ahaKolt12 wrote:Bosnjacka nacionalna boja je ljubicasta, a ne zelena.Propast i katastrofa wrote:Zelena rajo, ako imate soli u glavi shvaticete da pricom o nacionalnoj drzavi Bosnjaka nalijezete na pricu separatista. Da ste to mnogo ranije htjeli imalo bi MOZDA smisla, u najgorem mogucem vremenu, sada, vi ste se sjetili toga
SDA-All about
-
Propast i katastrofa
#5701 Re: SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5702 Re: SDA-All about
Sabina stanje je loše...SDA je u opoziciji, a mi svi živimo od ljubavi naše stranke...stanje treba pod hitno mijenjati...svi na ulice
-
Propast i katastrofa
#5703 Re: SDA-All about
Blago nama kad je Zeleni kadar stao u odbranu od raspada BiH
Jos vise sam ushicen sto vidim da ste se navukli na zvaku o nacionalnoj drzavi Bosnjaka.
Sretno!
Sretno!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5704 Re: SDA-All about
Moze ako ces pristati na 25-30% teritorije vjekovne bosanske drzave. U prevodu: evropsku Palestinu.racionalista wrote:bosnjaci su ginuli za turske sultane, franju josipa, tita i ko zna za koga ne jos. to je po kmerskoj prici sve bilo prihvatljivo i opravdano. prvi put kad smo ginuli za sebe, to nije bilo valjano. pa koji djavo hocete opet prizivate nekakve jugoslavije nesta, e ne mere nema vise prilagodjavanja bosnjaka ostalima. kakva gradjanska bih, điđe-miđe.
vakat je za stvaranje bosnjacke nacionalne drzave
-
Kolt12
#5705 Re: SDA-All about
Zasto 25-30% i zasto europsku Palestinu?-LIBERO- wrote:
Moze ako ces pristati na 25-30% teritorije vjekovne bosanske drzave. U prevodu: evropsku Palestinu.![]()
-
Akibh
#5706 Re: SDA-All about
Poredis Kosovo sa 90% Albanaca i 10% Srba sa BiH. Ti fakat nisi normalan...JoseMujica wrote:
bolesno je prihvatljivim smatrati Republiku Srpsku, uz očišćenu istočnu Bosnu sa skoro 9.000 pobijenih u Srebrenici, blizu 15.000 u Sarajevu itd.
Šta je Albancima falilo što su sačekali do 1996? glumili gerilu tri godine i sačekali da 199 NATO preuzeo brigu o četnicima. I jel ima Kosovo Republiku Srpsku?
najzdravije je izgleda umrijeti ..... pa de se onda raznostite bombama u sred Banjaluke lafčine
- Opetja033
#5707 Re: SDA-All about
Gledam ovih tvojih par zadnjih komentara u kojima poredis Kosovo i BiH i obracam paznju kako majstorski podmeces neuporedivo.JoseMujica wrote: I jel ima Kosovo Republiku Srpsku?
Je li Kosovo imalo 49% nealbanaca 1991. i 1998. godine?
Je li u Pristini par hiljada Albanaca demonstriralo noseci jugoslovenske i Titine zastave pred Skupstinom i pozivajuci JNA da uspostavi mir dok je ta ista JNA klala po Prizrenu i Mitrovici?
Znam ja da bi vi crveni najvise voljeli da je BiH ostala u sastavu vase drage i nikad prezaljene Jugoslavije na celu sa vozdom Socijalisticke Partije i haskim optuzenikom Slobodanom Milosevicem. Ali bolje da to otvoreno priznate a ne da se krijete iza kvaziargumenata i falsificiranja historije.
-
Propast i katastrofa
#5708 Re: SDA-All about
pa evo kazu da ce sve uzeti-LIBERO- wrote:Moze ako ces pristati na 25-30% teritorije vjekovne bosanske drzave. U prevodu: evropsku Palestinu.racionalista wrote:bosnjaci su ginuli za turske sultane, franju josipa, tita i ko zna za koga ne jos. to je po kmerskoj prici sve bilo prihvatljivo i opravdano. prvi put kad smo ginuli za sebe, to nije bilo valjano. pa koji djavo hocete opet prizivate nekakve jugoslavije nesta, e ne mere nema vise prilagodjavanja bosnjaka ostalima. kakva gradjanska bih, điđe-miđe.
vakat je za stvaranje bosnjacke nacionalne drzave![]()
Sto kazu Nadrealisti: sad kad imamo taktiku lako cemo do finala.
-
VjecitiStudent
#5709 Re: SDA-All about
Poredi Kosovo cija je ustavna pozicija unutar ex-Yu bila neuporedivo losija nego nasa.Akibh wrote:Poredis Kosovo sa 90% Albanaca i 10% Srba sa BiH. Ti fakat nisi normalan...JoseMujica wrote:
bolesno je prihvatljivim smatrati Republiku Srpsku, uz očišćenu istočnu Bosnu sa skoro 9.000 pobijenih u Srebrenici, blizu 15.000 u Sarajevu itd.
Šta je Albancima falilo što su sačekali do 1996? glumili gerilu tri godine i sačekali da 199 NATO preuzeo brigu o četnicima. I jel ima Kosovo Republiku Srpsku?
najzdravije je izgleda umrijeti ..... pa de se onda raznostite bombama u sred Banjaluke lafčine
-
Kolt12
#5710 Re: SDA-All about
Ja jos jednom pitam, zasto bi iskljucivo bosnjacka nacionalna drzava bila europska Palestina i zasto ona ne bi obuhvatala vise od 25-30% vjekovne Bosne, recimo 52%?
Last edited by Kolt12 on 16/12/2012 00:37, edited 1 time in total.
-
racionalista
#5711 Re: SDA-All about
pa ginuli su moji i ranije, poslije prvog svjetskog rata su nam oteli zemlju i podijelili solunskim dobrovoljcima. u titino doba dedo mi je bio nosilac spomenice. kakve mi je to koristi bilo 92 kad su me htjeli ubiti sa komplet porodicom. to im zamalo nije poslo za rukom jer nas nije imao ko braniti, dzaba sto se ranije ginulo za nekakve drzave. sad nas ako nista drugo nece hvatati na foru i klati. pa jbt ranije je svijest kod bosnjaka bila takva da su cetnici bili u stanju da izvedu po par hiljada ljudi i da jednog po jednog kolju ko ovce a niko da ne proba da se odupre. bolan sav taj pobijeni narod, izmasakrirani civili, silovane zene itd. pa to je bruka i sramota za svakog muskarca bosnjaka. bruka zato sto je vecina bila naivna i nasjela na nekakve bajke a onda nam je nejac stradala.Propast i katastrofa wrote:Pa tebi je to valjalo?racionalista wrote:......prvi put kad smo ginuli za sebe, to nije bilo valjano....
eto kakva vam je percepcija svijeta i stanje svijesti....
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#5712 Re: SDA-All about
Mislila sam doduše da ova piskarala žive od centrale...ima centrala mašala...ali ipak samo razmišljam...JoseMujica wrote:Sabina stanje je loše...SDA je u opoziciji, a mi svi živimo od ljubavi naše stranke...stanje treba pod hitno mijenjati...svi na ulice
Ne možemo na ulice. Mi smo odrastali u ratu. Postratno razdoblje je ostavilo tragove na nama.
Nemamo viziju , nemamo ideje , ne volimo raditi , mislimo da smo mnogo pametni i mnogo obrazovani i da smo neka fora. A nismo. Sva pamet i kreativnost naših sugrađana se razvija nažalost isključivo na zapadu.
Duboko smo podijeljeni između sebe. Djecu koju dobijemo učimo da se dijele.
Stoga ne možemo na ulicu. Nemamo cilj.
Uništili su nas. Jedino što možemo je pokušati ulagati u pomenuta pokoljenja ali....mnogo vremena je prošlo...ne znam...
Za***ana vremena moj hose...
Ako nismo u centrali naravno...
ps . gdje su sada SDP forumaši da pročitaju s kime su nekada koalirali ?
pss gdje su sada NS forumaši da pročitaju s kime su sada koalicioni partneri ?
Last edited by sabina1 on 16/12/2012 00:40, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#5713 Re: SDA-All about
Sta se moze, barem vlaznih snova na Balkanu nikad nije nedostajalo.Propast i katastrofa wrote:pa evo kazu da ce sve uzeti-LIBERO- wrote:Moze ako ces pristati na 25-30% teritorije vjekovne bosanske drzave. U prevodu: evropsku Palestinu.racionalista wrote:bosnjaci su ginuli za turske sultane, franju josipa, tita i ko zna za koga ne jos. to je po kmerskoj prici sve bilo prihvatljivo i opravdano. prvi put kad smo ginuli za sebe, to nije bilo valjano. pa koji djavo hocete opet prizivate nekakve jugoslavije nesta, e ne mere nema vise prilagodjavanja bosnjaka ostalima. kakva gradjanska bih, điđe-miđe.
vakat je za stvaranje bosnjacke nacionalne drzave![]()
![]()
Sto kazu Nadrealisti: sad kad imamo taktiku lako cemo do finala.
-
Propast i katastrofa
#5714 Re: SDA-All about
oooo pocelo je.... 52 % znaci?Kolt12 wrote:Ja jos jednom pitam, zasto bi iskljucivo bosnjacka nacionalna drzava bila europska Palestina i zasto ona ne bi obuhvatala vise od 25-30% vjekovne Bosne, recimo 52%?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5715 Re: SDA-All about
ma to je shvatanje države džamija sa većim dvorištem da mogu svi za Bjaram stat...i njima dosta
A šta će biti sa Bosnom..hebe im se ionako neće ništa zajedničko ni da imaju sa Bosancima, a kamoli Srbima ili Hrvatima. Sada su stvorili narod ideološki odrođen od države i kojeg boli kita šta se dešava u Prijedoru, jer su to otpisali i dali Raši pa ih i ne interesuje plaho, a haman svaki mjesec protesti podrške Palestincima.
Nemam ja ništa protiv da mi i Palestincima pomognemo ali prvo trebamo rješavati aparthejd ispred naših vrata i u našoj državi. Sama država počiva na principu solidarnosti, a vi ga razvijate samo unutar jedne religije. Ako se Sarajevo ne solidariše sa ljudima u Prijedoru... ko će? Možda Muhamed Abas
PS
Opetja de se vrati hAvazu svega ti...otkad vam je Fahra otišao slabo vam ide...biće da vam nema više ko crtati kako i šta ide u politici
A šta će biti sa Bosnom..hebe im se ionako neće ništa zajedničko ni da imaju sa Bosancima, a kamoli Srbima ili Hrvatima. Sada su stvorili narod ideološki odrođen od države i kojeg boli kita šta se dešava u Prijedoru, jer su to otpisali i dali Raši pa ih i ne interesuje plaho, a haman svaki mjesec protesti podrške Palestincima.
Nemam ja ništa protiv da mi i Palestincima pomognemo ali prvo trebamo rješavati aparthejd ispred naših vrata i u našoj državi. Sama država počiva na principu solidarnosti, a vi ga razvijate samo unutar jedne religije. Ako se Sarajevo ne solidariše sa ljudima u Prijedoru... ko će? Možda Muhamed Abas
PS
Opetja de se vrati hAvazu svega ti...otkad vam je Fahra otišao slabo vam ide...biće da vam nema više ko crtati kako i šta ide u politici
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5716 Re: SDA-All about
Kolt12 wrote:Zasto 25-30% i zasto europsku Palestinu?-LIBERO- wrote:
Moze ako ces pristati na 25-30% teritorije vjekovne bosanske drzave. U prevodu: evropsku Palestinu.![]()
Zato sto je ovo drzava i Bosnjaka i Srba i Hrvata, a Boga mi i gradjana (u politickom smislu pojma gradjanin) ove drzave. Stvaranje bilo kakve nacionalne drzave bilo kakvog expluziviteta, pa bilo to i Bosnjacki, doveo bi ovu drzavu u fazu raspada.
-
VjecitiStudent
#5717 Re: SDA-All about
Nasjela? Zar nije Alija licno klanjao sa jos par desetina hiljada drugih dzenazu zrtvama II svj. rata 1990. u Foci i obecao da se nista slicno vise nece ponoviti?racionalista wrote:pa ginuli su moji i ranije, poslije prvog svjetskog rata su nam oteli zemlju i podijelili solunskim dobrovoljcima. u titino doba dedo mi je bio nosilac spomenice. kakve mi je to koristi bilo 92 kad su me htjeli ubiti sa komplet porodicom. to im zamalo nije poslo za rukom jer nas nije imao ko braniti, dzaba sto se ranije ginulo za nekakve drzave. sad nas ako nista drugo nece hvatati na foru i klati. pa jbt ranije je svijest kod bosnjaka bila takva da su cetnici bili u stanju da izvedu po par hiljada ljudi i da jednog po jednog kolju ko ovce a niko da ne proba da se odupre. bolan sav taj pobijeni narod, izmasakrirani civili, silovane zene itd. pa to je bruka i sramota za svakog muskarca bosnjaka. bruka zato sto je vecina bila naivna i nasjela na nekakve bajke a onda nam je nejac stradala.Propast i katastrofa wrote:Pa tebi je to valjalo?racionalista wrote:......prvi put kad smo ginuli za sebe, to nije bilo valjano....
eto kakva vam je percepcija svijeta i stanje svijesti....
Obecao i slagao.
-
Kolt12
#5718 Re: SDA-All about
Nista nije pocelo, ja sam to odavno pisao ovdje, da Bosnjaci ultimativno trebaju traziti i kad bi se radilo o unitarnoj Bosni, sa centralistickom vlasti u Sarajevu, minimalno 52% teritorija. Znaci u svakoj opciji, dijeli unutra Bosnu kako hoces, ali 52% Bosnjacima, 31% Srbima i 17% Hrvatima. Jedino takva raspodijela u tim procentima na terenu "moze drzati vodu kad majstori odu".Propast i katastrofa wrote: oooo pocelo je.... 52 % znaci?
Inace i ti preskaces ono "europska Palestina"? Mozda da otvorim temu o tome. Puno se provlaci kroz usi i ponavlja se hrpu puta, moze neko pomisliti da bi to bila "istina";
- Opetja033
#5719 Re: SDA-All about
Jedini ko otpisuje Prijedor i Srebrenicu su upravo ovi iz Centrale Crvenih Kmera. Ne mogu se sjetiti da je ikada iko iz SDP-a ijedan kredit, pomoc, donaciju - bilo sta - sredio povratnicima. Od ciste pobjede u Srebrenici, Crveni Kmeri pomazu cetnicima da "ponovo sidju u Srebrenicu" (citat cetnika iz Srebrenice, njihovog koalicionog partnera predsjednika OO SNSD-a). Naravno i ti si sam svjestan cinjenice da ovo sto si napisao nije istina, da se radi o cistoj i neupakovanoj lazi - i neka ti je na cast. Fakat sam imao bolje misljenje o tebi. Ali valjda kada je covjek pritjeran uz kut i kada mora skinuti masku, pocinje se sluziti svim osim argumentima.JoseMujica wrote:A šta će biti sa Bosnom..hebe im se ionako neće ništa zajedničko ni da imaju sa Bosancima, a kamoli Srbima ili Hrvatima. Sada su stvorili narod ideološki odrođen od države i kojeg boli kita šta se dešava u Prijedoru, jer su to otpisali i dali Raši pa ih i ne interesuje plaho
I opet naravno ad hominem "argument". Pomalo lucidan, pomalo "dosjetljiva" upadica i apsolutni nedostatak bilo cega konkretnog kao odgovor na sve sto sam napisao.JoseMujica wrote:Opetja de se vrati hAvazu svega ti...otkad vam je Fahra otišao slabo vam ide...biće da vam nema više ko crtati kako i šta ide u politici
Last edited by Opetja033 on 16/12/2012 00:47, edited 1 time in total.
-
Propast i katastrofa
#5720 Re: SDA-All about
Iz tvojih rijeci vidim da ste nasjeli gore nego ikad. Kad vratim film unazad i sjetim se da je Mustafa Ceric i C o. oblikovao svijest i nije se cuditi svemu.racionalista wrote:pa ginuli su moji i ranije, poslije prvog svjetskog rata su nam oteli zemlju i podijelili solunskim dobrovoljcima. u titino doba dedo mi je bio nosilac spomenice. kakve mi je to koristi bilo 92 kad su me htjeli ubiti sa komplet porodicom. to im zamalo nije poslo za rukom jer nas nije imao ko braniti, dzaba sto se ranije ginulo za nekakve drzave. sad nas ako nista drugo nece hvatati na foru i klati. pa jbt ranije je svijest kod bosnjaka bila takva da su cetnici bili u stanju da izvedu po par hiljada ljudi i da jednog po jednog kolju ko ovce a niko da ne proba da se odupre. bolan sav taj pobijeni narod, izmasakrirani civili, silovane zene itd. pa to je bruka i sramota za svakog muskarca bosnjaka. bruka zato sto je vecina bila naivna i nasjela na nekakve bajke a onda nam je nejac stradala.
-
VjecitiStudent
#5721 Re: SDA-All about
Jel Ustav spominje ove procente i proporcije?Kolt12 wrote:Nista nije pocelo, ja sam to odavno pisao ovdje, da Bosnjaci ultimativno trebaju traziti i kad bi se radilo o unitarnoj Bosni, sa centralistickom vlasti u Sarajevu, minimalno 52% teritorija. Znaci u svakoj opciji, dijeli unutra Bosnu kako hoces, ali 52% Bosnjacima, 31% Srbima i 17% Hrvatima. Jedino takva raspodijela u tim procentima na terenu "moze drzati vodu kad majstori odu".Propast i katastrofa wrote: oooo pocelo je.... 52 % znaci?
Inace i ti preskaces ono "europska Palestina"? Mozda da otvorim temu o tome. Puno se provlaci kroz usi i ponavlja se hrpu puta, moze neko pomisliti da bi to bila "istina";
-
Propast i katastrofa
#5722 Re: SDA-All about
samo se ti zanosi, kako su vas vozali islamisti s Alijom na celu tako vas i ovi smetljaridanas jos gore vozaju. A ti se i dalje pitaj je li Palestina ili nije bas palestina, nastavi se baviti glupostima.Kolt12 wrote:Nista nije pocelo, ja sam to odavno pisao ovdje, da Bosnjaci ultimativno trebaju traziti i kad bi se radilo o unitarnoj Bosni, sa centralistickom vlasti u Sarajevu, minimalno 52% teritorija. Znaci u svakoj opciji, dijeli unutra Bosnu kako hoces, ali 52% Bosnjacima, 31% Srbima i 17% Hrvatima. Jedino takva raspodijela u tim procentima na terenu "moze drzati vodu kad majstori odu".Propast i katastrofa wrote: oooo pocelo je.... 52 % znaci?
-
Kolt12
#5723 Re: SDA-All about
"Stvaranje bilo kakvog eksluziviteta"? Pa imas ga vec. Ta drzava se nece raspasti, ali ce biti haos. Kao sto je danas, primirje u haosu.-LIBERO- wrote: Zato sto je ovo drzava i Bosnjaka i Srba i Hrvata, a Boga mi i gradjana (u politickom smislu pojma gradjanin) ove drzave. Stvaranje bilo kakve nacionalne drzave bilo kakvog expluziviteta, pa bilo to i Bosnjacki, doveo bi ovu drzavu u fazu raspada.
Pazite jednu stvar, BiH se ne moze raspasti dok god nema konsenzusa Bosnjaka, Srba i Hrvata o tome. A najvazniji dio tog konsenzusa je teritorijalna podjela BiH. Tu ga zapravo ima najmanje. Zato se vodio rat, zato se u ratu BiH nije mogla podijeliti, zato se nije mogla podijeliti prije 150 godina.
Inace nacionalni eksluzivitet u BiH postoji, recimo genocidna. Ona je nacionalni eksluzivitet, doduse napravljen klanjima, deportacijama, silovanjima, pljackom itd medjutim tu je, dok je ne razvalimo. Medjutim i Bosna je tu. Sto znaci tvrdnja ti nije tacna.
Inace nisi odgovorio, zasto bi bosnjacka nacionalna drzava, znaci kao i u stara vremena, iskljucivo bosnjacka Bosna, bila europska Palestina?
- Opetja033
#5724 Re: SDA-All about
Meni je neopisivo drago sto maske padaju i sto se sva kritika prema SDA, sve lazi, izmisljotine, potvore (zlatne kasike, itd), sve optuzbe - na kraju svedu, kada se sve ostalo ogoli - na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije. To je ono sto SDP-ovci (i ovi zadrti i oni razocarani) nikada nece oprostiti Stranci Demokratske Akcije.
-
argenteus
#5725 Re: SDA-All about
na ulice masovno izaci ne mora nuzno radikalno promijeniti ovo nepodnosljivo stanje, ali bi sigurno zadeveralo nas politicki otpad, makar da malo zakoce svoje lopovluke...