Ti bas odlucio da me sjebes nocas ! Zajebavaj , zajebavaj . Jos devet mjeseci pa cu ja sa mojim novim autom , zajebanim cvikama i crvenim "starkama" doci i svima vama pricat kako ja zivim dobro ( to vec svi znaju , jer ne pomjeram guzicu a da ne objavim na FB) kako mi nista ne fali i kako vamo imam super raju. Pokazat cu vam na najnovijem Ajfonu moju vikendicu i cudit se kako ste ponovo izabrali ove na izborima. Ne znam za druge al ja bi i pare i guzicu dao za jedan krug na pomenutoj relaciji, a narocito kad ganjas "nju" i raspitujes se gdje je i skim je ! Neizljecivi YU - SA nostalgicar .zateznistub wrote:...Dedan, crvena galerija, Gogo....kod Čenge....KENJAC wrote:SOS , Piramida , Bugatti , Kogo ..... Pa ne razbi ! Prvi poljupci , prve ljubavi , prva pjanstva, prva razocarenja .... Hocu kuci , hocu moje Sarajevo ! Hocu Stok Kolu , hocu djus Votku . Dijasporo jebem li ti majku milu! Hocu nazad , necu pare , hocu raju moju ! Jebala vas tema , rasplakah se !
Slike starog Sarajeva
-
KENJAC
#5701 Re: Slike starog Sarajeva
- valter.ba
#5702 Re: Slike starog Sarajeva
A Teatar i Muppet [emoji6]
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
suspect_zero
#5703 Re: Slike starog Sarajeva
valter.ba wrote:A Teatar i Muppet [emoji6]
Joj zaboravili ste Lisac, Alo-Alo, BB i Kišobran (jel' se tako zvala ona bašta?).....pa Evropa petkom i subotom
-
quarterback
#5704 Re: Slike starog Sarajeva
o kojem vremenu pricamo?
-
suspect_zero
#5705 Re: Slike starog Sarajeva
Da ne bude začatavanje

-
suspect_zero
#5706 Re: Slike starog Sarajeva
quarterback wrote:o kojem vremenu pricamo?
Oni možda malo prije mene, a ja o vremenu pred sami rat
-
quarterback
#5709 Re: Slike starog Sarajeva
Pa dasuspect_zero wrote:quarterback wrote:o kojem vremenu pricamo?
Oni možda malo prije mene, a ja o vremenu pred sami rat![]()
...d2 pa i ti bi se ovoga trebao sjećati
Lisca se sjecam iz rata, alo - alo se vise ne sjecam, teatar je bio popularan neposredno pred rat, u muppetu sam zaglavio jednom prilikom u ratu, ako je to taj isti muppet, na cosku kod pizzerije galija...
blijede sjecanja...
a ovo sto kenjac govori, sos, piramida, kogo, bugati je bilo neposredno iza rata, negdje 97/98
cesto prodjem pored koga, nevjerovatno da ona kafana nikako da stane na noge, nekada je bila hit mjesto za izlazak
-
suspect_zero
#5710 Re: Slike starog Sarajeva
Ja koliko se sjećam SOS je bio prije rataquarterback wrote:Pa dasuspect_zero wrote:quarterback wrote:o kojem vremenu pricamo?
Oni možda malo prije mene, a ja o vremenu pred sami rat![]()
...d2 pa i ti bi se ovoga trebao sjećati
Sjecam se svakako BBa, Kisobrana, Crvene Galerije, ali i Stelexa koji je mozda bio i prvo mjesto na kojem sam kao bio redovan.
Lisca se sjecam iz rata, alo - alo se vise ne sjecam, teatar je bio popularan neposredno pred rat, u muppetu sam zaglavio jednom prilikom u ratu, ako je to taj isti muppet, na cosku kod pizzerije galija...
blijede sjecanja...
a ovo sto kenjac govori, sos, piramida, kogo, bugati je bilo neposredno iza rata, negdje 97/98
cesto prodjem pored koga, nevjerovatno da ona kafana nikako da stane na noge, nekada je bila hit mjesto za izlazak
- muha_sa
#5711 Re: Slike starog Sarajeva
KENJAC wrote:SOS , Piramida , Bugatti , Kogo ..... Pa ne razbi ! Prvi poljupci , prve ljubavi , prva pjanstva, prva razocarenja .... Hocu kuci , hocu moje Sarajevo ! Hocu Stok Kolu , hocu djus Votku . Dijasporo jebem li ti majku milu! Hocu nazad , necu pare , hocu raju moju ! Jebala vas tema , rasplakah se !

gdje je sad polazna komercijale za Dobrinju tu je bila bašta kafane "Slavuj"
da ne nabrajam kafane--ima na temi kafici nekad i sad
ne zamjerite na bogdi nostalgije
-
KENJAC
#5712 Re: Slike starog Sarajeva
Dajte ba ljudi sta vam je? SOS a da ne kazem Bugatti su od sredine osamdesetih vec u punom jeku. Piramida malcice kasnije. Nego ima li ko slike kafica koji su tada bili ? Neki dan negdje nadjoh slike " sminkera" ispred Olomana. Naravno Omar Mjesecar kao neizbjezni inventar. Nisam Oloman posebno volio al u Crvenu Galeriju sam volio skoknut. Eto , pade mi na pamet Sarajevska sminka. Osim vec pomenutih objekata , za one malo kokuznije nezaobilazna je bila "Ceka" ! Dakle Ray Ban , majica La Costa , Leviske i dole "Starke" .... Kad se skupi malo love na Jahorinu , kad se nema ... jebi ga , stoji se pred kafanom ! Bilo je i sminke nehljeba. Ko su ti? E to su vam oni obuceni po posljednjoj modi al bez kinte u dzepu. E oni secu od kafica do kafica i kad se pojave na vratima onda naprave onu razocaranu facu ko u folu " jebem ga nije ni ovdje" . A koga u stvari traze nisu ni oni znali. Bilo je onih slucajeva kad se pojave na vratima Estrade i pitaju konobara "Jel me Brega trazio"
Ovo sto sad radi Jet Set po Milanu Londonu i Parizu je samo blijedi pokusaj imita ije Sarajevske sminke.
Dajte ba , ako ko ima slika sa pomenutih mjesta. Nudim pivu kad dodjem !
-
Stari kenjac
#5713 Re: Slike starog Sarajeva
KENJAC wrote:I parkiro ga u Jug Bogdanovoj , kad si u SOS izlazio ???Stari kenjac wrote:Vjerovo Muha ili ne, ja sam imao do rata na novom golfu SA-69-69!!!Odkud mi nepitaj!
Otkud znaš?
Objasnjenje je jednostavno ! Ja znam sve ! Salim se , imam ja dosta u sebi Rein Menovskog. Pamtim registracije ! A da te nesto pitam . Znaci li ti ista 44-01 ?[/quote]
Nista mi taj broj neznaci, nazalost. Odakle nam se to ti javljas? Obzirom da sam poslom, obiso cijeli svijet(haman). Od Štokholma dole do Emirata, od Pekinga i Teherana do Buenos Airesa! Jbebo vakav zivot. Gdje god odem trcim nazad da u "svom" kaficu u 19,00 popijem espreso i veliku casu vode punu leda(i zimi i ljeti). KENJAC, vraćaj se kući, to ti Stari Kenjac, stariji i od samog sebe:) toplo preporucuje.
-
julisiz es grant
#5714 Re: Slike starog Sarajeva
Da podebljam u slučaju da neki ne znaju za ovu sjajnu temumuha_sa wrote:
da ne nabrajam kafane--ima na temi kafici nekad i sad![]()
-
KENJAC
#5715 Re: Slike starog Sarajeva
Stari kenjac wrote:
Nista mi taj broj neznaci, nazalost. Odakle nam se to ti javljas? Obzirom da sam poslom, obiso cijeli svijet(haman). Od Štokholma dole do Emirata, od Pekinga i Teherana do Buenos Airesa! Jbebo vakav zivot. Gdje god odem trcim nazad da u "svom" kaficu u 19,00 popijem espreso i veliku casu vode punu leda(i zimi i ljeti). KENJAC, vraćaj se kući, to ti Stari Kenjac, stariji i od samog sebe:) toplo preporucuje.
Nema jutra kad se ne probudim s tom mislju. Al jarane , kud cu u picku materinu. Sad cekam da ovaj moj mazlum skolu zavrsi. Onda cu cekat penziju. U to cu i 96 rodjendan proslavit i krepat ko pas na tudjoj zemlji. Prije dvije godine doveo agenta da mi proda kucu. On kaze " Odlicno , u petak ti dovodim sigurnu musteriju" Ja se sutra probudio i kontam sta sam uradio. Nazovem ovog za prodaju i kazem " Ne dovodi nikog jebem ti sumpor, dje cu ja" Da ne smaram pucanstvo mojom depre-nostalgijom .... Ja sam ti sad , sto bi rekla moja baba "Nit kud majci , nit kud u djevera" Jebo mene ... Eto mene tamo u Aprilu pa opet u Avgustu !
-
Stari kenjac
#5716 Re: Slike starog Sarajeva
Nedaj se! Nije nam još puno vremna ostalo do one: "nek mu je lahka zemlja Bosanska"! Barem sam se ja s tim pomirio i nije mi žao. Živjelo se dobro dok je trebalo, dok smo bili mladi. Sad kad smo đuturumi samo mozemo biti smetnja svima oko sebe. Da nesmaramo mlađe, budi pozdravljen tamo negdje... 
-
suspect_zero
#5717 Re: Slike starog Sarajeva
Ne mogu da nađem temu, kad ti bude ''na ruku'' izrovi nam jemuha_sa wrote:
-
Stari kenjac
#5718 Re: Slike starog Sarajeva
suspect_zero wrote:Ne mogu da nađem temu, kad ti bude ''na ruku'' izrovi nam jemuha_sa wrote:
![]()
![]()
http://forum.klix.ba/sarajevski-kafici- ... 24508.html
muha, kenjac i ja , najstariji kenjac se sjecamo onih od "nekad"!
-
suspect_zero
#5720 Re: Slike starog Sarajeva
Stari kenjac wrote:suspect_zero wrote:Ne mogu da nađem temu, kad ti bude ''na ruku'' izrovi nam jemuha_sa wrote:
![]()
![]()
http://forum.klix.ba/sarajevski-kafici- ... 24508.html
muha, kenjac i ja , najstariji kenjac se sjecamo onih od "nekad"!
Hvala puno
-
suspect_zero
#5721 Re: Slike starog Sarajeva
jefff wrote:
- valter.ba
#5723 Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva
Tako je, vec od sredine 80 tih[emoji4]. I Muppet koji sam ranije spomenuo nije bio na Carsiji vec u djiru Teatar - Mod. Dobro si opisao sminkera iz prve[emoji3]. Sjetim se odmah nesretnog rata. Uzas pravi iznosimo nase poginule sa kamiona na Igmanu, kisa pada a suze mi teku, ne vide se. Gledam jarana predratnog sminkera, nosimo saborce, on mokar onako a na njemu Lacoste majica kratki rukav i crvene Starke gazmo po dubokom blatu. Rekoh sta ti je jesi budala gdje ti je uniforma? Kaze on "ma hebe me sto volim originale". Eto i u toj muci u ruksaku se naslo mjesta za sminku. Uvijek smo imali taj duh sarajevski ali nema vise jbg sve je prošlost [emoji17]. Odosmo off topic izvinjavam se ali morao sam se nadovezati.KENJAC wrote:Dajte ba ljudi sta vam je? SOS a da ne kazem Bugatti su od sredine osamdesetih vec u punom jeku. Piramida malcice kasnije. Nego ima li ko slike kafica koji su tada bili ? Neki dan negdje nadjoh slike " sminkera" ispred Olomana. Naravno Omar Mjesecar kao neizbjezni inventar. Nisam Oloman posebno volio al u Crvenu Galeriju sam volio skoknut. Eto , pade mi na pamet Sarajevska sminka. Osim vec pomenutih objekata , za one malo kokuznije nezaobilazna je bila "Ceka" ! Dakle Ray Ban , majica La Costa , Leviske i dole "Starke" .... Kad se skupi malo love na Jahorinu , kad se nema ... jebi ga , stoji se pred kafanom ! Bilo je i sminke nehljeba. Ko su ti? E to su vam oni obuceni po posljednjoj modi al bez kinte u dzepu. E oni secu od kafica do kafica i kad se pojave na vratima onda naprave onu razocaranu facu ko u folu " jebem ga nije ni ovdje" . A koga u stvari traze nisu ni oni znali. Bilo je onih slucajeva kad se pojave na vratima Estrade i pitaju konobara "Jel me Brega trazio" [emoji38] Ovo sto sad radi Jet Set po Milanu Londonu i Parizu je samo blijedi pokusaj imita ije Sarajevske sminke.
- muha_sa
#5725 Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva
valter.ba wrote:Tako je, vec od sredine 80 tih[emoji4]. I Muppet koji sam ranije spomenuo nije bio na Carsiji vec u djiru Teatar - Mod. Dobro si opisao sminkera iz prve[emoji3]. Sjetim se odmah nesretnog rata. Uzas pravi iznosimo nase poginule sa kamiona na Igmanu, kisa pada a suze mi teku, ne vide se. Gledam jarana predratnog sminkera, nosimo saborce, on mokar onako a na njemu Lacoste majica kratki rukav i crvene Starke gazmo po dubokom blatu. Rekoh sta ti je jesi budala gdje ti je uniforma? Kaze on "ma hebe me sto volim originale". Eto i u toj muci u ruksaku se naslo mjesta za sminku. Uvijek smo imali taj duh sarajevski ali nema vise jbg sve je prošlost [emoji17]. Odosmo off topic izvinjavam se ali morao sam se nadovezati.KENJAC wrote:Dajte ba ljudi sta vam je? SOS a da ne kazem Bugatti su od sredine osamdesetih vec u punom jeku. Piramida malcice kasnije. Nego ima li ko slike kafica koji su tada bili ? Neki dan negdje nadjoh slike " sminkera" ispred Olomana. Naravno Omar Mjesecar kao neizbjezni inventar. Nisam Oloman posebno volio al u Crvenu Galeriju sam volio skoknut. Eto , pade mi na pamet Sarajevska sminka. Osim vec pomenutih objekata , za one malo kokuznije nezaobilazna je bila "Ceka" ! Dakle Ray Ban , majica La Costa , Leviske i dole "Starke" .... Kad se skupi malo love na Jahorinu , kad se nema ... jebi ga , stoji se pred kafanom ! Bilo je i sminke nehljeba. Ko su ti? E to su vam oni obuceni po posljednjoj modi al bez kinte u dzepu. E oni secu od kafica do kafica i kad se pojave na vratima onda naprave onu razocaranu facu ko u folu " jebem ga nije ni ovdje" . A koga u stvari traze nisu ni oni znali. Bilo je onih slucajeva kad se pojave na vratima Estrade i pitaju konobara "Jel me Brega trazio" [emoji38] Ovo sto sad radi Jet Set po Milanu Londonu i Parizu je samo blijedi pokusaj imita ije Sarajevske sminke.
fino je procitat nešto iz nekog nama dragog vakta