao ne znam ni sam koliko puta...
Roccohljup

#57174 Re: SDP

Post by Roccohljup »

svaka igra svaka dobija :D :D :D
TUZLA Novi politički subjekt formira se 7. septembra
Socijaldemokrati BiH: Borit ćemo se da pečat ne ode u Sarajevo
E.Sk
prije 37 minuta > prije 10 minuta

+3

U Tuzli će se 7. septembra na osnivačkoj sjednici Skupštine formirati novi politički subjekt Socijaldemokrati BiH, najavio je na današnjoj pres-konferenciji u hotelu "Tuzla" Enver Bijedić, bivši predsjednik KO SDP-a TK
Bijedić je govorio o posljednjim događanjima na sjednicama Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, a prvi put je javno spomenuo kako mu je na izbornoj pobjedi u Tuzlanskom kantonu čestitala samo čistačica u SDP-u BiH.
- Kao politička partija, imat ćemo državne, federalne i kantonalne zastupnike, brojne vijećnike u gradskim/općinskim vijećima, ministre, kao i gradonačelnike i načelnike – najavio je Bijedić.
Od gradonačelnika/načelnika sa područja TK, pres-konferenciji se odazvao jedino Edin Delić iz Lukavca, ali je Bijedić naveo kako su prisutni ljudi iz svih dijelova kantona te Republike Srpske.
- Ovdje je ratni komandant iz Srebrenice Hakija Meholjić. I kompletna organizacija iz Zvornika će pristupiti nama. Vrlo brzo očekujemo iste poteze u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu – rekao je on.
Načelnik Lukavca Edin Delić rekao je kako će se novi politički subjekt boriti protiv toga da pečat partije ode u Sarajevo. "Sarajevocentričnost", kako je rekao, nije dobra te će se Socijaldemokrati BiH ili, skraćeno, SDBiH, boriti za prava građana, a ne za privilegije članova.
Bijedić: Bit ću u Klubu DF-a
Enver Bijedić je zastupnik u Parlamentu BiH. Rekao je da je već pokrenuo proceduru da se vodi kao nezavisni zastupnik, a istaknuo je kako će djelovati u okviru Kluba DF-a u Parlamentu BiH.
Last edited by Roccohljup on 01/08/2019 12:56, edited 1 time in total.
Leverage

#57175 Re: SDP

Post by Leverage »

Enver Bijedić zastupnik je u Parlamentu BiH, danas je istakao da je pokrenuo proceduru da se tamo pojavi kao nezavisni zastupnik. Na kraju je otkrio da će u budućem periodu djelovati u sklopu Kluba Demokratske fronte.
Post Reply