Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DonVitoNN

#57151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Bolić o Sušićevom spisku:

“Moje mišljenje je da se na spisku osim Edina Džeke trebao naći još jedan klasični centarfor. Ipak je drugačije kada na toj poziciji igra neko ko u svom klubu igra tu istu poziciju, i kada je tu neko silom prilika. Reprezentacija po meni nije mjesto gdje se nešto treba probati po prvi put. Vremena je bilo dovoljno da se iznađe pravo rješenje”, iskren je Bolić.
:thumbup:

Pljuska.
Korisničkoime

#57152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Iskreno mozemo biti ljuti i nadrkani koliko hocemo ali nisam ocekivao poziv Djuricu. Momak je zasluzio poziv da bude rezerva i to samo kako bi se ubacio na 5 min i kaparisao u slucaju da se probije i izraste u dobrog napadaca.
Medutim ono sto se do sada moralo i trebalo dogoditi da Susic radi posao za koji je placen je poziv Mahmutovicu. Momak je davno zaaluzio poziv u repku kao rezerva Dzeki i Ibisevicu. Daleko je od toga da nekoga od njih dvojice izgura iz prvih 11 ali kao alternativa i za nedaj Boze davno je trebao biti pozvan. Svaki amater zna da se ovo sto se sada nama desilo moze desiti i da to nije nikako cudo ili nezapamcena katastrofa, prosto to se desava fudbaleri se povrijede. Ako nista drugo ne zna to bi trebao i morao znati i to sigurno zna. Ako zna onda je trebao imati rezervni plan bez obzira kako se ona zvao, Djuric, Mahmutovic ili Biblija. Samo gore od loseg izbora tj loseg rezervnog plana je nepostojanje nikakvog rezervnog plana jer to onda znaci nerad i ne zainteresovanost sto se ne moze ni izviniti ni opravdati ni tolerisati pa sve i da dzaba radi na ne za platu od nekoliko desetina hiljada maraka. Imamo covjeka sa jednom od najvecih plata u drzavi koji je jedan od najvecih neradnika zalosni ali simbilicno za ovu zemlju i na kraju NAJVECI KRIVAC JE SAVEZ. USRANI SAVEZ KOJI JE SVE TO DOPUSTIO.
P.S. Novi oblik i forma foruma su uzas napisat post s mobilnog je patnja ziva.
medutim Biblija
Korisničkoime

#57153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

studeni76 wrote:Gdje je onaj Paul da nam objasni ovu situaciju! Jel i on zaginuo na svetom putu!
Eto dodje na naplatu ona zajebancija sa 2 napadača, a obojica starteri. Šta sada...
Kao što neko reče "&ebi Sajo, ne vadi..."
Kao da je to likovima tesko objasniti, lako je naci objasnjenje ili opravdanje kad se u fudbal razumijes kao Mara u kriv kurac ili ako su trol ili ako ti je repka zadnja rupa na sviralu a obraz guzica.
Imali smo takvih dovoljno vecina ce se vratiti a neki od njih su aktivirali vec svoj drugi profil evo ti ovaj Bilki se pojavi svaki put kad neko od sektasa zagine na svetom putu kako ti to rece
svi u napad

#57154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by svi u napad »

Sta reci sto vec nije receno tj. napisano. Rijetko pisem (al redovno citam) jer nemam zelje ni zivaca da nekim polupismenim zajebantima ovdje objasnjavam neodbranjive gluposti i drskosti naseg selektora. Dobro je da je Caruga poslao na zasluzeni odmor nekoliko provokatora koji su samo lozili raju i unistavali temu. Amidza je izgubljen u svemiru jer ga igraci tiho i strucno bojkotuju a i navijaci mu okrecu ledja. No kako dobiva 75 milja svaki mjesec ni zasto jebe se njemu za svima. Bitno je ostati sto duza na kormilu jer je svjestan da ga niko nece za trenera a polako ide u godine. On nece nikad sam dati otkaz jer pored plate tu je i mogucnost da pomogne bratu da zaradi koju kintu te braticu pomogne u izgradnji karijere. Ako ste primjetili sad se o dvoimenom ne pise kao o nekom ko ce biti medju 23 igraca nego se stavlja u rang Dzeke i Vede. Ne pise se o neigranju Kolasinca (onako usput se pomene) ali zato placenici pisu o dvoimenom. Pred WM nas nekoliko je pisalo da zlato amidzino nece ici u Brazil samo da mu guzica vidi puta i da ce on tamo igrati sto se pokazalo tacnim. Sad smo zbog zlata bili prisiljeni mjenjati formaciju i drzati na klupi igrace koji su izmislili fudbal za istog. No da se ne ponavljam. Vec smo ovo prezvakali. No ja imam jedan prijedlog. Predlazem da mi forumasi (svaki od nas nenormalne raje :thumbup: posaljemo mail usranom Savezu sa zahtjevom da dadnu otkaz ovoj neznalici. Mislim da je to jedino rjesenje jer i oni moraju slusati glas javnog mjenja a ako to ne uradimo, a Amidza osvoji bod u Izraelu, popusili smo ga skroz jer ce onda on ostati selektor sve dok imamo i teoretskih sansi za baraz. Ostajte mi zdravo i zivo. Naprijed BiH.
P.S.- Sta je sa Limenim i Cvrckom. Znam da su se umorili od dokazivanja pojedincima da su 2+2=4 ali bilo bi lijepo da se s vremena na vrijeme jave makar kopijom nekih svojih ranijih komentara. :thumbup:
Bosanski_kralj

#57155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Obećam sebi da neću čitati Sušićeve intervjue i slažem i onda se kajem. Pa čovjek stvarno nije normalan, kakve gluposti valja i šta nam radi. Jebena demokratija. Da ga je kako za selektora Sj. Koreje postaviti, davno bi on u kamenolomu završio :oops:
celava_dlaka

#57156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by celava_dlaka »

pape odlazi
cyprus

#57157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ne, mislim da si predmet šegačenja. Malo smijeha u ovim teškim trenucima možda i pomogne, možda.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
limenka2014

#57158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limenka2014 »

Njega je trebalo otjerati odmah posle onog incidenta sa Zukanovicem, pa budala je vidjela da se ono desilo samo radi mjesta za Tinki Vinkija....Nemam nista protiv momka, zelim mu uspjeh ali realno svaki igrac iz nase lige bi igrao na onakvom nivou ....Otjerati ublehu,bojkotovati tekme ili jednostavno otici i praviti sranja sa bakljama.....U
leo karan

#57159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leo karan »

Formacija bez desnog beka je pickin dim za roster bez centarfora. To moderni fudbal jos nije zapamtio.

Haj kad na teren izvedes formaciju s laznom devetkom, al nije jos zabiljezeno da nemas centrfora na raspolaganju. Nikako.

Najdominantnija fudbalska pozicija, CF. Smisao fudbala.

Susic pise istoriju.
The BEN10

#57160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by The BEN10 »

Point. wrote:
Bilki wrote:frajer upisao neki minut za tamo neku cezenu i ispade kalibar za repku, pa ta cezena nije nista jaca od jednog sarajeva ili zelje
Ama, pustite lika, vidite da žestoko trolla. :-)
leo karan

#57161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leo karan »

Nadam se da se Spahic nece odazvati. Niju budala sad da ucestvuje u ovom cirkusu.
LSD

#57162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

stidite se nevjernici jedni 8-)

sjetite se samo kako je Safet nekad driblao argentince, tamo negdje '79-te....eh to su bila vremena, kakav je to bio igrac u pm, nemate vi pojma, imao je tri magicne rijeci i cijela bivša država je onanisala na njegove postere
phillie

#57163 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

tacnije, dvije: "srneca ledja" :D :D

jbt, prica o Susicu ispade kao Dr. Jekyll and Mr. Hyde (na sportskom planu, dakako).
Iker C

#57164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iker C »

Sušić ima više sreće nego pameti. Ne bi se iznenadio da dobijemo u Izraelu. Begović čini čuda čitavu utakmicu a onda Hadžić glavom na asistenciju Tina pogađa za veliko slavlje.
LSD

#57165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Britanski mediji: Edin Džeko neće igrati tri sedmice

Sušić o Milanu Đuriću: Ne možemo zvati svakog igrača čim postigne gol

Bolić: Naknadni poziv nekom od centarfora iz Premijer lige je realna opcija

slažem se sa Bolićem.....Duljević je neki dan pokarao najveći tim u državi i time zaslužio poziv, ako ništa zadnjih pola sata...momak ima kvalitet.
SkyLimit

#57166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

LSD wrote:Britanski mediji: Edin Džeko neće igrati tri sedmice

Sušić o Milanu Đuriću: Ne možemo zvati svakog igrača čim postigne gol

Bolić: Naknadni poziv nekom od centarfora iz Premijer lige je realna opcija

slažem se sa Bolićem.....Duljević je neki dan pokarao najveći tim u državi i time zaslužio poziv, ako ništa zadnjih pola sata...momak ima kvalitet.
Kakve veze Duljević ima sa centarforima?
LSD

#57167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

napadac je uglavnom...nešto što mi trenutno nemamo u selekciji
limenka2014

#57168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limenka2014 »

LSD wrote:stidite se nevjernici jedni 8-)

sjetite se samo kako je Safet nekad driblao argentince, tamo negdje '79-te....eh to su bila vremena, kakav je to bio igrac u pm, nemate vi pojma, imao je tri magicne rijeci i cijela bivša država je onanisala na njegove postere

Pa sve stoji kao igrac kapa do poda...ali nije za ovoga posla
LSD

#57169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

limenka2014 wrote:

sve OK, samo ja sam bio sarkastican u postu :izet: namjerno naglašavajuci nebuloze pojedinaca koje nemaju veze sa SELEKTORSKIM poslom :D :P ...uglavnom, to je bilo namjenjeno Safetovim žetonima, njegovim pedikerima nožnih noktiju i kućnim slugama...ima ih na ovoj temi ;-) sami ce se prepoznati
limenka2014

#57170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limenka2014 »

LSD wrote:
limenka2014 wrote:

sve OK, samo ja sam bio sarkastican u postu :izet: namjerno naglašavajuci nebuloze pojedinaca koje nemaju veze sa SELEKTORSKIM poslom :D :P ...uglavnom, to je bilo namjenjeno Safetovim žetonima, njegovim pedikerima nožnih noktiju i kućnim slugama...ima ih na ovoj temi ;-) sami ce se prepoznati

haha jasno ko dan :thumbup: nego treba poslati ozbiljnog novinara poput ovog stoji snimio ovaj video ,a ovi prenijeli : http://vazda.ba/bih/dvije-decenije-su-u ... -je-mrtva/

Da izraseta teletinu pitanjima i argumentima ...Konjina
phillie

#57171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Sad bi trebao i izraelski selektor reci, evo necu ni ja sa dva stopera igrati, pa kad se zajebajemo nek i hala gori :D :D :D
Tyke

#57172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Bilki wrote:
AcaLukas wrote:
Bilki wrote: samo zato sto je dao par golova za u21 automatski treba biti pozvan? ajde daj te statistiku djurica tog krasnog da je pogledamo, ja sam je gledao i vrlo je blijeda, takoreci nikakva, ja bi prije sansu dao bilbiji
A statistika Mahmutovica?
A statistika Hrgote?
A statistika Tankovica?
Seferovica?

Sve su to igraci koje Safet nije zelio.

"Seferovic je tek poceo igrati u Serie A, nemre odmah poziv"
"Tankovic je jos premlad"
"Logicno bi bilo da Hrgota igra za Hrvatsku"
mahmutovic da vrijedi nesto otisao bi u jacu ligu, jednostavno mahmutovic nije mogao pera odbiti dzeki i vedi i zato nije pozivan, hrgota hoce za croate kai i mnogi prije njega, ako im ne uspije onda je tu rezervna varijanta, seferovic odma odabrao svicu bez mnogo razmisljanja a kako vidimo nikada se i nije pokajao zbog toga, takodje i mujo izabrao svedsku, malo falilo bosnu al se predomislio, sta treba sajo da kleci pred ovim ppampersima, ako hoces hoces ako neces tko te jebe, i pjanic je isto tako mogao francuze odabrati i kolasinac svabe ali to su patriote a ne jajare i nemojte vise da poturate tu pricu, jer takvi kao ti su tu da bi razbili repku a ne da bi bila bolja, do jucer ste plakali za prcicem pa evo ga tu je, kao sto je sajo i rekao da nije neki igrac i nije, plakali ste za hadzicem, evo ga sad je tu pa ga pljujete, da je tino izabrao hrvatsku svi bi psovali ga a ovako ga pljujete, kako me iznerviraju ove jajare iza kompa to je za popizdit, koji od vas pljuvaca ce sad u israel? nece niti jedan nego cete nastaviti pljuvati, i kao zadnjue treba da svatimo da mi nismo neka sila u fudbalu a da ne ocekujemo rezultate njemacke
Djabe ti druze trubis nekom @AcaLukasu (uzeo i nick susjednog pjevaca, narkomana, velikog srbina koji pljuje Dinu Merlina kako uzima pare iz Srbije i jos masu toga... a pametuje o BiH, nebitno sve ovo ali dojmu se ne mogodoh oteti) kad mu se sve svodi na molbu Uzvisenom da jednom obicnom smrtniku, Seadu Susicu, pare zatrebaju za lijekova i da umre cim prije moze, a Bog na zlo uzvraca jos vecom kaznom. I onda se busa u prsa kako je veci patriota i bosanac od nas ostalih, pljuju pojedinci dijasporu, a repka bi nam imala podrsku u gostima bez te dijaspore ravna nuli.

Cuo je taj isti forumas, vrli @AcaLukas, od ostalih istomisljenika za nekog Hrgotu, Tankovica, Seferovica, Halilovica, i priziva ih u repku, sjecajuci se najmilijih Safetu zasto ih nije doveo, a da isti taj subjektivni @AcaLukas nije pratio nabrojane i njihove izjave i zelje za koga zele da igraju. Hoce valjda @Lukas da Pape silom za rukav povuce igraca i dovede u repku, nebitno sto mu srce nije u Bosni i Hercegovini i sto svoj prosperitet ili neki drugi razlog vidi u Svedskoj, Svicarskoj, Hrvatskoj... ma ako ne dodje Pape je kriv i tacka. Subjektivna logika forumskog strucnjaka. Ma neka je Pape kriv, nebitno kako. I kad jeste, i kad nije.

I da bih sa sebe skinuo etiketu papetoljupca, a nabacio ljubitelja dobrih rezultata RBiH (evo me zvucim kao LuckyLaka :D ), velim da sam za odlazak Papeta, i velim da sva njegova tvrdoglavost (jer da je neznanje ne bi doveo isto tako veliki broj igraca koji cine okosnicu tima) po pitanju nepozivanja pojedinih igraca mu se vrlo vjerovatno moze obiti o glavu vec na utakmici protiv Izraela, i veli ovaj isti Tyke da nikada nece imati se opravdanja za izostanak Stilica i Zukanovica prije svih, a zatim i Mahmutovica, Djurica, mozda Cocalica i jos njih par...

Evo Arslanagica ni na mapi, tacnije na klupi je, a Vrancic sa klubom se razabrati ne moze. Da li je privikavanje na Bundesligu uzrok tome ili jednostavno je momak bljesnuo u cvajti, ali samo bljesnuo, to ce vrijeme pokazati.
Za mene bi Mahmutovic imao prednost u odnosu na Djurica, jer momak vec duzi niz godina igra dobro i zabija golove, ima taj osjecaj za pogodak, dok Djuric tek ima priliku da se afirmise i skrene paznju na sebe dobrim igrama i golovima, a eto uspio je zabiti napokon i prvijenac, pa nadammo se da ce ga i dalje krenuti.
Tyke

#57173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

cyprus wrote:
jasmin93 wrote:Safet Sušić – čovjek bez karaktera

http://sport033.com/safet-susic-covjek-bez-karaktera/
A jebiga, kakvo je ovo pisanje... O 033 imam dobro mišljenje, ali ako članci poput ovog, koji je na nivou ispodprosječnog forumskog posta postanu učestali, onda WTF... Uostalom šta znači ova rečenica:
I golubovima sa Baščarsije je jasno da Tino Sven Sušić nije kadar za startnu postavu, te da pozivi Vranješu, Dujkoviću, Kvržiću, Hadžiću, Kvesiću, Fejziću, Vršajeviću i ostalim fudbalskim biserima nemaju veze sa razumom.
Ako se već ide u ovakve tvrdnje, onda je red da se da neko obrazloženje... OK, valjda je bitno štancat što više članaka, ali jebeš članak, pa još kritički, za kojeg ti ne treba više od 5 minuta da ga napišeš...
Boldirano = -7 igraca (recenicu: i ostali fudbalski biseri (???) ne smijem ni spominjati)
Pozvati: Stilica, Djurica, Mahmutovica, Zukanovica, Cocalica = 5 igraca
Trenutno pozvano = 21 igrac

21 - 7 + 5 = 19 igraca :o

Dakle, gori su cak i od Papeta.
SkyLimit

#57174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

phillie wrote:Sad bi trebao i izraelski selektor reci, evo necu ni ja sa dva stopera igrati, pa kad se zajebajemo nek i hala gori :D :D :D
Realno oni imaju jako lošu odbranu i anonimusa od golmana(što naravno ne znači sigurno da je loš). Najveće ime u odbrani im je debeljuškasti Tal Ben Haim, svojevremeno šesti stoper Chelsiea. Ne zna se ko je gori u ovom trenutku, njihova odbrana ili naš napad.

A i kod njih je inače ofanzivni dio ekipe puno kvalitetniji od defanzivnog:

Napadači:

- Omer Damari, igra u strašnoj formi za Austria Beč, vjerovatno njihov najopasniji igrač u ovom trenutku

- Tomer Hemed, 10 golova u 15 nastupa za reprezentaciju, dovoljno za vidjeti

- Itay Shechter, relativno poznato ime, danas igra za Nantes u Francuskoj

Vezni red:

- Bibras Natkho, igra za Cska Moskvu, kao vezni igrač jedan je od najboljih strijelaca lige ove sezone

- Lior Refaelov, prije par dana postigao 3 gola za Club Brugge protiv Kopenhagena u Europa Ligi

Za utjehu, naša odbrana sa povratkom Spahića bi trebala izgledati sasvim pristojno. Znači oni nemaju odbranu, mi nemamo napad :)
phillie

#57175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Tyke wrote: Boldirano = -7 igraca (recenicu: i ostali fudbalski biseri (???) ne smijem ni spominjati)
Pozvati: Stilica, Djurica, Mahmutovica, Zukanovica, Cocalica = 5 igraca
Trenutno pozvano = 21 igrac

21 - 7 + 5 = 19 igraca :o

Dakle, gori su cak i od Papeta.

Dodaj jos dva golmana umjesto Fejzica i Dujkovica, (recimo Burica i jos jednog ) i eto 21 boljih od Safetovih.
Locked