SDP

El_comadante

#57101 Re: SDP

Post by El_comadante »

Roccohljup wrote:put do ljevice je trnovit i popločan mnogim foteljama na koje se prvo mora zasjesti :D :D :D

Da me ne shvatite pogrešno, ja mogu donekle razumjeti ljude koji krenu u jednoj stranci pa onda nekad dodje do različitih mišljenja (obično oko budućnosti stranke, plana rada, koalicija, itd.) pa radi tih ideoloških razlika budu nezadovoljni i pređu u neku drugu stranku, ali onda to obično bude neka stranka koja se poklapa sa tim idealima i slične orjentacije kao prethodna. Ali kad neko bukvalno ko skakavac skače iz jednog okvira u skroz suprotan pa onda opet nazad, itd....eh to mi je neshvatljivo kao i logika onih koje takve prime u stranku i daju im neku funkciju ili ga stave na listu.

logika stranke bi bila broj glasova koji taj donosi. npr. delić je u SDP donio broj glasova plus načelnik općine, velika zvijerka
invincible1921

#57102 Re: SDP

Post by invincible1921 »

mahalik wrote:Jel ovo zvanično počeo rat Irfana Cengica i Damira Masica?
irfancengic
0 obećanja 100% rada❗

Nakon razgovora sa članovima, zastupnicima i ministrima, odlučio sam se kandidovati za Predsjednika SDP Sarajevo.

Mislim da sarajevski SDP može i mora bolje.

U narednom periodu ću javno predstaviti svoj plan i viziju za sarajevski SDP, o tom planu ću obaviti razgovor sa svakim delegatom.

Voditi ću pozitivnu kampanju i neću pričati o drugima već isključivo o budućnosti SDP-a koji u Sarajevu opet treba preuzeti poziciju nosioca razvoja, nepokolebljivog čuvara naših vrijednosti jednakosti, slobode, solidarnosti, multietničnosti, antifašizma i patriotizma.

Uvjeren sam da bez obzira na rezultat izbora, iz ovog izbornog procesa sarajevski SDP će izači jači.
Također ovaj izborni proces će biti festival demokratije a ne prilika za neprijatelje SDP-a da šire razdor jer je meni država BiH i SDP prije svega.

Zašto nula obećanja u kampanji?
Zato što ne želim da dajem obećanja u koja nisam siguran da mogu ispuniti.

Jer obećao sam bio da se neću kandidovati, i jedini put u životu ću prekršiti obećanje zbog ljudi koji su uz mene i kada je dobro i loše, zbog onih koji misle da SDP Sarajevo može i mora bolje, ljudi koji su spremni da rade na tome da SDP Sarajevo bude bolji.

Želim tim ljudima dati priliku da na tajnom glasanju pokažu svoj stav.
Pritom kada je već dotični kupio diplomu mogao je makar u srednjoj i osnovnoj naučiti osnovnu gramatiku
Malo kisa bozija, samo daj,daj
Roccohljup

#57103 Re: SDP

Post by Roccohljup »

El_comadante wrote:
Roccohljup wrote:put do ljevice je trnovit i popločan mnogim foteljama na koje se prvo mora zasjesti :D :D :D

Da me ne shvatite pogrešno, ja mogu donekle razumjeti ljude koji krenu u jednoj stranci pa onda nekad dodje do različitih mišljenja (obično oko budućnosti stranke, plana rada, koalicija, itd.) pa radi tih ideoloških razlika budu nezadovoljni i pređu u neku drugu stranku, ali onda to obično bude neka stranka koja se poklapa sa tim idealima i slične orjentacije kao prethodna. Ali kad neko bukvalno ko skakavac skače iz jednog okvira u skroz suprotan pa onda opet nazad, itd....eh to mi je neshvatljivo kao i logika onih koje takve prime u stranku i daju im neku funkciju ili ga stave na listu.

logika stranke bi bila broj glasova koji taj donosi. npr. delić je u SDP donio broj glasova plus načelnik općine, velika zvijerka
znači radi kratkoročnog hajra zanemariti dugoroični rizik :D :D :D
daddy-kool

#57104 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:Koliko je SDA ozbiljno pristupila razvaljivanju ljevice širom BiH govore pojedinačni, individualni projekti ubacivanja i građenja SDA kandidata unutar SDPa, i to mjesecima i godinama prije,
od Lagumdžije, Komšića, Marjanovića, pa do Delića čija je priča odličan primjer majstorije SDA projekta,
Odličan tekst koja pojašnjava univerzalni princip SDA djelovanja:

https://visoko.co.ba/edin-delic-neshvac ... ionar-ili/

Prije SDP-a, Edin Delić je bio član SDA, LDS-a, Narodne stranke Radom za boljitak, Naše stranke i Komunističke partije.

Veći dio glasača, prije svega, SDA podržalo je Edina Delića na referndumu prema uputama same SDA.
Upravo rezultati referednuma dižu rejting Edina Delića do te mjere da nakon svega dvije godine članstva u SDP-u Edin Delić se kandiduje za predsjednika SDP-a i isti razvali na dvije nepomirljive struje i to one koje su za koaliciju sa SDA i one koji su protiv koalicije sa SDA.
Ako zbog nečega i vrijedi ovaj postizborni haos, najjači nakon rata, prepun blokada i neizvjesnosti, ali i mržnje, huškanja, šovinizma i neofašizma, to je zato jer je sve spavače i svu prljavštinu iz svih pora izvukao van, na površinu, pa su se čišćenja i odstranjivanja unutarstranačke truleži nametnula sama, gdje je SDP obavio taj veliki posao, a NSu on tek predstoji.

Planiralo se najgore, a rezultiralo je najboljim mogućim ishodom.
Čemu teorije zavjera (bez ikakvog dokaza, a tekst je posve nategnut), kada se svi ovi sukobi sasvim lijepo mogu objasniti internom borbom za (političku) moć i čistim oportunizmom? Ljudski poriv za moći postoji u svakom pojedincu, a u svakom političaru on je pojačan na maksimum. Da li trebaju ova objašnjenja kako bi se pobjednici pokazali u moralno čistom svjetlu, kao oni se nisu borili (i izborili) za moć? SDA ima probleme da organizuje svoje redove, ali eto uspješno provodi višedecenijske subverzivne projekte i manipuliše sa svojim rivalima putem bivših i sadašnjih rukovodstava. :roll:
Banksy

#57105 Re: SDP

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:Koliko je SDA ozbiljno pristupila razvaljivanju ljevice širom BiH govore pojedinačni, individualni projekti ubacivanja i građenja SDA kandidata unutar SDPa, i to mjesecima i godinama prije,
od Lagumdžije, Komšića, Marjanovića, pa do Delića čija je priča odličan primjer majstorije SDA projekta,
Odličan tekst koja pojašnjava univerzalni princip SDA djelovanja:

https://visoko.co.ba/edin-delic-neshvac ... ionar-ili/

Prije SDP-a, Edin Delić je bio član SDA, LDS-a, Narodne stranke Radom za boljitak, Naše stranke i Komunističke partije.

Veći dio glasača, prije svega, SDA podržalo je Edina Delića na referndumu prema uputama same SDA.
Upravo rezultati referednuma dižu rejting Edina Delića do te mjere da nakon svega dvije godine članstva u SDP-u Edin Delić se kandiduje za predsjednika SDP-a i isti razvali na dvije nepomirljive struje i to one koje su za koaliciju sa SDA i one koji su protiv koalicije sa SDA.
Ako zbog nečega i vrijedi ovaj postizborni haos, najjači nakon rata, prepun blokada i neizvjesnosti, ali i mržnje, huškanja, šovinizma i neofašizma, to je zato jer je sve spavače i svu prljavštinu iz svih pora izvukao van, na površinu, pa su se čišćenja i odstranjivanja unutarstranačke truleži nametnula sama, gdje je SDP obavio taj veliki posao, a NSu on tek predstoji.

Planiralo se najgore, a rezultiralo je najboljim mogućim ishodom.
Čemu teorije zavjera (bez ikakvog dokaza, a tekst je posve nategnut), kada se svi ovi sukobi sasvim lijepo mogu objasniti internom borbom za (političku) moć i čistim oportunizmom? Ljudski poriv za moći postoji u svakom pojedincu, a u svakom političaru on je pojačan na maksimum. Da li trebaju ova objašnjenja kako bi se pobjednici pokazali u moralno čistom svjetlu, kao oni se nisu borili (i izborili) za moć? SDA ima probleme da organizuje svoje redove, ali eto uspješno provodi višedecenijske subverzivne projekte i manipuliše sa svojim rivalima putem bivših i sadašnjih rukovodstava. :roll:
Da si pročitao tekst, vidio bi da je pitanje svih pitanja kako i od koga Delić dobija dvostruko više glasova od SDP stranke, ili, recimo, kako Komšić dobije 225k glasova, a DF 93,
Ne znam, Senade... Misterija.
daddy-kool

#57106 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
Da si pročitao tekst, vidio bi da je pitanje svih pitanja kako i od koga Delić dobija dvostruko više glasova od SDP stranke, ili, recimo, kako Komšić dobije 225k glasova, a DF 93,
Ne znam, Senade... Misterija.
Obojica su dosta popularniji od stranaka u kojim se nalaze, a po tekstu SDP je skoro uduplao rezultat sa Delićem. Očito je čovjek doprinjeo poboljšanju rezultata o odnosu na prethodne izbore. Ono što je HDZ optuživao IVZ da je davala upute kako da Bošnjaci glasaju - više je nego smiješno. Da bi se takva kampanja uspješno provela moralo bi se to na naki način javno manifestovati, prije svega zbog neophodne masovnosti, ali to ama baš nigdje se nije pokazalo.
Bosanski_kralj

#57107 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Niste ni svjesni kakve sve ponude SDA daje zastupnicima da izdaju i da podrže njihovu Vladu. Pravo je čudo da su se SDP i NS uspjeli oduprijeti takvim ponudama.

Ovo što sad imamo u TK je klasična prodaja svih obećanja, ideja, principa... i izdaja birača zarad ličnih interesa.
putokaz1

#57108 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Broj Glasova koje ej Delić donio je inimalan izvan Lukavca
SDP jste u Lukavcu imao oko 3000 2016-a oko 7000 2018
Ali Mala Općina pa na nivou TK-FBIH-BH to ništa ne znači
Ovom podjelom samo će ostaviti SDA na vlasti u većini MZ zbog načina izbora Lokalnih vijećnika(seoskih) i plus SDA će imat OV u svakom slučaju
Ali Eto Edo se svugdje hvali kako je vratio SDA na vlast na TK,što je najgore to mu se neće obit o glavu opet će pobjediti
On je kao Ramović,Hadzibajrić....Pobjeđivat će ali stranka će biti ispod SDA
Da FENOMENI Želko Komšić i Lokalni ovaj naš-Lafinaš-kako ga iz SDA od milja zovu su jednostavno takvi oni vuku 3x više od stranke oni su stranke-uvjek će biti tu radit za SDA a kupit glasove od SDP
giannibelif

#57109 Re: SDP

Post by giannibelif »

Problem velikig dijela SDP-a je to sto se konstantno uzda u glasove članstva i pravi referentnu tačku na broju članova koji po difoltu treba da daju glas. Kandidati i organizacije koji izadju iz tog okvira razmišljanja i prošire svoje biračko tijelo, jasno da bolje prolaze. Neko nauči, a neko nikad neće.
Novak20

#57110 Re: SDP

Post by Novak20 »

Skoro nezapaženo je prošla ova vijest. Hrabar je to i ispravan potez SDP ali ne znam koliko vrijedi obzirom na optužbe i okolnosti u kojima se SDP nalazi nakon odbijanja da bude SDA privjesak. Nadam se da će SDP i u drugim županijama/kantonima biti principijelan glede ovakvih stavova i njihovog provođenja u praksi.

https://vijesti.ba/clanak/455914/sdp-os ... akona-u-tk
Povjereništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla i Klub poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona osuđuje nepoštivanje Ustava TK i Zakona o Vladi TK-a.

Imajući u vidu da u SDA-ovoj Vladi TK nema niti jednog ministra iz reda hrvatskog naroda, a što je propisano Ustavom i Zakonom, smatramo da ovakvo kršenje u pogledu zastupljenosti konstitutivnih naroda ide direktno na ruku rušiteljima Bosne i Hercegovine i onima koji svaku sličnu priliku koriste da pokažu kako je ovakva BiH nemoguća, saopćeno je iz Press službe KO SDPBiH Tuzla.

Ova stranka je mišljenja da "rukovodstvo Skupštine TK-a, koje je također izabrano na nelegalan i neustavan način, je moralo reagirati kada im je mandatar ponudio sastav Vlade TK i tražiti poštivanje Ustava i Zakona".

- S obzirom da do sada nisu reagirali, mi ih pozivamo da to učine i ne dozvole da, pored svih drugih mana i propusta ove SDA-ove parlamentarne većine, ne dozvole kršenje Ustava i Zakona. Ukoliko ne reagiraju, mi ćemo u skladu s našim nadležnostima pokrenuti demokratske mehanizme kako bi TK-a funkcionirao u skladu s Ustavom i Zakonom - poručili su iz KO SDPBiH Tuzla.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#57111 Re: SDP

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote:Niste ni svjesni kakve sve ponude SDA daje zastupnicima da izdaju i da podrže njihovu Vladu. Pravo je čudo da su se SDP i NS uspjeli oduprijeti takvim ponudama.

Ovo što sad imamo u TK je klasična prodaja svih obećanja, ideja, principa... i izdaja birača zarad ličnih interesa.
kakve ponude? mozes li mi navesti makar dvije, tri, jer me bas interesira.
Banksy

#57112 Re: SDP

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Da bi se takva kampanja uspješno provela moralo bi se to na naki način javno manifestovati, prije svega zbog neophodne masovnosti, ali to ama baš nigdje se nije pokazalo.
Glede masovmosti i manifestacije,
Razgovor prelazi u šaljive vode, pa ću ga ovdje i završiti,
Pozdrav

Utvrđeno da je 35,8 tona papira za glasačke listiće nestalo

Nevažećih listića je 500.000

Haos s biračkim odborima: Stranke traže odgađanje izbora

U protekla 24 sata došlo je do sumnje u namiještanje ili neregularnost izbora zbog velikog broja odustajanja članova lokalnih biračkih odbora dan uoči izbora, te imenovanja dodatnih članova.

Pojedine stranke su zbog ovih promjena razmatrale i bojkot izbora, zbog sumnje u masovnu izbornu prevaru.

član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda

Šefik Džaferović 208.943

Denis Bećirović 192.321

nevažeći listići, 90.000,

Pogledajte kako se, kamionom bez nadzora, kradu glasovi u Općini Centar

Image

Nakon brojnih uočenih nepravilnosti u toku izbora u Općini Novi Grad Sarajevo, u javnost je dospio i audio zapis koji svjedoči da je predsjednik Općinske izborne komisije Novi Grad Sarajevo, po nalogu načelnika Semira Efendića (SDA) i predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo Huse Ćesira, imenovao 500 do 600 članova biračkih odbora i to tačno na ona biračka mjesta gdje su mu naložili.

bunk

#57113 Re: SDP

Post by bunk »

A za volanom kamiona je Jimmy Hoffa....
Banksy

#57114 Re: SDP

Post by Banksy »

Ne vidi se ... :D
Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Da bi se takva kampanja uspješno provela moralo bi se to na naki način javno manifestovati, prije svega zbog neophodne masovnosti, ali to ama baš nigdje se nije pokazalo.
Pozdrav

Utvrđeno da je 35,8 tona papira za glasačke listiće nestalo

Nevažećih listića je 500.000

Haos s biračkim odborima: Stranke traže odgađanje izbora

U protekla 24 sata došlo je do sumnje u namiještanje ili neregularnost izbora zbog velikog broja odustajanja članova lokalnih biračkih odbora dan uoči izbora, te imenovanja dodatnih članova.

Pojedine stranke su zbog ovih promjena razmatrale i bojkot izbora, zbog sumnje u masovnu izbornu prevaru.

član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda

Šefik Džaferović 208.943

Denis Bećirović 192.321

nevažeći listići, 90.000,

Pogledajte kako se, kamionom bez nadzora, kradu glasovi u Općini Centar

Image

Nakon brojnih uočenih nepravilnosti u toku izbora u Općini Novi Grad Sarajevo, u javnost je dospio i audio zapis koji svjedoči da je predsjednik Općinske izborne komisije Novi Grad Sarajevo, po nalogu načelnika Semira Efendića (SDA) i predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo Huse Ćesira, imenovao 500 do 600 članova biračkih odbora i to tačno na ona biračka mjesta gdje su mu naložili.

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#57115 Re: SDP

Post by malakh »

malakh wrote:
Bosanski_kralj wrote:Niste ni svjesni kakve sve ponude SDA daje zastupnicima da izdaju i da podrže njihovu Vladu. Pravo je čudo da su se SDP i NS uspjeli oduprijeti takvim ponudama.

daddy-kool

#57116 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Pozdrav
Čekaj, ja svo vrijeme pišem kako nema dokaza (a ni logike) da su ovi ljudi nekakvi "spavači", nego su jednostavno ljudi željni moći.

Sad je ovo priča o krađi na izborima, koja jeste ozbiljan problem i koja se vjerovatno jeste u nekom opsegu i desila. Skroz druga priča. Koja je sada teorija? Da li je kroz ovu (navodnu) krađu dodato glasova Komšiću ili Deliću? Nema ni to logike.
putokaz1

#57117 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Na mom biračkom mjestu je dopisisvano tradicionalno svake izborer i sve se zna i barički odbro ima SDP šlanove a uvjek dopisuju
I to u pravilu unutar stranačke liste
KomunistaTZ

#57118 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Jel ovo Irfo metnuo Maši? Igre prestolja :)
Bosanski_kralj

#57119 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

malakh wrote:

Nije baš forum mjesto da se navode konkretni primjeri sa imenima i prezimenima, ali recimo ponuda od 100 hiljada KM da se glasa za odluku o raspisivanju referenduma za smjenu jednog gradonačelnika u USK, pa ponuda od 150 hiljada KM da se ne glasa za smjenu Vlade USK u oktorbru 2018. godine...
Last edited by Bosanski_kralj on 30/07/2019 19:16, edited 1 time in total.
Capsicum

#57120 Re: SDP

Post by Capsicum »

Degutantno je više čitat koliko se pojedinci blamiraju objašnjavanjem izbornih neuspjeha tobožnjim nekakvim masovnim izbornim krađama.
Bosanski_kralj

#57121 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Capsicum wrote:Degutantno je više čitat koliko se pojedinci blamiraju objašnjavanjem izbornih neuspjeha tobožnjim nekakvim masovnim izbornim krađama.
Izborne krađe se redovno dešavaju i masovnije su nego što ti misliš.

U Federaciji BiH postoji preko 3800 glasačkih mjesta, na svakom neka se ukrade po 10 glasova je li to cifra od 38 hiljada glasova. Ovakve stvari SDA, HDZ i SNSD sa lakoćom mogu uraditi.
KomunistaTZ

#57122 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Botovi tiltovali, cekaju reset iz stvarne centrale :)
Capsicum

#57123 Re: SDP

Post by Capsicum »

Možeš li objasniti kojom metodom? Ozbiljno pitam. Evo ja bio član BO na zadnjim izborima. Život dajem da nije nijedan glas ukraden na mom biračkom mjestu. Bio sam u ranijim ciklusima i posmatrač.
Na posljednjim izborima je bilo praktično nemoguće izrežirati krađu jer je samo jedna ekipa vršila i nadzor cijelog biračkog procesa i kompletan proces brojanja i popunjavanja obrazaca. Dakle zamjenski članovi nisu mogli pomagati. Brojalo se do 7 ujutro. Obzirom na zaštitne mehanizme u procesu brojanja, de facto nema šanse da ukradeš i popuniš sve u zadatom vremenu, a da se to ne primjeti
Leverage

#57124 Re: SDP

Post by Leverage »

Advokat plavo-žutog kombija zelene boje i ReakcionarSH ponovo rukovode cirkusom na opšte zadovoljstvo čitatelja ove teme.
Capsicum

#57125 Re: SDP

Post by Capsicum »

Čudi me da ne znaš da je kombi kupio Irfan Čengić od para koje je uzeo od usta invalida. Taman možete sad svi preostali u SDP-u stat u njega :-D
Post Reply