Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Pepefrog

#5701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pepefrog wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Trump neće uraditi ništa.
Kao najnepopularniji predsjednik je došao i kao najnepopularniji predsjednik će otići.
Čekajte samo da ljudi skontaju da ovo što CEO-ovi automobilske i druge industrije klimaju glavom na sastanku sa Trumpom ipak ne znači da će vratiti postrojenja u SAD samo zato što je Trump rekao : "Please. We have terrific people".

Sudeći po profilu podržavatelja Trumpa, to shvatanje će potrajati, ali će kad-tad doći :)
Ako si ti prognozirao tako evo sad mogu sa sigurnoscu da kazem da ce se automobilska industrija vratiti u SAD i da ce Trump ispuniti sva obecanja.

Kakvo epsko kmecanej od nema sanse za nominaciju, pa nema sanse za predsjednika, a sada ga niko nece slusati iako je predsjednik, sve strucni prognozeri imal kakva ponuda na onim britanskim kladionicama da stavim pare na jos jedan Trumpov mandat vec sada?
Pa poštovani @Yug, mogli ste vi i sa starog nicka pisati. Malo vas ismijavaju zbog onog što ste rekli da će Trump promijeniti ambasadora u BiH, ali ništa strašno. Pospite se pepelom i idemo dalje :)
Dakle stari argument demokrata forum, optuzi nekoga da je srbin :lol:

ambasadorica ostaje, ja na tvoju zalost nisam nikakav yug a ti si i dalje ocajan prognozer ilitiga nemac pojma, nadam se da pises na temi kladionica ako ne molim te da to pocnes raditi.
daddy-kool

#5702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Meni samo nije jasno zašto mu treba da laže ovoliko, naročito sada kada je postao el persidente?

Mislim, čemu to, šta mu znači koliko je ljudi bilo na inauguraciji, ili oni "milioni ilegalaca koji su glasali na izborima" zbog kojih navodno nije dobio popular vote?

Te laži, sitne i krupne, ali očite, bahate, provocirajuće - doći će glave ili njegovoj političkoj karijeri ili američkoj demokratiji.
It_is_a_Leclerc

#5703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da jeste @Yug. Kako biste drugačije znali da je isti pod osnovanom sumnjom da ovdje promoviše pro-srpske stavove ? :)
Uglavnom, ne bih ja ovo dalje širio s vama.
eltroxin

#5704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

RNG_25 wrote:
jefferson wrote:
RNG_25 wrote:Ne možda, već sigurno. Mene što se tiče, već sam demonstrirao pukom Logikom da ja ne mogu biti rasista, unatoč vašem razočarenju.

Naravno, kako vi volite izmišljati definicije i kategorije, čak i kada logički nemaju veze sa mozgom, nije vam problem iskonstruisat i takvu kategoriju gdje ću ja biti rasista. Protiv takvih gluposti, pak, ne vrijedi niti traćiti trud.
Mi ne vidjesmo tu demosntraciju ovdje, daj ponovi da se gradivo utvrdi :lol:
Pa ti trebaš dokazati da ja jesam, prvo.

Ali evo, za kraj, ja lično smatram da su jevreji po svom (tj. s obzirom na) IQ-u superiorni bijelcima, isto kao što su azijati također superiorni njima. Ja sam bijelac ("kavkazijski" bijelac). Sretno sa logičkim akrobacijama u tome da me označiš kao rasistu.

A ako te zaista iskreno zanima Logička argumentacija, pa neće mi biti problem da istu ponovim. No ti prvo moraš iskreno pristupiti diskusiji, pa mi bar definisati šta je to rasizam po tebi, svojim riječima, te zašto smatraš da sam ja rasista. Mislim, tema je jako zanimljiva, vrlo široka, nešto se može naučiti tu, ali nemoj mi forumske šuplje i konformizma.
Tip trazi da mu se dokaze da je rasist, a onda napise kako vjeruje u superiornost rasa? Pa nema se sta dokazivati, i osim sto si rasisata ti si i fasista. Kratko i jasno, nema nepoznatih u tvojoj jednacini.
It_is_a_Leclerc

#5705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

RNG_25 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Molim vas da se ne sramotite u ovolikim količinama.
Kad sam rekao - URADITI nisam mislio na "poslao signale", "započeo diskusiju", "rekao da će", "razgovarao"...

Jer, gledajte, i moja komšinica je isto poslala signale drugoj komšinici da započnu diskusiju o tome što će razgovarati kad se sretnu na kafi. Ali, od te kafe još uvijek nema ništa.
Prvo, među stvarima su i konkretizovane odluke.

Drugo, ti nisi Trump, tako da tvoji "signali" su jedno, a Trumpovi "signali" uzrokuju da jedan proizvođač automobila odustane od izmještanja proizvodnje u Meksiko. Odnosno, njegovi "signali" imaju praktičnu i demonstrabilnu moć i vrijednost za hiljade ljudi.
Ima, ima. Jako konkretizovane odluke. Poput ove o zabrani financiranja inostranih NVO-ova koje propagiraju pobačaj koju potpiše svaki republikanski predsjednik od Regana na ovamo.
I šta ono još konkretizovano ? Da. Obamacare kojim su milioni sirotinje ostali neosigurani zbog čega će opet umirati po hodnicima bolnica. Jer, Doni ima "bolji plan". Kakav ? Čut će se.

Uglavnom, kako rekoh - jedno veliko, veliko ništa. YUGE ! TOTAL FAIL !
zenit dozic

#5706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

jeza u ledja wrote:
zenit dozic wrote:
Procito sam do ovog. Dalje nema potrebe.
Zbog ovakvog razmisljanja i bezobrazluka zelim vam dug zivot i puno trumpa :thumbup:
Bezobrazluka? Puno si dozvoljavas. Ipak je ovo samo forum.

Cuj bezobrazluka? Odvratni ljigavac koji je 40 godina drzao uzde zemlje, srao se po cijeloj Africi, slao pomoc najgorim diktatorima. Koji sa toliko novca i onako male zemlje nije uspio obrazovati i stvoriti zemlju zeljnu zivljenja. I unistila ih Amerika, Evropa? Pih. Ma nemoj.

Ne bi bilo lose kad bi Amerika stvarno postala izolovana, cisto da kojekakvi pametnjakovici sirom svijeta malo uzivaju u carima svojih lokalnih diktatora, agresora, genocidasa...ah da, i ostalih svjetskih kabadahija. :wink:

Cisto malo podsjecanja radi:

Ne samo forum. Tako razmislja vecina slobodnoumnih amera.
Oslobađate zaostali divljacki svijet od njihovih zivota.
Zato vam zelim od sveg srca da se o svom jadu zabavite.
I nadam se da je istina to sto kenjate o trumpu :thumbup:
Nadam se da ce vas zavit u crno.
Kad je bal...
Pandakonda

#5707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Image
Longhi is willing to bring as many as 10,000 jobs back to the United States because of the prosperity predicted with the advent of the incoming Trump administration. Jobs were lost to lay offs and downsizing during the Obama administration, and many employees found work overseas.
Image

Image
GM to announce $1B in new US investment & more than 1000 new jobs as soon as tomorrow following Trump criticism

https://twitter.com/CNBC/status/821143276057018368
Napomene radi ovo je sve još prije nego je zvanicno postao predsjednik.
sumirprimus

#5708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

RNG_25 wrote:
sumirprimus wrote:
RNG_25 wrote:Ne znam šta imam tačno opovrgnuti kada nisi ništa od argumenata ni iznio na temu? Ja sam svoje viđenje o Trumpu već ukratko iznio, a tvoje ("Trump je loš!") mišljenje nije baš nešto o čemu se da diskutovati... kad i nije bitno. Ponavljam: najbitniji su rezultati. A glavni Trumpov cilj - očuvanje snage SAD-a. Pa ćemo vidjeti. (Zapravo, ja već vidim, al' hajd...)
trump je stari bogati suejtni prdonja...
prodacecijelisvijet da namiri novi krov na svo toweru.
kaje lik hladno mogli smo uzet naftu... neuvijeno,sta ima nejasno,svi ga upozoravaju na rusiju on veli da us ogri od naci njemacke,asam je njemacki potomak.
iz usta trump himself grab em by pussyyyyyy rng...
argumenti vrijeme reztultati koji rezultati sunce ti,cova dobio lovu od oca,bankrotiro vise put od bivse juge...
koja snaga, napo odma temelje sad.a obavjestajne agencije, strane saveze nato,un, bez obziranaupozorenja vlastitih agencija postavi ljude koji imaju direktne veze sa najvecim "protivnikom2 kontrapartom u sv9ijetu trenutno rusima..dok ne zarati s kinezima nadobrom jeputu..raskino tpp naftu oce zid prema meksisku, ogranicenje ulazamulimana u usa jer su svi potencijalnivteroristi..
dokazani rasdist...ksenofob,sujetni skot,picka u dusi.
inace kako si ti? fejk profajleru fola neki polemicar...
pljucenm ti u polemiku.skim si takav,si...posto garant milijarder nit amer wasp porijekla nisi,onda ti ostaje samo uskogrudni nacional djikanski sovinist..il ovaj sto gmiže udav,anakonda poskok koji vec gmizavac...
ti nesto ponavlkjas,ustvari z tebe izalze iste recenice ko neku noc iz cirilice i osvjedocenih nacionalist,ksenofoba, rasista,sovinista,skoro pa i ratnih zlocinaca...matrica,lazanoskog,dodika,pa i djevada,trifunovica, il onog poskokovca od nocprije..
dakle bolje da si kupus pritisno nego vaskoliku politku komentariso.
uostalom ajde baci svoj cv da ti se u facu smijemo,ako smijes naravno... :D
Lel. Ozbiljno? Ništa, živ ti i zdrav bio, ali radije ne bih dalje, bar s tobom...
naravno,kad ne mos ni opepelit..
to ti kajem..
sve sto mos lelemudat uprazno i da ti se ljudi smiju na evoluciju trumpa i sta si ono jos ds ga jebes izvalio ko iz praga???
kontas...mozda
It_is_a_Leclerc

#5709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

zenit dozic wrote:
.
Neko ko kaže - dabogda se SAD o sebi zabavile zasigurno ne misli ništa dobro Bosni i Hercegovini.
RNG_25

#5710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

eltroxin wrote:Tip trazi da mu se dokaze da je rasist, a onda napise kako vjeruje u superiornost rasa?
Čitanje s razumijevanjem nije laka rabota, potpuno te razumijem. Zamoliću, stoga, citat gdje sam ja rekao tačno ovo što navodiš, tj. da "vjerujem u superiornost rasa"? (Napomena: nećeš naći nigdje, jer ne vjerujem u to, niti sam napisao tako nešto.)
Pa nema se sta dokazivati, i osim sto si rasisata ti si i fasista. Kratko i jasno, nema nepoznatih u tvojoj jednacini.
Radi jednostavnosti, ubuduće me možeš zvati jednostavno Avatarom Sotone, da ti bude lakše, ili čak Sotonom, svjedno.
FreakyStyley

#5711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

A zasto se gaji taj mit da je nama Hilari nesto valjala? I ne, ne govorim o onoj lazi "landed under sniper fire". Molim vas da se prestane sa ovim lazima. Ispod je citiran jedan primjer. Zivo mi se jebe za Trumpa vise, samo neka prestane ovo drkanje na Hilari.
From Sally Bedell Smith: For Love or Politics

Taking the advice of Al Gore and National Security Advisor Tony Lake, Bill agreed to a proposal to bomb Serbian military positions while helping the Muslims acquire weapons to defend themselves—the fulfillment of a pledge he had made during the 1992 campaign. But instead of pushing European leaders, he directed Secretary of State Warren Christopher merely to consult with them. When they balked at the plan, Bill quickly retreated, creating a "perception of drift." The key factor in Bill's policy reversal was Hillary, who was said to have "deep misgivings" and viewed the situation as "a Vietnam that would compromise health-care reform." The United States took no further action in Bosnia, and the "ethnic cleansing" by the Serbs was to continue for four more years, resulting in the deaths of more than 250,000 people."

I can personally witness to the truth of this, too. I can remember, first, one of the Clintons' closest personal advisers—Sidney Blumenthal—referring with acid contempt to Warren Christopher as "a blend of Pontius Pilate with Ichabod Crane." I can remember, second, a meeting with Clinton's then-Secretary of Defense Les Aspin at the British Embassy. When I challenged him on the sellout of the Bosnians, he drew me aside and told me that he had asked the White House for permission to land his own plane at Sarajevo airport, if only as a gesture of reassurance that the United States had not forgotten its commitments. The response from the happy couple was unambiguous: He was to do no such thing, lest it distract attention from the first lady's health care "initiative."
Last edited by FreakyStyley on 25/01/2017 00:06, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc

#5712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Pandakonda wrote:
Znaš koliko je od ovog dosad realizirano ?! NOTHING ! YUGE FAILURE.
sumirprimus

#5713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pandakonda wrote:
Znaš koliko je od ovog dosad realizirano ?! NOTHING ! YUGE FAILURE.
da nije hjudz?
:lol: :lol: moro ja sammor mor moro
zenit dozic

#5714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

It_is_a_Leclerc wrote:
zenit dozic wrote:
.
Neko ko kaže - dabogda se SAD o sebi zabavile zasigurno ne misli ništa dobro Bosni i Hercegovini.
Znas koliko me boli desno mudo sta ti i takvi mislie o meni i mom patriotizmu i privrzenosti domovini :zzzz:
Fudo387

#5715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

zenit dozic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
zenit dozic wrote:
.
Znas koliko me boli desno mudo sta ti i takvi mislie o meni i mom patriotizmu i privrzenosti domovini :zzzz:
Tako je zenite.
Sve to posutaj.
Najjaci si. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#5716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

zenit dozic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
zenit dozic wrote:
.
Ukoliko uistinu imate unilateralni bol u testisima, to bi vam moglo značiti da imate ingvinalnu kilu, ili karcinom testisa. Javite se na pregled.

Da vam bar pomognem da sačuvate zdravlje. Kad je za pamet kasno ;)
sumirprimus

#5717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

samo mu osu jteheran..
il eventulano kustin grad... :D nikad se ne zna,svudhje cuce hebo ih..
zenit dozic

#5718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ukoliko uistinu imate unilateralni bol u testisima, to bi vam moglo značiti da imate ingvinalnu kilu, ili karcinom testisa. Javite se na pregled.

Da vam bar pomognem da sačuvate zdravlje. Kad je za pamet kasno ;)
Ti bi da ti se javim na pregled.
Malo bi se igro klikera :run:
Neka hvala. Vise preferiram zene.

Ovo oko pameti nisi kompetentan da o tom odlucujes.
Mozda mislis da si neki forumski strucnjak, ali slozicemo se nije to neko postignuce.

Fudara dragi ko diro :idea:
Jel jos prpa guzi da ces morat vadit kartu u jednom smijeru :mrgreen:
sumirprimus

#5719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

zena ba,rjesenju, oruzju, smjeru... itd etc...
Fudo387

#5720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

zenit dozic wrote:Fudara dragi ko diro Jel jos prpa guzi da ces morat vadit kartu u jednom smijeru
Ma jok, ako krene po belaju obecao mi je Kemura srediti drzavni pos'o preko svoje koke Dusanke Majkic.
U medjuvremenu ti bildaj, zdravo se hrani, redovno spavaj, pa kad bude trebalo samo gruhaj.
Nema tu pet sest, jedan je Zena. :thumbup:
eltroxin

#5721 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

RNG_25 wrote:
eltroxin wrote:Tip trazi da mu se dokaze da je rasist, a onda napise kako vjeruje u superiornost rasa?
Čitanje s razumijevanjem nije laka rabota, potpuno te razumijem. Zamoliću, stoga, citat gdje sam ja rekao tačno ovo što navodiš, tj. da "vjerujem u superiornost rasa"? (Napomena: nećeš naći nigdje, jer ne vjerujem u to, niti sam napisao tako nešto.)
Pa nema se sta dokazivati, i osim sto si rasisata ti si i fasista. Kratko i jasno, nema nepoznatih u tvojoj jednacini.
Radi jednostavnosti, ubuduće me možeš zvati jednostavno Avatarom Sotone, da ti bude lakše, ili čak Sotonom, svjedno.
Jel' se ti zajebavas?
Ne mogu preko interneta skontati dali si sarkastican ili..??? :lol:
"Ali evo, za kraj, ja lično smatram da su jevreji po svom (tj. s obzirom na) IQ-u superiorni bijelcima, isto kao što su azijati također superiorni njima. Ja sam bijelac ("kavkazijski" bijelac). Sretno sa logičkim akrobacijama u tome da me označiš kao rasistu."

I nema potrebe da te se zove nikako drugacije nego onako kako se sam izjasnjavas tj. rasista!
zenit dozic

#5722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

sumirprimus wrote:zena ba,rjesenju, oruzju, smjeru... itd etc...
Lektore jebe me se za pravopis nije cas bosanskog :thumbup:
Edit. Vidjeh ti predhodni post.
Licemjerno je drugima trazit greske, a ti ovako pises
sumirprimus wrote:samo mu osu jteheran..
il eventulano kustin grad... :D nikad se ne zna,svudhje cuce hebo ih..
Last edited by zenit dozic on 25/01/2017 01:22, edited 1 time in total.
zenit dozic

#5723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

Fudo387 wrote:
zenit dozic wrote:Fudara dragi ko diro Jel jos prpa guzi da ces morat vadit kartu u jednom smijeru
Ma jok, ako krene po belaju obecao mi je Kemura srediti drzavni pos'o preko svoje koke Dusanke Majkic.
U medjuvremenu ti bildaj, zdravo se hrani, redovno spavaj, pa kad bude trebalo samo gruhaj.
Nema tu pet sest, jedan je Zena. :thumbup:
Pa ti si patrijaota :thumbup:
Sto da ja gruham kad ima vas u dijaspori spremnih ko zapete puske :idea:
jeza u ledja

#5724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

eltroxin wrote: Tip trazi da mu se dokaze da je rasist, a onda napise kako vjeruje u superiornost rasa? Pa nema se sta dokazivati, i osim sto si rasisata ti si i fasista. Kratko i jasno, nema nepoznatih u tvojoj jednacini.
To je samo po tvojoj definiciji rasizma. Ko kaze da je ona tacna? :oops:

@ RNG, cisto da ne bude zabune, bio sam sarkastican.
jeza u ledja

#5725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

zenit dozic wrote:
Ne samo forum. Tako razmislja vecina slobodnoumnih amera.
Oslobađate zaostali divljacki svijet od njihovih zivota.
Zato vam zelim od sveg srca da se o svom jadu zabavite.
I nadam se da je istina to sto kenjate o trumpu :thumbup:
Nadam se da ce vas zavit u crno.
Kad je bal...
Samo se nadaj. Nada umire zadnja. :thumbup:
Post Reply