Ovo znas iz prve ruke . Buraz na vise Tv kanala bili su dokumentarci o tome pa i onom njihovom naucniku koji je htio dostaviti planove Egiptu i jos nekim zemljama Zaljeva ( eh da je uspio ali bit ce ako Bog da )The Realist wrote:Kada je Pakistan uradio nuklearnu probu, svi su bili u šoku. Radili su u takvoj tajnosti, da ni najbliži članovi onih koji rade na tome nisu znali da ovi rade na tom programu, kamoli da znaju dokle su stigli (ovo znam iz prve ruke).
Iran nije nikakve probe radio, jer nisu pravili to oružje, a probu će raditi kada dovoljno obogate uran, riješe probleme sa upaljačem (valjda je to najveći problem i Pakistance su zvali u pomoć), te još neke stvari, do tada nema smisla nešto raditi. I naravno, kada budu smatrali da je vrijeme za takvo nešto.
Baš radi taktike SAD-a su tu bitni Kina i Rusija. Znamo mi svi da niti oni vole Iran, niti Rusi vole Srbe, niti Ameri nas Bosance,...., nego su tu uvijek veći interesi. Kini i Rusiji treba Iran, a nikako ne žele proameričku vladu, tako da možemo očekivati njihovu pomoć Iranu (naravno, ne baš u direktnom okršaju sa Amerikancima i Izraelcima, ali drugi vid pomoći sigurno, ako ništa u odugovlačenju napada), osim ako ne budu mislili da mogu svoje ljude na vlast postaviti, ali sumnjam da to mogu pokraj Amerikanaca.
Amerikanci i Izrale neće tek tako moći svu infrastrukturu uništiti, jer to mnogima neodgovara, a i nije više lako pravdati sve te ratove. Naravno, možemo mi reći da njih ništa ne zanima, ali je činjenica da još nisu napali, znači da očito razmišljaju o svemu i nisu sigurni šta rade.
Za dobrobit svih nas, nadajmo se da neće doći do sukoba.
IRAN
-
semirizsvemira
#5701 Re: IRAN
-
liberty02
#5702 Re: IRAN
danas sam cito nesto u vezi kine, ameri su objavili veliki pojacaj u zutom moru. 3/5 svoje mornarske snage ce tamo da plove i kinezima je izgleda puko film. u glavnom nesto se sprema.
a sto je najgori potez u vezi izraela, jeste da njemacki gradjani placaju izraelcima 3 podmornice.
ko fol novine "spiegel" tek odkrile tu vijest, a znalo se godinama u nazad za to.
eh sad, koju ulogu igra njemacka u svemu tome?
a sto je najgori potez u vezi izraela, jeste da njemacki gradjani placaju izraelcima 3 podmornice.
ko fol novine "spiegel" tek odkrile tu vijest, a znalo se godinama u nazad za to.
-
nemoguce vruce
#5704 Re: IRAN
igra onu ulogu koju joj izrael naredi.liberty02 wrote:danas sam cito nesto u vezi kine, ameri su objavili veliki pojacaj u zutom moru. 3/5 svoje mornarske snage ce tamo da plove i kinezima je izgleda puko film. u glavnom nesto se sprema.
do sada je njemacka isporucila 6 podmornica u vrijednosti oko 6 milijardi eura, naravno dzabalame...tel avi kihne, njemacka vlada ( za razliku od vlade, preko 70% nijemaca smatra da je vise dosta da se izraelu popusta i udovoljava ), odmah poslusno klima glavom.
njemacka je medijski okupirana novinama koje su sluge izraela, narocito BILD i izdavacka kuca Axel Springer.
jedan od najboljih kucnic prijatelja kancelarke merkel, je haim saban, kojemu je ulaz i boravak u biro kancelarke toliko omogucen, da se lik jednsostavno useta, bez obaveznog trkeljanja i kontrole od strane sigurnosnih sluzbi.
doticni je vlasnik TV-programa PRO 7 i Kabel 1.
njemacka je svu svoju politiku usmjerila ka cuvanju izraela, bez obzira koliko ova zemlja bila u pravu ili ne. svi oni koji se drznu kritikovati izrael, mogu se popisati na svoju karijeru....znaci tisu misu i kad god cionisti ispruze dlan, tresi eure...
- bogoljub
-
majoneza
#5706 Re: IRAN
liberty02 wrote:danas sam cito nesto u vezi kine, ameri su objavili veliki pojacaj u zutom moru. 3/5 svoje mornarske snage ce tamo da plove i kinezima je izgleda puko film. u glavnom nesto se sprema.
Mozda pobacaj
-
Haettenschweiler
#5707 Re: IRAN
Švabija od 45 igra jednu te istu ulogu: kurva zapada!liberty02 wrote:danas sam cito nesto u vezi kine, ameri su objavili veliki pojacaj u zutom moru. 3/5 svoje mornarske snage ce tamo da plove i kinezima je izgleda puko film. u glavnom nesto se sprema.
-
simpozijum delirijum
#5708 Re: IRAN
Kinezi mudro bez puno galame rade po svome , Amerikanci se mogu kur...ti sa svojom ratnom flotom a ekonomija im krahira ..i Kinezi drze stotine milijardi USA obveznica, Kinezi mogu istrpiti gubitak , navikli su na zdjelu rize i komadic mesa , a sta sa Nijemcem ili Amerikancem koji su navikli na luksuz ?Haettenschweiler wrote:Švabija od 45 igra jednu te istu ulogu: kurva zapada!liberty02 wrote:danas sam cito nesto u vezi kine, ameri su objavili veliki pojacaj u zutom moru. 3/5 svoje mornarske snage ce tamo da plove i kinezima je izgleda puko film. u glavnom nesto se sprema.
i Kinezi sire kontakte cijelom planetom ekonomski i diplomatski a ne vojno , mudro i prijateljski ..
zavrsena je konferencija Sangajske inicijative u Pekingu i Ahmo' je predsjedavao konferencijom i ekonomsko -politicke a i vojne veze izmedju benzinske pumpe za Kinu ( sto je Iran ) i Irana se samo produbljuje
ajde bas da vidim kako ce napasti Iran
http://www.chinadaily.com.cn/china/2012 ... 484065.htm
-
Haettenschweiler
#5709 Re: IRAN
Slučajno sam naišao na jedan pakistanski forum gdje nekoliko likova postavlja slike iranskih proizvoda.
Ja sam pao na guzicu. Ljudi proizvode SVE ali bukvalno SVE.
Od traktora do bespilotne letjelice, od aparata za čišćenje cipela do superkompjutera, od pistacija do nanolijekova protiv raka, od ekstra tvrdog betona do dalekometnih raketa, od CNC mašina do tankera...itd
Pogledajte:
http://www.defence.pk/forums/military-p ... -iran.html
Od traktora do bespilotne letjelice, od aparata za čišćenje cipela do superkompjutera, od pistacija do nanolijekova protiv raka, od ekstra tvrdog betona do dalekometnih raketa, od CNC mašina do tankera...itd
Pogledajte:
http://www.defence.pk/forums/military-p ... -iran.html
-
MUNAFIK
#5711 Re: IRAN
Dostici nivo razvoja koji Iran sada ima i proizvoditi sve ovo nakon strasnog rata i razaranja i blokade Irana i sankcija koje su mu postavljene je zaista dokaz o kakvoj posvecenoj i jakoj i posvecenoj drzavi se radi i kako jakom narodu...
-
Haettenschweiler
#5712 Re: IRAN
Mislim da se Jugoslavija i Iran ne mogu porediti. Tito se naprimao bespovratnih kredita i od Zapada i od Istoka a proizvode je tušio svojim nesvrstanim haverima i Arapima. Niko mu zbog toga nikada nije a rekao.jOFLA wrote:Haettenschweiler wrote:Slučajno sam naišao na jedan pakistanski forum gdje nekoliko likova postavlja slike iranskih proizvoda.
Nekadašnja država u kojoj smo mnogi ovdje rođeni također je proizvodila sve, ama baš sve, u skladu sa svojim vremenom. A Iran tek sad. Tako da mi to nije nešta za oduševljavati se. Već viđeno.
Mada ne da je u Iranu baš tako sve - eno im Stuxnet bio razjebao centrifuge zahvaljujući Siemens-ovim mašinama koje Iranci koriste u nuklearnoj industriji.
Iran već 30 godina devera sa najžešćim sankcijama i svi koij se usude upustiti u neke poslove sa njima, direktno ulaze u konflikt sa Amerikom. Naši klošari se ne usuđuju ni zahvaliti Iranu za pomoć koju nam je pružio kada nam je bila najpotrebnija a kamo li nešto više.
Taj primjer sa Stuxnetom me još dodatno uvjerio da su Iranci zajebani igrači jer im nakon poraza nije problem ponovo ustati, otresti prašinu i dati se na poso još većom žestinom. Sjeća li se neko Osiraka ili onog sirijskog nuklearnog programa?
Par bombi i Arapi odustaše. A gledaj Iran, imam osjećaj da svakom sabotažom oni postaju još odlučniji i još istrajniji.
Last edited by Haettenschweiler on 10/06/2012 18:41, edited 2 times in total.
-
simpozijum delirijum
#5713 Re: IRAN
slagali se ili ne sa rezimom u Iranu ? ta zemlja i njen narod je doista vrlo ponosan i vrijedan , mnogo ulazu u obrazovanje ocigledno, i njeguju svoju kulturu i tradicijuHaettenschweiler wrote:Mislim da se Jugoslavija i Iran ne mogu porediti. Tito je se naprimao bespovratnih kredita i od Zapada i od Istoka a proizvode je tušio svojim nesvrstanim haverima i Arapima. Niko mu zbog toga nikada nije a rekao.jOFLA wrote:Haettenschweiler wrote:Slučajno sam naišao na jedan pakistanski forum gdje nekoliko likova postavlja slike iranskih proizvoda.
Nekadašnja država u kojoj smo mnogi ovdje rođeni također je proizvodila sve, ama baš sve, u skladu sa svojim vremenom. A Iran tek sad. Tako da mi to nije nešta za oduševljavati se. Već viđeno.
Mada ne da je u Iranu baš tako sve - eno im Stuxnet bio razjebao centrifuge zahvaljujući Siemens-ovim mašinama koje Iranci koriste u nuklearnoj industriji.
Iran već 30 godina devera sa najžešćim sankcijama i svi koij se usude upustiti u neke poslove sa njima, direktno ulaze u konflikt sa Amerikom. Naši klošari se ne usuđuju ni zahvaliti Iranu za pomoć koju nam je pružio kada nam je bila najpotrebnija a kamo li nešto više.
Taj primjer sa Stuxnetom me još dodatno uvjerio da su Iranci zajebani igrači jer im nakon poraza nije problem ponovo ustati, otresti prašinu i dati se na poso još većom žestinom. Sjeća li se neko Osiraka ili onog sirijskog nuklearnog programa?
Par bombi i Arapi odustaše. A gledaj Iran, imam osjećaj da svakom sabotažom oni postaju još odlučniji i još istrajniji.
svi historijski spomenici su im u odlicnome stanju i uprkos sankcijama i sabotazama i diverzijama ( najnoviji cyber napad sa virusom kojega zovu "Flame", jos gori i opasniji od "stuxneta" )
ali vjerujem da ce se Iranci i opet odbraniti
dosta im skidam kapu kako su vrijedni i ponosni
mada se ne slazem sa rezimom tamo
evo foto-reportaza o toj lijepoj i velikoj zemlji
http://www.radiojavan.com/photos/2009/0 ... me-to-Iran
- pirpa
#5714 Re: IRAN
drug hvala na linku ovo je mehlem za oci.Haettenschweiler wrote: http://www.defence.pk/forums/military-p ... -iran.html
-
scimitar19
#5715 Re: IRAN
toliko je opasan da su ga Iranci demontirali na proste dijelove...
http://www.presstv.ir/detail/2012/05/30 ... ame-virus/
a ovdje na iducem linku mozete pronaci antivirusni alat posebno za brisanje Flame-a
http://www.certcc.ir/index.php?name=new ... e&sid=1901
a ovdje na iducem linku mozete pronaci antivirusni alat posebno za brisanje Flame-a
-
Bedanec
#5717 Re: IRAN
Cega? Kako neko ozbiljno da te shvati nakon ovoga.jOFLA wrote:Sa $18 miliona (ne milijardi) vanjskog duga pred rat.
-
Haettenschweiler
#5718 Re: IRAN
@jOFLA
Izvini ali ta poređenja Jugoslavije za Titinog vakta i Irana nakon revolucije stvarno nemaju smisla.
Transfer tehnologija u Jugoslaviju je bio ogroman. U Mostaru su se pravile Gazele, u Sarajevu Golf, u Sloveniji Reno, u Srbiji Opel,...dok je kapalo sa svih strana Jugoslavija se i razvijala. Slučaj Irana je nešto drugačiji. Njih su tek sankcije prodrmale i natjerale da sami stvore industrijsku bazu jer uvoz više nije bio moguć. Do tada se manje-više sve uvozilo možda ne tako ekstremno kao u S.Arabiju ili Libiju ali opet 1000000 puta više već što se danas uvozi.
Sada prave svoje reaktore, svoje tenkove, svoje tankere, svoje brane, svoje satelite (hej satelite!), svoje lijekove protiv raka...i sve to uprkos sankcijama koje Jugoslavija nikada nije imala.
Gledaj, ne želim blatiti Jugoslaviju jer je i ona proizvodila sve od igle do lokomotive ali svejedno mislim da uslovi u kojima je to ostvareno jednostavno nisu isti. Evo nećemo uzimati stalno Jugoslaviju, pogledajmo Izrael. Izrael je trenutno jedna od najnaprednijih zemalja na polju biohemije ali je pitanje da li bi to bilo moguće da Izrael mora brinuti gdje da nabavi epruvetu ili mikroskop.
Izvini ali ta poređenja Jugoslavije za Titinog vakta i Irana nakon revolucije stvarno nemaju smisla.
Transfer tehnologija u Jugoslaviju je bio ogroman. U Mostaru su se pravile Gazele, u Sarajevu Golf, u Sloveniji Reno, u Srbiji Opel,...dok je kapalo sa svih strana Jugoslavija se i razvijala. Slučaj Irana je nešto drugačiji. Njih su tek sankcije prodrmale i natjerale da sami stvore industrijsku bazu jer uvoz više nije bio moguć. Do tada se manje-više sve uvozilo možda ne tako ekstremno kao u S.Arabiju ili Libiju ali opet 1000000 puta više već što se danas uvozi.
Sada prave svoje reaktore, svoje tenkove, svoje tankere, svoje brane, svoje satelite (hej satelite!), svoje lijekove protiv raka...i sve to uprkos sankcijama koje Jugoslavija nikada nije imala.
Gledaj, ne želim blatiti Jugoslaviju jer je i ona proizvodila sve od igle do lokomotive ali svejedno mislim da uslovi u kojima je to ostvareno jednostavno nisu isti. Evo nećemo uzimati stalno Jugoslaviju, pogledajmo Izrael. Izrael je trenutno jedna od najnaprednijih zemalja na polju biohemije ali je pitanje da li bi to bilo moguće da Izrael mora brinuti gdje da nabavi epruvetu ili mikroskop.
-
rhez
#5719 Re: IRAN
Jesi probao antivirus?scimitar19 wrote:toliko je opasan da su ga Iranci demontirali na proste dijelove...
-
rhez
#5721 Re: IRAN
A gdje si pokupio virus?scimitar19 wrote:Jesam
-
scimitar19
#5722 Re: IRAN
Ne znam ni da li sam ga imao u prvom redu, ovaj virus se tesko detektuje, ali cisto kao mjera predostroznosti sam skenirao kompjuter sa ovim alatom...
-
rhez
#5723 Re: IRAN
Znači ti nisi siguran da radi, nisi lično provjerio program, ali stavljaš link na forum da bi ga drugi ljudi skinuli. Da li znaš koliko često je link na antivirus za neki zajebani virus, u suštini sami virus? Nadam se da je neodgovornost (neznanje) u pitanju, ništa svjesno i namjerno...scimitar19 wrote:Ne znam ni da li sam ga imao u prvom redu, ovaj virus se tesko detektuje, ali cisto kao mjera predostroznosti sam skenirao kompjuter sa ovim alatom...
-
scimitar19
#5724 Re: IRAN
Da htio sam da svi forumasi skinu link i program kako bi sirio virus, sram te bilo sto si moj plan osujetio

-
rhez
#5725 Re: IRAN
Ha ha ha, grohotom se smijem.
Elem, ubuduće gledaj da pišeš/govoriš o stvarima koje poznaješ.
Elem, ubuduće gledaj da pišeš/govoriš o stvarima koje poznaješ.