SDP

Post Reply
Konsenzus

#5701 Re: SDP

Post by Konsenzus »

Alfons Kauders wrote: Znas sto najvise zalim za predizbornom koalicijom, ili nekim blokom koji bi se naknadno priklonio SDP-u? :D Zato jer bi onda sve te male stranke dobile isti epitet kao i SDP - bosnjacke. :D

Ovdje mnogi zanemaruju neke osnovne cinjenice, koje su porazne. Ne, mi nismo Hrvatska. Ne samo da imamo Srbe, Bosnjake i Hrvate, vec imamo i "cetvrti entitet" - ljude koji nece ni u jedan od ta tri tora i uvijek ce glasati za neku alternativu, makar i za Kokuze. :D Ili ce crtati makerom kite na glasackim listovima. :D

Sta je caka? Tih "cervrtih" bas i nema puno u nekim krajevima. NS u jednoj sarajevskoj opstini dobije vise glasova nego u cijeloj RS. Isto vazi i za ostale. Sarajevo, Tuzla, nesto manje Zenica i Bihac. Dakle cak i da se te stranke okupe dogodine, ili 2014, ako predju prag i ulete u vlast i njih ceka sto i SDP - bice "bosnjacke" stranke. :D
pa vecina glasackog tijela i SDPa i tih minornih stranaka jesu Bosnjaci
Konsenzus

#5702 Re: SDP

Post by Konsenzus »

Banksy wrote:
Konsenzus wrote:
Banksy wrote:
Probano je sa Alijanskom gdje su se upravo skuljale te male stranke pa nije islo.
Treba izborni prag podici na 10% i uvesti malo reda na politickoj sceni.
Teško, 10% je baš previše. Mislim da je u Hrvatskoj 5%, ne znam kakva je praksa u drugim zemljama.
Pa ne vidim drugi nacin da se pomete politicka scena od razno-raznih kvazi stranaka
Kod nas svaka budala pravi stranku
Ili povecati izborni prag ili povecati broj potpisa potreban za osnivanje stranke.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5703 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Chmoljo wrote:

krasno je kako etiketirate Lagumdžiju kao narcisa i egomanijaka. kako tek etiketirati predsjednike stranaka koji ne mogu osvojiti mjesnu zajednicu, a izigravaju horoze? i sad je, naravno, trebao SDP trošiti vrijeme i resurse oko ljudi koji ne mogu ponuditi ništa, gladiti im muda i ugađati njihovim kapricima, iako od toga ne bi bilo ništa.

.
Pa krasno ili ne,mislim vise da je tuzno istinito,ali Lagumdzija ima pregrst manira egomanijaka,svidilo se to nekom simpatizeru (clanu) SDP-a il' ne.
Da te podsjetim,jer mozda se i ne sjecas. I ja sam bio zagrizeni i simpatizer i pobornik SDP-a ,a i tada sam tvrdio da je Lagumdzija narcisoidan i da nacin rezonovanja i vladanja UNUTAR stranke vodi samo ka jednoumlju i ideopoklonstvu.
Vezano sa tim,a i daljnim razvojem situacije,jednostavno sam bio primoran da ako ne zelim da pregazim svoje politicke principe i stavove,uskratim podrsku takvom vrhu SDP-a (protiv SDP-a kao pokreta,i vecine njegovih glasaca zaista nista nema,vrh stranke je nesto sasvim drugo i to treba razdvojiti).
O kojim konkretno predsjednicima stranke horozima ,pricas??
Mislis o Bajicu,koji je zbog loseg uspjeha stranke iz moralnih nacela podnjeo ostavku na predsjednicko mjesto?
Nije li ,i ne tako davno i ne samo jednom,neki tamo drugi predsjesnik ,horoz,imao proporcionalno velicini ,infrastrukturi i aktivnom clanstvu njegove stranke debakl za debaklom na izborima? I sta je uradio taj covjek? Pa uvijek je trazio zamjerku u drugima,okolnostima,pojedincima...a sebi je produzivao mandat za mandatom... (maniri Lukasenka i Milorada ,light pakovanje :D ).

Ljudi koji ne mogu ponuditi nista? Hm jako interesantna definicija. Da,ima se oko sebe ljudi koji mogu ponuditi SVE,sve sto se zatrazi i naredi..intelektulani kapaciteti i perjanice socijademokratije u bosanaca Magazinovic,Becirevic,Dijana Tabori,Masic,Hadzic...itd. itd.
Ma da,sve ljudi koji imaju jako puno ponuditi,a prije svega samozatajnu poslusnost i klimanje glavom ..ma nema sobodarski rezim SDP-a ;-) .
a jel stvarno misliš da se ne bi ništa zauzvrat tražilo?

Pa nemam sta misliti ili ne. Napravis predugovor,ili nazovi to kako hoces,gdje se eventualna raspodjela bilo cega poslije izbora vrsi proporcijonalno izbornom uspjehu. Otvorene su liste,tacno se zna ko je koliko osvojio i sta se ima tu dodatno navlaciti i razgovarati..opet ti kazem,nije poenta u podjeli fotelja..platforma je u pitanju ( :D oo platforma,ta divna platforma ;-) )

A kada smo kod te price,sta mislis,koliko je trazio i sta sve trazi HSP i Lijanovic,o SDA da i ne govorim. ;-)
i hoćemo li biti do kraja iskreni: šta to mogu te 'ljevičarske' strančice ponuditi SDP-u? kadar? glasove? resurse? ili samo svoje ime? jer mi se čini da ništa drugog od toga nemaju - ime i ideju iza koje načelno stoje. a to kako će sve to provesti u djelo... ah pa da - koalicijom sa SDP-om kako da ne.
Nije samo i iskljucivo poenta u tim strankama,strancicama ..poenta je u sirini i mogucnosti aktiviranja cijelog spektra pojedinaca,nezavisnih intelektualaca,profesora,poznatih licnosti raznih profila,udruzenja,sindikata itd...koji bi se sigurno puno prije identifikovali sa necim sirim i otvorenijim nego sa SDP-om u ovakvom trenutnom stanju ideopoklonstva i skucenih kvaliteta (priznali vi to sebi ili ne,ali vodeci kadar stranke,trenutno,je na nivou SNSD-a i slicnih stranaka sa slicnim hijararhijama)
A ta sira lepeza i osjecaj otvorenosti ,bi siguran sam,privuklo i dosta onih glasackim apsitenata itd.

Ma u sustini i nebitno. Kasno je sada za bilo sta. Momentum su bili prosli izbori i prokockalo se ,siguran sam u to,oko 80 hiljada potencijalnih glasova, ali ok.

Uvijek mozes angazirati SDA ,koja zamisli slucajnosti,od prvog dana koalicije jako principijelan partner u teznji da se ne mijenja sve ono sto se moze ostaviti isto kao sto je bilo i za vrijeme njihove suverene vladavine. ;-)

A na kraju ce,a to ce se vidjeti vec na lokalnim izborima,najvise gubitka u galsasckom tijelu imati bas SDP.

Samo me interesuje cemu ,sada,uopste prica iz krugova SDP-a o toj nekoj teznji da se okrupne lijeve politicke snage :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5704 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ah da, ako si bio SDP-ovac i ako si TADA rekao da je Zlaja nepopravljivi narcis, onda je to sigurno tako :D

pričam o horozima koji ne mogu između sebe da se dogovore, a žele da se pitaju za nešto.

ili se u suprotnom pokuša nešto nasilu. kao što je koalicija sa Krsmanovićem, koja je bila žešći fail. i koji je pokazao da bi kao partner bili beskorisni, jer ako se napravi takav zajeb, zar je to dobra preporuka za buduće koaliranje i saradnju?

a taj horoz koji je imao 'debakl za debaklom', sa tim istim koje pominješ je napravio kakav rezultat? i to sve bez onih koji su 'otjerani', a koji su ostvarili kakav rezultat? ah da... uvlačio se reisu :D ah da... SDP postao nacionalistička partija. ovdje se u mišljenjima mijenja ljevica i desnica kao da je u pitanju samozadovoljavanje.

čuj predugovor :lol: :D i šta ako se ne bude poštovao? tužiti parnicom, a? :D
Samo me interesuje cemu ,sada,uopste prica iz krugova SDP-a o toj nekoj teznji da se okrupne lijeve politicke snage
kojih krugova SDP-a? ja samo ovdje vidim trabunjanje nekih ljudi za nekim filingom i momentumom, zasnovanom na isključivo subjektivnom doživljaju političke scene.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5705 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Chmoljo wrote:ah da... uvlačio se reisu :D ah da... SDP postao nacionalistička partija. .
:thumbup:

Populizam i renesansa :D ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5706 Re: SDP

Post by Chmoljo »

znaš šta je bio vrhunac? fatiha Mašića, sram ga bilo.

e koji je tek to populizam bio.
1gorstak

#5707 Re: SDP

Post by 1gorstak »

CaCO3 wrote:
prolaz456 wrote:
Nije 90% nego 80%. HDZ se nece vratiti u entitetsku vlast. To su oni progutali. Nije to pitanje. Ja pitam Platforma i Pet Politika. Ne mislim da je bas SDP obecavao prije izbora da im je cilj Nasoj Stranci otvarati vrata nego nesto drugo...
Nasa stranka je uistinu pokusala biti stranka sva tri naroda prema nekom gradjanskijem modelu ali ipak bez reis supporta
Malo mi je cudno da ovako razmisljate. Meni se vise cini, posto cesto putujem po cijeloj BiH pa pricam sa ljudima iz raznih krajeva da ce Hrvati u Herecgovini tek sad zbiti redove. To ce se vidjeti na lokalnim izborima. Mislim da su sanse da kobasicari opet nekog prevare da im daju glas za imaginarnih 100 KM ravne ne nuli nego debelom minusu, a hsp u Hrvatskoj vise ne postoji. Mozda ode i visoki predstavnik pa ne mogne on sastaviti vladu po necijoj mjeri.
Mislim sve opcije su otvorene.
Interesantno je kako ti cinjenicu da je HDZ odbio kompromisni prijedlog medjunarodne zajednice (ambasadora Njemacke, SAD-a i V.Britanije) predstavljas kao nesto sto se trebalo tolerisati i po pitanju cega Visoki predstavnik nije trebao reagovati. Zasto ? Toliko volis Covica ili toliko mrzis Lagumdziju ? Ili ima neko trece, prihvatljivo objasnjenje ? Osim toga, medjunarodna zajednica vise ne mora intervenisati po pitanju formiranja entitetske vlasti, ni sada ni nakon sljedecih opstih izbora. HDZ je taj koji treba revidirati svoje stavove ako zeli u vlast, a ova sadasnja do tada moze ostati i u tehnickom mandatu.
Corto Maltese wrote:Čović će nakon narednih izbora biti dužan Zlaji taman onoliko koliko je Dodik ostao dužan Lepom Haretu.
Jos Silajdzicem branite Dodika ? Nevjerovatno. Kako god, Covic na sljedecim izborima moze dobiti vise glasova nego na proslim izborima (za sto su sanse jako male jer ce u sljedecih 3 godine i bez pristupa blagodatima entitetske vlasti doci do slabljenja te stranke), i sta onda ? Opet ce blokirati formiranje vlasti ? OK, neka onda ova do Isusovog silaska na zemlju ostane u tehnickom mandatu. HDZ vise nikad nece biti u stanju da provodi onakav teror, da blokadom ustavom propisane procedure imenovanja delegata u Dom naroda, odredjuje kako ce izgledati vlast FBiH. Nikad.
1gorstak

#5708 Re: SDP

Post by 1gorstak »

prolaz456 wrote:
1gorstak wrote:
prolaz456 wrote:
Definitivno mali i veliki HDZ su smazani. Na federalnoj razini razbucani. Ali to je bilo piece of cake. Ipak nastavak je bitan. Malo previse traje "slava" prcanja HDZ-ova i tesko ce se moci razvuci na cijeli mandat. Mozda ce pocnu biraci pitati sta je s Platformom i Pet politika koji nitko ne spomenu od 3 mjeseca
Nije bilo piece of cake, bilo je tesko i mukotrpno, uz stalno podbadanje i lazi sa strane. Od Slobodne Bosne koja je lagala o 90 % hrvatskih glasova koje je dobio HDZ do jurisnika sa TV1 koji su bez popustanja branili ultimativne stavove HDZ-a. Ali to je iza nas i sigurno je da se HDZ nece lako vratiti u entitetsku vlast. Ako bude izmjena, to ce se desiti na relaciji SDA-SBB. Sada treba pokazati istu dozu dosljednosti i na drzavnom nivou, otvoriti vrata drzavne vlasti za NS i druge multietnicke stranke i onda cekati sljedece opste izbore, nakon kojih nikom u Sarajevu nece pasti na pamet da trazi od NS da se identificira kao stranka jednog od naroda da bi usla u Savjet ministara. Kao sto se potenciranjem legitimnih i nelegitimnih radilo sve ove godine.
Nije 90% nego 80%.
Prvo, znaci li to da su svi oni koji su pricali o 90 % lagali ? Takve price nisu bile ogranicene na forume nego se radilo o tezi koju su gurali i neki mediji, pa me interesuje radi li se o propagandi ili se prema tome neozbiljno pristupalo, razmisljanjem "sta je 10 % gore-dole..." . Drugo, otkud ti taj procenat od 80 % ?
HDZ se nece vratiti u entitetsku vlast. To su oni progutali. Nije to pitanje. Ja pitam Platforma i Pet Politika.
E tu se slazemo, SDP se nije nesto pretjerano pokazao u ovih sedam-osam mjeseci koliko drmaju entitetom. Zbog tog ih treba kritikovati konstantno i bez pardona. Jos imaju vremena da se poprave.
Ne mislim da je bas SDP obecavao prije izbora da im je cilj Nasoj Stranci otvarati vrata nego nesto drugo... Nasa stranka je uistinu pokusala biti stranka sva tri naroda prema nekom gradjanskijem modelu ali ipak bez reis supporta
SDP je pretrpio ogromnu kritiku zbog odbijanja da se tokom formiranja vlasti istu tretira kao bosnjacku stranku. Izborili su se protiv ogromnog talasa kakofonije koja je jedno vrijeme preplavila javnost i za to im treba odati priznanje. Cak i ako su oni to radili iz licnog interesa, cak i ako je sve to bilo zato sto su oni bacili oko na jednu ili dvije dodatne pozicije u vlasti, to ne mijenja cinjenicu da su posljedice jako pozitivne, jer sada i NS tokom sljedeceg formiranja entitetske vlasti, moze kandidovati svoje ljude za pozicije koje su odredjene za Srbe, Hrvate i Bosnjake. To je prosle godine u ovo vrijeme bilo nezamislivo. A za to je zasluzan SDP.
madner

#5709 Re: SDP

Post by madner »

Chmoljo wrote:ah da, ako si bio SDP-ovac i ako si TADA rekao da je Zlaja nepopravljivi narcis, onda je to sigurno tako :D

pričam o horozima koji ne mogu između sebe da se dogovore, a žele da se pitaju za nešto.

ili se u suprotnom pokuša nešto nasilu. kao što je koalicija sa Krsmanovićem, koja je bila žešći fail. i koji je pokazao da bi kao partner bili beskorisni, jer ako se napravi takav zajeb, zar je to dobra preporuka za buduće koaliranje i saradnju?
Zapravo je stvar vrlo jasna, za neplasman na EP nije kriv Ibisevic, Pandza i ostali koji realno nemaju tamo sta traziti nego Dzeko, jer nije sam mogao da iznese utakmicu.

Takav mentalitet, ako si jadan onda nisi kriv.
rahmanjin

#5710 Re: SDP

Post by rahmanjin »

1gorstak wrote:
SDP je pretrpio ogromnu kritiku zbog odbijanja da se tokom formiranja vlasti istu tretira kao bosnjacku stranku. Izborili su se protiv ogromnog talasa kakofonije koja je jedno vrijeme preplavila javnost i za to im treba odati priznanje. Cak i ako su oni to radili iz licnog interesa, cak i ako je sve to bilo zato sto su oni bacili oko na jednu ili dvije dodatne pozicije u vlasti, to ne mijenja cinjenicu da su posljedice jako pozitivne, jer sada i NS tokom sljedeceg formiranja entitetske vlasti, moze kandidovati svoje ljude za pozicije koje su odredjene za Srbe, Hrvate i Bosnjake. To je prosle godine u ovo vrijeme bilo nezamislivo. A za to je zasluzan SDP.
Cuj nezamislivo :shock: Pa ciji je kadar Desnica Radivojevic, Braco Jurisic, Ivica Saric, Ljiljana Sakic... znaci imao si i prije SDP-a da stranke sa sjedistem u Sarajevu postavljaju ministre iz reda sva tri konstitutivna naroda. Sad sto je SDA kao nacionalna stranka to koristila je druga stvar.
1gorstak

#5711 Re: SDP

Post by 1gorstak »

rahmanjin wrote:
1gorstak wrote:
Cuj nezamislivo :shock: Pa ciji je kadar Desnica Radivojevic, Braco Jurisic, Ivica Saric, Ljiljana Sakic... znaci imao si i prije SDP-a da stranke sa sjedistem u Sarajevu postavljaju ministre iz reda sva tri konstitutivna naroda. Sad sto je SDA kao nacionalna stranka to koristila je druga stvar.
Je li Nasa stranka samo bosnjacka stranka ili je multietnicka ? I ako je multietnicka, kako bi prosla da je htjela u vlast kao multietnicka, da se nije htjela igrati onim 2/2/2 principom ? Sada se vise u toj stranci ne moraju bojati tog izazova, SDP je tu bitku dobio i NS, ali i druge stranke mogu kandidovati koga zele na bilo koju poziciju. A to nije bilo lako postici.
rahmanjin

#5712 Re: SDP

Post by rahmanjin »

1gorstak wrote:
rahmanjin wrote:
1gorstak wrote:
Je li Nasa stranka samo bosnjacka stranka ili je multietnicka ? I ako je multietnicka, kako bi prosla da je htjela u vlast kao multietnicka, da se nije htjela igrati onim 2/2/2 principom ? Sada se vise u toj stranci ne moraju bojati tog izazova, SDP je tu bitku dobio i NS, ali i druge stranke mogu kandidovati koga zele na bilo koju poziciju. A to nije bilo lako postici.
Kakve to veze ima da li je bosnjacka ili multietnicka? Znaci po tvom nacionalne stranke su mogle postavljati kadrove iz sva tri naroda a multietnicke nisu?
madner

#5713 Re: SDP

Post by madner »

Podsjeti me koje ministre iz Hrvatske kvote je SBiH ili SDA postavila na federalnom nivou?
rahmanjin

#5714 Re: SDP

Post by rahmanjin »

madner wrote:Podsjeti me koje ministre iz Hrvatske kvote je SBiH ili SDA postavila na federalnom nivou?
E u tome je fora znaci. Odgovor ni jednoga. Koliko je SDP predlozio ministara iz reda srpskog naroda za Vijece naroda? Problem je kod nas sto nismo iskreni, mislim na politiku. Zasto SDP ne predlaze Srbina za Vijece ministara? Zato sto znaju da to nikada nece proci. Odmah da kazem na zalost. Ali imas situaciju da je SDA predlagala prije Srbe za federalnu vladu, da je predlagala i Hrvate i Srbe za kantonalne vlade i to je kao ok. Samo je fora u tome sto nikada nisu trazili ministre iz reda hrvatskog naroda za federalni nivo jer su bili u talu sa HDZ-om. A SDP je postavio ministra iz reda hrvatskog naroda zato sto je taj narod najmalobrojniji i zato sto HDZ da dobije i 90% glasova ne mora ući u vlast iako su to samo hrvatski glasovi. Ako ovo nije ovako ispravi me.
madner

#5715 Re: SDP

Post by madner »

rahmanjin wrote:
madner wrote:Podsjeti me koje ministre iz Hrvatske kvote je SBiH ili SDA postavila na federalnom nivou?
E u tome je fora znaci. Odgovor ni jednoga. Koliko je SDP predlozio ministara iz reda srpskog naroda za Vijece naroda? Problem je kod nas sto nismo iskreni, mislim na politiku. Zasto SDP ne predlaze Srbina za Vijece ministara? Zato sto znaju da to nikada nece proci. Odmah da kazem na zalost. Ali imas situaciju da je SDA predlagala prije Srbe za federalnu vladu, da je predlagala i Hrvate i Srbe za kantonalne vlade i to je kao ok. Samo je fora u tome sto nikada nisu trazili ministre iz reda hrvatskog naroda za federalni nivo jer su bili u talu sa HDZ-om. A SDP je postavio ministra iz reda hrvatskog naroda zato sto je taj narod najmalobrojniji i zato sto HDZ da dobije i 90% glasova ne mora ući u vlast iako su to samo hrvatski glasovi. Ako ovo nije ovako ispravi me.
Nije tako gospon Covic, ali moram primjetiti da koristenje retorickih pitanja i davanja odgovora u istom dahu predstavlja los stil diskusije.
1gorstak

#5716 Re: SDP

Post by 1gorstak »

rahmanjin wrote:
1gorstak wrote:
rahmanjin wrote: Cuj nezamislivo :shock: Pa ciji je kadar Desnica Radivojevic, Braco Jurisic, Ivica Saric, Ljiljana Sakic... znaci imao si i prije SDP-a da stranke sa sjedistem u Sarajevu postavljaju ministre iz reda sva tri konstitutivna naroda. Sad sto je SDA kao nacionalna stranka to koristila je druga stvar.
Kakve to veze ima da li je bosnjacka ili multietnicka?
Ima veze zato sto je jedno vrijeme bila jako rasprostranjena ta teza da multietnicke stranke ne mogu u vlast, a to se objasnjavalo "specificnoscu naseg slozenog drustva" i slicnim glupostima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5717 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Chmoljo wrote:krasno je kako etiketirate Lagumdžiju kao narcisa i egomanijaka. kako tek etiketirati predsjednike stranaka koji ne mogu osvojiti mjesnu zajednicu, a izigravaju horoze? i sad je, naravno, trebao SDP trošiti vrijeme i resurse oko ljudi koji ne mogu ponuditi ništa, gladiti im muda i ugađati njihovim kapricima, iako od toga ne bi bilo ta.
Jest vala kako se usude sram hin bilo dirati lijepog i pametnog Vožda.
Nego kad smo kod osvajanja mjesne zajednice, :roll: , pa godinama i decenijama nije osvojio dalje od Stupa i Marin Dvora, pa se sad pohasio pa kao nije horoz :-) Ma, presmiješno nekritičko dodvoravanje . Klasični kult ličnosti iz diktature.
ultima_palabra

#5718 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
Chmoljo wrote:krasno je kako etiketirate Lagumdžiju kao narcisa i egomanijaka. kako tek etiketirati predsjednike stranaka koji ne mogu osvojiti mjesnu zajednicu, a izigravaju horoze? i sad je, naravno, trebao SDP trošiti vrijeme i resurse oko ljudi koji ne mogu ponuditi ništa, gladiti im muda i ugađati njihovim kapricima, iako od toga ne bi bilo ta.
Jest vala kako se usude sram hin bilo dirati lijepog i pametnog Vožda.
Nego kad smo kod osvajanja mjesne zajednice, :roll: , pa godinama i decenijama nije osvojio dalje od Stupa i Marin Dvora, pa se sad pohasio pa kao nije horoz :-) Ma, presmiješno nekritičko dodvoravanje . Klasični kult ličnosti iz diktature.
Haj malo kopaj mu po imovinskom kartonu, nisi odavno ;-)
pemanapemani

#5719 Re: SDP

Post by pemanapemani »

@-LIBERO- :thumbup:
Svaka čast!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5720 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Haj malo kopaj mu po imovinskom kartonu, nisi odavno ;-)
A i to smeta :D :D Dupli standardi su čudo... :lol:
rahmanjin

#5721 Re: SDP

Post by rahmanjin »

madner wrote:
rahmanjin wrote:
Nije tako gospon Covic, ali moram primjetiti da koristenje retorickih pitanja i davanja odgovora u istom dahu predstavlja los stil diskusije.
Ako ces se sluziti nekim glupim postapalicma mani se komentara i diskusije ubuduce.
vee-jay

#5722 Re: SDP

Post by vee-jay »

madner wrote:
Chmoljo wrote:ah da, ako si bio SDP-ovac i ako si TADA rekao da je Zlaja nepopravljivi narcis, onda je to sigurno tako :D

Zapravo je stvar vrlo jasna, za neplasman na EP nije kriv Ibisevic, Pandza i ostali koji realno nemaju tamo sta traziti nego Dzeko, jer nije sam mogao da iznese utakmicu.

Takav mentalitet, ako si jadan onda nisi kriv.
Pa dobro, nije da Dzeko nije imao nekih 100% sansi :wink:
Alfons Kauders

#5723 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

joj da ne radim svasta bi rekao... :D

Prolaz346346

kada bi po tebi SDP, ili bila koja druga stranka slicne matrice, prestala biti bosnjacka? o kojim procentima glasova se radi? 33:33:33? 50:33:17? 66:25:9? ili nesto deseto?
madner

#5724 Re: SDP

Post by madner »

rahmanjin wrote:Ako ces se sluziti nekim glupim postapalicma mani se komentara i diskusije ubuduce.
Dobro gospon Cova, ispricavam se sto sam vas uzrujao.
Alfons Kauders

#5725 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
rahmanjin wrote:Ako ces se sluziti nekim glupim postapalicma mani se komentara i diskusije ubuduce.
Dobro gospon Cova, ispricavam se sto sam vas uzrujao.
to se samo kaze "kakvo pitanje, takav odgovor" :D
Post Reply