Alfons Kauders wrote:Da nije tako, ne bi postojala ni sansa od 1% da bi lik pobjegao s lica mjesta, pa onda "nestao" u cenru grada kraj ambasade SAD, i da ga ni 12 sati kasnije ko fol nisu u stanju locirati. Price za malu djecu.Vitezanin wrote:Ako ga ne ulove danas, odmah je jasno da ima neku jaku policijsku ili neku kriminalno/političku zaštitu od nekog bitnog jer ovo je grad u kome se sve može saznati u roku par sati, gdje se ko kreće, ko se s kim druži itd. Informacije je lako dobiti. Dakle, ako ga ne ulove ima direktnu zaštitu od lokalnih krimosa koji su u talu s policijom i ostalim "grupacijama".
Znaju ko je, znaju gdje je - i morali su znati cim su sinoc izasli na uvidjaj. Dakle, ili ga svjesno stite, ili su kriminalno nesposobni. U oba slucaja ne zasluzuju da nose uniformu i primaju platu.
Meni ovo izgleda kao namjerno kupovanje vremena kako bi se ubica zastitio, odnosno prebacio na sigurno. Siguran sam da nisam jedini.
Našli auto.
Kamera bezbroj na lokaciji.
Već je poznat policiji.
Sve je jasno ovdje.
Samo je pitanje dana kad će opet nešto slično biti. Dok ovakav ne pokupi dijete nekog bitnog u ovom gradu nema od od ovog ništa izgleda. Ili dok mi kolektivno ne skontamo s kim imamo posla i zapalimo sve. Ja stvarno ne znam kako se s ovim boriti "finim" metodama.