Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
BHCluster

#5701 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Streptokok wrote:
Kolinda wrote:A što ako/kad "sutra" ne bude moguće održati izbore i ne bude rješenja osim da se kroz IZ Hrvatima bude moralo napraviti tj.da se bude moralo prihvatiti neki prijedlog na tragu prijedloga HNS- a .
Hoćete možda započeti rat ?
Hoćete ostaviti ovu vladu do daljnjeg kao u Mostaru što je stanje danas?
.

šefe, zaboravljaš da smo u istom loncu. svaki put kada nama, podapnete podapeli ste i sebi. ni vi nećete imati izbore, svaku štetu koju nanesete federaciji i vi ćete osjetiti. nema više popuštanja i zdravo. pa ko duže izdrži.

Ma kakav taj je zdimio u Zagreb neJma njega u BiH, toliko o njemu i onome sta on pise. :lol:
Kolinda

#5702 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Streptokok wrote:
Kolinda wrote:A što ako/kad "sutra" ne bude moguće održati izbore i ne bude rješenja osim da se kroz IZ Hrvatima bude moralo napraviti tj.da se bude moralo prihvatiti neki prijedlog na tragu prijedloga HNS- a .
.

šefe, zaboravljaš da smo u istom loncu. svaki put kada nama, podapnete podapeli ste i sebi. ni vi nećete imati izbore, svaku štetu koju nanesete federaciji i vi ćete osjetiti. nema više popuštanja i zdravo. pa ko duže izdrži.
Nismo ni blizu u istom loncu , ja sam već par godina građanin EU koja je složit ćeš se stoljećima ispred BiH ,ako moja djeca budu "gladna" ode tata u EU i zaradit će djeci a zanima me gdje će oni koji su složit ćeš se opet samnom ipak građani drugog reda u EU .
Također nismo u istom loncu jer ste nas natjerali da nemamo drugog izbora od HDZ-a i nama je svejedno neka ih još 10 godina kao i u Mostaru ali što ćemo s vama vi ipak imate pravo na pluralizam, kako će na status quo gledati SDP ,Gs ,Df i sl.
Drvosjeca iz Dejcica

#5703 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Streptokok wrote:
.

CIK lijepo rekao da će se izbori održati ali eto oni trube da neće. I da, dobro si rekao, svaki put kada blokiraju nešto blorali su i sebi a ne samo Bošnjacima. Zapravo na tim blokada vidiš da su ravnopravni i da imaju sve poluge vlasti koje su ima zagarantovane ustavom i mirovnim sporzumima.
Streptokok

#5704 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:[

CIK lijepo rekao da će se izbori održati ali eto oni trube da neće. I da, dobro si rekao, svaki put kada blokiraju nešto blorali su i sebi a ne samo Bošnjacima. Zapravo na tim blokada vidiš da su ravnopravni i da imaju sve poluge vlasti koje su ima zagarantovane ustavom i mirovnim sporzumima.
nemam ja dileme u pogledu njihove ravnopravnosti. čak šta više imaju puno više no što zaslužuju svojom brojnosti i to treba kresati. a ugroženost poturaju ko srbi devedesetih. samo ne znam kome?
mO k3

#5705 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:
Streptokok wrote:
.

Nismo ni blizu u istom loncu , ja sam već par godina građanin EU koja je složit ćeš se stoljećima ispred BiH ,ako moja djeca budu "gladna" ode tata u EU i zaradit će djeci a zanima me gdje će oni koji su složit ćeš se opet samnom ipak građani drugog reda u EU .
Također nismo u istom loncu jer ste nas natjerali da nemamo drugog izbora od HDZ-a i nama je svejedno neka ih još 10 godina kao i u Mostaru ali što ćemo s vama vi ipak imate pravo na pluralizam, kako će na status quo gledati SDP ,Gs ,Df i sl.
mimimimimimimimimi :mrgreen:
Ako nismo u istom loncu kako kazes , ne kontam sta teb briga kako je u bih :bih:
ti si " gradjanin" eu za tebe nema zime :D
Drvosjeca iz Dejcica

#5706 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:
Streptokok wrote:
.

VIdiš u tvome odgovoru se ogleda svo licemjerje. Ja sebi osobno nikada ne bih dopustio da imam putovnicu jedne od država EU a od druge da potražujem neka prava...ali nismo svi istih moralnih načela. Sa druge strane imanje ili nemanje putovnice neke zemlje EU samo po sebi ne govori ništa o toj osobi. Kakvih se brđana i seljakluka nagledam kroz posao koji radim upravo od takvih koji sebi umišljaju da su iznad drugih samo zato što im je ne njihovim znanjem i kvalitetama zapala ta mogućnost da nose putovnicu neke od EU zemalja. :roll: Ako je vama svejedno onda ne vidim potrebu da se toliko bunite i kmečite, Bošnjaku je rahat patnja postao defaultni mod. :mrgreen:
Streptokok

#5707 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Kolinda wrote:[q

i ja kažem, samo se pitam koliko će vas biti za 10 godina i možete li sebi priuštiti taj luksuz. ja se ne žalim, što vas je manje meni je bolje.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#5708 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

Kaktusov Cvet wrote:
BHCluster wrote:Cuj ovoga ćutuka kaze nemamo nikakav resurs a non stop kmeche. :lol: Kaze nemamo nikakav resurs a predstavnici juznih srba tzv hns-ovci jucer odose kuci masniH guzova. :lol:
Kad ne sere dodik i čović ili bakir ima vazda neko drugi da se izbaci u prvi plan, a to što država propada nema veze, važno je platu ubirat svaki mjesec.
neko ubire platu neko krade, sverca i podize objekte bez gradjevinske dozvole sa radnicima koje zaposljava na crno... haj' momak na ekonomija podforum, ovdje tema rasturanje drzave evropskim vrijednostima...
Hafis

#5709 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
BHCluster wrote:Sta je @hafisaga filter ti ne radi. :lol: Jeste li dosli sebi nakon jucerasnjeg taslačenja? :lol:
juce je bila samo predigra. :D
Još samo dvije-tri takve rezolucije i na koljenima smo 8)
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#5710 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

balks wrote:
BHCluster wrote:
Nazalost tvoju Bosna i Hercegovina nije SFRJ. :wink: PolaHko nadoci ces.
Da na moju žalost u nekim stvarima je gora i od SFRJ, mada je to nekim teško povjerovati.
dogovor, Hrvatska bez Republike Srbske Krajine, bh Hrvati bez Herceg Bosne... zali se upravi za istrazivanje ruda i gubljenje vremena...
mO k3

#5711 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

samo korisiti njihove metode :mrgreen:
mO k3

#5712 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

damke71 wrote:
Maraschino wrote:
BHCluster wrote:Sta je @hafisaga filter ti ne radi. :lol: Jeste li dosli sebi nakon jucerasnjeg taslačenja? :lol:
E gledaj derpea, bit ce posla za nasega kenjca iz kamenjara haha
sta je derpea??
balks

#5713 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

wonkaw wrote:
balks wrote:
BHCluster wrote:
Nazalost tvoju Bosna i Hercegovina nije SFRJ. :wink: PolaHko nadoci ces.
Da na moju žalost u nekim stvarima je gora i od SFRJ, mada je to nekim teško povjerovati.
dogovor, Hrvatska bez Republike Srbske Krajine, bh Hrvati bez Herceg Bosne... zali se upravi za istrazivanje ruda i gubljenje vremena...
Ono gore iznad pišeš o džamiji u Jajcu, koja se gradi bez dozvola i sa opranim katarskim parama.
Koji dio se tebe pitao kad se dogovarao taj navodni dogovor?
Maraschino

#5714 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
Maraschino wrote:
pa to... :lol:
It_is_a_Leclerc

#5715 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by It_is_a_Leclerc »

Obi Wan Bosnian wrote: Ništa od toga RS ne prihvata. Haj ponovo
Pa lijepo Bošnjaci ne daju pristanak za MMF, pa ne daju pristanak za izgradnju mostova na Drini, pa blokiraju rad Agencije za osiguranje depozita BiH... Pa ćeš vidjeti kako sve i svašta se prihvata. Opet kažem - politika ustupaka je politika mogućeg.

Politika - "zateži dok ne pukne" - rezultira ovim što danas imamo - potpuno antidejtonsko blokiranje državnog Parlamenta, pad izvještaja o radu Vlade u federalnom parlamentu i totalni haos i neuređenost u cijeloj zemlji.
balks

#5716 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by balks »

It_is_a_Leclerc wrote:
Obi Wan Bosnian wrote: Ništa od toga RS ne prihvata. Haj ponovo
Pa lijepo Bošnjaci ne daju pristanak za MMF, pa ne daju pristanak za izgradnju mostova na Drini, pa blokiraju rad Agencije za osiguranje depozita BiH... Pa ćeš vidjeti kako sve i svašta se prihvata. Opet kažem - politika ustupaka je politika mogućeg.

Politika - "zateži dok ne pukne" - rezultira ovim što danas imamo - potpuno antidejtonsko blokiranje državnog Parlamenta, pad izvještaja o radu Vlade u federalnom parlamentu i totalni haos i neuređenost u cijeloj zemlji.
Sve ovo i jest priča onih koji nemaju ništa pametno ponuditi svojim glasačima osim priče da je jučer u Zastupničkom domu FBiH bila neka predigra s Hrvatima.
Obi Wan Bosnian

#5717 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

It_is_a_Leclerc wrote: Pa lijepo Bošnjaci ne daju pristanak za MMF, pa ne daju pristanak za izgradnju mostova na Drini, pa blokiraju rad Agencije za osiguranje depozita BiH... Pa ćeš vidjeti kako sve i svašta se prihvata. Opet kažem - politika ustupaka je politika mogućeg.

:?

Pa jel treba da blokiramo ili da pravimo ustupke? Sad mi ništa nije jasno.
It_is_a_Leclerc

#5718 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by It_is_a_Leclerc »

Obi Wan Bosnian wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Pa lijepo Bošnjaci ne daju pristanak za MMF, pa ne daju pristanak za izgradnju mostova na Drini, pa blokiraju rad Agencije za osiguranje depozita BiH... Pa ćeš vidjeti kako sve i svašta se prihvata. Opet kažem - politika ustupaka je politika mogućeg.

:?

Pa jel treba da blokiramo ili da pravimo ustupke? Sad mi ništa nije jasno.
Kako nije... Ima hiljadu mjesta na kojima možeš ishoditi povoljno rješenje. Kažem ti - napraviš ustupak npr. sa MMF-om, Zakonom o akcizama i sl. da dobiješ nešto na npr. Zakonu o sportu i sl.
Politika mogućeg.
Kolinda

#5719 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Streptokok wrote:

i ja kažem, samo se pitam koliko će vas biti za 10 godina i možete li sebi priuštiti taj luksuz. ja se ne žalim, što vas je manje meni je bolje.
Tebi bolje ,pa koji si ti faktor pa da ovisiš o našoj brojnosti :-) , a za 10 godina će nas biti i više nego danas aBd a sat će ...
Obi Wan Bosnian

#5720 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Pa možeš samo mijenjati iste vrijednosti. Nisu ni oni budale. MMF treba nama skoro ko i njima. To su mali ustupci. A zauzvrat tražiš da se odreknu RTRS-a u korist državne televizije sa više kanala. To je veliki ustupak od strane RS-a. Ili da se članovi predsjedništva biraju u parlamentu. I to bi bio veliki ustupak od strane RS-a jer se time smanjuje važnost RS-a..

Ti bogami ko da su oni blesavi pa ćeš ih prevariti. Dati im nešto sitno a dobiti nešto krupno :roll:
LSD

#5721 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LSD »

Kolinda wrote:
Streptokok wrote:

Tebi bolje ,pa koji si ti faktor pa da ovisiš o našoj brojnosti :-) , a za 10 godina će nas biti i više nego danas aBd a sat će ...
Možda negdje drugo, ali u BiH sigurno ne ;-) :mrgreen:

Odljev hrvata iz ove države nece stati, vec ce se dodatno ubrzati.

Treba da idu, ne treba ih zadržavati, samo nek idu što dalje, daleko im kuca bila...i svakome ko ne doživljava BiH kao svoju državu :bih:
BHCluster

#5722 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Maraschino wrote:
Sljedeci put dodji te namazaniH guzova. :wink:
Hafis

#5723 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

LSD wrote: Odljev hrvata iz ove države nece stati, vec ce se dodatno ubrzati.

Treba da idu, ne treba ih zadržavati, samo nek idu što dalje, daleko im kuca bila...i svakome ko ne doživljava BiH kao svoju državu :bih:
Da ti babo nešto kaže. Odlaze ljudi, pa opet dođu, pa odlaze, pa dođu...uglavnom cirkulira to, hoću reći okreće se gengela a i manje je ljudi na birou.
Jebat ga, netko na arbajt u Njemačku, a netko na Tromeđu.

Hoću reći, favele će se i dalje širiti u budućnosti po Sarajevu kako god okreneš.
Drvosjeca iz Dejcica

#5724 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Tako je bauštela po Austriji i Njemačkoj je vaša budućnost. :oops:
Njemački mediji: Sela oko Livna, Tomislavgrada, Kupresa gotovo su prazna
Cijela sela oko Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Drvara i Grahova su gotovo prazna', navodi DPA, uz napomenu da je nezaposlenost mladih u BiH oko 67 posto.
Kolinda

#5725 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

@ lsd Možda negdje drugo, ali u BiH sigurno ne ;-) :mrgreen:

Odljev hrvata iz ove države nece stati, vec ce se dodatno ubrzati.

Jadan ti sam sa sobom kad ovako razmišljaš , BiH kao svoju državu u ovom trenutku ne smatra ni bošnjački narod čim na intoniranje himne pjevaju neku pjesmu koja nema veze sa onim što se izvodi , bošnjačka politika svojim potezima također pokazuje da im nije stalo do BiH jer svaki jednostrani potez govori u tom smjeru ,svako preglasavanja vodi daljnjem cjepanju iste . A Hrvati svijet naseliše a sebe ne raseliše . Evo kod mene puna kuća djece i Bogu hvala da je tako ,u najbližem društvu rijetki ispod troje djece tako da ne beri brigu za nas i ne nadaj se uzalud ,a što bi moj uvaženi kolega Hafiz rekao da ni financijski nije odavno bilo bolje ....
Post Reply