Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madridist

#5701 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Svi ce doci na red, ovi najagresivniji su nekad bili miroljubivi,psi bez nadzora vlasnika ne mogu lutati ulicama gradova bilo da su i samaritanski psi nema price.Ko god zeli da zivi u anarhiji ili uopceno divljini bujrum prodaj imovinu i pravac Afrika-Etosha ili neki od nacionalnih parkova pa pod ruku sa zvijerima bujrum.Yebemu vise te price o miroljubivim kerovima,pa brate ko god ih takvima vidi neka ih sebi u kucu vodi nemojte zayebavat cijeli grad kad on nije vasa licna svojina pa da uzgajate kerove na ulicama..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5702 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

ne treba u afriku da idu, medju lavove i slonove...samo prodaju stanove po urbanim dijelovima sarajeva i jal im nišići jal romanija, jal bjelašnica, jal treskavica, jal bilo koja planina okolo...kako fazla prodao stan u centru i sad bere šljive po kromolju...HaJa...

a ne ko one balavice oko katedrale što se krevelje s paščadima pola saHata i onda na ćevape, burek, picu pa malo kafić pa na poćinak s plišanim medom...
SanskiBiser

#5703 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Image
uglavnomja

#5704 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

one dvije kokoske znam ko su i sta su i sta mogu vbaljezgati ...

a ovaj lik cim je poceo okolo naokolo, zakon (i to dobar zakon :roll: ), krivci, decenija i po (laze k'o pas!) ... znam koliko je sati :zzzz:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5705 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

uopšte nije bitno jesu li agresivni ili ne
svi se psi moraju skloniti sa ulica, parkova i dječijih igrališta

usraše i zagadiše sve redom
bolje zdrava djeca nego bijesni psi
Gorštak

#5706 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gorštak »

U službi građana:

LOKOM!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
seoBIH

#5707 Re: Problem pasa lutalica

Post by seoBIH »

Nadam se da ce nas sutra vec broj u 13h prosetati da jebemo kevu ovim cukoljuBcima. Po mogucnosti, svi nafatati jednog kera i povesti i predati im, pa neka se kuci vrate sa ispunjenim ciljem, spasavanje kerova. :bih: :bih: :bih:
5 0 5

#5708 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

:lol: :lol: :lol:
Sanjarko

#5709 Re: Problem pasa lutalica

Post by Sanjarko »

Pryda wrote:
5 0 5 wrote:
Pryda wrote: U kamion skupis pse, odvedes na sigurnu lokaciju i sve jednog po jednog. Ako treba 2 metka u glavu nema patnje zagarantovano instant smrt, ne moze brze. Cini li ti si ovo jednostavnim.
pa kad ih vec strpas u kamion i odvedes na lokaciju, zasto ne moze biti ubijen inekcijom (sto se slazemo da je human(ije)).

dalje, kada ubijemo, recimo 10 hiljada pasa u sarajevu, sta sa tolikim otpadom? to su tone i tone mrtvih tijela? sta ako s time izazovemo epidemiju. ovdje je neko predlagao masovne grobnice zalivene krecom. ja mislim da bi bilo bolje napraviti krematorijum za zivotinje. opet se vracamo na nasu vlast koja nema nikakav plan. a izgleda ni ideje a ni volje da se pozabavi s tim problemom.
Moze inekcija, super. Nek odvoje pare ovi sto su se nakrali na racun kerova. Nisam siguran ali mislim da jedna takva inekcija kosta 30-40KM, pa na nekih 10tak hiljada koliko ih ima sam racunaj koliko izadje. Narodu je doslo do guse vise, po gradu hodaju skotne kuje a sve redom pecat na usima ima. Kakvu oni sterilizaciju provode i kome sve tu pare idu dzep?

Krematorij je dobra ideja ali jarane ne mozes ti nista sa ovim av mjau, dogs trustovima i slicnim. Trazit ce kako je krenulo da se svaki mora ukopat sa ceremonijom da bi bilo, jel sto oni kazu, sve humano :-)
Vjerski. Po Vjerskoj ceremoniji.
Sanjarko

#5710 Re: Problem pasa lutalica

Post by Sanjarko »

uglavnomja wrote:
5 0 5 wrote:
Pryda wrote: U kamion skupis pse, odvedes na sigurnu lokaciju i sve jednog po jednog. Ako treba 2 metka u glavu nema patnje zagarantovano instant smrt, ne moze brze. Cini li ti si ovo jednostavnim.
pa kad ih vec strpas u kamion i odvedes na lokaciju, zasto ne moze biti ubijen inekcijom (sto se slazemo da je human(ije)).

dalje, kada ubijemo, recimo 10 hiljada pasa u sarajevu, sta sa tolikim otpadom? to su tone i tone mrtvih tijela? sta ako s time izazovemo epidemiju. ovdje je neko predlagao masovne grobnice zalivene krecom. ja mislim da bi bilo bolje napraviti krematorijum za zivotinje. opet se vracamo na nasu vlast koja nema nikakav plan. a izgleda ni ideje a ni volje da se pozabavi s tim problemom.
a sta sa tonama kerecih govana danas?

recimo da ker od 10 kila posere 300 gr dnevno, znaci za mjesec posere svoju tezinu. za godinu 120 kila govana. i to cuko male ili srednje velicine. dje strah od epidemije od govana?
Govna su dobro gnojivo. Vidis kako u nas na vlast G.... dodzose sve na procvalo od bijede do kriminala sve bas procvalo. :D
Sanjarko

#5711 Re: Problem pasa lutalica

Post by Sanjarko »

Sta se ljudi sikirate. Samo vlast pritisnite da Mericki sistem uvedu.U Merici paseka se lako rjesavaju.
Tesla10

#5712 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tesla10 »

Danas sam se posvađao sa komšinicom u vezi malih cuka. Kao što neki znaju ja se zalažem za eutanaziju, dok moja komšinica nije za to već za spašavanje cuka ali i mučno ubijanje onih koji jesu za eutanaziju. Jer cuke imaju pravo na život, baš kao i mi ljudi.

P.S. Vidim da nisam jedini obožavatelj Nikole Tesle :) .
Last edited by Tesla10 on 04/04/2015 00:14, edited 1 time in total.
Dasi

#5713 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dasi »

Adriatic wrote:Jebo te, ljudi nemaju šta da jedu, a ovdje se daju pare za sterilizaciju pasa, koji se potom vraćaju na ulicu da ujedaju ljude. :-)
Image

Jebo te, ljudi nemaju šta da jedu, a ovdje se daju pare (iz budzeta) za misicnu masu kriminalaca, koji se potom vraćaju na ulicu da .......... ljude. :-)
MJAU - da

#5714 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

madridist wrote:Svi ce doci na red, ovi najagresivniji su nekad bili miroljubivi,psi bez nadzora vlasnika ne mogu lutati ulicama gradova bilo da su i samaritanski psi nema price.Ko god zeli da zivi u anarhiji ili uopceno divljini bujrum prodaj imovinu i pravac Afrika-Etosha ili neki od nacionalnih parkova pa pod ruku sa zvijerima bujrum.Yebemu vise te price o miroljubivim kerovima,pa brate ko god ih takvima vidi neka ih sebi u kucu vodi nemojte zayebavat cijeli grad kad on nije vasa licna svojina pa da uzgajate kerove na ulicama..
Drug, sve kontam, ali hoću reći da ne treba dizati u zvjezde "načelnika" koji plaća ljude da rade posao, a oni rade tako što štenad kupe prvo. Ne možemo pričati o redu, ako taj isti "načelnik" ne prati šta mu ljudi rade, a kupe kučiće, umjesto da pofataju agresivne pse. Jer, to je TOP prioritet. kakva ba Afrika, oladi malo i ti, znam da ti je pun klinac, budi konkretan. Mora sistem da se uspostavi, a ovaj njegov ne valja. I ja sam za to da zaštitari vode pse u domove svoje, ali shvati da ih uzgajaju kako bi zarađivali na njima, osim ove šačice normalnih, evo ti pakice prve, vidiš da cura nije kreten, naprotiv, vrlo razumna.
Last edited by MJAU - da on 04/04/2015 01:53, edited 1 time in total.
seoBIH

#5715 Re: Problem pasa lutalica

Post by seoBIH »

Ti kučići će nekada biti telad. Neka ih fataju i nose vama u dvoriste.
MJAU - da

#5716 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ni ti ne kontaš. Hoće, ali, nisu prioritet. To govorim, pokupi agresivne, pa onda kreni raditi sa kučićima, ali prije kučića, lijepo napravi sistem, pa pohvataj ove što ih uzgajaju. Kapiraš?
seoBIH

#5717 Re: Problem pasa lutalica

Post by seoBIH »

Kapiram, no meni je svejedno. Minus 1 (-1) znaci da je broj manji. Malo po malo, svest ce se na milju-dvije max na nivou grada i to je ok.
MJAU - da

#5718 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

E moj drug, to bi dobro funkcioniralo, kad ne bi bilo profitera.
Gorštak

#5719 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gorštak »

seoBIH wrote:Kapiram, no meni je svejedno. Minus 1 (-1) znaci da je broj manji. Malo po malo, svest ce se na milju-dvije max na nivou grada i to je ok.
:thumbup:
MJAU - da wrote:E moj drug, to bi dobro funkcioniralo, kad ne bi bilo profitera.
Nek troše, halal im bio svaki fening, sve dok nas kutarisavaju belaja. :izet:

Ne znam koji im je sistem rada, ali trebali bi preuzeti sistem rada od onih pravih šintora. Oni su glavninu posla radili u skroz ranim jutarnjim satima, kad nema svjedoka i prolaznika. Sjećam se kao student, kafana Sebilj otvarala se u 5 ujutro, a kafu do 6 pili drotovi i šintori. Ko da sad gledam njihovo zeleno-bijelo auto, parkirali su ga na samom trgu, kod Sebilja.
Ee, to su bili dani...
5 0 5

#5720 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

Zamazivanje očiju. (I izgleda da im dobro ide.)
L u c i f e r

#5721 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Gorštak wrote:
seoBIH wrote:Kapiram, no meni je svejedno. Minus 1 (-1) znaci da je broj manji. Malo po malo, svest ce se na milju-dvije max na nivou grada i to je ok.
MJAU - da wrote:E moj drug, to bi dobro funkcioniralo, kad ne bi bilo profitera.
Nek troše, halal im bio svaki fening, sve dok nas kutarisavaju belaja. :izet:

Ne znam koji im je sistem rada, ali trebali bi preuzeti sistem rada od onih pravih šintora. Oni su glavninu posla radili u skroz ranim jutarnjim satima, kad nema svjedoka i prolaznika. Sjećam se kao student, kafana Sebilj otvarala se u 5 ujutro, a kafu do 6 pili drotovi i šintori. Ko da sad gledam njihovo zeleno-bijelo auto, parkirali su ga na samom trgu, kod Sebilja.
Ee, to su bili dani...
The BEN10

#5722 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

MJAU - da wrote:Drug, sve kontam, ali hoću reći da ne treba dizati u zvjezde "načelnika" koji plaća ljude da rade posao, a oni rade tako što štenad kupe prvo.
Koje kmečanje, voda ulazi u uši. :lol: :evil:
SEMA, SEMA, SEMA!!!
LOKOM, LOKOM, LOKOM!!!

:D
pici

#5723 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Članovi udruženja Av Mau danas organizuju protest protiv ubijanja pasa u 13 sati ispred Općine Novi Grad u Sarajevu.
Danas protesti protiv nelegalnog ubijanja pasa ispred Općine Novi Grad u Sarajevu
Pod motom "Psi imaju pravo na život, baš kao ljudi", protest se organizuje na Dan zaštite napuštenih životinja, u cilju skretanja pažnje javnosti na, kako organizatori kažu, problem mučenja i nelegalnog ubijanja pasa lutalica.

"Cilj demonstracija je da izrazimo pobunu protiv rada ilegalnog higijenskog servisa J. P. 'Lokom' d. o. o. Novi Grad (šintora), koji na području Kantona Sarajevo već dvije godine vrše neviđen, nezakonit i kriminalan pokolj napuštenih pasa, čime doprinose produbljenju problema napuštenih pasa, ali i preko kojeg se vrši kriminalna krađa budžetskog novca", kazali su za Klix.ba organizatori ovog protesta.

Dodali su kako od nadležnih organa vlasti zahtijevaju dosljednu provedbu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, koja bi na human i zakonit način dovela do rješenja problema napuštenih pasa, čime bi se zaštitili i građani i psi i novac poreznih obveznika

ovo samo govnjivim motkama rascerat...dje su vam te mjau allaha vam...nidje macke u sarajevu ko ptica dodo istrebljena...
5 0 5

#5724 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

pici wrote: ovo samo govnjivim motkama rascerat...dje su vam te mjau allaha vam...nidje macke u sarajevu ko ptica dodo istrebljena...
samo da znas, cim se rijese pasa, macke su na redu. :D
pici

#5725 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

5 0 5 wrote:
pici wrote: ovo samo govnjivim motkama rascerat...dje su vam te mjau allaha vam...nidje macke u sarajevu ko ptica dodo istrebljena...
samo da znas, cim se rijese pasa, macke su na redu. :D

za ove dvonoge mace ja sam bezbjednjak...
Locked