Uostalom, i kvalifikacija genocida je pretjerana, mada se veličina masakra ne smije sporiti...Banksy wrote:E, pa da se i nasmijem danasIt_is_a_Leclerc wrote:
sulude, destabilizirajuće revizije...
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- arzuhal
#5701 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- gospodja profiterka
#5702 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kako bolan nije dobra kad se upravo to dogodilo?? Znate li vi čitati? Slučaj se gradio jako dugo, ali je sve ovisilo o tome hoće li ga sud prihvatiti bez odluke predsjedništva. Obzirom da su iz suda poslali tri pisma, a ne jedno adresirano na predsjedništvo, jasno je da su insistirali na konsenzusu. I kako onda Banksy nije u pravu?JoseMujica wrote:Banksy wrote:... sud te odbije jer ja nisam supotpisnik.JoseMujica wrote:
kakva je nepravda danas nanesena Bosni i Hercegovini?
uzmimo kao primjer da ti mene zbodeš nožem i ja lametiram kako ću te tužiti, pametujem i šupljiram i mjesto da okupim ljude koji znaju svoj posao, tu svoju tužbu u zadnjim sekundama sam nažvrljam na papiru, bez ikakvih relevantnih dokaza i predam...... i sud to odbije kao neosnovano ili iz bilo kojeg drugog pravnog razloga...
nije ti dobra analogija, al nikako...al nebitnopati kad želiš, al odgovor ti je u onom dijelu mog posta koji nisi citirala
- Alfons Kauders
#5703 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mi smo ćetnici i izdajnici.It_is_a_Leclerc wrote:Gospođo relativizatorko, analogirajte vi do jutra ako želite.gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
Niko ovdje ne likuje. Samo je grupa ljudi frustrirana jer ih niko nije htio slušati, niko im nije vjerovao i bili su izloženi najstrašnijim uvredama jer su rekli da je ovo Sud, a ne socijalna ustanova, i da će zahtjev biti odbijen, a Bosna i Hercegovina posramljena, ponižena i ismijana.
Niko nije vjerovao takvim ljudima. Dapače, pouzdalo se u sumnjivce tipa Nice, Tromp i sl. koji su debelo naplatili svoje usluge uvjeravajući deluzionog "lidera" Bakira da sve ima smisla.
Ti ljudi, koji su od prvog dana protiv ove sulude, destabilizirajuće revizije su najveće patriote, a ovi što su izlapljelom, destruktivnom Bakiru pljeskali su, zapravo, ti koji su nanijeli štetu i Bošnjacima i BiH.
I pride ćafiri, jer sumnjamo u Bakira a.s.
-
Haman2
#5704 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mozemo mi do mile volje psovati ovog ili onog politicara, mozemo mi do mile volje kriviti ovu ili onu osobu, ali za sva vremena moramo znati da nam medjunarodna zajednica nije naklonjenja.
Muslimana vise nema u: Madjarskoj, Vojvodini, Slavoniji, Hrvatskoj Srbiji a bilo je. Poslije balkanskih ratova dosta ih je napustilo: Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Grcku. Svi putevi vodili su u Tursku
Moji preci dosli su iz Budimskog pasaluka u Madjarskoj. Prijedor kao grad i okolinu osnovali su prognanici i Kninske Krajine. Gdje su danas stanovnici grada koga su osnovali. Rasiti su sirom zapada a mnogi su skoncali svoj zivot u manjim ili vecim grobnicama poput Tomasice.
Da li bi se sve ovo dogodilo bez volje medjunaorodne zajednice? Da li bi Republika Srpska mogla nastati kako Srbi kazu “ voljom srpskog naroda” bez volje medjunarodne zajednice, nakon zlocina svake vreste sve do genocida. Svakako da ne bi.

Zasto je Plan Cvetkovic - Macek 95% slican Dejtonskom mirovnom ugovoru. Slican je zbog toga sto je jedan i drugi pravila medjunarodna zajednica u dogovru sa nasim istocnim i zapadnim susjedima.
Da li su agrarie reforme u KSHS pa i one u FNRJ na neki nacin pokrenute od strane medjunarodne zajednice u cilju osiromasnja bosnskih muslimana, pa su Bosnjaci-muslimani sa 91% vlasnistva nad zemljom Bosno svedeni na 22-23% a Hrvati sa 2,8% dogurali na 28%, dok su Srbi sa 6.0% dgurali cak do 49% vlasnisnistva nad BiH, i to tako da su svoje teritorije etnicki ocistili, dok na teritoriju gdje su Bosnjaci u vecini i dalje uzivaju svoja vlasnistva i kukaju o svojoj ugrozenosti.
Na neka od ovih pitanja odgor ce dati buduci povjesnicari, ali mi za sva vremena moramo znati da nam medjunarodna zajednica nije bila naklonjena. To se vidi i po Tuzbi BiH za agresiju Srbije, to se vidi i po reviziji tuzbe ali i po nacinu podjele BiH u kojoj je najbrojniji narod dobio najmanje teritirije.
Ja sam jos prije 5-6 godina napisao.

Muslimana vise nema u: Madjarskoj, Vojvodini, Slavoniji, Hrvatskoj Srbiji a bilo je. Poslije balkanskih ratova dosta ih je napustilo: Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Grcku. Svi putevi vodili su u Tursku
Moji preci dosli su iz Budimskog pasaluka u Madjarskoj. Prijedor kao grad i okolinu osnovali su prognanici i Kninske Krajine. Gdje su danas stanovnici grada koga su osnovali. Rasiti su sirom zapada a mnogi su skoncali svoj zivot u manjim ili vecim grobnicama poput Tomasice.
Da li bi se sve ovo dogodilo bez volje medjunaorodne zajednice? Da li bi Republika Srpska mogla nastati kako Srbi kazu “ voljom srpskog naroda” bez volje medjunarodne zajednice, nakon zlocina svake vreste sve do genocida. Svakako da ne bi.

Zasto je Plan Cvetkovic - Macek 95% slican Dejtonskom mirovnom ugovoru. Slican je zbog toga sto je jedan i drugi pravila medjunarodna zajednica u dogovru sa nasim istocnim i zapadnim susjedima.
Da li su agrarie reforme u KSHS pa i one u FNRJ na neki nacin pokrenute od strane medjunarodne zajednice u cilju osiromasnja bosnskih muslimana, pa su Bosnjaci-muslimani sa 91% vlasnistva nad zemljom Bosno svedeni na 22-23% a Hrvati sa 2,8% dogurali na 28%, dok su Srbi sa 6.0% dgurali cak do 49% vlasnisnistva nad BiH, i to tako da su svoje teritorije etnicki ocistili, dok na teritoriju gdje su Bosnjaci u vecini i dalje uzivaju svoja vlasnistva i kukaju o svojoj ugrozenosti.
Na neka od ovih pitanja odgor ce dati buduci povjesnicari, ali mi za sva vremena moramo znati da nam medjunarodna zajednica nije bila naklonjena. To se vidi i po Tuzbi BiH za agresiju Srbije, to se vidi i po reviziji tuzbe ali i po nacinu podjele BiH u kojoj je najbrojniji narod dobio najmanje teritirije.
Ja sam jos prije 5-6 godina napisao.
ONO STO ZABRINJAVA KOD BOSNJAKA
Ono sto ozbiljno zabrinjava kod Bosnjaka je nespremnost da iz nesto ranije i skorasnje proslosti izvuku bilo kakvu pouku.
Bosnjaci jos uvijek nemaju svoj “Nacionalni program”. Bosnjaci jos uvijek ne znaju sta hoce od BiH, a ne znaju, jer nisu okupili najumnije ljude medju Bosnjacima, da se uradi “Nacionalni program Bosnjaka”, da svaki bosnjacki politicar u svako vrijeme zna, kako da se postavi u odredjenoj situaciji.
Kako sada stavri stoje, to je prepusteno volji vodje (ili vodjama) ove ili one stranke, koji nisu dorasli da predstavljaju Bosnjake.Nikada i nikada, ne smijemo dozvoliti da sudbinu Bosnjaka odredjuju jedan ili dva covjeka, bez obzira ko je on ( ko su oni), i ma kakvih sposobnosti bio on ili bil oni.
Bosnjaci su uvijek bili prodavani od drugih, u prvo vrijeme od Turske a po volji zapadnih zemalja a u korist nasih isticnih i zapadnih susjeda, a sad nas prodaju, i prodavat ce zapadne zemlje, u dogovoru sa bosnjackim politicarima, a u korist nasih istiocnih i zapadnih susjeda, i svakako na svoju volju, a na stetu Bosnjaka.
Tako ce biti dok Bosnjaci ne izvuku pouke iz nesto ranije i skorasnje proslosti, i ne naprave “Bosnjacki nacionalni program” koga treba da sprovodi svaki politicar koji zastupa interese Bosnjaka. Taj Program treba da pruzi odgovor na najaktualnija pitanja, kako Bosnjake zastiti od medjunarodne zajednice, i od aspiracija nasih istiocnih i zapadnih susjeda, kako bi Bosnjaci opstali kao narod, na svojoj zemlji i u svome dobru.
Dakle,taj “Nacionalni program Bosnjaka” ne bi podrazumijevao, nikakvu otimacinu tudje zemlje i tudjih dobara, niti izgon bilo koga iz nacionalnih i vjerskih razloga. Ako to Bosnjaci ne urade, ceka ih sigurno sudbina muslimana Srbije, Hrvatske, i Bosnjaka sa prostorora danasnje RS.

Last edited by Haman2 on 09/03/2017 19:01, edited 2 times in total.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#5705 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bošnjački pluralizam i forumske vještine u hebanju matera jednih drugima, ispod radara
Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti
Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5706 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ako ga banuju na pivu ga zovem i dam mu svoj account...da se i glas razuma čuje u ovoj poplavi debilnog populizma i patetikePM72 wrote:Alfons Kauders wrote: Svi su krivi sem Bakira a.s.
SDA je doslovno ulozila vise truda, vremena, novca i ljudskih resursa u poklapanje Najvrijednije Opshtćine u Galaksiji i izbor kitologa Skake za gradonacelnika, no sto je ulozila u pripremu revizije.
I sad smo, gle cuda, krivi mi koji na to ukazujemo sa strane?
Balijska posla.![]()
![]()
![]()
P.S.Šteta što će te banovat'.tačno ćeš mi faliti.
-
PM72
#5707 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
It_is_a_Leclerc wrote:Gospođo relativizatorko, analogirajte vi do jutra ako želite.gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
Niko ovdje ne likuje. Samo je grupa ljudi frustrirana jer ih niko nije htio slušati, niko im nije vjerovao i bili su izloženi najstrašnijim uvredama jer su rekli da je ovo Sud, a ne socijalna ustanova, i da će zahtjev biti odbijen, a Bosna i Hercegovina posramljena, ponižena i ismijana.
Niko nije vjerovao takvim ljudima. Dapače, pouzdalo se u sumnjivce tipa Nice, Tromp i sl. koji su debelo naplatili svoje usluge uvjeravajući deluzionog "lidera" Bakira da sve ima smisla.
Ti ljudi, koji su od prvog dana protiv ove sulude, destabilizirajuće revizije su najveće patriote, a ovi što su izlapljelom, destruktivnom Bakiru pljeskali su, zapravo, ti koji su nanijeli štetu i Bošnjacima i BiH.
- Prpa.ba
#5708 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Niko. Mi smo narod sa intelektualnim kapacitetima po mjeri nasih koljaca kojoj ce za 50 godina i 23% biti nedosanjani san.karanana wrote:Tema je o bakiru. Jebo bakira, ali najzalosnije je to da ne postoji nikakva alternativa ridjem. E to je problem. On da odstupi, ko da pristupi?
- gospodja profiterka
#5709 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne mogu da vjerujem...Banksy wrote:E, pa da se i nasmijem danasIt_is_a_Leclerc wrote:
-
sarajevo999999
#5710 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sta je ovo, 5-6 zelenih botova poslano na klix da zaradi dnevnicu?
-
lakilaka
#5711 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
samo budale mogu misliti da vlada pravda u svijetu.
zalosno je i glupo da oni koje placa drzava bih ( predsjednistvo ) rade protiv iste.
zalosno je i glupo da oni koje placa drzava bih ( predsjednistvo ) rade protiv iste.
- It_is_a_Leclerc
#5712 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Smijte se vi slobodno.Banksy wrote:E, pa da se i nasmijem danasIt_is_a_Leclerc wrote:
Kriza od momenta podnošenja jednostranog zahtjeva od strane grupe Bošnjaka, bez ikakvih čak i konsultacija (podsjetit ću da su i Čović i Ivanić tražili da se sazove sjednica na kojoj bi se RAZGOVARALO, ali je "lider" odbio i otišao), je evidentna i ne može se zanijekati.
Bez ovog srljanja grlom u jagode sad je ne bi bilo.
- Alfons Kauders
#5713 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jedna stvar, ako cemo vec o religiji...
Ova epizoda bi trebala biti dodatni dokaz da je za politiku potrebno znanje mimo vjerskog... Nikakav problem sa vjerom, ali vjera nije kvalifikacija niti zamjena za struku.
Dzaba minder, dzaba pet namaza, ako nema knjige, rada, discipline. Uostalom, to uci i vjera, samo sto su je u SDA malo iskrivili, pa misle da je njihovo da klanjaju i kukaju, a da ce Allah dragi raditi sve umjesto njih.
Ova epizoda bi trebala biti dodatni dokaz da je za politiku potrebno znanje mimo vjerskog... Nikakav problem sa vjerom, ali vjera nije kvalifikacija niti zamjena za struku.
Dzaba minder, dzaba pet namaza, ako nema knjige, rada, discipline. Uostalom, to uci i vjera, samo sto su je u SDA malo iskrivili, pa misle da je njihovo da klanjaju i kukaju, a da ce Allah dragi raditi sve umjesto njih.
- Prpa.ba
#5714 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Prirodna posljedica kapitulacije u ratu.lakilaka wrote:samo budale mogu misliti da vlada pravda u svijetu.
-
PM72
#5715 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bakir je nanijetio da dobije reviziju i samim tim jedno 100 milijardi eura odštete...to se kod ovih krezubih Bošnja pika kao haman odrađen posao.
-
detroit-mercy
#5716 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Haj sad red vanjskih neprijatelja pa opet domaci izdajnicigospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
-
VjecitiStudent
#5717 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zašto da ne, ako je dobio lijep paušal za upis i garancije da će se saglasnost predsjedništva već nekako na kraju uganjati.zagortenej wrote:Samo mi nije jasno, kako je jedan stručnjak svjetskog glasa, iskusni pravnik i diplomata David Scheffer, previdio ovakvu odluku suda u Hagu.
Ako je već uložio veliki trud u pripremu revizije, on i ostatak pravnog tima.
- gospodja profiterka
#5718 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nisu tražili sazivanje sjednice da bi se razgovaralo, već da bi i službeno preglasali Bakira i razvlastili Sakiba. I to je svakome jasno. Kriza u zemlji traje od 9. januara, kad je dio vojske izveden na ulicu da obilježava protuustavan praznik. Ne pišem ovo radi tebe, sigurna sam da ti to sve znaš.It_is_a_Leclerc wrote:Smijte se vi slobodno.Banksy wrote:E, pa da se i nasmijem danasIt_is_a_Leclerc wrote:
Kriza od momenta podnošenja jednostranog zahtjeva od strane grupe Bošnjaka, bez ikakvih čak i konsultacija (podsjetit ću da su i Čović i Ivanić tražili da se sazove sjednica na kojoj bi se RAZGOVARALO, ali je "lider" odbio i otišao), je evidentna i ne može se zanijekati.
Bez ovog srljanja grlom u jagode sad je ne bi bilo.
- It_is_a_Leclerc
#5719 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jedan od rijetkih koji je na vrijeme upozoravao da će se ovo desiti.
A šta su mu pojedinci ovdje na ovom forumu pisali i kako su ga vrijeđali...
A šta su mu pojedinci ovdje na ovom forumu pisali i kako su ga vrijeđali...
Odbijanje registrara MSP-a da čak i zaprimi zahtjev za reviziju koju je podnio Sakib Softić je blamaža države nazabilježena pred ovim sudom. Naime, nikada do sada se nije desilo da registrar odbije proslijediti sudijama podnesak zbog nelegitimnosti osobe koja se predstvaila kao zastupnik neke države, rekao je za Vijesti.ba, bivši glasnogovornik Tribunala u Haagu Refik Hodžić.
"Ispalo je da je Sakib Softić iz gepeka iznio gomilu papira i predao ih na pisarnici a da nije bio više ovlašten da to uradi od nekog prolaznika. Za tu blamažu i za njene višestruke destruktivne posljedice neko mora odgovarati", kaže Hodžić.
"Naročito zato što je gospodin Izetbegović od aprila prošle godine, prema dokumentu koji su još početkom februara uputili Geoffrey Nice i Nevenka Tromp, znao za stručnu ocjenu koja je nedvosmisleno utvrdila da Softić ne može podnijeti zahtjev. Uz to, postojali su i drugi načini da se zahtjev podnese prema pravilniku Suda, recimo direktno preko ambasadora, koji ne bi garantovali da bi zahtjev bio usvojen na razmatranju osnovanosti, jer je prilično jasno da ne ispunjava odredbe Člana 61 Statuta, ali se makar ne bismo sramotili na ovaj način i doživjeli da nam registrara, dakle jedan činovnik a ne sudije MSP-a kako to govori gospodin Izetbegović, udari šamar kakav nijedna druga država nije doživjela pred sudom", pojašnjava Hodžić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5720 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
gospodja profiterka wrote:[
Kako bolan nije dobra kad se upravo to dogodilo?? Znate li vi čitati? Slučaj se gradio jako dugo, ali je sve ovisilo o tome hoće li ga sud prihvatiti bez odluke predsjedništva. Obzirom da su iz suda poslali tri pisma, a ne jedno adresirano na predsjedništvo, jasno je da su insistirali na konsenzusu. I kako onda Banksy nije u pravu?
i onda meni napišete da ne razumijem
kakav ba slučaj
referiram i tebi da pročitaš onaj dio posta koji Banksy nije citirala ..... vi ne da ne želite da razumijete stvarnost, vi je odbijate, negirate, samim time i ne živite
- Maraschino
#5721 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Banksy wrote:Da, to je to...gospodja profiterka wrote:
Sud je mogao, sigurna sam, odlučiti i drugačije, ali... odluka je politička.
Međunarodna zajednica je signalizirala svoj stav i volju od početka, međutim moralo se barem pokušati.
Što se tiče Nicea, on je samo htio steći uvid u prikupljene dokaze (ne iz dobrih namjera) i iznuditi ogromne novce. Pošto je dobio nogu u špijunske guzove, minirao je postupak kako je znao i umio. Svi oni to rade, nisu to nikakvi "prijatelji Bosne" već bjelosvjetski mešetari, iznuđivači i protuhe.
Softić jeste ovlašteni zastupnik BiH pred sudom, ali mu Predsjedništvo nije dalo nalog da preda zahtjev. Politička poruka je jasna i vrlo deprimirajuća.
-
VjecitiStudent
#5722 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Banksy wrote:... sud te odbije jer ja nisam supotpisnik.JoseMujica wrote:
kakva je nepravda danas nanesena Bosni i Hercegovini?
uzmimo kao primjer da ti mene zbodeš nožem i ja lametiram kako ću te tužiti, pametujem i šupljiram i mjesto da okupim ljude koji znaju svoj posao, tu svoju tužbu u zadnjim sekundama sam nažvrljam na papiru, bez ikakvih relevantnih dokaza i predam......
i sud to odbije kao neosnovano ili iz bilo kojeg drugog pravnog razloga...
možda pravo, ali ne i pravda.
Pravde i prava se trebalo na vrijeme sjetiti, onda kad se potpisivao Dayton.Article 34
1. Only states may be parties in cases before the Court.
- Capsicum
#5723 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Čekaj, zašto bi uopšte bilo bitno da je Nice govorio u javnosti o tome. Bakir je lično bio upoznat sa sadržajem pisma najmanje 2 mjeseca prije nego je isto objavljeno. Čak se spominje informacija da je sve to Bakir znao već u aprilu 2016 godine i da je svjesno odlučio da ne iskoristi svoju poziciju i spriječi da uopšte dođe u pitanje Softićeva legitimacija pred sudom.Banksy wrote:Da požurim prije nego salonci navale s likovanjem...Capsicum wrote: Jeffrey Nice npr. Jel dovoljno relevantan? Bakir je znao da Sakib nije mogao podnijeti zahtjev i pravio se lud.
Iskoristio je žrtve za svoje političke poene.
Daj mi citat u kojem Nice, prije prdaje zahtjeva, kaže da je Softić postao nevrijedan pred sudom. Naknadni papiri i naknadna pamet me ne zanima.
Bakir je uradio ono što bi uradio svako na njegovom mjestu člana Predsjedništva.
Suljagić, recimo, koristi žrtve za svoje političke poene, kad danas tvrdi da zahtjev nije trebalo predati, iako je do jučer tvrdio drugačije.
Njegov pokušaj da nepravdu, koja je Bosni i Hercegovini danas nanijeta po ko zna koji put, iskoristi za sopstveni politički obračun s Izetbegovićem je kukavički, sramotan i providan, i glasači su to prepoznali. Ja, prva.
A Suljagić ima puno pravo da spočitava Bakiru svu nesposobnost i politikanstvo u vezi revizije. Prvo zato što je i sam žrtva genocida, a drugo jer je jedan od rijetkih koji su upozoravali javnost da će se desiti ovo što se desilo. On i GS su skoro pa stavljeni na stub srama jer su narodu ukazali da se Bakir i SDA igraju njihovim osjećanjima i da će na najgrublji način iskoristiti žrtve genocida i poniziti ih. I sad treba Emiru adresirati prikupljanje političkih poena? Ma hajte molim vas... Čovjeku treba odati priznanje za iskrenost i javno iznošenje stavova, bez obzira što se možda ne sviđaju većini. Sve što je danas rekao i sve što već mjesecima govori vezano za reviziju presude je apsolutna istina. Ovo danas je samo kulminacija nesposobnosti SDA i njihove spremnosti da iskoriste žrtve za svoje mafijaške ciljeve.
A što se tiče tvoje "ljubavi" prema Suljagiću, imaš dovoljno postova na forumu, da se ne lažemo, sve se može naći preko Search opcije. Nisi ti stav o njemu formirala danas.
-
Fudo387
#5724 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sto citiras njega?It_is_a_Leclerc wrote:Jedan od rijetkih koji je na vrijeme upozoravao da će se ovo desiti.
A šta su mu pojedinci ovdje na ovom forumu pisali i kako su ga vrijeđali...Odbijanje registrara MSP-a da čak i zaprimi zahtjev za reviziju koju je podnio Sakib Softić je blamaža države nazabilježena pred ovim sudom. Naime, nikada do sada se nije desilo da registrar odbije proslijediti sudijama podnesak zbog nelegitimnosti osobe koja se predstvaila kao zastupnik neke države, rekao je za Vijesti.ba, bivši glasnogovornik Tribunala u Haagu Refik Hodžić.
"Ispalo je da je Sakib Softić iz gepeka iznio gomilu papira i predao ih na pisarnici a da nije bio više ovlašten da to uradi od nekog prolaznika. Za tu blamažu i za njene višestruke destruktivne posljedice neko mora odgovarati", kaže Hodžić.
"Naročito zato što je gospodin Izetbegović od aprila prošle godine, prema dokumentu koji su još početkom februara uputili Geoffrey Nice i Nevenka Tromp, znao za stručnu ocjenu koja je nedvosmisleno utvrdila da Softić ne može podnijeti zahtjev. Uz to, postojali su i drugi načini da se zahtjev podnese prema pravilniku Suda, recimo direktno preko ambasadora, koji ne bi garantovali da bi zahtjev bio usvojen na razmatranju osnovanosti, jer je prilično jasno da ne ispunjava odredbe Člana 61 Statuta, ali se makar ne bismo sramotili na ovaj način i doživjeli da nam registrara, dakle jedan činovnik a ne sudije MSP-a kako to govori gospodin Izetbegović, udari šamar kakav nijedna druga država nije doživjela pred sudom", pojašnjava Hodžić
De sad malo Ivanica, Dacica, Dodika...i oni isto pricaju.
- Grean
#5725 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zavisi za sta.sarajevo999999 wrote:Sta je Bakir nedodirljiv pa se ne smije nista reciil dottore wrote:Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.![]()
I jos im se matere najebem
Jedno je oplesti po Bakiru zbog nepotizma ili kad brani kriminalce tipa Saja sto su mu mnogi za razliku od mene zaboravili a sasvim drugo kad gmazovi koji sebe zovu Bosnjacima koriste priliku da odbijanje tuzbe ili jos gore pokusaj da se tuzba obnovi predstavljaju kao Bakirov neuspjeh i koriste to za prikupljanje politickih poena.