Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
simpozijum delirijum

#5701 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

Obama sve vise podsjeca na Kenedija (JFK ) , i Kenedi je bio mlad , zgodan , pametan i u sustini dobar covjek
dobio je metak u glavu na kraju to znamo i Obama ima to na umu , pa ga i razumijem da ne moze bas puno uciniti osim pozirati sa svojom Mishele pred kamerama
poput "Mesije" i sa zgodnom prvom damom
Kenedi se zavalio ( ili su ga zavalili ) sa Vijetnamom a Obamu sa Afganistanom
nema vise nebuloza o "borbi protiv Al-kaide " nema vise maskiranja o "poboljsanju zivota " Afganistanaca
NATO vec par sedmica pod pritiskom Evropskih clanica da se da bilo kakav okvir za kraj operacija i cilj uopste , u Afganistanu odlucio se za taktiku spaljene zemlje , to vise ne mogu skriti niti zapadni mediji
artiljerija i avijacija cisti tepih bombardovanjem na desetina sela u provincijama gdje je otpor najzesci
zlocin koji se ovaj put nece moci sakriti , Afganistan i taj jadni narod izmedju cekica i nakovnja , NATO i nema fakticki izbora , jer i jeste mashinerija za ostvarivanje USA ciljeva , Kaspijski naftovod , te suzbijanje uticaja Kine i Rusije u regionu a Afganistanci su samo kolateralna steta , bar se sada vidi sta je i kako je
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=21984
zonbirile

#5702 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:Obama sve vise podsjeca na Kenedija (JFK ) , i Kenedi je bio mlad , zgodan , pametan i u sustini dobar covjek
dobio je metak u glavu na kraju to znamo i Obama ima to na umu , pa ga i razumijem da ne moze bas puno uciniti osim pozirati sa svojom Mishele pred kamerama
poput "Mesije" i sa zgodnom prvom damom
Kenedi se zavalio ( ili su ga zavalili ) sa Vijetnamom a Obamu sa Afganistanom
nema vise nebuloza o "borbi protiv Al-kaide " nema vise maskiranja o "poboljsanju zivota " Afganistanaca
NATO vec par sedmica pod pritiskom Evropskih clanica da se da bilo kakav okvir za kraj operacija i cilj uopste , u Afganistanu odlucio se za taktiku spaljene zemlje , to vise ne mogu skriti niti zapadni mediji
artiljerija i avijacija cisti tepih bombardovanjem na desetina sela u provincijama gdje otpor najzesci
zlocin koji se ovaj put nece moci sakriti , Afganistan i taj jadni narod izmedju cekica i nakovnja , NATO i nema fakticki izbora , jer i jeste mashinerija za ostvarivanje USA ciljeva , Kaspijski naftovod , te suzbijanje uticaja Kine i Rusije u regionu a Afgnistanci su samo kolateralna steta , bar se sada vidi sta je i kako je
------------------------------------------------------------------
JFK je bio samo stvorena ikona,kao što se o Husi na prvih 200 stranica razmahalo,dok nije balon pukao.Obami ne preti metak,jer je na drugi način došao do vlasti.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5703 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

simpozijum delirijum

#5704 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

procitah samo nekolicinu komentara Amerikanaca ispod texta na ovu vijest , koja frka !
Obama spasavaj svoj narod covjece uradi nesto :-)
ne koristi internet valjda da cuje glas naroda
2011 procjena je oko 20 % nezaposlenih i krah srednje klase
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#5705 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

corolla02

#5706 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

simpozijum delirijum wrote:
procitah samo nekolicinu komentara Amerikanaca ispod texta na ovu vijest , koja frka !
Obama spasavaj svoj narod covjece uradi nesto :-)
ne koristi internet valjda da cuje glas naroda
2011 procjena je oko 20 % nezaposlenih i krah srednje klase
eto Obama se bori za svoju fotelju i sklapa ugovore sa Republikanskim kongresom, bas ko i ostali senatori i kongresmeni sad

licno sam glaso za njeg al sad ni jedna stavka mi se ne svidja od njeg. On se sad zalaze za produzenje Bush taxa za one najvise te za priduzenje lay off isplate opet onim najnizim, dok ja ne spadam ni tamo ni vamo, ne znam za vas ostale al za mene nista u ovom dealu iz WH :-x

http://news.yahoo.com/s/yblog_exclusive ... -for-obama
zonbirile

#5707 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

Pa Huso,još nije provaljen kod nekih.Šta li će na narednim izborima prirediti vesela družina.Žuti,"Ćarli" i to transeksualac.Neka raje, neka bira,glasa...oni odlučuju
corolla02

#5708 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

fakat

#5709 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by fakat »

simpozijum delirijum wrote:Obama je u Lisabonu, Portugal na NATO samitu , koliko sam upucen u Portugalu nema bas puno Muslimana ali mjere obezbjedjenja su drasticne
ukinut je Sengen za vrijeme trajanja samita i vise osoba je uhapseno na granici ukljucujuci i lidere Anti-ratnih pokreta iz Njemacke Francuske i tako dalje..
svaki put kada se sastanu lideri "slobodna svijeta" bio to G-20 ili bilo koje drugo okupljanje "najdemokratskijih i najboljih " obezbjedjenje ja na nivou Gestapoa , preventivna hapsenja ,prisluskivanje i legitimasanja na svakom cosku , zatvorene granice tesko naoruzana policija i vojska na ulicama , barikade , i cega se ti lideri "slobodna svijeta " toliko boje ?
vlastitoga naroda

ali u Evropi pogotovo narod se budi , nisu zastraseni Gestapovskim sigurnosnim aparatom
od Grcke , Francuske , studenata u Londonu i Irskoj , Njemackih 'zelenih" koji su zaustavili voz sa nuklearnim otpadom po cijenu od vise od hiljadu ozlijedjenih i tako dalje dize se glas za pravedniji svijet
uglavnom Obamine poruke u Lisabonu Evropske saveznice NATO nevoljko prihvataju , jer sve se glasnije cuje bijes naroda a i dim suzavca batinanje demonstranata od strane paravojne policije se ne moze zataskati
ne NATO ! najopasnija vojna struktura na planeti
ovaj boldirani dio...odlican.
chupacabra

#5710 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by chupacabra »

Obama je sa ovim zadnjim dogovorom sa Republikancima o produzavanju nizih poreza na primanja bogatih zapecatio svoju politicku sudbinu. Uglavnom nije ostvario ni jedno obecano dato prije izbora. Prvo je prodao narod privatnim osiguravajucim kompanijama u takozvanoj reformi zdravstva. Onda je pristao na trule kompromise u financijskoj reformi. Isto je bilo i sa ekonomskim stimulusom za koji su svi ekonomisti rekli da nije dovoljan, jer je Obama pristao na ucjene Republikanaca. Nije ukinuo Guantanamo, trupe su jos u Iraku a polako se gubi rat u Afganistanu (drugi Vietnam). Sudbinu je zapecatio sa ovim pristankom da produzi placanje nezaposlenim do 13 mjeseci, dok ce bogati jos najmanje dvije godine da uzivaju u niskim porezima.
Obamu su uglavnom izabrali mladi biraci (do 35 godina), koji su sada toliko razocarani da nece nikako izaci na sljedece izbore. On je to zaboravio, a slijedi mu hladan tus 2012, kada ce ga vjerovatno ona krava Sarah Palin dobiti na izborima. Onda ce tek krenuti sve nizbrdo. Sve u svemu, nista dobro za obicne ljude.
zonbirile

#5711 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

chupacabra wrote:Obama je sa ovim zadnjim dogovorom sa Republikancima o produzavanju nizih poreza na primanja bogatih zapecatio svoju politicku sudbinu. Uglavnom nije ostvario ni jedno obecano dato prije izbora. Prvo je prodao narod privatnim osiguravajucim kompanijama u takozvanoj reformi zdravstva. Onda je pristao na trule kompromise u financijskoj reformi. Isto je bilo i sa ekonomskim stimulusom za koji su svi ekonomisti rekli da nije dovoljan, jer je Obama pristao na ucjene Republikanaca. Nije ukinuo Guantanamo, trupe su jos u Iraku a polako se gubi rat u Afganistanu (drugi Vietnam). Sudbinu je zapecatio sa ovim pristankom da produzi placanje nezaposlenim do 13 mjeseci, dok ce bogati jos najmanje dvije godine da uzivaju u niskim porezima.
Obamu su uglavnom izabrali mladi biraci (do 35 godina), koji su sada toliko razocarani da nece nikako izaci na sljedece izbore. On je to zaboravio, a slijedi mu hladan tus 2012, kada ce ga vjerovatno ona krava Sarah Palin dobiti na izborima. Onda ce tek krenuti sve nizbrdo. Sve u svemu, nista dobro za obicne ljude.
--------------------------------------------
ccc,pa samo totalni naivac je nešto očekivao od Huse,ili od sljedećeg.Nema tu personalnog riješenja,sve je samo igra za raju.
drenmajster

#5712 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by drenmajster »

Hajd da i ja koju dodam-moze izgledati nevezano za temu ali moze biti i interesantno.Naime -poslije rata tamo negdje krajem devedesetih u Austriji je umalo na vlast dosao JERG HAJDER-totalni desnicar,extremno desno,i to je u to vrijeme bila neka top tema po novinama zurnalima itd(imenovani je poginuo mislim prosle godine ).Ali to sve skupa nije bitno-vec nacin razmisljanja jedne moje komsinice(navece dosla ona i muz nama u goste).I tada izvala stoljeca-ONA RECE:JES' VIDIO HAJDAR NAS COJEK A VIDI KAKO JE USPIO U AUSTRIJI.Ja pokusavao objasniti ali nije islo-ona je njega identifikovala po imenu HAJDAR(HAJDER) i to je tako.Kako sad objasniti da Barack Hussein Obama pali bozicnu jelku
u Bijeloj kuci(Husein je musliman a sta je onda Obama)????? :-) :-) :-) :-) :-)
zonbirile

#5713 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

drenmajster wrote:Hajd da i ja koju dodam-moze izgledati nevezano za temu ali moze biti i interesantno.Naime -poslije rata tamo negdje krajem devedesetih u Austriji je umalo na vlast dosao JERG HAJDER-totalni desnicar,extremno desno,i to je u to vrijeme bila neka top tema po novinama zurnalima itd(imenovani je poginuo mislim prosle godine ).Ali to sve skupa nije bitno-vec nacin razmisljanja jedne moje komsinice(navece dosla ona i muz nama u goste).I tada izvala stoljeca-ONA RECE:JES' VIDIO HAJDAR NAS COJEK A VIDI KAKO JE USPIO U AUSTRIJI.Ja pokusavao objasniti ali nije islo-ona je njega identifikovala po imenu HAJDAR(HAJDER) i to je tako.Kako sad objasniti da Barack Hussein Obama pali bozicnu jelku
--------------------------------
na tebe :-)
drenmajster

#5714 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by drenmajster »

zonbirile wrote:
drenmajster wrote:Hajd da i ja koju dodam-moze izgledati nevezano za temu ali moze biti i interesantno.Naime -poslije rata tamo negdje krajem devedesetih u Austriji je umalo na vlast dosao JERG HAJDER-totalni desnicar,extremno desno,i to je u to vrijeme bila neka top tema po novinama zurnalima itd(imenovani je poginuo mislim prosle godine ).Ali to sve skupa nije bitno-vec nacin razmisljanja jedne moje komsinice(navece dosla ona i muz nama u goste).I tada izvala stoljeca-ONA RECE:JES' VIDIO HAJDAR NAS COJEK A VIDI KAKO JE USPIO U AUSTRIJI.Ja pokusavao objasniti ali nije islo-ona je njega identifikovala po imenu HAJDAR(HAJDER) i to je tako.Kako sad objasniti da Barack Hussein Obama pali bozicnu jelku
--------------------------------
na tebe :-)
Joj AustrijO :arrow: ko te ne bi zavoliJO :arrow: :arrow: :arrow:
drenmajster

#5715 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by drenmajster »

zonbirile wrote:pošto je tema o Pinokiu,samo da rezimiramo,priče o izboru i kandidatu koji će uraditi ovo i ono ne stoje.Po 44. put marioneta na čelu velesile,dobar pajac za moćnike iz sjene,to ja iznosim na 200 stranica.
Cuj to-pa zar tako protiv naseg cojeka Huse-cccccccc :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
drenmajster

#5716 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by drenmajster »

pici wrote:
sheilak wrote:black Monica Lewinski? Ovi republikanci su stvarno providni :D
ma dobra je i Moni :dance: :thumbup: to su moji presidenti.... :thumbup: :mrgreen:
Joj i meni je Moni ko Tito-usna harmonika country-pa ozezi i po fruli :D :D :D
zonbirile

#5717 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

evo javili Huso prestao pušiti,cigarete valjda.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#5718 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by UnscarD »

zonbirile wrote:evo javili Huso prestao pušiti,cigarete valjda.
Ne valja...sad ce ga pucati nervoza..mozda u napadu nervoze napadne Iran ili Venecuelu :)
zonbirile

#5719 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

htjedoh reći,da o Husi većih vjesti osim da je uzeo cuku i sada prestao pušiti,nema.Problem je što smo nekolicina nas to tvrdili od početka.Valjda je sada na redu anglokinez,deblji, a niži,ono raje radi.
slobodni armirach

#5720 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by slobodni armirach »

zonbirile wrote:htjedoh reći,da o Husi većih vjesti osim da je uzeo cuku i sada prestao pušiti,nema.Problem je što smo nekolicina nas to tvrdili od početka.Valjda je sada na redu anglokinez,deblji, a niži,ono raje radi.
:lol: :lol:

mogla bi biti i kakva dobra hamsha :lol: :lol:
zonbirile

#5721 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

slobodni armirach wrote:
zonbirile wrote:htjedoh reći,da o Husi većih vjesti osim da je uzeo cuku i sada prestao pušiti,nema.Problem je što smo nekolicina nas to tvrdili od početka.Valjda je sada na redu anglokinez,deblji, a niži,ono raje radi.
:lol: :lol:

mogla bi biti i kakva dobra hamsha :lol: :lol:
-------------------------------
jest dobro si,ali mora biti colored-možda kakva hispanjolka ,ili Havajka? Joj urnebesa,a protukandidat Pejlin,a nezavisni Monika Duboko grlo.
slobodni armirach

#5722 Re: President Barack Hussein Obama!!!

zonbirile wrote: jest dobro si,ali mora biti colored-možda kakva hispanjolka ,ili Havajka? Joj urnebesa,a protukandidat Pejlin,a nezavisni Monika Duboko grlo.
auuuuuuuu to bi pakleni izbor, ne bi izaso pola sata iz glasackog poluboxa :lol: :lol:
zonbirile

#5723 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

slobodni armirach wrote:
zonbirile wrote: jest dobro si,ali mora biti colored-možda kakva hispanjolka ,ili Havajka? Joj urnebesa,a protukandidat Pejlin,a nezavisni Monika Duboko grlo.
auuuuuuuu to bi pakleni izbor, ne bi izaso pola sata iz glasackog poluboxa :lol: :lol:
-----------------------------
e kad bi još Monika lanula koju o Bosni,a mogla bi naslušala se ona toga ispod stola,dok je Bil dijelio instrukcije.
slobodni armirach

#5724 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Bilal je meni uzor, puce on Moniku bez problema, :lol: :lol:
a ovaj Huso od one svoje ne smije mrdnut, jest mu krv vjestica popila, Huso ni do Kanada ne smije od gare :lol: :lol:
zonbirile

#5725 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

slobodni armirach wrote:Bilal je meni uzor, puce on Moniku bez problema, :lol: :lol:
a ovaj Huso od one svoje ne smije mrdnut, jest mu krv vjestica popila, Huso ni do Kanada ne smije od gare :lol: :lol:
---------------------------------------------------------
vidi se neki levat
Post Reply