BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MTV

#57051 Re: moja TV, bh telecom - molim pomoć

Post by MTV »

Ne od CI 1,4+ mozes samo preko koaksijalnog kabla, kablovska, imati usluge VOD i vracanje sadrzaja unazad.

A od IPTV bi mogao samo ako operater ima aplikaciju prilagodjenu TV. Gdje lan kabl ustekas u TV i onda instaliras aplikaciju uneses svoje podatke i gledas. Ali posto ima milion razlicitih TV najbolje je rjesenje resiver.
emric

#57052 Re: moja TV, bh telecom - molim pomoć

Post by emric »

Meni je najbolje rješenje jedan daljinski i raspored kanala po mojoj želji. Žao mi je, bht, ništa od te ljubavi.
hipija

#57053 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Što se zadeverah...ima li neko ideju kako doći do ovog dijela za aktivaciju Mojaweb TV? :)

trebao bih dobiti ovo prema uputstvu
Image

a ja dobijem ovo nakon prijave na korisnički portal
Image
ing-ecc

#57054 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Imas dole ispod AKTIVIRANO link, klikni i probaj pokrenuti web moja tv :D
kakaljin

#57055 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

hipija wrote:Što se zadeverah...ima li neko ideju kako doći do ovog dijela za aktivaciju Mojaweb TV? :)

trebao bih dobiti ovo prema uputstvu
Image

a ja dobijem ovo nakon prijave na korisnički portal
Image
ti si se logovao kao korisnik mobilne pa si dobio ovu sliku dole, a da bi dobio sliku gore trebas se lovati sa podacima od moja tv ili od adsl-a
hipija

#57056 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

A tako je @kakaljin.. :D :thumbup:
@ing...aktivirao bih kad bih došao do tog dijela :D ...ofulao sam na ovome što je @kakaljin naveo
allem_77

#57057 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Kada zamijenim šifru za Wi-Fi na modemu, hoću li je morati ponovo dva puta upisivati u mobitel? Barem je tako do sada kod mene bilo. Moram 20 slova, brojeva itd.upisivati. Mislim na onu gdje na portalu nudi promjenu, a ne kada uđem u postavke modema. Ta se izbriše kada resetujem modem.
hipija

#57059 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Kad se ovako javno traži savjet kako prevariti nekoga, onda smo kao društvo totalno zglajzali :roll:
Heller

#57060 Re: BHTelecom All About

Post by Heller »

Ma meni je ovo smiješnom, ohanite malo s moralom.
made_in_sarajevo

#57061 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Druga kartica mi ultra broj i svako par dana me izludi navece "nema usluge, nema mreze". Ja otvorim stavim 3g ono opet i sve dok ne restartujem mob nece da registruje mrezu.
duffy_duck

#57062 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

made_in_sarajevo wrote:Znaci telekom kupio 4g opremu, dali milione i onda to ostavili u podrum jer nema digitalizacije. Dodje lik i napise da oni lazu, da moze i analogni sistem to izdrzati i da je telekom eto onako kupio prvi u drzavi opremu za 4g. Pa jebem mu mater zar mtel tl ne bi davno uradio da naguzi telekom, eronet pogotovo. Znaci svi budale i svi kupili opremu samo da bi se hvalili na kafama? Sta li je tek za evropske operatere, svi budale znaci.

Ovaj sad ubjedjuje da je haloo bolji sa ili ili ponudom od ponude 500mb, 100min razgovora.

Joj pameti, treba fakat cekicem slupati internet.
Ljudi uopste nisu kupili opremu za 4G VEC kupili pojacane bazne stanice i unaprijedili 3G
made_in_sarajevo

#57063 Re: BHTelecom All About

duffy_duck wrote:
made_in_sarajevo wrote:Znaci telekom kupio 4g opremu, dali milione i onda to ostavili u podrum jer nema digitalizacije. Dodje lik i napise da oni lazu, da moze i analogni sistem to izdrzati i da je telekom eto onako kupio prvi u drzavi opremu za 4g. Pa jebem mu mater zar mtel tl ne bi davno uradio da naguzi telekom, eronet pogotovo. Znaci svi budale i svi kupili opremu samo da bi se hvalili na kafama? Sta li je tek za evropske operatere, svi budale znaci.

Ovaj sad ubjedjuje da je haloo bolji sa ili ili ponudom od ponude 500mb, 100min razgovora.

Ljudi uopste nisu kupili opremu za 4G VEC kupili pojacane bazne stanice i unaprijedili 3G
Joj kako sam mogao zivjeti bez takve informacije,a znam da su testirali za sebe 4G.

http://avaz.ba/vijesti/232926/bh-teleco ... -u-regionu

Usput ako je avaz nesto dobro za telekom.napisao onda je istina bez ikakve sumnje
ing-ecc

#57064 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

allem_77 wrote:Kada zamijenim šifru za Wi-Fi na modemu, hoću li je morati ponovo dva puta upisivati u mobitel? Barem je tako do sada kod mene bilo. Moram 20 slova, brojeva itd.upisivati. Mislim na onu gdje na portalu nudi promjenu, a ne kada uđem u postavke modema. Ta se izbriše kada resetujem modem.
Ne bi smjela ta sifra, nakon zamjene, da se brishe kada resetujesh modem :-) mozda ne napravish Save ili Apply i ne memorishe se :roll: onda je modem crko ako ne prihvata komande
ing-ecc

#57065 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

duffy_duck wrote: Ljudi uopste nisu kupili opremu za 4G VEC kupili pojacane bazne stanice i unaprijedili 3G
Sta znaci 'pojacane bazne stanice'? :-) I djes vidio kineze s reklamom Huawei da unapredjuju 3G :lol:
Benq

#57066 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

ing-ecc wrote: Sta znaci 'pojacane bazne stanice'? :-) I djes vidio kineze s reklamom Huawei da unapredjuju 3G :lol:
Overclockovane bazne stanice sa vodenim hladjenjem :lol: :lol:

To je nas Adra, nije mu zamjerit :D
papebih

#57067 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Shark 11 wrote:Pozdrav
Da li je moguce i kako na modemu lan 4 (voip) namjestit da bude kao i lan 1 (internet)
Mozes svaki port nastimat po svojoj zelji, recimo kod mene je lan4 za moju tv, ostali za internet
sencobih

#57068 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

made_in_sarajevo wrote:
duffy_duck wrote:

Joj kako sam mogao zivjeti bez takve informacije,a znam da su testirali za sebe 4G.

Usput ako je avaz nesto dobro za telekom.napisao onda je istina bez ikakve sumnje
Meni se čini da je ovaj članak star dvije godine
allem_77

#57069 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

ing-ecc wrote:
allem_77 wrote:Kada zamijenim šifru za Wi-Fi na modemu, hoću li je morati ponovo dva puta upisivati u mobitel? Barem je tako do sada kod mene bilo. Moram 20 slova, brojeva itd.upisivati. Mislim na onu gdje na portalu nudi promjenu, a ne kada uđem u postavke modema. Ta se izbriše kada resetujem modem.
Ne bi smjela ta sifra, nakon zamjene, da se brishe kada resetujesh modem :-) mozda ne napravish Save ili Apply i ne memorishe se :roll: onda je modem crko ako ne prihvata komande
Misliš na šifru kada uđem u postavke modema gdje je moguće zamijeniti i naziv modema? E ta mi se šifra zajedno sa nazivom modema, nakon reseta vrati na postavke Telekoma.
made_in_sarajevo

#57070 Re: BHTelecom All About

[quote="sencobih"

Meni se čini da je ovaj članak star dvije godine[/quote]

Ima aljezira od prosle godine slican clanak. Stavio sam avaz namjerno jer znam da se avaz prepucava sa telekomom radi politike.

Znam i to da sam cuo negdje da imaju opremu da idu na 4g, eto nemaju opremu imaju pare da zavrse za heftu sve :D
sencobih

#57071 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

made_in_sarajevo wrote:[quote="sencobih"

Meni se čini da je ovaj članak star dvije godine
Ima aljezira od prosle godine slican clanak. Stavio sam avaz namjerno jer znam da se avaz prepucava sa telekomom radi politike.

Znam i to da sam cuo negdje da imaju opremu da idu na 4g, eto nemaju opremu imaju pare da zavrse za heftu sve :D[/quote]

Politika je garant umiješala prste sa frekvencijama , a gdje se politika umiješa to se uspori maksimalno, kao i sve ostalo
duffy_duck

#57072 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

A ti fkt vjerujes ovim uhljebima?
duffy_duck

#57073 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

ing-ecc wrote:
duffy_duck wrote: Ljudi uopste nisu kupili opremu za 4G VEC kupili pojacane bazne stanice i unaprijedili 3G
Sta znaci 'pojacane bazne stanice'? :-) I djes vidio kineze s reklamom Huawei da unapredjuju 3G :lol:
Pomocu tih stanica imas 3G svuda u gradu i imas mogucnost sa raznim paketima imati koliko toliko dobar internet za mobilne uređaje. Pomocu tih stanica npr imas opciju svugdje u gradu koristiti 3G da nije tih opcija internet bi bio spor i totalno ne koristen.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#57074 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Daj nek' ga neko banuje opet :-? :lol:
made_in_sarajevo

#57075 Re: BHTelecom All About

duffy_duck wrote:

A ti fkt vjerujes ovim uhljebima?
Da ne vjerujem direktoru telekoma koji ne smije bas lupati gluposti i da ne vjerujem raji sto radi u telekomu na jakim pozicijama, ali da vjerujem tebi kako su pojacali bazne stanice inace ni interneta ne bi imali. Hajde dobro, evo vjerovat cu tebi, hocu majke mi.

De oca ti, mogu li mobitel pojacati da dobijem 8gb rama?
Locked