da, znao sam da si edukovana po ovom pitanju jer pominjes fitnes na koji ides, a to niko (koliko ja znam) ne pocinje dok prethodno ne istrazi prehranu.
Ja sam gore iznio ono do cega sam ja licno dobacio u svojim navikama i meni je bez ikakvog posebnog workouta skinulo 2 kile mjesecno.
Da podsjetim, jer sam davno pisao - kad sam prestao pusti imao sam 75kg na 175cm. Imam prilicno jake kosti pa sam sa tim kilama izgledao dosta mrsav. Brzo sam dobio 5 kila, za godinu. A za narednih 4 jos 5. Sa 6 godina bez duhana imao sam 86.
Dva mjeseca brinem da ne izgladnjujem tijelo i da uvijek dobije nesto ali ne bilo sta. Ne uskracujem se ni u cemu, ali sam "probusio kasiku" pa malo smanjio te kaloricnije stvari. Uglavnom sad ne dam da budem gladan, a dan pocinjem sa jabukom i ponekad toplom limunadom, tu nekad prijepodne i zeleni caj legne, navecer je jogurt ili kefir , nekad zobene pahuljice sa crnom cokoladom ako sam bas gladan.
I pazi slucaja, za dva mjeseca 4 kile down. Nalaze krvi radio da ne bi bilo zabune, sve odlicno, a imam skoro 50 godina.
Tako da meni ovo djeluje i nastavicu tako. Kad bih se piva rjesio bilo bi jos bolje, ali to mi je bas ceif. Doduse sad sam poceo pomalo sa gemistom da ga supstituiram pa mozda i to smanjim.
Uglavnom nisam se odrekao nicega, ne gladujem, ne lomim se na workoutu (imam bastice malo pa se oko travnjaka, voca i cvijeca mogu korisno istrositi kalorije), i sto je najvaznije izgleda da sam jos uvijek zdrav...
Nije naravno tema, ali je i u fokusu interesovanja svih kojih dolaze na ovu temu pa je mozda zgodno da procitaju. Mozda se lakse odluce za bacanje duhana, jer jedna meni bliska osoba kao glavni izgovor koristi da se boji kila radi povrijedjene kicme....