BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

beni-bu-man

#5701 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

avaks wrote:Ti si sretan čoek' :D
..........
Doduše u stanu je slabiji signal ali i kada direktno na repetitor gledam izvučem oko 12-13megabita :-)
Taman toliko manje koliko je i paket manji, ublehaši na Super 15
Brate i ovo sto sam ja mjerio je u stanu, al ovo kod tebe :shock:
Sanjarko

#5702 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote:koju ponudu
čega, koga
čojk napise iznebuha
niđe veze
jer npr.slagalica i dalje nudi to što je i nudila
Privremeno duplo net ponuda bila, jedino Go Fri zadrzao istu i izgleda Mtel. Za eronet neznam. Halo i Bht smanjili ponudu. Ako mi se cini i Mtel je mijenjao ono 5 giga sada je 1 giga.
Sanjarko

#5703 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ja mislio pojacati ce ponude kao ono mucak ili corak sta vec.
beni-bu-man

#5704 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Ja mislio pojacati ce ponude kao ono mucak ili corak sta vec.
Šipak :mrgreen:
zrakomlat

#5705 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

beni-bu-man wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ja mislio pojacati ce ponude kao ono mucak ili corak sta vec.
Šipak :mrgreen:
:D
strongmen

#5706 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Vizionar 1985 wrote:
čega, koga
čojk napise iznebuha
niđe veze
Privremeno duplo net ponuda bila, jedino Go Fri zadrzao istu i izgleda Mtel. Za eronet neznam. Halo i Bht smanjili ponudu. Ako mi se cini i Mtel je mijenjao ono 5 giga sada je 1 giga.
širiš dezinformacije
slagalica i dalje daje duple internet dopune čak i za sad nove korisnike, pa 12 mjeseci nadalje
haloo je lijepo napisao da je bila akcija duple dopune, istekla akcija, fajronat ali je i dalje standardno 2 GB za 8 KM tako da i ne znam u čemu je problem
i o kakvom smanjenju ponude pričaš kad
čak i najgori bhtelekom daje i dalje pišljivu gigu za 10 KM na ultri
Sanjarko

#5707 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote:
Vizionar 1985 wrote:
čega, koga
čojk napise iznebuha
niđe veze
širiš dezinformacije
slagalica i dalje daje duple internet dopune čak i za sad nove korisnike, pa 12 mjeseci nadalje
haloo je lijepo napisao da je bila akcija duple dopune, istekla akcija, fajronat ali je i dalje standardno 2 GB za 8 KM tako da i ne znam u čemu je problem
i o kakvom smanjenju ponude pričaš kad
čak i najgori bhtelekom daje i dalje pišljivu gigu za 10 KM na ultri
Nesirim. Jest bilo privremeno ali bilo duplo vise. Na Bht bilo 2 sedmicna i 10 mjesecna a sada 1 i 5, Halo duplo i troduplo davao 4 mjeseca zaredom, a Mtel davao 5 a sada 1 gigu. Eronet daje koliko daje. Vise se na minute razgovora po meni koncentrisao.

Govorim u vezi interneta. Ja se ponadao da ce pojacati ponude kad kako kazu sipak. :-D

Samo Fri i Eronet ponuda neta ista ostala kako vidim izgleda.

EDIT: Eronet nisam ni spominjao. Vise sam na ove druge mislio.
strongmen

#5708 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ajd sto te tesko razumjet sta uopste zelis reći
nego fakat ne možeš da skontaš da su to bile privremene akcije gdje su ljudi to lijepo naglašavali
prosla akcija i fajront
i ponovo pitam sta tu nije jasno
Sanjarko

#5709 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Pa znam da je bilo privremeno. Ali se ponadao reko krenulo, pojacati ce ponude kad ono, sipak, corak, mucak. Nije bas ni Eronet puno izdasan. Mislim daje solidno ali opet je to tanko kako su neki spominjali kako daju po Hrvatskoj itd.

Kako vidim po meni se on vise na razgovor koncentrisao. Samo Eronet i Fri ostavili istu ponudu. Ovi ostali smanjili a nisu dali nista novo. To govorim. Reko pocelo malo, neki pomak a ono k......
thekupus

#5710 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by thekupus »

Telekom je one akcije 1 GB- 24 sata za 1 KM pustao da isteknu, pa ih nakon par sedmica produzavao, ako se ne varam

Vjerovatno neka taktika da zarade vise

Mozda tako i sad bude?
Sanjarko

#5711 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

thekupus wrote:Telekom je one akcije 1 GB- 24 sata za 1 KM pustao da isteknu, pa ih nakon par sedmica produzavao, ako se ne varam

Mozda tako i sad bude?
Dnevna im je 1,5 km 1 giga. Bilo 2 gige za istu cijenu. Duplo veca ponuda sva mislim da je bila par mjeseci. Privremeno, privremeno ali je bila, i ja reko krenulo pomak neki pa ce reko neko dati neku u trajnu kad ono...
strongmen

#5712 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Vizionar 1985 wrote:Pa znam da je bilo privremeno. Ali se ponadao reko krenulo, pojacati ce ponude kad ono, sipak, corak, mucak. Nije bas ni Eronet puno izdasan. Mislim daje solidno ali opet je to tanko kako su neki spominjali kako daju po Hrvatskoj itd.

Kako vidim po meni se on vise na razgovor koncentrisao. Samo Eronet i Fri ostavili istu ponudu. Ovi ostali smanjili a nisu dali nista novo. To govorim. Reko pocelo malo, neki pomak a ono k......
nije izdašno 10 GB za 15 KM na Slagalici u opciji duplanja ?
thekupus wrote:Telekom je one akcije 1 GB- 24 sata za 1 KM pustao da isteknu, pa ih nakon par sedmica produzavao, ako se ne varam

Mozda tako i sad bude?
jadnici bhtleekoma
1 GB za 1 KM je stalna ponuda haloo i gofree
Cupko_

#5713 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

tnt-tunja wrote:Je li se moze preko neta odraditi prenos broja u eronet i aktivirati savrsenu tarifu, ili se mora u telecom ici i to licno?
Zahtjev za prijenos broja možeš podnijeti samo na prodajnom mjestu Eroneta. Potrebna ti je lična karta i certifikat od broja koji želiš prenijet.
Trenutno je puno aktualnija i bolja ponuda na Slagalici nego na Savršenoj pa pogledaj na netu, možda ti bude više odgovaralo.

Ako ti treba još nešto pomoći, slobodno se obrati u PP.
Cupko_

#5714 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

avaks wrote: Taman toliko manje koliko je i paket manji, ublehaši na Super 15
Pa kakve paket ima veze sa brzinom interneta? Može samo biti do jačine signala i eventualne opterećnosti mreže. Stani pored nekog ko ima veći paket i izmjerite brzinu obojica na istom mjestu da se uvjeriš :lol:
avaks

#5715 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Sarkazam prika, sarkazam...
Da smo u isto vrijeme mjerili onda bi po pola megabita bilo, bolje ovako :run:
tnt-tunja

#5716 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by tnt-tunja »

Cupko_ wrote:
tnt-tunja wrote:Je li se moze preko neta odraditi prenos broja u eronet i aktivirati savrsenu tarifu, ili se mora u telecom ici i to licno?
Zahtjev za prijenos broja možeš podnijeti samo na prodajnom mjestu Eroneta. Potrebna ti je lična karta i certifikat od broja koji želiš prenijet.
Trenutno je puno aktualnija i bolja ponuda na Slagalici nego na Savršenoj pa pogledaj na netu, možda ti bude više odgovaralo.

Ako ti treba još nešto pomoći, slobodno se obrati u PP.
Hvala ti, na slagalicu sam i mislio, nezz ni odkud mi savršena...
Koliko treba vremena da to bude gotovo?

A kavka je procedura za prebacivanje sa studentskog paketa BH Telecoma?
Sanjarko

#5717 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote: nije izdašno 10 GB za 15 KM na Slagalici u opciji duplanja ?
Jest vama. Meni nije. Jer ja nemam wifi.
beni-bu-man

#5718 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Jutranja spica na eronetu

Image
Sanjarko

#5719 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:Sarkazam prika, sarkazam...
Da smo u isto vrijeme mjerili onda bi po pola megabita bilo, bolje ovako :run:
Mene sad ste zaintrigirali. Ko je brzi Eronet ili Halo posto istu infrastrukturu koriste. :-D
Sanjarko

#5720 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Image

Evo na kompu sa mobitela putem hotspota. Halo telekom.
beni-bu-man

#5722 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Image
koji paket ?
Sanjarko

#5723 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote: koji paket ?
Dopuna, ultra. Ona 1 giga dnevno. Iako i kod nekih telekoma ima i tu razlike izmedzu dnevne itd., ponude. Recimo na Friju dnevna je slabija od sedmicne, dok u Mtela su sve iste po brzini ako se nevaram.

Kontam da uzmem Mtel. Ima ova 3 gige 3 dana za 3 km. Samo im nevalja dnevna. Skuplja 2,30 mislim ako se sjecam 2 gige.
beni-bu-man

#5725 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote: koji paket ?
Dopuna, ultra. Ona 1 giga dnevno. Iako i kod nekih telekoma ima i tu razlike izmedzu dnevne itd., ponude. Recimo na Friju dnevna je slabija od sedmicne, dok u Mtela su sve iste po brzini ako se nevaram.

Kontam da uzmem Mtel. Ima ova 3 gige 3 dana za 3 km. Samo im nevalja dnevna. Skuplja 2,30 mislim ako se sjecam 2 gige.
Neam pojma sto se peglas s tim dopunama, pretplata i mirna bosna :)
Post Reply