JanuaryJones wrote: Napisao jeste ali i to što je napisao je komplikacija. Recimo imam nekog u AT, dolazi oko Božića, Uskrsa, nekad preko ljeta par dana. Na sniženju iza Nove Godine nadjem dobru jaknu, čizme koje mi se svidjaju i trebaju mi odmah da nosim a ja ih realno ne mogu dobiti do marta, aprila kad ta osoba dolazi ili do ljeta, u najgorem slučaju. Šta sam dobila? Ništa. Robu koja će stajati za sljedeću sezonu koju ću a možda i neću obući. Da mi šalje poštom iz AT, opet dodje skupo. To se isplati samo ako neko redovno dolazi u BiH, privatno ili poslom i nema puno svoje prtljage, u suprotnom ne isplati se.
A cuj. Treba malo pricekati. Al ako nije hitno, sto uglavnom nije, kupim. I to sto ti kazes se samo odnosi na odjecu, i to ovu koja se nosi za odredjenu sezonu.
Osobito se isplati ako ces vise toga kupiti. Sad na ljeto sam si uzeo neke kosulje, hlace, majice, svasta nesto i doslo me je skoro pa 400 KM manje nego da sam ovdje kupovao, ako ne i vise, ovdje se vecina toga odmah razgrabila dok jos nisu pocela snizenja. Meni se za taj iznos svakako vrijedi strpiti mjesec dva.
A preko eBaya se nekad isplati cak i uz eventualnu carinu i pdv.
Samo kazem, pa ko hoce...