Isao sam ja u aprilu
Ok je
Imas kliziste sjeracke stijene prije foce
Ostalo ide dobro
Mislim taj dio puta je zakurac da prostis, dobropolje miljevina
Moderator: anex
Isao sam ja u aprilu
Prema posljednjem potpisanom ugovoru, završetak svih radova planiran je do februara 2027. godine, kada se očekuje da će tunel Hranjen biti u potpunosti probijen i spreman za daljnje infrastrukturne radove.
Da li se gradi cesta na ovoj trasi izvan tunela Hranjen? Da, kada tunem bude probijen, brzo nakon toga i asfaltiran, da poslije ne čekamo trasiranje i gradnju ostatka ceste
Ne vidim da se ista o tome pisalo pa pretpostavljam da jos uvijek nema nista, ni sam ne znam da li je nastavak trase komplikovan. Ali ovaj projekat je katastrofa.
Do 2022. godine, osim tunela, trebale bi biti izgrađene i pristupne ceste. Tunel Hranjen drugi je po dužini u bivšoj Jugoslaviji, odmah nakon Svetog Roka u Hrvatskoj, koji je dug 5,8 kilometara, piše Avaz.
Da smo uveli Kineze u ovu trasu, izbušili bi dosad tunel od Han Dervente do "Pobjede"
Dakle bez pristupnih cesta za koje ce trebati jos 5g
Ako bude 45 minuta to je otprilike ušteda negde oko pola vremena putovanja.
Šteta da nije iskorištena rijeka Prača, da se njenim tokom izgradi put. Bila bi korist i za Rogaticu, prije do Sarajeva, korist za Goražde, jer nije daleko od spajanja na sadašnju cestu, i za Višegrad bi bilo prije doći, granica. Federalni urbanisti - vizionari, dozvolili su izgradnju MHE na Prači
meni je odvjetnik za jednu običnu ostavinsku raspravu optužnicu pisao 30 danazippoo87 wrote: ↑18/05/2025 00:30 Jedino da nam Sudove i Tuzilasta zaposjednu iz EU
Vidite da je cijeli sistem u halci,koja stiti jedna drugu...dzaba i dokazi i sve,sve se da kod nas zataskati.
Pa evo Dijana Kajmakovic,protiv koje imaju sve crno na bijelo dokaze,pustena i nema optiznice uopste protiv nje.
Isto ce i Debevec se izvuci i svaki kapitalac. Evo i Nesic pusten iz pritvora a nigdje optuznice jos a 3-4 mjeseca bio zatvoren. Koliko to nasim lelemudima treba vremena po predmetu???
Tu MHE je izgradio Sejo Podmornica inače ahbab i kolega El Baketov sa faxa. Kasnije prodaja. . Ništa nije slučajnoHelaS wrote: ↑20/05/2025 10:52Šteta da nije iskorištena rijeka Prača, da se njenim tokom izgradi put. Bila bi korist i za Rogaticu, prije do Sarajeva, korist za Goražde, jer nije daleko od spajanja na sadašnju cestu, i za Višegrad bi bilo prije doći, granica. Federalni urbanisti - vizionari, dozvolili su izgradnju MHE na Prači
ChatGPTdrug_profi wrote: ↑20/05/2025 12:25 Pa treba ti sad od Vjećnice do Hrenovice blizu sata... Eto nek se malo put popravi da bude 40 minuta, i tek onda Hranjen pa Goražde.
Nakon završetka i puštanja u promet tunela Hranjen, cestovna udaljenost između Sarajeva i Goražda će se smanjiti sa sadašnjih približno 96 kilometara na oko 56 kilometara. Ova nova trasa, koja uključuje tunel Hranjen dužine 5,5 kilometara, omogućit će vožnju između ova dva grada za otprilike 45 minuta, umjesto dosadašnjih sat i po.
Tunel Hranjen je ključni dio brze ceste Prača – Goražde, ukupne dužine 18,4 kilometra, koja je podijeljena na dva LOT-a. LOT 1 obuhvata tunel Hranjen, dok LOT 2 uključuje preostalu trasu brze ceste. Do aprila 2025. godine, probijeno je više od 53% glavne tunelske cijevi, a dodatna sredstva su osigurana za nastavak radova tokom 2025. godine.
Ova nova saobraćajnica će omogućiti vožnju bez planinskih prijevoja, poput Romanije i Rogoja, što će dodatno povećati sigurnost i udobnost putovanja između Sarajeva i Goražda.
Ma da , te izvale-izjave tog tipa je davao tada premijer Novalić , reko,drug_profi wrote: ↑22/05/2025 08:05 Niđe veze.
Samo do Prače će ti trebat toliko.
GPT sumira izjave sa neta i formira svoju informaciju.