Zasto te toliko interesuje? Bitno je da covjek hoce, da zeli, da ima vec plan sta i kako da radi..Ispod njegove realne cijene je i to mnogo..Ne vise nego sto je Aco imao..vryzas wrote:Ugovor na 1+1...cifra
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
neno#4
#5701 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- dječak sa šibicama
#5702 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije bas dugo, 2 godine.ultima_palabra wrote:Kako Duško da nema angažmana toliko dugo?
Trener diktator, ekipe se ne usudjuju angazirati ga iz straha da ce doci u sukob sa skupo placenim zvijezdama i zvjezdicama.
Ne trpi igrace koji slijepo ne slusaju njegove naredbe. Bukvalno, diktator u svlacionici. Bice zanimljivo vidjeti njegov odnos sa Teletovicem.
- MOSALJOZE
#5703 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako je ko zna iskontrolisati Mirzu to je on 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5704 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zna on sa Mirzomdječak sa šibicama wrote:Nije bas dugo, 2 godine.ultima_palabra wrote:Kako Duško da nema angažmana toliko dugo?
Trener diktator, ekipe se ne usudjuju angazirati ga iz straha da ce doci u sukob sa skupo placenim zvijezdama i zvjezdicama.
Ne trpi igrace koji slijepo ne slusaju njegove naredbe. Bukvalno, diktator u svlacionici. Bice zanimljivo vidjeti njegov odnos sa Teletovicem.
- BHF_Manijak
#5705 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa radio je Mirza sa njim u Ceramici.dječak sa šibicama wrote: Bice zanimljivo vidjeti njegov odnos sa Teletovicem.
Inace, pa zar nije treb'o Bajic biti trener majka ga ubila, vec bila gotova stvar?
-
Mr. Brightside
#5706 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
biće zanimljivo vidjeti Nurkića u njegovom sistemu, koji redovno dobija od Repeše užasne komentare zbog forsiranja u napadu i priče na terenu...
-
neno#4
#5707 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da nije Repese i ovih pola godine, mi ne bismo sada pricali o ovakvom Jusufu..Mr. Brightside wrote:biće zanimljivo vidjeti Nurkića u njegovom sistemu, koji redovno dobija od Repeše užasne komentare zbog forsiranja u napadu i priče na terenu...
-
Mr. Brightside
#5708 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
relativno tačno, ali postoji razlika u tome da Repeša skoro pa mora raditi sa i na Nurkiću, Duško hm, koliko će imati živaca vidjećemo...
-
neno#4
#5709 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Stipe, Kikan i Jusuf ce biti nasa najbolja centarska linija od rata naovamo. Puno je bitnije da Jusuf izdominira na U - 20 prvenstvu, a onda dril sa Duskom od 40 dana, kad se to prodje, ima da leti terenom. Samo da ga zdravlje posluzi, decko je samo 2-3 utakmice na pocetku odigrao zdrav.
- It_is_a_Leclerc
#5710 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čitajući komentare pojedinih, čovjek bi posmio da su Ivanović i Staljin od iste matere djeca. Pa polako, pobogu ljudi, nije on čuvar logora, već košarkaški trener. To što on voli malo potegnuti ručnu svakom ozbiljnom košarkašu (a uvjeren sam da su naši reprezentativci takvi) može samo biti motiv da radi i trudi se više.
Što se Jusufa tiče, nije Ivanović pao s Marsa da ne zna s kakvim talentom radi. I uvjeren sam da će i on dati doprinos u njegovom napredovanju kao igračkoj klasi kojoj teži.
Što se Jusufa tiče, nije Ivanović pao s Marsa da ne zna s kakvim talentom radi. I uvjeren sam da će i on dati doprinos u njegovom napredovanju kao igračkoj klasi kojoj teži.
- hrastov žižak
#5711 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tačno je za Duška da je takav, a takvih trenera je sve manje, pa i u europskoj košarci, mišljenje samih igrača postaje bitno, valjda NBA uticaj. Tako da taj komentar pojedinih itekako ima smisla. A to što je radio s Mirzom i što se super razumiju je valjda jer Teletović ima radnu etiku koja se ne kosi sa Duškovom.
-
vryzas
#5712 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa valjda bi se trebalo znati...to su pare poreskih obaveznika jel tako? Zasto je problem reci da je selektor placen npr. 5-10-15-100 hiljada KM? Zna se koliku platu imaju npr. fudbalski i rukometni selektor ali eto KSBiH jedini pametan i drzi u tajnosti visinu ugovora selektora. Da li se planira mozda, bas kao u nekim slucajevima u KK Bosna, selektorov ugovor nositi "na ovjeru" zbog podizanja kredita? U slucaju da se "malo skokne do banke", da li ce se tada dostaviti pravi ili "fiktivni" ugovor? Ovi neki iz KK Bosna nisu imali dilemu sta prikazati.neno#4 wrote:Zasto te toliko interesuje? Bitno je da covjek hoce, da zeli, da ima vec plan sta i kako da radi..Ispod njegove realne cijene je i to mnogo..Ne vise nego sto je Aco imao..vryzas wrote:Ugovor na 1+1...cifra
Nego, gdje se moze pronaci finansijski izvjestaj onoga sto je zateceno kad je Harun dosao, iznos prihoda i rashoda zakljucno sa zadnjim presjekom stanja? Bilo bi lijepo isto tako procesljati "knjige" za period npr. zadnjih 10-15 godina.
"Moj problem" je to sto se u savezu nista nije "pomaklo s mjesta", sto i danas vladaju neki partijsko-rodjacko-kumsko-jaraski odnosi, a obzirom na neke spodobe koje su jos uvijek ukljucene u rad saveza, prosto ne mogu da vjerujem da je sve cisto, tj. da nema malverzacija s parama. Npr. ja vjerujem da ti znas kako se upada na A listu sudija jel tako?
Sve po zaslugama naravno...
Vidim da si dobro upucen u desavanja pa ti nece biti problem da skontas na koje korelacije unutar saveza konkretno mislim. Mozda si prijatelj sa nekim ljudima unutar KSBiH pa se zbog svega gore navedenog "osjetis prozvanim" u cijeloj prici. Mozda radis u kosarci i nemas nikakve veze sa desavanjima unutar KSBiH, a mozda si licno jedan od ovih "bogomdanih dobrocinitelja" koji godinama "vedre i oblace" unutar KSBiH. Bilo bi mi drago da si samo jos jedan zaljubljenik u kosarku, neko ko malo detaljnije prati zbivanja, ili neko ko je sa neke druge strane involviran u ovaj sport.
Btw. naravno da je bitno imati kvalitetnog selektora, bas kao sto je bitno imati kvalitetnu ligu.
Posmatrajuci citavu pricu samo sa sportske(kosarkaske) strane, meni je drago sto je jedan dobar trener postao selektor reprezentacije BiH. Isto tako gledano sa sportske strane, bilo bi mi jos draze da je to mjesto pripalo nekom domacem treneru, npr. Nenadu Markovicu.
Sa druge strane, ovo sve je "zamazivanje ociju", sve dok se neke stvari u KSBiH ne promjene iz korijena.
Pozz.
-
SSemir
#5713 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
takvi podaci za sve subjekte u bosni i hercegovini se mogu pronaci i dobiti u AFIP-u. to sto ti nisi uspio pronaci takve podatke u avazu, expresu, svetu i sl., ne znaci odmah i da su skriveni i da se laze i vara sa time. ali razumijem te, lakse je laprdati o kradji, otimanju, kriminalu, nego se uozbiljiti i malo razmisliti o svemu...vryzas wrote:neno#4 wrote:Zasto te toliko interesuje? Bitno je da covjek hoce, da zeli, da ima vec plan sta i kako da radi..Ispod njegove realne cijene je i to mnogo..Ne vise nego sto je Aco imao..vryzas wrote:Ugovor na 1+1...cifra
Nego, gdje se moze pronaci finansijski izvjestaj onoga sto je zateceno kad je Harun dosao, iznos prihoda i rashoda zakljucno sa zadnjim presjekom stanja? Bilo bi lijepo isto tako procesljati "knjige" za period npr. zadnjih 10-15 godina.
Pozz.
Last edited by SSemir on 24/01/2014 13:35, edited 1 time in total.
-
matematicar_teski
#5714 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
neno ti je pr saveza, inace vodi sajt kosarkaskog saveza BiH, jaran od haruna, ili rodjak nisam siguran, jaransko rodjacki odnos. Neno je jedini covjek koji brani dinu k,gospodina ne trebaju mi navijaci, inace kuma njegovog rodjaka. Unistili su bosnu, da li su dosli da pokradu i jad od ksbih ? Pitanjevryzas wrote:Pa valjda bi se trebalo znati...to su pare poreskih obaveznika jel tako? Zasto je problem reci da je selektor placen npr. 5-10-15-100 hiljada KM? Zna se koliku platu imaju npr. fudbalski i rukometni selektor ali eto KSBiH jedini pametan i drzi u tajnosti visinu ugovora selektora. Da li se planira mozda, bas kao u nekim slucajevima u KK Bosna, selektorov ugovor nositi "na ovjeru" zbog podizanja kredita? U slucaju da se "malo skokne do banke", da li ce se tada dostaviti pravi ili "fiktivni" ugovor? Ovi neki iz KK Bosna nisu imali dilemu sta prikazati.neno#4 wrote:Zasto te toliko interesuje? Bitno je da covjek hoce, da zeli, da ima vec plan sta i kako da radi..Ispod njegove realne cijene je i to mnogo..Ne vise nego sto je Aco imao..vryzas wrote:Ugovor na 1+1...cifra
![]()
"Moj problem" je to sto se u savezu nista nije "pomaklo s mjesta", sto i danas vladaju neki partijsko-rodjacko-kumsko-jaraski odnosi, a obzirom na neke spodobe koje su jos uvijek ukljucene u rad saveza, prosto ne mogu da vjerujem da je sve cisto, tj. da nema malverzacija s parama. Npr. ja vjerujem da ti znas kako se upada na A listu sudija jel tako?![]()
Sve po zaslugama naravno...Mislim, nista novo s obzirom da nam citava drzava funkcionise na istom principu ali...ne mogu da vejrujem da ljudi ovdje bacaju suplju sirokim narodnim masama o fenomenalnom radu saveza, a sve na ustrb 2 (dva slovom i brojem) igraca u cijem razvoju nisu imali nikakvu ulogu, da podrzavaju ove neke unutar KSBiH koji tu samo zbog licnih interesa i glorifikacije&samopromocije spostvenog lika i djela, da ne spominjem bacanje suplje u vidu floskula tipa "istorijski uspjeh reprezentacije" itd.
Vidim da si dobro upucen u desavanja pa ti nece biti problem da skontas na koje korelacije unutar saveza konkretno mislim. Mozda si prijatelj sa nekim ljudima unutar KSBiH pa se zbog svega gore navedenog "osjetis prozvanim" u cijeloj prici. Mozda radis u kosarci i nemas nikakve veze sa desavanjima unutar KSBiH, a mozda si licno jedan od ovih "bogomdanih dobrocinitelja" koji godinama "vedre i oblace" unutar KSBiH. Bilo bi mi drago da si samo jos jedan zaljubljenik u kosarku, neko ko malo detaljnije prati zbivanja, ili neko ko je sa neke druge strane involviran u ovaj sport.![]()
Btw. naravno da je bitno imati kvalitetnog selektora, bas kao sto je bitno imati kvalitetnu ligu.
Posmatrajuci citavu pricu samo sa sportske(kosarkaske) strane, meni je drago sto je jedan dobar trener postao selektor reprezentacije BiH. Isto tako gledano sa sportske strane, bilo bi mi jos draze da je to mjesto pripalo nekom domacem treneru, npr. Nenadu Markovicu.
Sa druge strane, ovo sve je "zamazivanje ociju", sve dok se neke stvari u KSBiH ne promjene iz korijena.
Pozz.
Kada god im spomenes pare, tu su suti, tajna, nije bitno. Kako nije bitno ?
-
SSemir
#5715 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pusti ti to, nisi se jos ocitovao povodom neizbora bajica za selektora. prvo to, pa onda o ostalim stvarima smarajmatematicar_teski wrote:neno ti je pr saveza, inace vodi sajt kosarkaskog saveza BiH, jaran od haruna, ili rodjak nisam siguran, jaransko rodjacki odnos. Neno je jedini covjek koji brani dinu k,gospodina ne trebaju mi navijaci, inace kuma njegovog rodjaka. Unistili su bosnu, da li su dosli da pokradu i jad od ksbih ? Pitanje
-
vryzas
#5716 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jbg. slaba baza podataka u Avazu, Expresu, Svetu itd.SSemir wrote:
takvi podaci za sve subjekte u bosni i hercegovini se mogu pronaci i dobiti u AFIP-u. to sto ti nisi uspio pronaci takve podatke u avazu, expresu, svetu i sl., ne znaci odmah i da su skriveni i da se laze i vara sa time. ali razumijem te, lakse je laprdati o kradji, otimanju, kriminalu, nego se uozbiljiti i malo razmisliti o svemu...
Ok, necu vise laprdati
Pozz i za tebe
Btw. zbog ovog podebljanog
-
neno#4
#5717 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@vryzas, samo cu ti jedno reci. Kad ti ili neko slican tebi dovede za selektora Duska Ivanovica, onda cu da ti kazem da si VELIKI. Do tada imas mahanje.
-
neno#4
#5718 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo sad mi javljaju! Ipak nije Dusko, kaze hoce da bude Bajke!!SSemir wrote:pusti ti to, nisi se jos ocitovao povodom neizbora bajica za selektora. prvo to, pa onda o ostalim stvarima smarajmatematicar_teski wrote:neno ti je pr saveza, inace vodi sajt kosarkaskog saveza BiH, jaran od haruna, ili rodjak nisam siguran, jaransko rodjacki odnos. Neno je jedini covjek koji brani dinu k,gospodina ne trebaju mi navijaci, inace kuma njegovog rodjaka. Unistili su bosnu, da li su dosli da pokradu i jad od ksbih ? Pitanje
Mi smo Bajketovi, Bajke je nas!!!
Provalooooooooooooo
Reufe, djeca ti se smiju
- spinel_
#5719 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
covjek je dosao zbog MIRZE na mjesto selektora i SAMO je MIRZA ZASLUZAN za njegov pristanak a ne kojakakve kosarkaske analfabete i kriminalci iz Saveza.
-
matematicar_teski
#5720 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
+ privatni razlozi bajicaspinel_ wrote:covjek je dosao zbog MIRZE na mjesto selektora i SAMO je MIRZA ZASLUZAN za njegov pristanak a ne kojakakve kosarkaske analfabete i kriminalci iz Saveza.
-
neno#4
#5721 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ajde ne blamiraj se vise molim te.
- MOSALJOZE
#5722 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
matematicar mozes li nam objasniti dok si ovdje kako to da mrtva sigurica Bajić nije izabran,već neki ispod prosječni Ivanović??
-
matematicar_teski
#5723 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ma idi decko pisi na stranici. Idemo dalje, ponos. Nemoj se obracati jednom obrazovanom covjeku takoneno#4 wrote:Ajde ne blamiraj se vise molim te.
-
neno#4
#5724 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
On je imao DOJAVU. Njemu su rekli da je Bajke selektor, samo nisu koje reprezentacije. Inace, Dusko je odbio jednu veliku reprezentaciju, da bi nas vodio. Hvala muMOSALJOZE wrote:matematicar mozes li nam objasniti dok si ovdje kako to da mrtva sigurica Bajić nije izabran,već neki ispod prosječni Ivanović??