Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hrasno38 wrote:OK svu zajebanciju na stranu i ja se slazem da je vrijeme da Markovic ide ali cinjenica je da ne fula Markovic zicere, da ih ne moze Markovic nauciti kako se baca kontra, da Ovcina jednostavno je limitiran igrac, da su se neki igraci koji ne igraju malo previse umislili da su ispred reprezentacije. Vecina ovih igraca igra u velikim i jakim klubovima i tesko da te igrace Markovic ima sta nauciti ako do sada nisu sami naucili. Naravno Svedska nije lijeva reprezentacija nego u samom svjetskom vrhu. Kao sto sam pozelio i Papetu tako zelim i Markovicu svu srecu i hvala sto smo napokon okusli makar jedno veliko takmicenje.
Ma ok, ali recimo veceras smo bili raznovrsniji u napadu, tamo sam imao osjecaj da samo Prce igra napad. Kako to objasniti?
Kao sto vec rekoh, Markovicu najveca zamjerka sto ima citavu listu igraca koji ne mogu igrati dok je on selektor. Valjda treba biti malo tolerantniji i kompromisniji kad si selektor reprezentacije.
U grupi sa Spanijom i Austrijom nam treba svaki dobar rukometas inace smo donji.
hrasno38 wrote:OK svu zajebanciju na stranu i ja se slazem da je vrijeme da Markovic ide ali cinjenica je da ne fula Markovic zicere, da ih ne moze Markovic nauciti kako se baca kontra, da Ovcina jednostavno je limitiran igrac, da su se neki igraci koji ne igraju malo previse umislili da su ispred reprezentacije. Vecina ovih igraca igra u velikim i jakim klubovima i tesko da te igrace Markovic ima sta nauciti ako do sada nisu sami naucili. Naravno Svedska nije lijeva reprezentacija nego u samom svjetskom vrhu. Kao sto sam pozelio i Papetu tako zelim i Markovicu svu srecu i hvala sto smo napokon okusli makar jedno veliko takmicenje.
Ma ok, ali recimo veceras smo bili raznovrsniji u napadu, tamo sam imao osjecaj da samo Prce igra napad. Kako to objasniti?
Kao sto vec rekoh, Markovicu najveca zamjerka sto ima citavu listu igraca koji ne mogu igrati dok je on selektor. Valjda treba biti malo tolerantniji i kompromisniji kad si selektor reprezentacije.
U grupi sa Spanijom i Austrijom nam treba svaki dobar rukometas inace smo donji.
Pa pazi nisu samo markovicu igraci pravili probleme.....pa ne moze Toromanovic samo zato sto se igra u njegovom rodnom mjestu odredjivati koliko ce igrat....Harmandic je sam po sebi uvijek bio vrlo cudan.....jebi ga Vrazalic bi se mogao zvati :mister promasaj itd itd ali naravno ni Markovic nije nevin u svoj prici ali je kao i Pape naopravio ono sto nije ni jedan izvikani selektor uradio do sada.
Naravno, ne opravdavam poteze kao ona Toromanovica. Samo mislim da selektor generalno mora bolje saradjivati sa igracima, mora koordinirati bolje, a ne lista za odstrijel i krizaj.
Veceras mi je prvi puta u životu bilo drago sto smo ispali iz nekog takmičenja.
Tuzla je zaslužila se baraz igra u Mejdanu ali vele da dvorana ne zadovoljava uslove.... mos mislit, kontali uzet 100milja od karata u Sarajevu a Bgmi ne znam jesul za kifla zaradili.
Jbga, vako nako ali od sad pa nadalje nek igraju gdje hoće. U Tuzlu nek ne svraćaju
Nadam se da je ovo zadnji put da smo morali gledati akcije sa dva srednja vanjska, kontra napade koji završavaju u autu i slično. Dati priliku Bilalu Šumanu koji se odavno nudi, i nadati se da će Toromanović, Halilbegović, Zildžić, Vražalić i ostali, se vratiti u ekipu, dati šansu Jankoviću i malom Vladi Lončaru, pa da napadnemo Austriju u prepunom Mejdanu u novembru.
Zahvaliti se Ovčinama, Zulfićima i sličnima koji statiraju u kukuruzu i koji očito ne mogu i ne smiju bolje od ovog što su dosad pokazali.
It_is_a_Leclerc wrote:Još jedan težak poraz i propuštena prilika.
Nadam se da je ovo zadnji put da smo morali gledati akcije sa dva srednja vanjska, kontra napade koji završavaju u autu i slično. Dati priliku Bilalu Šumanu koji se odavno nudi, i nadati se da će Toromanović, Halilbegović, Zildžić, Vražalić i ostali, se vratiti u ekipu, dati šansu Jankoviću i malom Vladi Lončaru, pa da napadnemo Austriju u prepunom Mejdanu u novembru.
Zahvaliti se Ovčinama, Zulfićima i sličnima koji statiraju u kukuruzu i koji očito ne mogu i ne smiju bolje od ovog što su dosad pokazali.
Dosadan si bolan nebio više sa tim Šumanom. Trideset puta si ga prozvao. Šta ti je? Pa jel' ti stvarno misliš da bolje poznaješ rukomet nego ljudi koji hljeb zarađuju sa njim? Ovadi malo druže, postoji razlog zašto ti ljudi ne igraju, zašto drugi nisu pozvani a ovi jesu, zašto se ovima daje prilika a onima ne, zašto je ovako kako jeste a nije onako kako bi trebalo biti i to je to. Shvati, NE ZNAS sta se desava i kako se desava i kako bi trebalo da se desi. Nijemi si posmatrac kao i 99% forumasa koji glumi selektore svaki ciklus. Dosta vise
Što se tiče rukometa u BiH, koliko para toliko i muzike. Vazda je tako u sportu bilo.
It_is_a_Leclerc wrote:Još jedan težak poraz i propuštena prilika.
Dosadan si bolan nebio više sa tim Šumanom. Trideset puta si ga prozvao. Šta ti je? Pa jel' ti stvarno misliš da bolje poznaješ rukomet nego ljudi koji hljeb zarađuju sa njim? Ovadi malo druže, postoji razlog zašto ti ljudi ne igraju, zašto drugi nisu pozvani a ovi jesu, zašto se ovima daje prilika a onima ne, zašto je ovako kako jeste a nije onako kako bi trebalo biti i to je to. Shvati, NE ZNAS sta se desava i kako se desava i kako bi trebalo da se desi. Nijemi si posmatrac kao i 99% forumasa koji glumi selektore svaki ciklus. Dosta vise
Što se tiče rukometa u BiH, koliko para toliko i muzike. Vazda je tako u sportu bilo.
A ko ste vi, pa se tako dobro razumijete u prilike bh. rukometa ? Enid "kandidat bošnjačkog naroda sa podrškom Hrvatske Republike Herceg Bosne" Tahirović ? Daj, molim te, poštedite nas te patetike. Rukometni savez BiH je šačica hronično neuspješnih osobica, po zanimanju - građevinskih tehničara, ljekara, svirača klavijatura, koji vedre i oblače, i koji jednom Abazu Arslanagiću na skupštini na Vlašiću kažu - "De, skrati". Džaba prodajete tu neku priču o tome kako se, tobože, nema para, a inače bi sve bilo potaman.
Dragan Marković je produkt višegodišnjeg nerada upravo onih koji ZNAJU šta se dešava i kako bi trebalo da se desi. Čovjek bez imalo znanja, bez ikakve reference, koji je dobio priliku i koji je potrošio pet godina jednoj sjajnoj generaciji, sa samo jednim ozbiljnim uspjehom.
costacurta wrote:Veceras mi je prvi puta u životu bilo drago sto smo ispali iz nekog takmičenja.
Tuzla je zaslužila se baraz igra u Mejdanu ali vele da dvorana ne zadovoljava uslove.... mos mislit, kontali uzet 100milja od karata u Sarajevu a Bgmi ne znam jesul za kifla zaradili.
Jbga, vako nako ali od sad pa nadalje nek igraju gdje hoće. U Tuzlu nek ne svraćaju
Aha a to bi kao Mejdan bio krcat nakon -8 u Svedskoj? Daj ba bez veze ti prica iako se slazem da se cijeli ciklus ako je vec zapoceo i trebao zavrsiti u Mejdanu. E sad ako su rekli neki visi iz EHF-a da dvorana ne ispunjava uvijete to ne znam. Mislim da se bezveze kofrciti nekim punim Mejdanima kad su se i u Sarajevu igrale utakmice u Skenderiji tako punoj da ni mudo vise nije moglo stati. Sad vi odjednom u Tuzli kao postali neki zajebani navijaci i kao dajete lekcije drugima. Ako cemo posteno Zenica ima bolju dvoranu od Mejdana i ne znam sto se recimo nije ova utakmica igrala u Zenici.
Šuman spreman naslijediti Markovića!
I ranije sam bio zainteresovan za rad u Savezu, rekao bih da sam i dalje, ali do konačne odluke ne bih mnogo pričao o tome. Jedno je sigurno, a to je da nam je potrebna reforma i reorganizacija na svim poljima, rekao je Bilal Šuman za Faktor.
Šuman spreman naslijediti Markovića!
I ranije sam bio zainteresovan za rad u Savezu, rekao bih da sam i dalje, ali do konačne odluke ne bih mnogo pričao o tome. Jedno je sigurno, a to je da nam je potrebna reforma i reorganizacija na svim poljima, rekao je Bilal Šuman za Faktor.
costacurta wrote:Veceras mi je prvi puta u životu bilo drago sto smo ispali iz nekog takmičenja.
Aha a to bi kao Mejdan bio krcat nakon -8 u Svedskoj? Daj ba bez veze ti prica iako se slazem da se cijeli ciklus ako je vec zapoceo i trebao zavrsiti u Mejdanu. E sad ako su rekli neki visi iz EHF-a da dvorana ne ispunjava uvijete to ne znam. Mislim da se bezveze kofrciti nekim punim Mejdanima kad su se i u Sarajevu igrale utakmice u Skenderiji tako punoj da ni mudo vise nije moglo stati. Sad vi odjednom u Tuzli kao postali neki zajebani navijaci i kao dajete lekcije drugima. Ako cemo posteno Zenica ima bolju dvoranu od Mejdana i ne znam sto se recimo nije ova utakmica igrala u Zenici.
Termin utakmice idealan. Ima ljudi i koji poste, i naravno da je preće iftarit se nego na utakmicu otići. Ali eto ljudi u savezu ili gdje već bolje znaju. Pa da je i EHF odredio termin, moglo se to sigurno promijeniti
Tesla10 wrote:Mejdan je uvijek pun bio. Tuzlaci znaju da vole reprezentaciju .
Aha a u Sarajevu se reprezentacija ne voli......
Voljela ili ne, ova reprezentacija, ili da preciziram - ovaj savez i rukovodstvo reprezentacije nisu zaslužili više publike. To je neki moj stav. Kad su igrali protiv Islanda, ok, to je bila sramota jer su tad zbilja bili na vrhuncu uzlazne putanje i realno im je trebala podrška. Međutim, sve poslije toga je notorno srozavanje reprezentacije na najniže moguće grane.
Da mi je da pod novim selektorom doživim dvije stvari a nakon toga gasi reprezentaciju slobodno:
- Da barem jednom istrčimo poštenu kontru nakon što se odbranimo, ono golman odmah baca loptu za krilo koje je već u "ofsajdu" i lagani gol.
- Da barem jednom izigramo protivničku odbranu i postignemo brz i lagan gol kad imamo igrača više, a ne kao do sada kad apsolutno nismo imali nikakve ideje, sa igračem više naši ne mogu da uopće dođu u situaciju da upute šut.
Eto nek mi Bilal priredi ova dva zadovoljstva u prvoj utakmici i može se odmah vratiti u Dansku što se mene tiče.
Šuman ima dugoročni plan i program i odavno pokušava da upadne na poziciju selektora, ali u Savezu sve rade da iskoči neko drugi. On recimo traži da ako bude selektor omladinske selekcije bude imale češća okupljanja. Ne traže oni nekog ko će tražiti nešto od njih da rade, već one koji će klimati glavom.
SkyLimit wrote:Šuman ima dugoročni plan i program i odavno pokušava da upadne na poziciju selektora, ali u Savezu sve rade da iskoči neko drugi. On recimo traži da ako bude selektor omladinske selekcije bude imale češća okupljanja. Ne traže oni nekog ko će tražiti nešto od njih da rade, već one koji će klimati glavom.
Ko da ga gledam - biće ovaj Tihomir Anonimusić.
Bogteneće, ni google ga ne zna. Šatro uspješan trener.