Kako preskoci Oukitel...dileja se prevrce u BanovicimaexampLe. wrote:Doogee babo.skafiskafsnjak wrote:'ta ce Samsung
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#5701 Re: Kineski mobiteli
-
exampLe.
#5702 Re: Kineski mobiteli
Bolji je i Blackview Ultra, izgleda ko jabuka a koristi ultra cool Android OS.Sarajevski-Seljak wrote:Od jabuke je bolji i mrtvi sony![]()
- radiša
#5703 Re: Kineski mobiteli
Mene zanima sto vecina ne koriste ove kineze godinu i vise,vidim da ih raja fura par mjeseci i vade se na suplju dosadio mi,hocu bolje a do juce se kleo u njega ...
- irac300
#5704 Re: Kineski mobiteli
Ja koristim 2,5 godine, evo sad ce mi doci novi Xiaomi Note 3 Pro. Gdje si ti tu "vecinu" nasao, tj. bas me zanima cifra "vecine"? Osim toga, ko voli mijenjati telefone zbog trendova, lakse mu je promijeniti 3,4 kineska po 3 stoje, nego "brendove" od 1000 i kusur kema.radiša wrote:Mene zanima sto vecina ne koriste ove kineze godinu i vise,vidim da ih raja fura par mjeseci i vade se na suplju dosadio mi,hocu bolje a do juce se kleo u njega ...
Al' i dalje me zanima sta takvi kao ti radite na temi? Ubijediti nikoga necete ili vam je @dileja uzor, samo tjerate kontru, pa kako bilo?!
Meni recimo, ne bi palo na pamet da idem na temu Samsung, iPhone i serem ljudima da preskupo placaju te marke, jer uvazavam tudje pravo na izbor. Treba biti covjek, ne dileja.
- radiša
#5705 Re: Kineski mobiteli
Ako treba biti covjek kao sto kazes ne treba skakat za vrat kad ti neko spomene kineza,ko da ti je nedo bog u familiju dirno.Ako neko nesto kaze sto se tebi ne dopada ne mora znacit da to pljuje nego da pita za misljenje ili ima suprotno od tvog sto ti opet ne daje za pravo da nadmeno odgovaras.Nit mi je u cilju da pljujem nesto nit da dizem,briga me samo pitam za misljenje sto ih mjenjaju pod izgovorom dosadio a mjesec ceko da mu stigne.Tu vecinu nalazim u svom okruzenju kao i na piku.irac300 wrote:Ja koristim 2,5 godine, evo sad ce mi doci novi Xiaomi Note 3 Pro. Gdje si ti tu "vecinu" nasao, tj. bas me zanima cifra "vecine"? Osim toga, ko voli mijenjati telefone zbog trendova, lakse mu je promijeniti 3,4 kineska po 3 stoje, nego "brendove" od 1000 i kusur kema.radiša wrote:Mene zanima sto vecina ne koriste ove kineze godinu i vise,vidim da ih raja fura par mjeseci i vade se na suplju dosadio mi,hocu bolje a do juce se kleo u njega ...
Al' i dalje me zanima sta takvi kao ti radite na temi? Ubijediti nikoga necete ili vam je @dileja uzor, samo tjerate kontru, pa kako bilo?!
Meni recimo, ne bi palo na pamet da idem na temu Samsung, iPhone i serem ljudima da preskupo placaju te marke, jer uvazavam tudje pravo na izbor. Treba biti covjek, ne dileja.
- irac300
#5706 Re: Kineski mobiteli
Ma ne pada mi napamet da skacem nekome za vrat, al' frustrira jbg, na desetine ljudi ovdje je vec pisalo da posjeduje kineske telefone, medju kojima sam i sam, s kojim smo prezadovoljni, i onda upadaju likovi da nam objasne da mi nemamo pojma. A tema se zove "Kineski telefoni" a ne Samsung, LG, iPhone...radiša wrote:Ako treba biti covjek kao sto kazes ne treba skakat za vrat kad ti neko spomene kineza,ko da ti je nedo bog u familiju dirno.Ako neko nesto kaze sto se tebi ne dopada ne mora znacit da to pljuje nego da pita za misljenje ili ima suprotno od tvog sto ti opet ne daje za pravo da nadmeno odgovaras.Nit mi je u cilju da pljujem nesto nit da dizem,briga me samo pitam za misljenje sto ih mjenjaju pod izgovorom dosadio a mjesec ceko da mu stigne.Tu vecinu nalazim u svom okruzenju kao i na piku.irac300 wrote:Ja koristim 2,5 godine, evo sad ce mi doci novi Xiaomi Note 3 Pro. Gdje si ti tu "vecinu" nasao, tj. bas me zanima cifra "vecine"? Osim toga, ko voli mijenjati telefone zbog trendova, lakse mu je promijeniti 3,4 kineska po 3 stoje, nego "brendove" od 1000 i kusur kema.radiša wrote:Mene zanima sto vecina ne koriste ove kineze godinu i vise,vidim da ih raja fura par mjeseci i vade se na suplju dosadio mi,hocu bolje a do juce se kleo u njega ...
I onda jos uz to, dodje onaj bolesnik sa svojim budalastinama i kitotelom, dajuci municiju ovim sto upadaju na temu da pljuju.
- kloniran
#5707 Re: Kineski mobiteli
Ali je caka da najvise pljuju kineze oni koji ih nikad nisu ni koristili, da ne kazemo drzali u rukama 
- drugtito2011
#5708 Re: Kineski mobiteli
I onda naidjem na izjavu obožavaoca Iphone, na njihovoj temi:
"Sva sreća pa nisam budala da koristim Xiaomi, niti bilo koje druge kineske brendove tipa Doogee, Huawei itd.
Pozz."
"Sva sreća pa nisam budala da koristim Xiaomi, niti bilo koje druge kineske brendove tipa Doogee, Huawei itd.
Pozz."
- radiša
#5709 Re: Kineski mobiteli
Ne vjerujem da pljuju sto imaju dokaze nego sto uzivaju da provociraju one sa tankim fitiljem 
Ako meni nesto valja sta me briga sto neko pise suprotno,necu nikog ubjeđivat u nesto sto ne zeli da prihvati.Meni je dobro tebi ako ne valja uzmi sta ti valja i kraj price.
Ako meni nesto valja sta me briga sto neko pise suprotno,necu nikog ubjeđivat u nesto sto ne zeli da prihvati.Meni je dobro tebi ako ne valja uzmi sta ti valja i kraj price.
- valjuga
#5710 Re: Kineski mobiteli
Evo ja npr.sve brandove sam koristio (Uglavnom flagshipove) samo jabuku nisam.To me čini kompetentim da idem na temu Iphone???
Trenutno koristim Oneplus 3 a imam i keca, sin koristi i malo je reć da sam prezadovoljan.
Od Xiaomi imam power bank,akcionu kameru i redmi note 4G (Kupljen u hustel shopu prije dvije godine.) i dan danas dobija update od xiaomia..
Trenutno koristim Oneplus 3 a imam i keca, sin koristi i malo je reć da sam prezadovoljan.
Od Xiaomi imam power bank,akcionu kameru i redmi note 4G (Kupljen u hustel shopu prije dvije godine.) i dan danas dobija update od xiaomia..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5711 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
I taj tvoj iphone je proizveden u Čajni. Je li tako?????[emoji1]radiša wrote:Ne vjerujem da pljuju sto imaju dokaze nego sto uzivaju da provociraju one sa tankim fitiljem
Sent from my C6603 using Tapatalk
- zlo zlo
#5712 Re: Kineski mobiteli
da pitam ove rasiste...po čemu su korejci bolji od kineza? 
- radiša
#5713 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Ma sve su to kinezikonektovan wrote:I taj tvoj iphone je proizveden u Čajni. Je li tako?????[emoji1]radiša wrote:Ne vjerujem da pljuju sto imaju dokaze nego sto uzivaju da provociraju one sa tankim fitiljem
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5714 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Pa to ti kažem.[emoji1]radiša wrote:Ma sve su to kinezikonektovan wrote:I taj tvoj iphone je proizveden u Čajni. Je li tako?????[emoji1]radiša wrote:Ne vjerujem da pljuju sto imaju dokaze nego sto uzivaju da provociraju one sa tankim fitiljem
- radiša
#5715 Re: Kineski mobiteli
Zato i ja ne kontam cemu burne rasprave,ko da su jedni pravljeni u Bosni kako ih brane... 
- AhmetShabo
#5716 Re: Kineski mobiteli
Ove sve rasprave idu na fazon da li Bog postoji ili ne i slicno. Pa dodju ljudi ubjedjivati druge u nesto sto oni misle i slicno tome. Al mislim da je srz u svemu samo hranjenje ega i ono daj da ih podjebajem malo. Malo u kontru, a malo ima i onog, Šta ako su oni stvarno dobro prosli kupovinom tog kineza (ulozeno dobiveno, a ja budala dao 1600 KM na telefon, eh odo im sad malo osusit kineze cisto da mi bude lakse i da ih ubijedim da je ipak bolje dati 1600 KM za telefon)
- radiša
#5717 Re: Kineski mobiteli
Hajd sto das tolke pare za telefon al kad vidis da pocnu pisat da je poceo wifi da zastajkuje pa da moraju reset na fabricke postavke....
dok je ovaca bice i vune
dok je ovaca bice i vune
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5718 Re: Kineski mobiteli
Meni npr ZTE Axon 7 izgleda dobro,ali preskup
Ne bih dao toliko za tel,ne znam kako da se zove.
Ne bih dao toliko za tel,ne znam kako da se zove.
-
edys
#5719 Re: Kineski mobiteli
Jel neko koristio UMI plus? Dojmovi?
-
Azrail
#5720 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Pa šta to ti radiš na ovoj temi nego nas ubjeđuješ da kineski telefoni ne valjaju?radiša wrote:Ne vjerujem da pljuju sto imaju dokaze nego sto uzivaju da provociraju one sa tankim fitiljem
- SONY_91
#5721 Re: Kineski mobiteli
Eto, ja se nikad ne kunem u neki telefon ali već duži period koristim samo "Kineze" i nastaviti ću ih i dalje koristiti. A, promijenio sam ih dosta jer volim da mijenjam često a zna se desiti da se i razočaram ponekad u neki uređaj. Inače, čim kupim uređaj i počnem ga koristiti on je nakon par dana na oglasima. Jednostavno takav sam. Ne znači sad to da mi se ne sviđa telefon. Ali, ako me telefon razočara onda smanjim cijenu i brzo se proda. Ako sam zadovoljan uređajem onda je cijena malo jača pa se zna desiti da duže uređaj ostane kod mene. Do sada su se najduže zadržali OnePlus One i MEIZU MX5. Raja dosta griješi kod ovih "Kineza", a, i sam sam takav bio na početku. Većina vidi specifikacije na papiru pa očekuje dosta i onda se razočara. Ja sam to davno iskusio i zato više nikad Doogee, Elephone, JIAKE i slični. Iz mnogo razloga sam odlučio da ti uređaji više ne dolaze u obzir. Ali MEIZU, OnePlus, Xiaomi, ZTE i još par njih su sasvim druga priča. Može se pronaći veoma dobar uređaj za malo para. Problem je što svi kada se spomene "Kinez" pomisle na uređaje ispod 100 USD koje su vjerovatno nekad i probali i u koje su se razočarali. Doogee, UMI, Elephone i slični na papiru imaju odlične specifikacije za malo para ali ja svima preporučujem da ih ne kupuju nego da dodaju još malo novca ako su u mogućnosti i kupe uređaje od ranije spomenutih brendova. Razlika je ogromna od same kvalitete obrade do softverske podrške. Treba početi razdvajati i "Kineze" i onda bi sve bilo lakše. Promijenio sam dosta kineskih brendova i donekle znam o čemu pričam. Iskusio sve na svojoj koži što bi se rekloradiša wrote:Mene zanima sto vecina ne koriste ove kineze godinu i vise,vidim da ih raja fura par mjeseci i vade se na suplju dosadio mi,hocu bolje a do juce se kleo u njega ...
- irac300
#5722 Re: Kineski mobiteli
Ma ko je god imalo zagrebao ispod površine kineskih marki telefona, zna prepoznati klasu tzv. ''odrona''. Problem je što ljudi koji, bez uvrede, nemaju pojma, tj. ili nikada nisu držali bilo koji kineski telefon od Xiaomia, Meizu, ZTE, OnePlus i sl. ili su bili u dodiru sa već spomenutim odronima tipa Dogee, Oukitel (kitotel)
... grade svoje mišljenje o svim kineskim telefonima.
- radiša
#5723 Re: RE: Re: Kineski mobiteli
Malo te prenjelo.Ako sam reko da onaj telefon nije bolji od s7 ne znaci da nekog ubjeđujem u nesto,to su cinjenice a ne moje misljenje.Azrail wrote:Pa šta to ti radiš na ovoj temi nego nas ubjeđuješ da kineski telefoni ne valjaju?radiša wrote:Ne vjerujem da pljuju sto imaju dokaze nego sto uzivaju da provociraju one sa tankim fitiljem
- diablobih
#5724 Re: Kineski mobiteli
Cinjenica je da je OnePlus 3T najbolji mobitel, sa svojim softwareom i dash chargeom. Jedino sto nema, jeste vodopropusnost, a to ne vrijedi nekih 400 dolara vise koliko ja znam.
- Sarajevski-Seljak
#5725 Re: Kineski mobiteli
Korisnik Iphona, dodje na temu o kineskim telefonima, da napise da Xiaomi nije bolji od Samsunga. A nije koristio ni S7, a pisebo ne Xiaomia...
Ali sve sto Radisa napise su cinjenice, i nista drugo!
P.S
OnePlus 3t e najbolji telefon, po izboru autora sa GSMArene... Ali to nije cinjenica...
Ali sve sto Radisa napise su cinjenice, i nista drugo!
P.S
OnePlus 3t e najbolji telefon, po izboru autora sa GSMArene... Ali to nije cinjenica...