Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#5701 Re: Zeničani
Ma hajd sve ja to razumijem i mogu svarit ali da onako oholo pokupe biciklo u po Graza 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5702 Re: Zeničani
Nasa posla
Dilaju i Nutoku
Dilaju i Nutoku
-
rekla-kazala
#5703 Re: Zeničani
Nemojte napadati Biss Tours.
Oni su Hadžije.
Prije dva dana svratih u Hass trgovinu na Londži i razgledam po frižideru,.. vidim samo bezalkoholno pivo. Pitam gdje vam stoji piće. Kaže radnica: " Ne držimo alkohol" !
I oni postali Hadžije.
Prvo čega se sjetih je kasirka u visokoj trudnoći bez stolice u njihovoj trgovini u Crkvicama.
Terorisati radnike, dati im plaću 300 maraka a prodavati se pod vjernika mi je,... fuj, fuj,...
Oni su Hadžije.
Prije dva dana svratih u Hass trgovinu na Londži i razgledam po frižideru,.. vidim samo bezalkoholno pivo. Pitam gdje vam stoji piće. Kaže radnica: " Ne držimo alkohol" !
I oni postali Hadžije.
Prvo čega se sjetih je kasirka u visokoj trudnoći bez stolice u njihovoj trgovini u Crkvicama.
Terorisati radnike, dati im plaću 300 maraka a prodavati se pod vjernika mi je,... fuj, fuj,...
- kamen spoticanja
#5704 Re: Zeničani
odes u drugi granap i nadjes alkoholno pivo i radnicu za 300 KM...i sve okrekla-kazala wrote:Nemojte napadati Biss Tours.
Oni su Hadžije.![]()
Prije dva dana svratih u Hass trgovinu na Londži i razgledam po frižideru,.. vidim samo bezalkoholno pivo. Pitam gdje vam stoji piće. Kaže radnica: " Ne držimo alkohol" !![]()
![]()
I oni postali Hadžije.![]()
![]()
![]()
ili jos bolje...otvoris svoj granap,prodajes samo alkohol i das radnicama 1745 KK platu plus topli obrok
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5705 Re: Zeničani
Ma to su rezimski ljudi.
Hadzije jer je aktuelnom rezimu to milo. Da je ostao onaj rezim, to bi izljevalo Marksove statue u bronci.
Hadzije jer je aktuelnom rezimu to milo. Da je ostao onaj rezim, to bi izljevalo Marksove statue u bronci.
- kamen spoticanja
#5706 Re: Zeničani
Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno_BataZiv_0809 wrote:Ma to su rezimski ljudi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5707 Re: Zeničani
Olajavanje i uzdizanje iz tog razloga je isto. Sto bi to neko imao poseban tretman jer drzi do svojih uvjerenja?kamen spoticanja wrote: Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno
I zar nije veci sevap dat mogucnost toj djevojci da sjedne jer je trudna, nego izbacit alkohol, od kojeg ti nije bila mrska zarada, dok se nije naakumulisalo?
P.S. Ako je to ime vlasnika Hassa, onda se o njemu jos sto sta zna, ali nije tema.
-
rekla-kazala
#5708 Re: Zeničani
Nisi prokomentarisao da li je degutantno ne dati stolicu kasirki u 8. mjesecu trudnoće.kamen spoticanja wrote:Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno_BataZiv_0809 wrote:Ma to su rezimski ljudi.
- kamen spoticanja
#5709 Re: Zeničani
a sto bi imao poseban tretman zato sto drzi do vjerskih uvjerenja u vlastitom privatnom objektu medju radnicima koje tu niko ne drzi vezane lancima i koju su ,uzgred budi receno,prijavljeni do zadnjeg i s platom vecom od vecine istih poslova u gradu?_BataZiv_0809 wrote:Olajavanje i uzdizanje iz tog razloga je isto. Sto bi to neko imao poseban tretman jer drzi do svojih uvjerenja?kamen spoticanja wrote: Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno
I zar nije veci sevap dat mogucnost toj djevojci da sjedne jer je trudna, nego izbacit alkohol, od kojeg ti nije bila mrska zarada, dok se nije naakumulisalo?
P.S. Ako je to ime vlasnika Hassa, onda se o njemu jos sto sta zna, ali nije tema.
zato sto ne drzi alkohol?
e pa degutatno je
- kamen spoticanja
#5710 Re: Zeničani
kasirka ode na trudnicko...regularno prijavljena regularno ode kuci i uziva cari sdp-ove vlade i porodiljskih naknada...ja ja one vlade koja uglavnom konzumira alkoholrekla-kazala wrote:Nisi prokomentarisao da li je degutantno ne dati stolicu kasirki u 8. mjesecu trudnoće.kamen spoticanja wrote:Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno_BataZiv_0809 wrote:Ma to su rezimski ljudi.
- Freamon Lester
#5711 Re: Zeničani
Nije ni SDA-ovim ministrima tako stran alkohol...kamen spoticanja wrote: kasirka ode na trudnicko...regularno prijavljena regularno ode kuci i uziva cari sdp-ove vlade i porodiljskih naknada...ja ja one vlade koja uglavnom konzumira alkohol
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5712 Re: Zeničani
Njegova je obaveza da prijavi radnike, a ne dobra volja. Samo sto u ovom kurtonu od drzave ispade neko moralan zato sto ispunjava zakonske obaveze. Radnici su vezani lancem neimastine, budi siguran da niko ne stoji 10 sati u visokom stepenu trudnoce zato sto mu se svidja.kamen spoticanja wrote: a sto bi imao poseban tretman zato sto drzi do vjerskih uvjerenja u vlastitom privatnom objektu medju radnicima koje tu niko ne drzi vezane lancima i koju su ,uzgred budi receno,prijavljeni do zadnjeg i s platom vecom od vecine istih poslova u gradu?
zato sto ne drzi alkohol?
e pa degutatno je
U krajnjoj liniji, branis ga zato sto je hadzija, da je prica o nekome ko drzi alkohol i ne eksponira svoje opredjeljenje, siguran sam da bi se druga pjsma pjevala.
- Freamon Lester
#5713 Re: Zeničani
A sa druge strane. Iskali ste gospodjo kapitalizam, evo Vam ga pa uzivajte.
Kao sto rece kamen niko nju tu lancima nije zavezao. A ni vama ostalima niko ne brani da odete kupiti negdje drugo. A sa trece strane imaju i pravo biti degutantni... Jebote nasa demokratija funkcionise...
Haj sad mir, mir, mir...
Haj sad mir, mir, mir...
-
rekla-kazala
#5714 Re: Zeničani
Kasirka ode na trudničko i dobije otkaz !kamen spoticanja wrote:kasirka ode na trudnicko...regularno prijavljena regularno ode kuci i uziva cari sdp-ove vlade i porodiljskih naknada...ja ja one vlade koja uglavnom konzumira alkoholrekla-kazala wrote:Nisi prokomentarisao da li je degutantno ne dati stolicu kasirki u 8. mjesecu trudnoće.kamen spoticanja wrote: Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno
Mogao bi i Ekro otići na hadž pa da opere sve grijehe prema radnicima a i prema državi za par miliona neplaćenog poreza.
Braniš Hass ko da su uslovi ko u DM-u.
Ako radnici koje poznajem i koji su prešli u Bingo kažu da im je u Bingu svanulo onda možeš misliti kakvi su uslovi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5715 Re: Zeničani
Bravo Frimon. Samo jos dodaj da i mi imamo pravo da nam oni budu degutantni i demokratija je savrsenaFreamon Lester wrote:A sa druge strane. Iskali ste gospodjo kapitalizam, evo Vam ga pa uzivajte.Kao sto rece kamen niko nju tu lancima nije zavezao. A ni vama ostalima niko ne brani da odete kupiti negdje drugo. A sa trece strane imaju i pravo biti degutantni... Jebote nasa demokratija funkcionise...
![]()
Haj sad mir, mir, mir...
- Freamon Lester
#5716 Re: Zeničani
Naravno, samo da bi demokratija u potpunosti funkcionisala suprostavljene strane moraju biti zrele da ne posegnu za nasiljem._BataZiv_0809 wrote:Bravo Frimon. Samo jos dodaj da i mi imamo pravo da nam oni budu degutantni i demokratija je savrsenaFreamon Lester wrote:A sa druge strane. Iskali ste gospodjo kapitalizam, evo Vam ga pa uzivajte.Kao sto rece kamen niko nju tu lancima nije zavezao. A ni vama ostalima niko ne brani da odete kupiti negdje drugo. A sa trece strane imaju i pravo biti degutantni... Jebote nasa demokratija funkcionise...
![]()
Haj sad mir, mir, mir...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5717 Re: Zeničani
Demokratija je sistem u kojem glasovi Dare Bubamare, Stoje i Viki vrijede vise nego glasovi Rudjera Boskovica i Nikole TesleFreamon Lester wrote: Naravno, samo da bi demokratija u potpunosti funkcionisala suprostavljene strane moraju biti zrele da ne posegnu za nasiljem.
- Freamon Lester
#5718 Re: Zeničani
Istina, samo nemoj zaboraviti da je lider onog sistema bravar bio..._BataZiv_0809 wrote:Demokratija je sistem u kojem glasovi Dare Bubamare, Stoje i Viki vrijede vise nego glasovi Rudjera Boskovica i Nikole TesleFreamon Lester wrote: Naravno, samo da bi demokratija u potpunosti funkcionisala suprostavljene strane moraju biti zrele da ne posegnu za nasiljem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5719 Re: Zeničani
Mislis da bi taj dobio izbore da se pitalo na izborima ova slavenska plemenaFreamon Lester wrote:
Istina, samo nemoj zaboraviti da je lider onog sistema bravar bio...
-
channel10
#5720 Re: Zeničani
Ebo vas hass, obidjete selju i rijesen problem. Nego sta nam je ovo sa grijanjem i racunom za grijanje? Oni obracun uzimaju kako njima odgovara i niti jedan obracun nije u istom vremenskom periodu, sad uzimaju do prvog u sljedecem mjesecu, sad do 28. u tekucem, sve ludo u pm. Ima li ovdje drzave, inspekcije ili radi kako ko hoce, bez obzira jel privatna ili drzavna firma?!
- kamen spoticanja
#5721 Re: Zeničani
Ko sto ja imam pravo da vam.kazem da ste degutantni...hajd sad zdrao i organizuj tu kahvu i serbe za forumase...sto si se usutio_BataZiv_0809 wrote:Bravo Frimon. Samo jos dodaj da i mi imamo pravo da nam oni budu degutantni i demokratija je savrsenaFreamon Lester wrote:A sa druge strane. Iskali ste gospodjo kapitalizam, evo Vam ga pa uzivajte.Kao sto rece kamen niko nju tu lancima nije zavezao. A ni vama ostalima niko ne brani da odete kupiti negdje drugo. A sa trece strane imaju i pravo biti degutantni... Jebote nasa demokratija funkcionise...
![]()
Haj sad mir, mir, mir...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5722 Re: Zeničani
Osluskujem puls forumasa po tom pitanjukamen spoticanja wrote: Ko sto ja imam pravo da vam.kazem da ste degutantni...hajd sad zdrao i organizuj tu kahvu i serbe za forumase...sto si se usutio
Salim se, necu jos dolazit u Ze, cim budem, pisem ovdje da se organizujemo
- Warashii
#5723 Re: Zeničani
Jbjga kako nam je tako nam je. Nemam ništa protiv hadžija samo oni imaju problem sa hadžijama koji su nama ostali u sjećanju.
Moramo, ja barem jesam, raščistiti sa tim da to ne mora znaci hadžija=pošten.
Danas se smatra neko moralnim ako prijavi radnika, što nije daleko od istine, ali opet pokazuje gdje mi živimo.
Moramo, ja barem jesam, raščistiti sa tim da to ne mora znaci hadžija=pošten.
Danas se smatra neko moralnim ako prijavi radnika, što nije daleko od istine, ali opet pokazuje gdje mi živimo.
-
kakavdanakneiskustvu
#5724 Re: Zeničani
rekla-kazala wrote:Nemojte napadati Biss Tours.
Oni su Hadžije.![]()
Prije dva dana svratih u Hass trgovinu na Londži i razgledam po frižideru,.. vidim samo bezalkoholno pivo. Pitam gdje vam stoji piće. Kaže radnica: " Ne držimo alkohol" !![]()
![]()
I oni postali Hadžije.![]()
![]()
![]()
ima vise od godinu da nema alkohola u hass komercu
-
kakavdanakneiskustvu