Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5701 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ma hajd sve ja to razumijem i mogu svarit ali da onako oholo pokupe biciklo u po Graza :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5702 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nasa posla :lol:

Dilaju i Nutoku 8)
rekla-kazala

#5703 Re: Zeničani

Post by rekla-kazala »

Nemojte napadati Biss Tours.
Oni su Hadžije. :roll:
Prije dva dana svratih u Hass trgovinu na Londži i razgledam po frižideru,.. vidim samo bezalkoholno pivo. Pitam gdje vam stoji piće. Kaže radnica: " Ne držimo alkohol" ! :shock: :shock:
I oni postali Hadžije. :lol: :lol: :lol:
Prvo čega se sjetih je kasirka u visokoj trudnoći bez stolice u njihovoj trgovini u Crkvicama.
Terorisati radnike, dati im plaću 300 maraka a prodavati se pod vjernika mi je,... fuj, fuj,...
kamen spoticanja

#5704 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

rekla-kazala wrote:Nemojte napadati Biss Tours.
Prije dva dana svratih u Hass trgovinu na Londži i razgledam po frižideru,.. vidim samo bezalkoholno pivo. Pitam gdje vam stoji piće. Kaže radnica: " Ne držimo alkohol" ! :shock: :shock:
Prvo čega se sjetih je kasirka u visokoj trudnoći bez stolice u njihovoj trgovini u Crkvicama.
Terorisati radnike, dati im plaću 300 maraka a prodavati se pod vjernika mi je,... fuj, fuj,...
odes u drugi granap i nadjes alkoholno pivo i radnicu za 300 KM...i sve ok
ili jos bolje...otvoris svoj granap,prodajes samo alkohol i das radnicama 1745 KK platu plus topli obrok
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5705 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma to su rezimski ljudi.

Hadzije jer je aktuelnom rezimu to milo. Da je ostao onaj rezim, to bi izljevalo Marksove statue u bronci.
kamen spoticanja

#5706 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Ma to su rezimski ljudi.

Hadzije jer je aktuelnom rezimu to milo. Da je ostao onaj rezim, to bi izljevalo Marksove statue u bronci.
Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5707 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno
Olajavanje i uzdizanje iz tog razloga je isto. Sto bi to neko imao poseban tretman jer drzi do svojih uvjerenja?

I zar nije veci sevap dat mogucnost toj djevojci da sjedne jer je trudna, nego izbacit alkohol, od kojeg ti nije bila mrska zarada, dok se nije naakumulisalo?

P.S. Ako je to ime vlasnika Hassa, onda se o njemu jos sto sta zna, ali nije tema.
rekla-kazala

#5708 Re: Zeničani

Post by rekla-kazala »

kamen spoticanja wrote:

Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno
Nisi prokomentarisao da li je degutantno ne dati stolicu kasirki u 8. mjesecu trudnoće.
kamen spoticanja

#5709 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Mustafa je otisao na hadz i nakon toga izbacio alkohol iz svojih prodajnih objekata...njegovo pravo i zdrao...kao sto je i tvoje pravo da trazis prodajni objekt koji tebi odgovara...olajavat nekoga zato sto drzi do svojih vjerskih principa je degutantno
Olajavanje i uzdizanje iz tog razloga je isto. Sto bi to neko imao poseban tretman jer drzi do svojih uvjerenja?

I zar nije veci sevap dat mogucnost toj djevojci da sjedne jer je trudna, nego izbacit alkohol, od kojeg ti nije bila mrska zarada, dok se nije naakumulisalo?

P.S. Ako je to ime vlasnika Hassa, onda se o njemu jos sto sta zna, ali nije tema.
a sto bi imao poseban tretman zato sto drzi do vjerskih uvjerenja u vlastitom privatnom objektu medju radnicima koje tu niko ne drzi vezane lancima i koju su ,uzgred budi receno,prijavljeni do zadnjeg i s platom vecom od vecine istih poslova u gradu?
zato sto ne drzi alkohol?
e pa degutatno je
kamen spoticanja

#5710 Re: Zeničani

rekla-kazala wrote:
kamen spoticanja wrote:

Nisi prokomentarisao da li je degutantno ne dati stolicu kasirki u 8. mjesecu trudnoće.
kasirka ode na trudnicko...regularno prijavljena regularno ode kuci i uziva cari sdp-ove vlade i porodiljskih naknada...ja ja one vlade koja uglavnom konzumira alkohol
Freamon Lester

#5711 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote: kasirka ode na trudnicko...regularno prijavljena regularno ode kuci i uziva cari sdp-ove vlade i porodiljskih naknada...ja ja one vlade koja uglavnom konzumira alkohol
Nije ni SDA-ovim ministrima tako stran alkohol... :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5712 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: a sto bi imao poseban tretman zato sto drzi do vjerskih uvjerenja u vlastitom privatnom objektu medju radnicima koje tu niko ne drzi vezane lancima i koju su ,uzgred budi receno,prijavljeni do zadnjeg i s platom vecom od vecine istih poslova u gradu?
zato sto ne drzi alkohol?
e pa degutatno je
Njegova je obaveza da prijavi radnike, a ne dobra volja. Samo sto u ovom kurtonu od drzave ispade neko moralan zato sto ispunjava zakonske obaveze. Radnici su vezani lancem neimastine, budi siguran da niko ne stoji 10 sati u visokom stepenu trudnoce zato sto mu se svidja.

U krajnjoj liniji, branis ga zato sto je hadzija, da je prica o nekome ko drzi alkohol i ne eksponira svoje opredjeljenje, siguran sam da bi se druga pjsma pjevala.
Freamon Lester

#5713 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

A sa druge strane. Iskali ste gospodjo kapitalizam, evo Vam ga pa uzivajte. :D Kao sto rece kamen niko nju tu lancima nije zavezao. A ni vama ostalima niko ne brani da odete kupiti negdje drugo. A sa trece strane imaju i pravo biti degutantni... Jebote nasa demokratija funkcionise... :lol:

Haj sad mir, mir, mir... 8)
rekla-kazala

#5714 Re: Zeničani

Post by rekla-kazala »

kamen spoticanja wrote:
rekla-kazala wrote:
kasirka ode na trudnicko...regularno prijavljena regularno ode kuci i uziva cari sdp-ove vlade i porodiljskih naknada...ja ja one vlade koja uglavnom konzumira alkohol
Kasirka ode na trudničko i dobije otkaz !
Mogao bi i Ekro otići na hadž pa da opere sve grijehe prema radnicima a i prema državi za par miliona neplaćenog poreza.
Braniš Hass ko da su uslovi ko u DM-u.
Ako radnici koje poznajem i koji su prešli u Bingo kažu da im je u Bingu svanulo onda možeš misliti kakvi su uslovi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5715 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:A sa druge strane. Iskali ste gospodjo kapitalizam, evo Vam ga pa uzivajte. :D Kao sto rece kamen niko nju tu lancima nije zavezao. A ni vama ostalima niko ne brani da odete kupiti negdje drugo. A sa trece strane imaju i pravo biti degutantni... Jebote nasa demokratija funkcionise... :lol:

Bravo Frimon. Samo jos dodaj da i mi imamo pravo da nam oni budu degutantni i demokratija je savrsena :thumbup:
Freamon Lester

#5716 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:A sa druge strane. Iskali ste gospodjo kapitalizam, evo Vam ga pa uzivajte. :D Kao sto rece kamen niko nju tu lancima nije zavezao. A ni vama ostalima niko ne brani da odete kupiti negdje drugo. A sa trece strane imaju i pravo biti degutantni... Jebote nasa demokratija funkcionise... :lol:

Bravo Frimon. Samo jos dodaj da i mi imamo pravo da nam oni budu degutantni i demokratija je savrsena :thumbup:
Naravno, samo da bi demokratija u potpunosti funkcionisala suprostavljene strane moraju biti zrele da ne posegnu za nasiljem. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5717 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote: Naravno, samo da bi demokratija u potpunosti funkcionisala suprostavljene strane moraju biti zrele da ne posegnu za nasiljem. :D
Demokratija je sistem u kojem glasovi Dare Bubamare, Stoje i Viki vrijede vise nego glasovi Rudjera Boskovica i Nikole Tesle :P
Freamon Lester

#5718 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote: Naravno, samo da bi demokratija u potpunosti funkcionisala suprostavljene strane moraju biti zrele da ne posegnu za nasiljem. :D
Demokratija je sistem u kojem glasovi Dare Bubamare, Stoje i Viki vrijede vise nego glasovi Rudjera Boskovica i Nikole Tesle :P
Istina, samo nemoj zaboraviti da je lider onog sistema bravar bio... :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5719 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Istina, samo nemoj zaboraviti da je lider onog sistema bravar bio... :lol:
Mislis da bi taj dobio izbore da se pitalo na izborima ova slavenska plemena :D
channel10

#5720 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ebo vas hass, obidjete selju i rijesen problem. Nego sta nam je ovo sa grijanjem i racunom za grijanje? Oni obracun uzimaju kako njima odgovara i niti jedan obracun nije u istom vremenskom periodu, sad uzimaju do prvog u sljedecem mjesecu, sad do 28. u tekucem, sve ludo u pm. Ima li ovdje drzave, inspekcije ili radi kako ko hoce, bez obzira jel privatna ili drzavna firma?!
kamen spoticanja

#5721 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:

Ko sto ja imam pravo da vam.kazem da ste degutantni...hajd sad zdrao i organizuj tu kahvu i serbe za forumase...sto si se usutio
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5722 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Ko sto ja imam pravo da vam.kazem da ste degutantni...hajd sad zdrao i organizuj tu kahvu i serbe za forumase...sto si se usutio
Osluskujem puls forumasa po tom pitanju :D

Salim se, necu jos dolazit u Ze, cim budem, pisem ovdje da se organizujemo :thumbup:
Warashii

#5723 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Jbjga kako nam je tako nam je. Nemam ništa protiv hadžija samo oni imaju problem sa hadžijama koji su nama ostali u sjećanju.
Moramo, ja barem jesam, raščistiti sa tim da to ne mora znaci hadžija=pošten.
Danas se smatra neko moralnim ako prijavi radnika, što nije daleko od istine, ali opet pokazuje gdje mi živimo.
kakavdanakneiskustvu

#5724 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

rekla-kazala wrote:Nemojte napadati Biss Tours.

ima vise od godinu da nema alkohola u hass komercu
Post Reply