HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Leftist

#5701 Re: HS kablovska

Post by Leftist »

Raja imam problem, iako mislim da je do tv-a a ne do hs-a mozda mi neko moze pomoci.

Nedavno sam uveo HS kablovsku da digitalnom. Dok sam koristio stari CRT TV (stari Tv-ovi, prije ovih lcd, plazma zayebancija) sve mi je bilo ok, medjutim kad' sam postavio LCD TV na digitalnoj imam zvuka medjutim kad prebacim na "normalnu" kablovsku nema zvuka samo krci. Ima li ko rjesenje ? Jeli to do TV-a ili kablovske ?

Unaprijed zahvalan :)
bosnian1873

#5702 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Raja,nije ukinut RTL sa analogne,ja sam ga ručno našao na C31
Astrix

#5703 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

i ja sam ga ponovo nasao ali zato nema VOX-a, njega su ukinuli...
The Realist

#5704 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Leftist wrote:Raja imam problem, iako mislim da je do tv-a a ne do hs-a mozda mi neko moze pomoci.

Nedavno sam uveo HS kablovsku da digitalnom. Dok sam koristio stari CRT TV (stari Tv-ovi, prije ovih lcd, plazma zayebancija) sve mi je bilo ok, medjutim kad' sam postavio LCD TV na digitalnoj imam zvuka medjutim kad prebacim na "normalnu" kablovsku nema zvuka samo krci. Ima li ko rjesenje ? Jeli to do TV-a ili kablovske ?

Prije da je do TV-a, ili do kabolova, ili.... Meni normalno radi i analogna i digitalna na LCD-u.
Leftist

#5705 Re: HS kablovska

Post by Leftist »

The Realist wrote:
Leftist wrote:Raja imam problem, iako mislim da je do tv-a a ne do hs-a mozda mi neko moze pomoci.

Prije da je do TV-a, ili do kabolova, ili.... Meni normalno radi i analogna i digitalna na LCD-u.

A ne znam kojih kablova kad' do TV-a ide samo jedan onaj antentski kabal a za digitalnu idu iz resivera. Digitalna mi je ok, a an analognoj tv mi zvuk susti.
Dady

#5706 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Problem ti je u postavkama zvuka za analognu. Probaj se igrati s tim. Kod mene je na SC1, na svim ostalim krči. Mislim da ima veze kako si u početku definisao postavke za tv, izbor zemlje... Ali se može i zasebno podesiti.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
yoyo

#5707 Re: HS kablovska

Post by yoyo »

Ovo prepucavanje za sportklub i arene je ustvari igra od strane Telemacha. Telemach na racun sportkluba preuzima masu korisnika kablovske i sve je to borba za preuzimanje trzista sto im ocito i sad dobro funkcionise.
Leftist

#5708 Re: HS kablovska

Post by Leftist »

Dady wrote:

Problem ti je u postavkama zvuka za analognu. Probaj se igrati s tim. Kod mene je na SC1, na svim ostalim krči. Mislim da ima veze kako si u početku definisao postavke za tv, izbor zemlje... Ali se može i zasebno podesiti.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Uspio sam rijesiti ali moram svaki kanal posebno nastimati. Fazon je u tome da ukljucim neki "sound filter" na low ili high a trenutno je na off. Nista, svaki dan pomalo :D
M_e_m_o

#5709 Re: HS kablovska

Post by M_e_m_o »

BHF_Manijak wrote: Sto se sportskih kanala tice, ne znam sta ko voli, ali ja u sadasnjem vreemnu tj u sadasnjoj ponudi sta nude Arene i SK ne bih se nikad zamjeno za Arene. Imam Premier ligu i Primeru na SK.-u kao i NBA, te italijanski kup. Euroligu u kosarci takodjer. Na Areni imam italijansku ligu koju ne gledam ama bas nikako, te ligu prvaka, koju inace gledam preko streama. Tako da sto se mene tice, SK uvijek prije Arene... Ali sto rece Realist moguce je i to da se obrne, zavisi sta ce ko dogodine ili za dvije godine imati u ponudi.
Realno, do ove godine SK nije mogao prismrditi Areni što se fudbala tiče. Nakon što su im preuzeli Primeru to se dosta promijenilo, tako da što se liga tiče tu je SK dosta bolji, ali gledati LP i EL na Areni je perverzija. LP 8 tekmi u 2 dana i biraš brate koju ćeš gledati. EL 8 tekmi za jedan dan. Još kad dodaš da i ovi naši hadalji prenose po koju, nema šanse da fuliš imalo dobru tekmu.
Tako da je sve to u 5 deka, ono što izbugiš preko vikenda dobiješ u utorak, srijedu i četvrtak...i obrnuto...
dmagic2

#5710 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

M_e_m_o wrote:
BHF_Manijak wrote: Sto se sportskih kanala tice, ne znam sta ko voli, ali ja u sadasnjem vreemnu tj u sadasnjoj ponudi sta nude Arene i SK ne bih se nikad zamjeno za Arene. Imam Premier ligu i Primeru na SK.-u kao i NBA, te italijanski kup. Euroligu u kosarci takodjer. Na Areni imam italijansku ligu koju ne gledam ama bas nikako, te ligu prvaka, koju inace gledam preko streama. Tako da sto se mene tice, SK uvijek prije Arene... Ali sto rece Realist moguce je i to da se obrne, zavisi sta ce ko dogodine ili za dvije godine imati u ponudi.
Realno, do ove godine SK nije mogao prismrditi Areni što se fudbala tiče. Nakon što su im preuzeli Primeru to se dosta promijenilo, tako da što se liga tiče tu je SK dosta bolji, ali gledati LP i EL na Areni je perverzija. LP 8 tekmi u 2 dana i biraš brate koju ćeš gledati. EL 8 tekmi za jedan dan. Još kad dodaš da i ovi naši hadalji prenose po koju, nema šanse da fuliš imalo dobru tekmu.
Tako da je sve to u 5 deka, ono što izbugiš preko vikenda dobiješ u utorak, srijedu i četvrtak...i obrnuto...
Bas tako,sve u 5 deka! Arene su se popravile dosta,tako da su se po meni izjednacili u kvalitetu. Naravno,neko ce uvijek radje pogledati utakmicu italijanskog kupa dok ga italijanska liga ne interesuje??!!
Telemach je ostao "bolji" od HS-a (sto se mene tice) samo u ponudi kanala sa filmovima! Ako ubace jos i Fox i Fox Movies uz istu cijenu bice bolji (opet...moje misljenje)
The Realist

#5711 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Kao što sam govorio, neka oni ubace Fox i dva Cinestara, tako bi mi puno više dobili.

Telemach opet ima bolju ponudu kanala, samo je razlika što mi ovo sve dobijamo za jednu cijenu, sve je u istom paketu, HD, filmovi, sport, što je velika prednost HS-a (govorim o digitali), ali mislim da bi mnogi ovdje prihvatili i dodatne pakete, kada bi samo oni uveli još dodatnih kanala.
archive

#5712 Re: HS kablovska

Post by archive »

Žešći papan je ovaj glavonja Enes!!!
The Realist

#5713 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Na Test TS2 je sada TCM, znači li to da su Cartoon Netwoork ubacili na digitalu :D :D?

Također, na Test TS4 trenutno ništa nema (kod mene), pa možda nešto drugo testiraju!?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5714 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Meni tih 10setak test kanala, svakako funkcionisu svaki prestupni dan...tu i tamo. :D

Bas i nije jasno kako ne mogu napokon ustaliti te programe koje vec misle uvoditi. Bas diletantski.
Meshtar

#5715 Re: HS kablovska

Post by Meshtar »

Malo čudno pitanje, ali nadam se da mi neko može odgovoriti i pomoći mi.

Na comedy central kanalu titl mi je izmaknut skroz u lijevu stranu, tako da ga vidim pola, a pola ne :cry:

Ima li neko rješenje za to?
Ugljesa_

#5716 Re: HS kablovska

Post by Ugljesa_ »

Znaci za analogase da izvines govno, a rekli su ubaciti novih kanala...
Adriatic

#5717 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Ugljesa_ wrote:Znaci za analogase da izvines govno, a rekli su ubaciti novih kanala...
Kako, pa nemoj tako.
Ima i za nas novina.
Uzeli su nam VOX a vidjećemo i za RTL.
Uz zatamnjivanja HRT2 i Nove, šta bi čovjek više poželio?
Ali šuti, cijena od 11,50 KM je jako povoljna i opravdana, kako kažu ovdje jel.
The Realist

#5718 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pojavio se i TS 6, ali je zatamnjen, kao i TS 4.

Btw. mislim da je analognoj ubačen Travel, ako sam dobro shvatio (C 33, ili tako nešto), ali treba provjeriti, ovo mi je samo rečeno (mrsko mi provjeravati).
yoyo

#5719 Re: HS kablovska

Post by yoyo »

The Realist wrote:Pojavio se i TS 6, ali je zatamnjen, kao i TS 4.

Btw. mislim da je analognoj ubačen Travel, ako sam dobro shvatio (C 33, ili tako nešto), ali treba provjeriti, ovo mi je samo rečeno (mrsko mi provjeravati).
Hajd nadat se da ce malo ubrzati ovo sa novim kanalima. :run:
bahate

#5720 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Nista od travela, a bogami ni od ostalih kanala na analognoj, prije marta ja nista ne ocekujem :-)
AdrianMole

#5721 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Nema još ništa novog na analogiji,a teško da će i biti barem nešto kvalitetno.Jednostavno ,ako plaćate vjerojatno najjeftiniju pretplatu u BiH,ne mogu se očekivati čuda.Vjerojatno bi bilo drugačije da je pretplata na analogiji barem 14-15 KM,ali to je već poslovna politika tvrtke,koju mogu u potpunosti razumjeti.Za 15 KM ne mogu zbog mnogo čega ponuditi shemu onakve kvalitete kao kod Telemacha,pa onda idu na jeftinije varijante (dakako,to znači odustajanje od dosta kvalitetnijih kanala u analogiji).Možda nekima na foruma 3-4 KM nisu ništa,ali nažalost velikom broju naših sugrađana to može biti i odlučujuće pri izboru kablovske.

Inače,TEST TS6 i TEST TS4 su sigurno Travel HD i History HD.Može se zaključiti po titlovima i audio podnosiocima,a i kod mene su se uredno svrstali sa ostalim HD kanalima.
Ugljesa_

#5722 Re: HS kablovska

Post by Ugljesa_ »

AdrianMole wrote:

Nema još ništa novog na analogiji,a teško da će i biti barem nešto kvalitetno.Jednostavno ,ako plaćate vjerojatno najjeftiniju pretplatu u BiH,ne mogu se očekivati čuda.Vjerojatno bi bilo drugačije da je pretplata na analogiju barem 14-15 KM,ali to je već poslovna politika tvrtke,koju mogu u potpunosti razumjeti.Za 15 KM ne mogu zbog mnogo čega ponuditi shemu onakve kvalitete kao kod Telemacha,pa onda idu na jeftinije varijante (dakako,to znači odustajanje od dosta kvalitetnijih kanala u analogiji).Možda nekima na foruma 3-4 KM nisu ništa,ali nažalost velikom broju naših sugrađana to može biti i odlučujuće pri izboru kbalovske.

Inače,TEST TS6 i TEST TS4 su sigurno Travel HD i History HD.Može se zaključiti po titlovima i audio podnosiocima,a i kod mene su se uredno svrstali sa ostalim HD kanalima.
Ne ocekujem ni ja cuda al ocekujem novine, taman da placam pola marke, zasto onda ne ukinu analogiju skroz i eto?
Nije fer, to je seljacka politika i iz principa necu preci na digitalu, prije cu promjeniti provajdera.
The Realist

#5723 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bahate wrote:

Nista od travela, a bogami ni od ostalih kanala na analognoj, prije marta ja nista ne ocekujem :-)
Onda sam ja nešto pogrešno shvatio. Evo, prelistah kanale i ništa. HS je tvrdio da će se nešto ubaciti i u analognu, sada treba vidjeti jesu li istinu govorili.
The Realist

#5724 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:
Nema još ništa novog na analogiji,a teško da će i biti barem nešto kvalitetno.Jednostavno ,ako plaćate vjerojatno najjeftiniju pretplatu u BiH,ne mogu se očekivati čuda.Vjerojatno bi bilo drugačije da je pretplata na analogiji barem 14-15 KM,ali to je već poslovna politika tvrtke,koju mogu u potpunosti razumjeti.Za 15 KM ne mogu zbog mnogo čega ponuditi shemu onakve kvalitete kao kod Telemacha,pa onda idu na jeftinije varijante (dakako,to znači odustajanje od dosta kvalitetnijih kanala u analogiji).Možda nekima na foruma 3-4 KM nisu ništa,ali nažalost velikom broju naših sugrađana to može biti i odlučujuće pri izboru kablovske.

Sve je to OK, ali mogu im makar jedan-dva kanala nova uvesti, a da valjaju. Mislim da puno više ne traže ni korisnici.
Ugljesa_

#5725 Re: HS kablovska

Post by Ugljesa_ »

The Realist wrote:
bahate wrote:

Onda sam ja nešto pogrešno shvatio. Evo, prelistah kanale i ništa. HS je tvrdio da će se nešto ubaciti i u analognu, sada treba vidjeti jesu li istinu govorili.
Pa da govorili su hrt3, travel medjutim usutise se, ne mogu vise to ni da nadjem...
Locked