Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#5701 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

PKK objavio novi video. Ovaj put unistavaju turski oklop. Otkud im ovo oruzje, pojma nemam...

1.00
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5702 Re: Republika Turska

Post by Truba »

ovo ko neka kasarna???
Kikibombona

#5703 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Komentar jednog cetalja sa mcm na slike iz Sirnaka
Koliko god mi ovaj Erdogen ide na zivce i najradije bi voleo da ga vidim sa skinutim gacama na nekom Turskom trgu, jedno mu priznajem a to je da ima muda, jednostavno za njega su svi Kurdi teroristi i nema prastanja. Da smo mi ovako u naletu smotali nase teroriste na jugu srbije ne bi sada ni postojala tema ,,Nova kosovska" istorija.
Image
Image
Image
Image
sunceKOtepsija

#5704 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
Veselo mi s tobom nekad beše.
Al' kad je sa neba zvezda pala.
Sad mi osta' samo bleda slika.
Što mi tvoja sestra jednom dala.
- za Fethullah Gülena, do nedavno velikog Erdoganovog ahbaba, tuzilac trazi 219 dozivotnih i 5 hiljada 37 godina zatvora
-u pojedinim dijelovima Siirta ponovo proglaseno vanredno stanje i uveden policijski sat
Co0l

#5705 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Komentar jednog cetalja sa mcm na slike iz Sirnaka
Koliko god mi ovaj Erdogen ide na zivce i najradije bi voleo da ga vidim sa skinutim gacama na nekom Turskom trgu, jedno mu priznajem a to je da ima muda, jednostavno za njega su svi Kurdi teroristi i nema prastanja. Da smo mi ovako u naletu smotali nase teroriste na jugu srbije ne bi sada ni postojala tema ,,Nova kosovska" istorija.
Glup i operisan od realnosti komentar,kako to samo cetnicki mitomani i mogu.
Indikativno da se takve stvari citiraju da bi se nesto dokazalo.
Kikibombona

#5706 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Turci ruse dzamiju u Sirnaku!
Prvo su je bombardovali a onda mehanizacijom krenuli rusiti!

https://twitter.com/nighttides/status/7 ... 7277870080

Isto ovako su zapalili dzamiju u Suru, historijsku dzamiju, jednu od najstarijih u Turskoj, pa za to optuzili PKK.
Truba

#5707 Re: Republika Turska

Post by Truba »

a što je ruše?
madner

#5708 Re: Republika Turska

Post by madner »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:Komentar jednog cetalja sa mcm na slike iz Sirnaka
Glup i operisan od realnosti komentar,kako to samo cetnicki mitomani i mogu.
Sto? Stoji poredjenje.
Kikibombona

#5709 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Black swan wrote:a što je ruše?
Jucer sam naletio na jedno pitanje koje je osmisljeno kako bi se prodrlo u nacin razmisljanja psihopata. Iako sam se potrudio da skontam kako bi psihopata odgovorio na pitanje, nije mi uspjelo. Jednostavno, ne mogu razmisljsti na takav nacin.

Isto je sa aktuelnom turskom politikom. Tesko je normalnom covjeku dokuciti zasto sve ovo rade. Mogu jedino pretpostavljati. Valjda im je cilj srusiti dzamiju kako bi nedjelo pripisali PKK. Na PKK je zvono da su ateisti i neprijatelji islama, iako to nema nikakvo uproiste u cinjenicama. Turke to nr zanima. Oni furaju propagandu nemilice. Valjda racunaju da im je stado zatucano i da svakakve gluposti moze progutati. Erdogan je neki dan pripadnike PKK nazvao 'ateistima i zoroastrijancima'.

Isto ovako je izgorila najstarija dzamija u Dijarbakiru i jedna od najstarijih u Turskoj. Nalazila se na liniji razgranicenja. Turci su odmah pustili pricu da je dzamiju zapalio PKK jer mrze islam. Iz PKK su kazali da je to djelo turske vojske koja je granstirala dzamiju s ciljem da je zapali. Zasto bi lokalci iz Dijarbakira, koji su vecinski muslimani, palili dzamiju u svom gradu!?? Prije ce biti da ju je zapalio neki vladin covjek iz Ankare. Nedavno sam naletio na listu poginulih turskih vojnika u sjevernom Kurdistanu. Sve sami dosljaci iz Istanbula, Ankare, Trabzona, Konje itd.

I Dijarbakiru je izgorila i najstarija armenska crkva. Opet su Turci optuzili PKK, neprijatelje vjere. Poslije su se turski vojnici slikali u crkvi sa nacionalistickim pozdravom... to je bilo pravo osvjezenje nakon poruka koje su ispisali na mnogim zidovima tipa 'armenska kopilad' ili 'dobar Armenac, mrtav Armenac'... 'Kurdi, proci ce te kao Armenci', 'usvojiti zakon za kastraciju kurdskih zena kako mi ne bi morali unistaviti njihovu kopilad' i sl.
Opetja033

#5710 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Isto ovako su zapalili dzamiju u Suru, historijsku dzamiju, jednu od najstarijih u Turskoj, pa za to optuzili PKK.
"ma granatirali su sami sebe"
sunceKOtepsija

#5711 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

rekao je predsjednik Republike, pa premijer bivsi ,jos u januaru pa sad u maju zamjenik premijera, da Sirnak i Hakkari trebaju biti izmjesteni, na povoljnija mjesta :D s tim da je zamjenik premijera dodao i Bitlisi, kaze nisu bas igradeni na mjestima koja odgovaraju da tu budu opstine...mislim da je cak predsjednik Republike rekao da je on letio helikopterom iznad Sirnaka i da je vidio da nema smisla da tu bude opstina.
a dzamije, "Sagradicemo ljepse i starije" rekao bi Vucurevic :lol:
gradevinska mafija
Kikibombona

#5712 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Isto ovako su zapalili dzamiju u Suru, historijsku dzamiju, jednu od najstarijih u Turskoj, pa za to optuzili PKK.
U Suru zive Kurdi. Tamo Turcina nema, osim ako ne uracunamo policajce, vojnike i druge sluzbenike koje su Turci dovukli u grad kako ne bi Kurde uglavili u budzet.

Dijarbakir/Amed je turski jednako kao sto je Novi Pazar srpski grad.
Kikibombona

#5713 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

sunceKOtepsija wrote:rekao je predsjednik Republike, pa premijer bivsi ,jos u januaru pa sad u maju zamjenik premijera, da Sirnak i Hakkari trebaju biti izmjesteni, na povoljnija mjesta :D s tim da je zamjenik premijera dodao i Bitlisi, kaze nisu bas igradeni na mjestima koja odgovaraju da tu budu opstine...mislim da je cak predsjednik Republike rekao da je on letio helikopterom iznad Sirnaka i da je vidio da nema smisla da tu bude opstina.
gradevinska mafija
Da, strmina nekakva, grdno kao Zvornik. To odmah treba izmjestiti. Ne znam kako se Ataturk i njegova zgadija toga nisu sjetili.

Nego, Sunce, je li istina da Turci masovno konfiskuju kurdsku imovinu?

Kakvom ublehom to pravdaju. Sta ce neki stanovnik Dzizrea kome je zgrada srusena? Ostao je bez stana, a prostor na kojem je bila zgrada, turska drzava uzima sebi. Da li ce taj jadnik dobiti zemlju, nekakvu kompenzaciju, ili je cilj da ostane bez icega?
Opetja033

#5714 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Pa nek' seli u "rojavu", ne kontam sta je problem.
Truba

#5715 Re: Republika Turska

Post by Truba »

kolegin brat živi dole...
situacija se u najkraćem može opisati ovako:
koga ne zanima politika može fino živjeti ako radi :D
koga zanima politika a na "pogrešnoj" je strani vrlo lako može nestati
sunceKOtepsija

#5716 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:
sunceKOtepsija wrote:rekao je predsjednik Republike, pa premijer bivsi ,jos u januaru pa sad u maju zamjenik premijera, da Sirnak i Hakkari trebaju biti izmjesteni, na povoljnija mjesta :D s tim da je zamjenik premijera dodao i Bitlisi, kaze nisu bas igradeni na mjestima koja odgovaraju da tu budu opstine...mislim da je cak predsjednik Republike rekao da je on letio helikopterom iznad Sirnaka i da je vidio da nema smisla da tu bude opstina.
gradevinska mafija
Da, strmina nekakva, grdno kao Zvornik. To odmah treba izmjestiti. Ne znam kako se Ataturk i njegova zgadija toga nisu sjetili.

Nego, Sunce, je li istina da Turci masovno konfiskuju kurdsku imovinu?

Kakvom ublehom to pravdaju. Sta ce neki stanovnik Dzizrea kome je zgrada srusena? Ostao je bez stana, a prostor na kojem je bila zgrada, turska drzava uzima sebi. Da li ce taj jadnik dobiti zemlju, nekakvu kompenzaciju, ili je cilj da ostane bez icega?
neki navode da je cilj bio da se ljudi isele na zapad zemlje kako bi se smanjio njihov broj na istoku, medutim ljudi vecinom nisu izlazili van granaica pokrajina, zivili su i zive pod satorima, a i djelovanjem kurdskih humanitarnih organizacija koje rade s dijasporom u evropi pruzena im je odredena pomoc, cak i gradevinski materijal(za neka manja mjesta gdje su se vratili, znam da je Erdogan rekao da ce se jugoistok izgraditi, a premijer juce kaze da ce to postati jedna od najbogatijih regija turske, kaze gradicemo fabrike. Ne znam za konfiskovanje, moze bit da ima veze s ovim planiranim izmjestanjem opstina

nevezano za ovo, turski ministar kaze jutros da ce turska ponuditi stranim drzavama i privatnim stranim korporacijama ako se dobro sjecam 2 miliona hektara poljoprivrednog zemljista u zakup
sunceKOtepsija

#5717 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

doduse priprema se i velika istraga protiv lokalnih (HDP) vlasti, koje vlada i predsjednik optuzuju zbog pronevjera usmjeravanja novca pkk-u itd, demirtas je rekao da je novac, koji je vlada uputila jednoj opstini jednak jenogodisnjoj ili dovogodisnjoj potrosnji struje u predsjednickoj palaci
Novoizgradena predsjednicka palata naisla je na osudu dijela javnosti zbog konstantno upaljenih svjetala u svim prosstorijama.
opozicija navodi da se mjesecno za komunalije i odrzavanje velelepnog predsjenickog dvora trosi 21 milion lira.
Image
Kombat

#5718 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Kikibombona wrote:PKK objavio novi video. Ovaj put unistavaju turski oklop. Otkud im ovo oruzje, pojma nemam...

1.00
hahahha mashallah! turci lete u nebo! A sto se tice nabavke...pa kupili na buvljaku preko granice od allahovih ratnika!

Ono sto me najvise nasmijalo je to da su napad ocigledno izvrsile ZHENE! Glasovi i ushiceno pljeskanje rukicama nakon pogotka u genocidaski tenk! ROFL LMFAO
asurbanipal

#5719 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Erdogan iftario sa trandžom :mrgreen:

https://www.theguardian.com/world/2016/ ... p_Facebook

Gledaj Bulenta, prava mačka...

Image
Opetja033

#5720 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Sta je cudno? Znas li ko su bili "mukhannathun" u Medini za vrijeme Muhammeda a.s.? Znas li da su se druzili sa njegovim, a.s., zenama? Da su slobodno ulazili u njegovu kucu?
Co0l

#5721 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

madner wrote:
Co0l wrote: Glup i operisan od realnosti komentar,kako to samo cetnicki mitomani i mogu.
Sto? Stoji poredjenje.
Zato sto bas suprotno rade i bas zbog toga sve to toliko dugo traje-nastoje da civilne zrtve budu minimalne i rade sve samo ne 'metu svoje teroriste u naletu' kao sto rece komentator.
Co0l

#5722 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
U Suru zive Kurdi. Tamo Turcina nema, osim ako ne uracunamo policajce, vojnike i druge sluzbenike koje su Turci dovukli u grad kako ne bi Kurde uglavili u budzet.

Dijarbakir/Amed je turski jednako kao sto je Novi Pazar srpski grad.
Sve su to Turci.
Chisum

#5723 Re: Republika Turska

Post by Chisum »

asurbanipal wrote:Erdogan iftario sa trandžom :mrgreen:

https://www.theguardian.com/world/2016/ ... p_Facebook

Gledaj Bulenta, prava mačka...

Image

Plisano sultance u lovu na x hromozome.

Dzaba, moze ovaj jos tri kile sminke da natakari -jedan je hermafrodit Davutoglu!

Nece li nenajavljen banut s trudnickog, pa da krene catfight.
Last edited by Chisum on 23/06/2016 22:24, edited 2 times in total.
asurbanipal

#5724 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:Sta je cudno? Znas li ko su bili "mukhannathun" u Medini za vrijeme Muhammeda a.s.? Znas li da su se druzili sa njegovim, a.s., zenama? Da su slobodno ulazili u njegovu kucu?

Odatle valjda kod nas onaj izraz "muhanat" - kad je neko peka, osjetljiv, ters... :mrgreen:
Opetja033

#5725 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote:Sta je cudno? Znas li ko su bili "mukhannathun" u Medini za vrijeme Muhammeda a.s.? Znas li da su se druzili sa njegovim, a.s., zenama? Da su slobodno ulazili u njegovu kucu?

Odatle valjda kod nas onaj izraz "muhanat" - kad je neko peka, osjetljiv, ters... :mrgreen:
Vidi fakat. Nikad nisam o tome razmisljao. :lol: :lol: :lol:
Jeste garant, 100%!
Post Reply