Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dinooh

#5701 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

stefag40 wrote:Image

Odprilike za Koliko dana ce stici do BIH? Vjerovatno ce ici na Carinu a Mozda i nece posto je u pitanju tastatura
moze danas, a moze i za 20 dana. Trebalo bi brze jer je zavrsila turisticka sezona
avaks

#5702 Re: Ebay i paypal

Post by avaks »

typeOnegative wrote:
pepeljara wrote:Zasticena si paypal money bqck garantie. Znaci od dana kupovine 45 dana imas pravo na povrwt novca uz dokaz da nisi dobila.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
OK, ali kako dokazati da nisi dobio?
Narucio sam sa eBay dva artikla, poslani su 21.8.,i jos nisu stigli . Nije jos alarmantno i znam da kasni nekad ali dosad sam dobivao za dvadesetak dana.
Javi se prodavaču, traži Tracking Number ako ima i vidi se gdje je zaglavila pošiljka. Može i on kontaktirati preko koga je poslao i utvrditi da li je isporučeno ili ne tako da se ne sekiraš oko toga. Čisto informativno mu javi da provjeri gdje koči ako je do sada bilo 20ak dana.
ja nisam ja wrote:E kad cu ja dobiti pitanje je i koliko je dana povrst novca ako ne dtignu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Novce dobiješ nazad u roku od 24 ili najkasnije 48h.
ja nisam ja

#5703 Re: Ebay i paypal

Post by ja nisam ja »

Ne to vec kolikk najkasnije mogu javiti da posiljka nije stjigla od dana kada je poslana

Stjui

#5704 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Stjui »

dal se na ebay-u može manipulisati ovim aukcijama u smislu da imaš par njih koji će dizati cijenu artikla?
dinooh

#5705 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Stjui wrote:dal se na ebay-u može manipulisati ovim aukcijama u smislu da imaš par njih koji će dizati cijenu artikla?
moze. Ali moze krenuti i po zlu nekad. Npr poznaju se osobe, jedna prodaje a druga dize cijenu. Ali ako njegova bude najvisa, seller placa proviziju za prodaju i ispadne skuplja pita od tepsije
Stjui

#5706 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Stjui »

dinooh wrote: moze. Ali moze krenuti i po zlu nekad. Npr poznaju se osobe, jedna prodaje a druga dize cijenu. Ali ako njegova bude najvisa, seller placa proviziju za prodaju i ispadne skuplja pita od tepsije
Image

trenutak poslije mog pitanja na forumu pojaviše se ovi sa zaštičenim identitetima(dotle bila samo jedna ponuda).pakaši jedni :D

p.s.jel prodavači štimaju dal se ponuđači vide ili ne vide?
dinooh

#5707 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

ne znam to. Ali ponude rastu tek zadnji dan, a pogotovo zadnji sat.
agent_001

#5708 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by agent_001 »

Zadnjih 10 sec je najzanimljivije

zippoo87

#5709 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

mislim da je bilo rijeci o ovoj stranici,ali da opet pitam
http://www.raybanstore-at.com/collectio ... 378bd5d563

Code: Select all

http://www.raybanstore-at.com/collections-ray-ban-aviator-c-1_4.html?zenid=77c85a8141e0f655e5df56378bd5d563
sta mislite da li su ovo orginali,mada mi i ova puna cijena ne odgovara cijeni novih orginalnih ?
je li neko kupovao sa ove stranice i kakav je kvalitet generalno ?

evo recimo ovaj model,pise plasticni ram i drskice a rayban nema aviator sa plasticnim drskicama

* This Ray Ban RB3025 Aviator Sunglasses Gold Frame Deep Brown Polarized Lens has adjustable nosepads and lightweight frames. Setting the standard for excellence, Ray Ban Sunglasses consistently combines great styling with exceptional quality, performance, and comfort.

* Double brow bar, similar to the frame Ray Ban is known for.
* Lightweight plastic frames and arms.
* Gradient lenses offer 100% UV protection.
* Lenses are Rx-able (prescription ready).
* Brand name at temples and upper right lens.
* Protective case with fold-over snap closure included.
* Adjustable nosepads for a personalized fit.
* Clean and sophisticated, these modern have an unmistakable style that never goes out of date.
* Made in Italy.
* The Ray Ban Aviator RB3025 are a stylish Squared shape, a bold and classic style.
* Frame is designed for men and women.
* Comes with carrying case & cleaning cloth.
Ductus Holedocus

#5710 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ductus Holedocus »

otvorila sam case,nakon sto mi nisu poslali naruceno.
Stvari su stgle dan nakon otvaranja case.Sta sad trebam da uradim?
zippoo87

#5711 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

Ductus Holedocus wrote:otvorila sam case,nakon sto mi nisu poslali naruceno.
Zatvori case
Idi na paypal i nadji tu transakciju i zatvori case
Ductus Holedocus

#5712 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ductus Holedocus »

zippoo87 wrote:
Ductus Holedocus wrote:otvorila sam case,nakon sto mi nisu poslali naruceno.
Zatvori case
Idi na paypal i nadji tu transakciju i zatvori case
ziv bio,malo to detaljnije objasni
dinooh

#5713 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

pa gdje je otvoren case/dispute, tu se i zatvara. Ides na case ili dispute i ima opcija da se zatvori
Ana Maria

#5714 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ana Maria »

Da li je iko narucivao nesto sa e-bay na ovim akcijskim cijenama? Konkretno narucila sam kuputic za otprlike 30tak KM jucer, i pisalo mi je da je poslato i novac otishao prodavcu, a danas mi stize na e-mail poruka kako je lista tog prodavca obrisana :roll: I zaista nema vishe ni tog prodavca ni njegovih proizvoda na e-bayu, ne znam sta sada da radim? Kako cu dobiti povrat novca, ako nije proshao rok isporuke? Da li je to prevara neka? :roll:
holowey

#5715 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

Ana Maria wrote:Da li je iko narucivao nesto sa e-bay na ovim akcijskim cijenama? Konkretno narucila sam kuputic za otprlike 30tak KM jucer, i pisalo mi je da je poslato i novac otishao prodavcu, a danas mi stize na e-mail poruka kako je lista tog prodavca obrisana :roll: I zaista nema vishe ni tog prodavca ni njegovih proizvoda na e-bayu, ne znam sta sada da radim? Kako cu dobiti povrat novca, ako nije proshao rok isporuke? Da li je to prevara neka? :roll:

jesi platila preko paypala? ako ti nije ebay automatski vratio pare, pokreni case na paypalu i objasni sta se desilo
shandrprcSA

#5716 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

22og naruceno a jos uvijek nije poslano, mada stoji da je slanje za 24h.Cekati jos koji dan ili...
dinooh

#5717 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

shandrprcSA wrote:22og naruceno a jos uvijek nije poslano, mada stoji da je slanje za 24h.Cekati jos koji dan ili...
cekaj jos sutra pa im se javi i vidi sto nisu poslali.
shandrprcSA

#5718 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

dinooh wrote:
shandrprcSA wrote:22og naruceno a jos uvijek nije poslano, mada stoji da je slanje za 24h.Cekati jos koji dan ili...
cekaj jos sutra pa im se javi i vidi sto nisu poslali.
evo poslao sam mu poruku pa da vidim koji ce biti izgovor :D
Ana Maria

#5719 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ana Maria »

holowey wrote:
Ana Maria wrote:Da li je iko narucivao nesto sa e-bay na ovim akcijskim cijenama? Konkretno narucila sam kuputic za otprlike 30tak KM jucer, i pisalo mi je da je poslato i novac otishao prodavcu, a danas mi stize na e-mail poruka kako je lista tog prodavca obrisana :roll: I zaista nema vishe ni tog prodavca ni njegovih proizvoda na e-bayu, ne znam sta sada da radim? Kako cu dobiti povrat novca, ako nije proshao rok isporuke? Da li je to prevara neka? :roll:

jesi platila preko paypala? ako ti nije ebay automatski vratio pare, pokreni case na paypalu i objasni sta se desilo
Jesam platila preko paypala, a nije mi jasno sto su listu obrisali zbog snizenja artikla ccc :shock:
adincebic

#5720 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adincebic »

Jel se moze na eBay platiti direkt karticom bez paypala?

smasma

#5721 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by smasma »

Sta rekoste, mogu li se narucivat baterije za tablet, mobitel? zajebaju li zbog takve vrste posiljke na carini? Jel iko narucivao?
saiks

#5722 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by saiks »

smasma wrote:Sta rekoste, mogu li se narucivat baterije za tablet, mobitel? zajebaju li zbog takve vrste posiljke na carini? Jel iko narucivao?
Jesam ja,nikad nista,baterije za mobitel su male tako da i ne otvaraju paket
smasma

#5723 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by smasma »

saiks wrote:
smasma wrote:Sta rekoste, mogu li se narucivat baterije za tablet, mobitel? zajebaju li zbog takve vrste posiljke na carini? Jel iko narucivao?
Jesam ja,nikad nista,baterije za mobitel su male tako da i ne otvaraju paket
Hvala :sax: :D
typeOnegative

#5724 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by typeOnegative »

Pozdrav svima

Dosad sam s Ebay-a uglavnom kupovao jeftinije stvari i sve je bilo ok ,ali sad imam namjeru kupovati nešto što prelazi 50 km.
Imam namjeru kupiti daljinski upravljac s Ebay-a koji kosta 52$ i ako sam dobro shvatio na tu cijenu ide 10% carine i na taj cjelokupan iznos jos 17 % PDV-a + neke takse 10 -15 km (ako griješim ispravite me :) . Moje pitanje je na osnovu cega na carini oni određuju vrijednost paketa ako nigdje ne piše ???? Jel to onda mozda znaci da oni mogu artikl procijeniti i vise nego sto vrijedi i na kraju me izađe skuplja pita nego tepsija ? Hvala
seoBIH

#5725 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Sve si dobro skontao. Carine prema katalogu. Nisu ni oni toliko zaostali. Kada otvore tvoj paket vide šta je unutra, pa fino na google utipkaju model i marku artikla koji je stigao. Ukoliko ne znaju, ne mogu naci, salju ti dopis na kucnu adresu da im dostavis dokaze o placanju.

Znaju i zeznut pa naplatiti vise (npr ako si kupio na snizenju). Onda fino kad ti postar donese naglasis da hoces novo carinjenje, da trazis upute i onda zoves carinu i trazis novo carinjenje. Kada se to zavrsis, ides po paket u posti.
Post Reply