PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ferratilis

#5701 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

+1 za Mikija, uvijek je bio korektan :thumbup:
Averus

#5702 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Meni Miki bio korektan do prošle godine kad mi je ispao papak samo takav...
Perop mi je uvijek ostao skroman i pošten kao i kad je tek počeo raditi

Ovi ostali su svi klimavi. Nisu prevaranti, ali su neprofesionalni totalno...
SanskiBiser

#5703 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

febo_acm wrote:Sva ta prica je ok. Samo vjerovatno u tvojoj regiji ima 20 dostava, a u mojoj 200. Ja imam dosta transakcija na Piku i relevantan sam da pricam za Sarajevo. Burazeru ti krenes u 7h da dijelis, a imas 60-70 dostava. Pravila voznje se znaju, max 9h dnevno i 56h sedmicno uz manja odstupanja. On svoje dostave mora zavrsiti, a zna se i kakvu kaznu plati ako vozi duze od 9h i ako je neispravna kartica.
Mene je lik nedavno zvao u 23:20 nosi mi nagradu koju sam na nagradnoj igri. Ja pitam lika jel se sali sa mnom i on kaze da nema kuci dok ne zavrsi. I moli me da potpisem da ide nazad za BL. Boze sacuvaj.

Tako da prijatelju sve ovisi o broju dostava...
Upoznas kurire kod mene su ovdje dva ista stalno vec godinama na smjenu rade, ponekad privremeno bude neka zamjena, i cim vide da je paket za mene vec znaju da mi nije hitno da mi je bitnije da vidim ispravnost i pregledam tako da gledaju termin dostave gdje mogu ostati malo duze uvijek je to popodne oko tri pa do pola cetiri kad idu nazad za Banjaluku prazni ili ostanu im mozda jos jedan paket ili dva gdje nisu nasli ko ce da preuzme.
seoBIH

#5704 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

SanskiBiser wrote:
seoBIH wrote:....
Napisa ti dosta toga, ali sve suplja. Ako se paket ne moze otvoriti, onda se ne moze otvoriti. To sto je postar uradio je za otkaza. Ako ti ne postujes zakon, zasto ocekujes od onoga ko prodaje?

Da ukratko rezimiram tvoj post:

1. preko bhposte ne mozes ni otvoriti paket prije placanja - zakon
2. brza posta omogucava otvaranja, neko testiranje nije moguce - pravila

Brzaposta nema apsolutno nista sa prodavačem. Ako ce ti priznati garanciju, ili izvrsiti povrat artikla, to je apsolutno na samom prodavacu i njegovom "after sale customer supportu".
febo_acm

#5705 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

SanskiBiser wrote: Upoznas kurire kod mene su ovdje dva ista stalno vec godinama na smjenu rade, ponekad privremeno bude neka zamjena, i cim vide da je paket za mene vec znaju da mi nije hitno da mi je bitnije da vidim ispravnost i pregledam tako da gledaju termin dostave gdje mogu ostati malo duze uvijek je to popodne oko tri pa do pola cetiri kad idu nazad za Banjaluku prazni ili ostanu im mozda jos jedan paket ili dva gdje nisu nasli ko ce da preuzme.
to je već druga stvar. kao što rekoh, kuriri imaju manji broj dostava u manjim mjestima i mogu sebi priušiti luksuz da čekaju. vecina prodavaca koji imaju ugovor sa kurirskom službom dozvoljavaju da se fizički provjeri artikal, sve ostalo je njihova dobra volja, i opet to ponavljam, manji broj dostava i mogućnost čekanja.
SanskiBiser

#5706 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

DonieBrasco wrote:
SanskiBiser wrote:Ja jos jednom ponavljam, kupujte od OLX shopova koji imaju potpisan ugovor sa Euroexpress, tj. koji su im partneri narocito ako su poznati shopovi koji prave puno prometa, to vam daje kakvu takvu garanciju da je prodavac ozbiljan a u slucaju problema lakse je sve regulisati ako znate ako ne znate onda nemojte ni narucivati preko OLX...
Ko od ovih poznatijih sa OLX sto prodaju hardver ima ugovor sa Euroexpesom ?

Ja se nikako ne usuđujem da kupim nesto bez obzira na popularnost prodavaca, pohvale, transakcije na profilu.

Ja za takve bojazljive ovdje kod mene narucujem komponente, laptope, sklopljene konfiguracije i uzimam proviziju. :lol:

Prije nekih 5 mjeseci jedna takva musterija - inace dobar drug iz komsiluka - odlucio da sam naruci sastavljenu konfiguraciju, ja te drame, vratio paket na dostavi i jos se izgalamio na kurira koji je pokusao da posreduje da se to zavrsi taj dan :lol: jer mu nije prodavac poslao ovjeren i potpisan garantni list prodavac mu nudio digitalnu verziju ali njemu to nije bilo dosta htio je da bude licno potpisana garancija. Dva dana nakon toga ja zovem prodavaca i kazem mu salji ponovo ubaci garantni list i licno ga potpisi (to je ono bilo obavezno za potpun placebo efekat :mrgreen: ) i bice placeno i preuzeto - covjek kupuje prvi put ovako sam i strah ga je. Poslije se ovaj okurazio pa je kupovao sebi i laptop, pa telefon, i patike neke pomasno placene...Negdje moras poceti, krenes s necim sitnim da ti ne bude zao para ako zijanis. :lol:
SanskiBiser

#5707 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

seoBIH wrote:
SanskiBiser wrote:
seoBIH wrote:....
Napisa ti dosta toga, ali sve suplja. Ako se paket ne moze otvoriti, onda se ne moze otvoriti. To sto je postar uradio je za otkaza. Ako ti ne postujes zakon, zasto ocekujes od onoga ko prodaje?

Da ukratko rezimiram tvoj post:

1. preko bhposte ne mozes ni otvoriti paket prije placanja - zakon
2. brza posta omogucava otvaranja, neko testiranje nije moguce - pravila

Brzaposta nema apsolutno nista sa prodavačem. Ako ce ti priznati garanciju, ili izvrsiti povrat artikla, to je apsolutno na samom prodavacu i njegovom "after sale customer supportu".

Dragi legalista :lol:

paket (tj. dijelovi u njemu) je bio placen ziralno, ja sam samo trebao preuzeti i potpisati za zamjenske dijelove...
sustina je da je paket preuzeo majstor i potpisao i dao na kafu postaru.

Ma da kad postar penzije raznosi treba mu dati otkaz jer dobije na kafu ... :lol:

Nema to sto ti pises veze za stvarnim, realnim svijetom, teorija cista mrtvo slovo na papiru...

after sale customer supportu :lol:

nasmija me dobro.

PS

Pa ko je blesav da koristi BH postu za OLX pored A2B i Euroexpress ? :-)
DonieBrasco

#5708 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Sto ovo dobro izgleda, ova MS Industrial kucista to neka firma iz Srbije, ima li neko iskustva sa njima, djeluju pristojno.
seoBIH

#5709 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

SanskiBiser wrote:...
Opet si napisao dosta toga, ali nista konkretno.

Kakve veze ima odabir brze poste, kada je jasno kako funkcionišu. Oni su prevoznici, od tačke a do tačke b. Ukoiko prodavač navede da kupac moze otvoriti paket, onda moze otvoriti, pogledati a za manje stvari, kurir bude nagodan, pa npr telefon upalis i vidis da se upalio i to je to. Nece te on cekati da se konektujes na Wi-Fi, izvrsis par poziva, ili da testiras kameru.

Jedina razlika izmedju BHPoste i ostalih privatnih sluzbi, jeste ta da kod bhposte ne mozes nikako ni otvoriti paket.
ferratilis

#5710 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

DonieBrasco wrote:

Sto ovo dobro izgleda, ova MS Industrial kucista to neka firma iz Srbije, ima li neko iskustva sa njima, djeluju pristojno.
Mislim da su iz Hrvatske. Koristim njhovo Black Widow Pro kuciste, prezadovoljan sam :thumbup:
DonieBrasco

#5711 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

ferratilis wrote:Mislim da su iz Hrvatske. Koristim njhovo Black Widow Pro kuciste, prezadovoljan sam :thumbup:
Podsjeca malo na NZXT, ljepo izgleda, da li je lim (metal) i plastika ok pri montiranju ploce i ventilatora ?
SanskiBiser

#5712 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

seoBIH wrote:
SanskiBiser wrote:...
Opet si napisao dosta toga, ali nista konkretno.

Kakve veze ima odabir brze poste, kada je jasno kako funkcionišu. Oni su prevoznici, od tačke a do tačke b. Ukoiko prodavač navede da kupac moze otvoriti paket, onda moze otvoriti, pogledati a za manje stvari, kurir bude nagodan, pa npr telefon upalis i vidis da se upalio i to je to. Nece te on cekati da se konektujes na Wi-Fi, izvrsis par poziva, ili da testiras kameru.

Jedina razlika izmedju BHPoste i ostalih privatnih sluzbi, jeste ta da kod bhposte ne mozes nikako ni otvoriti paket.
Izgleda nisi ti ni procitao sta sam napisao koliko vidim, ja ponavljam jos jednom bitno je da je prodavac partner sa Euroexprees tj. da ima potpisan ugovor s njima, to ti je koliko toliko garancija nekog fer i korektnog odnosa s kupcem ukoliko nesto nije u redu i kod povrata novca i zamjene robe, naravno mora biti opravdano sve, naveo sam ti moja iskustva gdje je Euroexpress posredovao u takvim slucajevima i brzo se rijesilo i kod povrata nisam placao postarinu vec je pokrili partneri i to nakon intervencije Euroexpres i vracen mi je novac uredno preko kurira.

Kako za koga, kod mene ce cekati i da se konektuje na Wifi i da testiram kameru - isto za laptope polovne sacekace da uradim boot da provjerim bateriju da vidim koliko ciklusa punjenja je prosla, da vidim da li je display ispravan i da nema ostecenja ali opet to je stvar dogovora...Ti si legalista pa se drzis pravila ja volim da pravim apstraktne prekrsaje. 8-) :lol: Over&Out...
seoBIH

#5713 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

Nisam ja legalista, vec ti hoces da budes gazda preko necijh ledja! Fino odes u radnju i testiraj koliko ti dusa zeli. To je ono, samo ja i ja, jebo druge. Vozacu nije obaveza, ali da se ne bi natezao sa tobom, on svoju pauzu iskoristi (bude primoran) s teskim ljudima kao sto si ti.

Opet ti ponavljam, ne mozes traziti od nekoga da bude posten i uredan, ako to nisi ti!
Averus

#5714 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Ajde spakujte kite nazad u gaće i prestanite spamat' temu :oops:
ferratilis

#5715 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

DonieBrasco wrote:
ferratilis wrote:Mislim da su iz Hrvatske. Koristim njhovo Black Widow Pro kuciste, prezadovoljan sam :thumbup:
Podsjeca malo na NZXT, ljepo izgleda, da li je lim (metal) i plastika ok pri montiranju ploce i ventilatora ?
Nisam ja montirao, ali sve izgleda stabilno i izdrzljivo. Pogledaj malo na youtube, svi hvale ovo kuciste sto ja koristim, jedina mana je sto nema reset dugme :)
SanskiBiser

#5716 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

seoBIH wrote:Nisam ja legalista, vec ti hoces da budes gazda preko necijh ledja! Fino odes u radnju i testiraj koliko ti dusa zeli. To je ono, samo ja i ja, jebo druge. Vozacu nije obaveza, ali da se ne bi natezao sa tobom, on svoju pauzu iskoristi (bude primoran) s teskim ljudima kao sto si ti.

Opet ti ponavljam, ne mozes traziti od nekoga da bude posten i uredan, ako to nisi ti!

popiju oni i kafu i kolac i odu na WC kod mene kuci... :lol: Ali sta ti znas o ljudima... :mrgreen:
seoBIH

#5717 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

Je li i guzi nesto usput dok je u kuci? :lol:
relativno84

#5718 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by relativno84 »

febo_acm wrote:Sva ta prica je ok. Samo vjerovatno u tvojoj regiji ima 20 dostava, a u mojoj 200. Ja imam dosta transakcija na Piku i relevantan sam da pricam za Sarajevo. Burazeru ti krenes u 7h da dijelis, a imas 60-70 dostava. Pravila voznje se znaju, max 9h dnevno i 56h sedmicno uz manja odstupanja. On svoje dostave mora zavrsiti, a zna se i kakvu kaznu plati ako vozi duze od 9h i ako je neispravna kartica.
Mene je lik nedavno zvao u 23:20 nosi mi nagradu koju sam na nagradnoj igri. Ja pitam lika jel se sali sa mnom i on kaze da nema kuci dok ne zavrsi. I moli me da potpisem da ide nazad za BL. Boze sacuvaj.

Tako da prijatelju sve ovisi o broju dostava...
Sarajevo i jeste, dostava je oko 9h tako da :D Koliko je imao prije mene i koliko ima nakon mene nije moj problem, ali uzeti nesto za sto das toliko para a da nisi siguran radi li moze samo lud insan :D
febo_acm

#5719 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

Znaci kupis polovan laptop i donese ti lik i ti lagano pustis stress test i par benchmarka i kurir te ceka? :D Malo da pregledas bad secotre na disku, provjeris temperature... :D

Kupis PC i lik ti donese... Sta ces uraditi? Napraviti mu kafu kuci i isprobati sve?

Na otpremnici pise da se roba moze pregledati i kurit ce te sacekati par minuta. Kakve vi to pravite magicne testove na licu mjesta?

Kupis PS4 pa uzmes kuci odigras koju Fife i tako... :P

Znaci, paket se moze otvoriti i pogledati. I to je to.
relativno84

#5720 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by relativno84 »

:lol: :lol: :lol:

To sto neke zedne vode preko vode nije pravilo, to je vas izbor :D

Kupis PC, lik donese, upalis cisto da vidis jel to sto si platio, par minuta da ti budes miran, on malo krizira ali kad mu das za kafu cak se pojavi i osmijeh. Sto komplikovati kad moze jednostavno, u zemlji gdje svako pravilo ima izuzetak vi zapeli oko jebene dostave kao da je sveto pismo.
febo_acm

#5721 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

Ma dobro, neka vam bude :D

Za bilo kakav ozbiljan test treba ti najmanje pola sata ili sat, za 10 minuta neces nista provjeriti.

Ja sam bio sef dostavi prije par godina i znam kako momci rade i sta rade. Znam i koliko se smiju zadrzavati i nakon koliko ce dobiti poziv i pisati izvjestaj.
seoBIH

#5722 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

Ljudi jednostavno nemaju osjecaj za druge. Pa covjece, ne prodaje ti KURIR taj artikal. Ako vec hoces da isprobas, sjedi u auto, autobus, voz i do prodavača pa testirajte skupa do sutra. Ne mozete i nemojte ocekivati da vam neko da mogucnost da testirate nešto.

Hajde samo razmislite sta bi se desilo da se pri testiranju osteti, ili pokvari uredjaj? Ko bi snosio posljedice?

Ako vam se vec ne rizikuje, ne kupujte od prodavaca koji nemaju fizicki registrovanu radnju, ili kupujte licno. Sve ostalo je preseravanje.
AhmetShabo

#5723 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

Najbolja graficka do 200 KM ,20 KM gore dole ???
SanskiBiser

#5724 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

seoBIH wrote:Je li i guzi nesto usput dok je u kuci? :lol:
E to ne znam mada sad si mi dao ideju kako da ih zadrzim jos duze! Hvala ti! :idea: :kiss:
Bosh_Pumpa

#5725 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Bosh_Pumpa »

:sax:
AhmetShabo wrote:Najbolja graficka do 200 KM ,20 KM gore dole ???
RX 460
Post Reply