Bášča
Moderator: anex
-
dert
#5702 Re: Bášča
kako je najbolje zalijevati paprike i paradajz
za ovo gore uhh
za ovo gore uhh
- Mu'min
#5704 Hum.sjemena
Da Allah pomogne ovom narodu od poplava.
Ako kome treba kakvog sjemena paradajza da ponovno sije na ovim popljavljenim područjima nek javi, da šta sakupimo.
Ako kome treba kakvog sjemena paradajza da ponovno sije na ovim popljavljenim područjima nek javi, da šta sakupimo.
- Mu'min
#5705 Re: Bášča
Prošle subote 1 od 2 prikolice koje smo u 4,5 sata posadili:

-
bizet
#5706 Re: Bášča
@shemo, nadam se da je i kod tebe ovo hobi?
@med11
ratarka je upravu, kako su nam ljudi...kerima je u podrucju koje je poplavilo, voljela bih da se javi da znamo da su ona i djeca dobro...senci takodje
@med11
ratarka je upravu, kako su nam ljudi...kerima je u podrucju koje je poplavilo, voljela bih da se javi da znamo da su ona i djeca dobro...senci takodje
-
bizet
#5707 Re: Hum.sjemena
sjeme se moze sacuvati za narednu godinu...zar nije kasno da se sad paradajz iz sjemena sije?Mu'min wrote:Da Allah pomogne ovom narodu od poplava.
uz svo duzno postovanje vjerama, ni Allah ni dragi Bog sirotinju ne pomazu
-
bizet
#5708 Re: Bášča
cujem da se u Maglaju kruh prodaje po 5KM?
zna li neko je li ovo istina?
zar ti ljudi ne bi trebali kruh dobijati besplatno u ovakvoj situaciji?
zna li neko je li ovo istina?
zar ti ljudi ne bi trebali kruh dobijati besplatno u ovakvoj situaciji?
- Mu'min
#5709 Re: Hum.sjemena
Pa nije kasno ako nema bolje opcije.bizet wrote:sjeme se moze sacuvati za narednu godinu...zar nije kasno da se sad paradajz iz sjemena sije?Mu'min wrote:Da Allah pomogne ovom narodu od poplava.
A uz dužno poštovanje, ne provaljuj se.
-
kerima1
#5710 Re: Bášča
poplave su kako zlo,tako i dobro po zemlju,za poljoprivredu najvise.
Cvijetna Oaza
Cvijetna Oaza
-
kerima1
#5711 Re: Bášča
Mu'mine koliko paprika,gdje ces sa njima kad rode? 
-
dert
#5712 Re: Bášča
dert wrote:kako je najbolje zalijevati paprike i paradajz![]()
za ovo gore uhh
- Mu'min
#5713 Re: Bášča
Kerima to sam ja jednom hadžiji koji se ozbiljnije time bavi pomogao. Kod mene je oko 100-ak sadnica.kerima1 wrote:Mu'mine koliko paprika,gdje ces sa njima kad rode?
-
dert
#5714 Re: Bášča
Evo jos jednom da priupitam: kako i koliko da zalijevam paprike i paradajz ?
hvala puno
hvala puno
- Mu'min
#5715 Re: Bášča
Dert, da ne izgubiš nadu u ovu temu, evo mog odg.dert wrote:Evo jos jednom da priupitam: kako i koliko da zalijevam paprike i paradajz ?![]()
hvala puno
Zaljeva se rano u jutro ili kasno pred večer, al bolje u jutro jer je zemlja hladnija i ne dolazi do toga da voda koju prospeš u vrelu zemlju brzo dobije na temperaturi.
Kako?
Najbolje kap-na-kap, al ako ništa može i "udri mučki obje ručki" al samo pazi da nije hladna voda (najbolje da odstoji bar 1 dan) ili još gore direkt iz šlafa sa vodovoda.
Obično je 1l na sadnicu dovoljno ako je svaki dan.
To moje iskustvo a ostali nek pišu šta su skontali na njivi.
- eluna
#5716 Re: Bášča
samo da pozdravim društvo 
i da kažem da ne smijem da se javim ....naime - zbog nepredviđenih okolnosti uspjela sam da uzgojim samo ljubičice u prozorima
i da kažem da ne smijem da se javim ....naime - zbog nepredviđenih okolnosti uspjela sam da uzgojim samo ljubičice u prozorima
- Banksy
#5717 Re: Hum.sjemena
Uz dužno poštovanje, ovo je baštovanska, a ne vjerska tema, i žena ima pravo na svoj stav, koliko god se tebi možda ne sviđa. To je neprimjeren rječnik za ovakvu temu.Mu'min wrote:Pa nije kasno ako nema bolje opcije.bizet wrote:sjeme se moze sacuvati za narednu godinu...zar nije kasno da se sad paradajz iz sjemena sije?Mu'min wrote:Da Allah pomogne ovom narodu od poplava.
A uz dužno poštovanje, ne provaljuj se.
- Mu'min
#5718 Re: Bášča
Banksy
samo sam izrazio svoju zabrinutost do ljudi koji su izgubili mnogo u ovim poplavama pa tako i na poljima.
Naravno na način na koji to ja pratikujem (baš onako kako ti daješ pravo, da svako na svoj stav).
I da fakat ne pletemo više ovo, ako ima ko šta neka mi piše u PP. Rađe kakve slike zalijepimo ako ima ko šta pokazati.
samo sam izrazio svoju zabrinutost do ljudi koji su izgubili mnogo u ovim poplavama pa tako i na poljima.
Naravno na način na koji to ja pratikujem (baš onako kako ti daješ pravo, da svako na svoj stav).
I da fakat ne pletemo više ovo, ako ima ko šta neka mi piše u PP. Rađe kakve slike zalijepimo ako ima ko šta pokazati.
- Banksy
#5719 Re: Bášča
Ubuduće to uvredljivo ''ne provaljuj se'' zadrži za pp.Mu'min wrote:Banksy
Ovo je baštovanska tema, bilo bi dobro imati to na umu.
Pozdrav.
-
dert
#5720 Re: Bášča
Mu'min wrote:Dert, da ne izgubiš nadu u ovu temu, evo mog odg.dert wrote:Evo jos jednom da priupitam: kako i koliko da zalijevam paprike i paradajz ?![]()
hvala puno
Zaljeva se rano u jutro ili kasno pred večer, al bolje u jutro jer je zemlja hladnija i ne dolazi do toga da voda koju prospeš u vrelu zemlju brzo dobije na temperaturi.
Kako?
Najbolje kap-na-kap, al ako ništa može i "udri mučki obje ručki" al samo pazi da nije hladna voda (najbolje da odstoji bar 1 dan) ili još gore direkt iz šlafa sa vodovoda.
Obično je 1l na sadnicu dovoljno ako je svaki dan.
To moje iskustvo a ostali nek pišu šta su skontali na njivi.
hvala ti puno prijatelju
- eluna
#5721 Re: Bášča
da ti i ovdje zahvalim na odzivu i pomoći
- Mu'min
#5722 Re: Bášča
dert, nema zašto tu sam da podijelim ovo malo znanja što imam.
eluna, danas sam već dobio info, da bi mogo imati prevoz i do Janje. Pa radim po malo na tome. A ako treba još kakva pomoć za BiH, javi.
eluna, danas sam već dobio info, da bi mogo imati prevoz i do Janje. Pa radim po malo na tome. A ako treba još kakva pomoć za BiH, javi.
-
kerima1
#5723 Re: Bášča
Mu'mine I ostali koji mislite na bosnu hvala ispred unesrecenih. 
- Mu'min
#5724 Sjeme za BiH
Akcija sjemena za BiH super ide, krajem hefte, početak naredne bi možda već krenula pošiljka.kerima1 wrote:Mu'mine I ostali koji mislite na bosnu hvala ispred unesrecenih.
Čekam da krene za Gunju kamion pa da ga iskoristim i za BiH.
ms
Mu'min
- eluna
#5725 Re: Bášča
nemam svoju, ali roditelji od momka imaju nešto baštice pa da se KONAČNO uključim u meni dragu temu
jedino nisam slikala, ai i toga će bude poslije
helem, prošlog utorka, pošto se malo prosušila zemlja konačno je isfrezano, i onda smo nabrzinu, prije ovih posljednjih pljuskova, ubacili nešto krompira, luka, mohuna, graha, mrkve i peršuna, te grašak a nana je sutradan posadila i nešto paradajza i paprika
helem, ne mogu da nađem sjeme blitve i tikvica, haman su sve povukli a sezona u sarajevu kasni
tako da ako ko ima ovo plaćam - parama ili presadom ljubičica
jedino nisam slikala, ai i toga će bude poslije
helem, prošlog utorka, pošto se malo prosušila zemlja konačno je isfrezano, i onda smo nabrzinu, prije ovih posljednjih pljuskova, ubacili nešto krompira, luka, mohuna, graha, mrkve i peršuna, te grašak a nana je sutradan posadila i nešto paradajza i paprika
helem, ne mogu da nađem sjeme blitve i tikvica, haman su sve povukli a sezona u sarajevu kasni
tako da ako ko ima ovo plaćam - parama ili presadom ljubičica