Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5701 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Banksy wrote:
Black swan wrote:evo ga to je to mrziteljstvo

"Nije se molilo za očuvanje braka, nije se molilo za djecu koja će rasti u sretnim bračnim zajednicama bez nasilja, nije se molilo za zaposlenje roditelja na čijim je ramenima teret egzistencijalnog preživljavanja, nije se molilo za toleranciju među ljudima, nije se molilo za poštivanje drugih, nije se molilo za mir u ljudima, nije se molilo za pravednost... ne!, molilo se da referendum uspije. Molilo se da u Ustav zemlje uđe jedna posve bezvezna stavka koja ništa neće promijeniti, a čija provedba košta čak 50 milijuna kuna!", piše dubrovniknet.hr.

e to je ta mrznja o čemu sam trabunjao posljednjih nekoliko stranica
Kakvo mrziteljstvo?
To je strašna, užasna zloupotreba djece u dnevnopolitičke svrhe i za nju bi neko morao odgovarati. Nevjerovatno.

"UČENICI petog razreda jedne dubrovačke osnovne škole, jedanaestogodišnjaci, su na satu vjeronauka molili za uspjeh referenduma!", piše dubrovački portal dubrovniknet.hr. Naime, roditelji su nazvali redakciju zgroženi indoktrinacijom na satu vjeronauka kojega njihovo dijete pohađa.
to je loša upotreba loše društveno ekonomske situacije u jednoj tranzicijskoj zemlji osiromašenoj korupcijom i kriminalom da bi se poturale liberalno zapadnjačke ideologije koje su propale ili već izbačene iz određenih zemalja kojima se divimo

da da... na satu vjeronauka se mole... eeej mole se... umjesto da psuju gospu i da se dive dolaru i da uče kako drkati i staviti kondom :D
ej usudili se moliti na satu vjeronauka :D
It_is_a_Leclerc

#5702 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Hrvatska je klasična katolička džamahrija da je meni prosto nevjerovatno zašto institucije EU ne reaguju i spriječe ovu ustavnu diskriminaciju kakve se u granicama EU ne pamti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5703 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

hajmo jednu Fatihu za Osamu!

Euzubillahimineššejtnirradžim...
Truba

#5704 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

evo još jednog odrona s hrvatskih portala

Moderna obitelj

Djeca istospolnih roditelja su zdravija i bolje se slažu s obitelji

Istraživanje provedeno među 500 australske djece istospolnih parova pokazalo je da se njihov osjećaj samopouzdanja i vrijeme koje provode s roditeljima ne razlikuju u odnosu na ostatak stanovništva. No razlika je uočena na skali ukupnog zdravlja i obiteljske kohezije i to u korist djece istospolnih roditelja koja su postizala bolje rezultat.

sistemska greška kao takva... porede se kruške i jabuke... ne može se svuda u svijetu na isti način prodavati kokakola svinjetina i gej brakovi...

istraživanje se trebalo provesti u zemljama iza željezne zavjese pa bi donekle bilo mjerodavno :D AKo bi bilo moguće
Banksy

#5705 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Black swan wrote:
Banksy wrote: To je strašna, užasna zloupotreba djece u dnevnopolitičke svrhe i za nju bi neko morao odgovarati. Nevjerovatno.

"UČENICI petog razreda jedne dubrovačke osnovne škole, jedanaestogodišnjaci, su na satu vjeronauka molili za uspjeh referenduma!", piše dubrovački portal dubrovniknet.hr. Naime, roditelji su nazvali redakciju zgroženi indoktrinacijom na satu vjeronauka kojega njihovo dijete pohađa.
da da... na satu vjeronauka se mole... eeej mole se... umjesto da psuju gospu i da se dive dolaru i da uče kako drkati i staviti kondom :D
ej usudili se moliti na satu vjeronauka :D
To je banalno, plitko podmetanje, a primjeri koje navodiš više slikaju misli tvoje glave, nego što govore o slučaju iznad.
Niko ne kaže da treba da psuju gospu, ali crkva i časovi vjeronauka ne uče o dnevnoj politici, već o Bogu, Gospi i ljubavi. Zloupotreba djece je kažnjiva i vjerujem da će neko ovdje tražiti i nečiju odgovornost.
Ako se usudi, znajući moć crkve u Hrvata ...
Paranoid

#5706 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

Chmoljo wrote:hajmo jednu Fatihu za Osamu!

Euzubillahimineššejtnirradžim...
Jel to Osama vozio onaj kamion sa slo. registarskim tablama sa 4,75 mil eura u kešu...

Ha?...možda znaš nešto više?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5707 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

Black swan wrote:pa zašto onda žele brak :D ako nije svet
zato što se labude moj, ljudi ne vjenčaju samo u crkvama i džamijama, nego i opštinama. ono pred državom. ono sekularnom. ono zato jer je to suštinski ugovor koji proizvodi prava i posljedice.

kad nestane ljubavi, svakako će država morati rješavati pizdarije koje ostanu iza posvađanih partnera, sumnjam da će crkve to raditi.
Banksy

#5708 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Banksy wrote:
Black swan wrote:
to je loša upotreba loše društveno ekonomske situacije u jednoj tranzicijskoj zemlji osiromašenoj korupcijom i kriminalom da bi se poturale liberalno zapadnjačke ideologije koje su propale ili već izbačene iz određenih zemalja kojima se divimo
Na šta si tačno mislio?
Last edited by Banksy on 28/11/2013 15:03, edited 2 times in total.
Truba

#5709 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Banksy wrote:
Black swan wrote:
Na šta si tačno mislio?
na štetne rodne ideologije prvenstveno i njihove ispostave u školama
Dabba

#5710 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska je klasična katolička džamahrija da je meni prosto nevjerovatno zašto institucije EU ne reaguju i spriječe ovu ustavnu diskriminaciju kakve se u granicama EU ne pamti.
Image
Truba

#5711 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Chmoljo wrote:
Black swan wrote:pa zašto onda žele brak :D ako nije svet
zato što se labude moj, ljudi ne vjenčaju samo u crkvama i džamijama, nego i opštinama. ono pred državom. ono sekularnom. ono zato jer je to suštinski ugovor koji proizvodi prava i posljedice.

kad nestane ljubavi, svakako će država morati rješavati pizdarije koje ostanu iza posvađanih partnera, sumnjam da će crkve to raditi.
više sam govorio pežorativno :D ako se tako mogu odraziti

neki dan je neko u šali pokrenuo topik o ljevacima i nama nenormalnima koji su dešnjaci

nešto slično se može iščitati između redova kada su u pitanju ove stvari u odnosu gej vs negej

kad negej napravi grešku to se na sva zvona... a kada gej napravi grešku... eee božemoj
uopćeno govorim ali tako je
It_is_a_Leclerc

#5712 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Dabba wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska je klasična katolička džamahrija da je meni prosto nevjerovatno zašto institucije EU ne reaguju i spriječe ovu ustavnu diskriminaciju kakve se u granicama EU ne pamti.
Image
U srcu "uljuđene Europe"...
Truba

#5713 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Banksy wrote: To je banalno, plitko podmetanje, a primjeri koje navodiš više slikaju misli tvoje glave, nego što govore o slučaju iznad.
Niko ne kaže da treba da psuju gospu, ali crkva i časovi vjeronauka ne uče o dnevnoj politici, već o Bogu, Gospi i ljubavi. Zloupotreba djece je kažnjiva i vjerujem da će neko ovdje tražiti i nečiju odgovornost.
a ko si ti molit ću lijepo da govoriš šta će se raditi na jednom satu vjeronauka...
našli ste mene ovdje pilati samo zato što sam u manjini

iz jednog sarajeva gdje su polomili ljude na qvir festu a policija nije ništa učinila
i sada lekler govori o džamahiriji :D a ti ovdje me pilaš i analiziraš svaku rečenicu

kome se ne sviđa raus s vjeronauka
kome se moli ima pravo da moli za što želi
Banksy

#5714 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Black swan wrote:
Banksy wrote:
Black swan wrote:
Na šta si tačno mislio?
na štetne rodne ideologije prvenstveno i njihove ispostave u školama
Neka ti ne bude lijeno,
kratak i sadržajan prilog, od 01:05, evropska praksa.

http://www.rtl.hr/video/vijesti/41677/v ... te-protiv/

Istočni blok ima zakon kojim definira brak isključivo kao zajednicu muškarca i žene, razvijene zapadne zemlje priznaju istospolne brakove, centralna Evropa priznaje istospolno partnerstvo koje se ne zove brak.
Hrvatski referendum pravno NEĆE promijeniti ništa, dakle, u zakonskom smilu POTPUNO je besmislen. Brak ostaje ekskluzivno za muškarca i ženu, a istospolne zajednice dobijaju pravo na registrirano partnerstvo, bez prava na ime ''brak'' i bez posvajanja djece.

Sasvim besmislen i pravno bezvrijedan, referendum je potaknut i finansiran od strane Crkve i HDZ-a s isključivim ciljem destabilizacije sadašnje vlade i društveno - političkih prilika u zemlji, na isti način kako su to učinili i s ćiriličnim pločama i vukovarskim ''protestom''.

I sve tako, do zadatog cilja ...
http://www.jutarnji.hr/trening-stozera- ... -/1140909/
Dabba

#5715 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

Banksy

#5716 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Black swan wrote:
Banksy wrote: To je banalno, plitko podmetanje, a primjeri koje navodiš više slikaju misli tvoje glave, nego što govore o slučaju iznad.
a ko si ti molit ću lijepo da govoriš šta će se raditi na jednom satu vjeronauka...

iz jednog sarajeva gdje su polomili ljude na qvir festu a policija nije ništa učinila
i sada lekler govori o džamahiriji :D a ti ovdje me pilaš i analiziraš svaku rečenicu
Vjerujem da ti neće biti lijeno da nam ti, u par rečenica, kažeš šta se i o čemu se uči na vjeronauku.

Sarajevo je postalo izrazito netolerantna sredina, i više od toga, slažem se s tobom.
Truba

#5717 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

naravno da mi je lijeno i naravno da ne vjerujem niti me zanima :D
evo mene ne zanima referendum nit sam se išao registrirati
al podržavam pa šta narod kaže... vjerujem da će biti pola pola
sumirprimus

#5718 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

otkad su to homofobni desnicari u manjini na jednom brdovitom balkanu ? :D
Truba

#5719 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Dabba wrote:Gospon Raos radi kaos.. :mrgreen:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kro ... e-suzavcem
frajer je lud :D
Dabba

#5720 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

It_is_a_Leclerc wrote:
Dabba wrote:
Image
U srcu "uljuđene Europe"...
Bezbeli... :wink:
btw, inače Evropa, ta "uljuđena" (sad ne pričam o Hrvatskoj) je birvaktile praktikovala po svojim "inTELEktualnim" dvorovima incest... Francuska, Austrija, Italija, itd.itd. I to je bilo "in"... Toliko o svekolikoj evropskoj uljuđenosti... Hoću reći, sluđenosti...
Banksy

#5721 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Black swan wrote: naravno da mi je lijeno i

naravno da ne vjerujem niti me zanima :D

evo mene ne zanima referendum nit sam se išao registrirati
al podržavam
pa šta narod kaže... vjerujem da će biti pola pola
Pred snagom takvog argumenta, svaki odgovor postaje besmislen ... :mrgreen:
Truba

#5722 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

nemam ja tebi šta argumentirati ba niti mi je namjera
Bodkin

#5723 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Black swan wrote:

Molimo se da svi crnci na,svijetu obole od raka pluca i umru. Problem?
Molimo se da se zabrani obrazovanje jevrejima. Problem?
Molimo se da usa sprzi nuklearkama iran. Problem?

Uvidjas gresku u logici? I da, da se neku drugi, npr bosnjaci ili srbi, molio za ovako nesto ispisalo bi se 20 stranica i niko se pocesao ne bi. Nema to veze sa tobom kao hmm manjinom. Mada je jedina stvar na osnovu koje si manjina je ta sto branis...ovo

Sent from my Lumia using Tapatalk
Truba

#5724 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

de ba nećemo se spuštati na taj nivo
u kanalizaciju se ne ulazi u odijelu :D
seln

#5725 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Black swan wrote:

jebemliga, zasto ne odes u tu Arkadiju o kojoj toliko sanjas?
Post Reply