SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vitezanin

#5701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Alfons Kauders wrote:
Vitezanin wrote:Ako ga ne ulove danas, odmah je jasno da ima neku jaku policijsku ili neku kriminalno/političku zaštitu od nekog bitnog jer ovo je grad u kome se sve može saznati u roku par sati, gdje se ko kreće, ko se s kim druži itd. Informacije je lako dobiti. Dakle, ako ga ne ulove ima direktnu zaštitu od lokalnih krimosa koji su u talu s policijom i ostalim "grupacijama".
Da nije tako, ne bi postojala ni sansa od 1% da bi lik pobjegao s lica mjesta, pa onda "nestao" u cenru grada kraj ambasade SAD, i da ga ni 12 sati kasnije ko fol nisu u stanju locirati. Price za malu djecu.

Znaju ko je, znaju gdje je - i morali su znati cim su sinoc izasli na uvidjaj. Dakle, ili ga svjesno stite, ili su kriminalno nesposobni. U oba slucaja ne zasluzuju da nose uniformu i primaju platu.

Meni ovo izgleda kao namjerno kupovanje vremena kako bi se ubica zastitio, odnosno prebacio na sigurno. Siguran sam da nisam jedini.

Našli auto.

Kamera bezbroj na lokaciji.

Već je poznat policiji.

Sve je jasno ovdje.

Samo je pitanje dana kad će opet nešto slično biti. Dok ovakav ne pokupi dijete nekog bitnog u ovom gradu nema od od ovog ništa izgleda. Ili dok mi kolektivno ne skontamo s kim imamo posla i zapalimo sve. Ja stvarno ne znam kako se s ovim boriti "finim" metodama.
artime

#5702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by artime »

Pa neka ubace i ovu tacku. Naravno ovo samo iz dana u dan bude gore. Juce ove djevojke danas i sutra ko zna. Kao sto je to bilo vec slucaj.
DaysleepeR

#5703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

supercali wrote:
DaysleepeR wrote:imali ste 2. oktobra najbolju šansu za masovne proteste koji jedini donose promjene...
Jebote vise ta prica evo ja sam glasao za nasu stranku jer smatram da mogu nesto promjeniti da je bio tito ja bi glasao i kakve koristi kad nije dosao na vlast tito nego isti ovi sto su bili
ti si izašao i ja sam ali veliki broj ljudi nije. a takvi i pričaju o protestima. nije tebi bilo upućeno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote:
Tomahawk11 wrote:
golfiista wrote:Edita Malkoč i Selma Agić :(
Image

:(
Bože dragi...
Da ti srce prepukne :(
Alfons Kauders

#5705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Vitezanin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Vitezanin wrote:Ako ga ne ulove danas, odmah je jasno da ima neku jaku policijsku ili neku kriminalno/političku zaštitu od nekog bitnog jer ovo je grad u kome se sve može saznati u roku par sati, gdje se ko kreće, ko se s kim druži itd. Informacije je lako dobiti. Dakle, ako ga ne ulove ima direktnu zaštitu od lokalnih krimosa koji su u talu s policijom i ostalim "grupacijama".
Da nije tako, ne bi postojala ni sansa od 1% da bi lik pobjegao s lica mjesta, pa onda "nestao" u cenru grada kraj ambasade SAD, i da ga ni 12 sati kasnije ko fol nisu u stanju locirati. Price za malu djecu.

Znaju ko je, znaju gdje je - i morali su znati cim su sinoc izasli na uvidjaj. Dakle, ili ga svjesno stite, ili su kriminalno nesposobni. U oba slucaja ne zasluzuju da nose uniformu i primaju platu.

Meni ovo izgleda kao namjerno kupovanje vremena kako bi se ubica zastitio, odnosno prebacio na sigurno. Siguran sam da nisam jedini.

Našli auto.

Kamera bezbroj na lokaciji.

Već je poznat policiji.

Sve je jasno ovdje.

Samo je pitanje dana kad će opet nešto slično biti. Dok ovakav ne pokupi dijete nekog bitnog u ovom gradu nema od od ovog ništa izgleda. Ili dok mi kolektivno ne skontamo s kim imamo posla i zapalimo sve. Ja stvarno ne znam kako se s ovim boriti "finim" metodama.
Nece pokupiti dijete "bitnog" jer ta djeca pjesacki prelaze sluzbenim autom, sa soferom ili bez.

A i ne mora. Dovoljno je da pokupi dijete nekog nebitnog, ali zajebanog... Pa fino dodje na uvidjaj, na licu mjesta istrese okvir u ubicu i policiju koja ga stiti, okrene se i ode kuci kristalno ciste savjesti. Tad ce se mozda nesto i poduzeti, a ovako jok.
bubi_mama

#5706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bubi_mama »

Sad citam crni golf VI, i sjetim se da prije 15 dana navecer oko pola 11 stojimo na semaforu kod energoinvesta na Ilidzi. U autu muz, dvoje djece i ja cekamo na crvenom. U momentu pored nas ( krajnja traka za skretanje) protutnja crni golf VI, kroz crveno i ode u pravcu Ilidze. Kolika brzina nemam pojma ali kad je proletio nase auto se zaljuljalo.
Logovan

#5707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

al-em wrote: Sta je sa onim sto je ubio curu iz beograda na istom mjestu sa pezoom?
Mangupiše se po gradu vjerovatno.
dustaban

#5708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dustaban »

al-em wrote:Nedzad rasidagic. Ubio dedu na tramvajskoj kod predsjednistva. Sin onog govnara sto drzi metropolis.
Sta je sa onim sto je ubio curu iz beograda na istom mjestu sa pezoom?
A sad ce konakovic da na fejsu napise status kako ce naci ubicu i da je situacija zadovoljavajuca.
Sve ovo sta se desava... krivo nam je pozoriste i Frljic !
Vitezanin

#5709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Okupljanje ispred zgrade kantona u 11.

Ljudi, gradom haraju ubojice, sutra će nam zgaziti brata, sestru, mamu.

https://www.facebook.com/krajnjeneuracu ... nref=story
JanuaryJones

#5710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

Da hoće proraditi onaj krajiški mentalitet u ocu ove nastradale djevojke pa da im se krvi napije.
peepeep

#5711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

bubi_mama wrote:Sad citam crni golf VI, i sjetim se da prije 15 dana navecer oko pola 11 stojimo na semaforu kod energoinvesta na Ilidzi. U autu muz, dvoje djece i ja cekamo na crvenom. U momentu pored nas ( krajnja traka za skretanje) protutnja crni golf VI, kroz crveno i ode u pravcu Ilidze. Kolika brzina nemam pojma ali kad je proletio nase auto se zaljuljalo.
Sad da smo u normalnoj državi, vjerovatno bih te napao što ga ne prijavi i tako to.
A onda skontah da smo u Bosni i da si ga prijavila, dobila bi po nosu od strane naših hrabrih policijajaca koji bi tu bili u "potpunoj nemogućnosti da bilo šta konkretno urade", kako oni vole to reći.

Ovoj djeci neka je vječiti rahmet a porodici neka dragi Bog podari snage da se izbore sa ovim što se desilo na najbolji mogući način... sabura ovde nema.
Naslovnica

#5712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

https://www.facebook.com/events/316706108693643/

Veceras u 20:00 sati cu stajati na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja, povodom nemilog dogadjaja koji se desio sinoc u kojem su dva nevina zivota umrla, a zbog kretena koji misli da moze SVE i da ima pravo na SVE.

Savjest i gradjanska duznost nam nalaze da se borimo protiv ovakvih situacija.

Molimo da dodjete u sto vecem broju, radi ove dvije divne djevojke, njihovih mama i tata, brace i sestara, radi vas, vase djece, radi samih sebe, jer ovo je i VAŠE I NAŠE NASILJE!!!!
bubi_mama

#5713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bubi_mama »

peepeep wrote:
bubi_mama wrote:Sad citam crni golf VI, i sjetim se da prije 15 dana navecer oko pola 11 stojimo na semaforu kod energoinvesta na Ilidzi. U autu muz, dvoje djece i ja cekamo na crvenom. U momentu pored nas ( krajnja traka za skretanje) protutnja crni golf VI, kroz crveno i ode u pravcu Ilidze. Kolika brzina nemam pojma ali kad je proletio nase auto se zaljuljalo.
Sad da smo u normalnoj državi, vjerovatno bih te napao što ga ne prijavi i tako to.
A onda skontah da smo u Bosni i da si ga prijavila, dobila bi po nosu od strane naših hrabrih policijajaca koji bi tu bili u "potpunoj nemogućnosti da bilo šta konkretno urade", kako oni vole to reći.

Ovoj djeci neka je vječiti rahmet a porodici neka dragi Bog podari snage da se izbore sa ovim što se desilo na najbolji mogući način... sabura ovde nema.
Samo bi sebi navukli belaja na kosti. A vjeruj da sam kretenu samo pozeljela jednu dobru banderu. Fuj!
supercali

#5714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

DaysleepeR wrote:
supercali wrote:
DaysleepeR wrote:imali ste 2. oktobra najbolju šansu za masovne proteste koji jedini donose promjene...
Jebote vise ta prica evo ja sam glasao za nasu stranku jer smatram da mogu nesto promjeniti da je bio tito ja bi glasao i kakve koristi kad nije dosao na vlast tito nego isti ovi sto su bili
ti si izašao i ja sam ali veliki broj ljudi nije. a takvi i pričaju o protestima. nije tebi bilo upućeno.
Da je i upuceno ne moze mi niko prigovoriti al vidis znaci nije problem u tome da se nece mjenjati problem je u ljudima koji to podrzavaju
Evo centar od rata na ovamo bio "crven" a sad postade zelen
Zeleni koji podrzava ovakvo stanje

Znaci problem je u ljudima
Neko vec napisa dobro
Kad se dobije kazna prvo se trazi stela da se to sredi a ne da se plati za svoju gresku itd itd
MOSALJOZE

#5715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Naslovnica wrote:https://www.facebook.com/events/316706108693643/

Veceras u 20:00 sati cu stajati na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja, povodom nemilog dogadjaja koji se desio sinoc u kojem su dva nevina zivota umrla, a zbog kretena koji misli da moze SVE i da ima pravo na SVE.

Molimo da dodjete u sto vecem broju, radi ove dvije divne djevojke, njihovih mama i tata, brace i sestara, radi vas, vase djece, radi samih sebe, jer ovo je i VAŠE I NAŠE NASILJE!!!!
Doći i podržati svakako,ALI šta dalje stajat će raja 2,3,5,25 sati šta onda.Hoce li neko podnijeti ostavku,hoce li policija početi raditi posao?
Hoće li se išta promijeniti?
Teško...
Alfons Kauders

#5716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Vitezanin wrote:Okupljanje ispred zgrade kantona u 11.

Manite se ba kojekakvih okupljanja, cisto gubljenje vremena koje ce se kad-tad pretvoriti u neciji predizborni skup... Narocito taj dio "ispred zgrade kantona"... Kao da njih boli kurac - jos ce pride samo dobiti slobodan dan radi okupljanja...

Zna se ko vedri i oblaci u tim institucijama, a njihove stranacke kancelarije nisu u toj nesretnoj zgradi. Zna se i gdje zive odgovorni pojedinci, pa se moze i kod njih okupljati.

Mislim, cisto ako se ponovo krene spaljivati i razbijati, da ovaj put barem narod probere prave mete - odgovorne pojedince i stranke iz kojih dolaze.

Ja sam i onda bio protiv nasilja i spaljivanja nase imovine, ali ukoliko bi se to nasilje ogranicilo na ljude umjesto drzavne imovine, mislim da ne bi imao nikakvih problema s tim. Postaje ocito da drugacije ne moze i da se nista nece promijeniti dok na svojoj kozi ne iskuse kakav belaj.

S druge strane, opet je tesko opravdati bilo kakve mitinge i pizdarije, jer izbori su bili prije 9 dana, a Sarajevo je glasalo upravo za te iste koje bi sad trebalo pozivati na odgovornost? Pa koji ce nam onda kurac izbori?
Alfons Kauders

#5717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Gubljenje vremena i nepotrebna blokada grada.

Ako se ko misli okupljati, treba ici na prave adrese. Zaboli njih kurac sto ce raja par sati blokirati raskrsnicu...
insaneinthebrain

#5718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

danas u 14:00 bi trebalo izaci i blokirati ulicu kod muzeja na pola sata. malo da se guzonje dignu iz fotelja
dustaban

#5719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dustaban »

Mozete li sad ovdje, SKUPITI IMENA I OVIH PRETHODNIH AUTO-UBICA KOJI SU NA SLOBODI.

Neke ste vidim vec pomenuli, ali bi trebalo to sad skupiti i sve ih prozvati na ovom skupu.
cyprus

#5720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cyprus »

Plače mi se...
Vitezanin

#5721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Alfons Kauders wrote:
Vitezanin wrote:Okupljanje ispred zgrade kantona u 11.

Manite se ba kojekakvih okupljanja, cisto gubljenje vremena koje ce se kad-tad pretvoriti u neciji predizborni skup... Narocito taj dio "ispred zgrade kantona"... Kao da njih boli kurac - jos ce pride samo dobiti slobodan dan radi okupljanja...

Zna se ko vedri i oblaci u tim institucijama, a njihove stranacke kancelarije nisu u toj nesretnoj zgradi. Zna se i gdje zive odgovorni pojedinci, pa se moze i kod njih okupljati.

Mislim, cisto ako se ponovo krene spaljivati i razbijati, da ovaj put barem narod probere prave mete - odgovorne pojedince i stranke iz kojih dolaze.

Ja sam i onda bio protiv nasilja i spaljivanja nase imovine, ali ukoliko bi se to nasilje ogranicilo na ljude umjesto drzavne imovine, mislim da ne bi imao nikakvih problema s tim. Postaje ocito da drugacije ne moze i da se nista nece promijeniti dok na svojoj kozi ne iskuse kakav belaj.

S druge strane, opet je tesko opravdati bilo kakve mitinge i pizdarije, jer izbori su bili prije 9 dana, a Sarajevo je glasalo upravo za te iste koje bi sad trebalo pozivati na odgovornost? Pa koji ce nam onda kurac izbori?

Ovo je najmanje što običan čovjek može uraditi kad već nema pravde. Neka barem vide da nisu svi tihi.
supercali

#5722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ma kakvo okupljanje na raskrsnicama nek gradjani plate kakvog rasetu da izroka ovakve pa ce tek onda imati ucinka nekog

Skupljalo se za denisa pa nista za havu pa nista

Jedini protest koji je urodio plodom je za jmbg
frngla

#5723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by frngla »

Logovan wrote:
al-em wrote: Sta je sa onim sto je ubio curu iz beograda na istom mjestu sa pezoom?
Mangupiše se po gradu vjerovatno.
Mudželet je u zatvoru, kao i Maslo koji je pokupio ženu na Pofalićima kod tramvajskog stajališta. Mislim da su obojica dobili po 8 godina zatvora.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

cura nije iz BG nego iz nekog grada na granici ne mogu se sjetiti
ali nebitno...
supercali

#5725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Nemas ledja ides u zatvor
Imas ledja ides preko grane ili slobodno setas