BAKIRE ODLAZI

Post Reply
LBVIEW

#5701 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by LBVIEW »

strong69 wrote:Drago mi je sto ima ljudi kojima je ekonomija pocetna osnova za ocjenu necije politicke validnosti i ozbiljnosti. Poboljsanje zivotnih uslova, zaustavljanje odlaska iz zemlje, privlacenje stranih investicija, izgradnja puteva, povecanje prosjecnih plata u realnom sektoru i niz drugih aktivnosti. To su teme koje zelim da cujem i to su ljudi za koje zelim da glasam.

Teme i izjave na nivou ´92. obice nam se o glavu. I Komsicevo da ce im "dati po nosu" i Bakirovo da ce se zemlja "braniti" (mozda iz trezora) nisu donijelo nijedno poboljsanje ovoj napacenoj zemlji i ljudima na ivici siromastva.
Jasta ce, ko sto se obijaju i Srbima.
Imas drzavu-sponzora ratnih zlocinaca i separatizma u susjedstvu , te njenog "trojanskog konja" u drzavi, koji aktivno rade na razbijanju iste, i ti zagovaras netalasanje? :-)
A ekonomska reforma se moze provoditi paralelno s ovom "pricom", nisu u uzrocno-posljedicnoj vezi. To svaka drzava radi, samo, eto BiH ne bi trebala. :-)
mO k3

#5702 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by mO k3 »

strong69 wrote:Drago mi je sto ima ljudi kojima je ekonomija pocetna osnova za ocjenu necije politicke validnosti i ozbiljnosti. Poboljsanje zivotnih uslova, zaustavljanje odlaska iz zemlje, privlacenje stranih investicija, izgradnja puteva, povecanje prosjecnih plata u realnom sektoru i niz drugih aktivnosti. To su teme koje zelim da cujem i to su ljudi za koje zelim da glasam.

Teme i izjave na nivou ´92. obice nam se o glavu. I Komsicevo da ce im "dati po nosu" i Bakirovo da ce se zemlja "braniti" (mozda iz trezora) nisu donijelo nijedno poboljsanje ovoj napacenoj zemlji i ljudima na ivici siromastva.

pa vrijeme je doslo da i mi talasamo , ovo analno jebavanje koje godinama trpimo sa strane srbije i hrvatske nekada moram prestati a to ce prestati kada budemo vise cjenili
Ali ti si tipicni bosnjo , bosnjo koji sam i ja bio , ne talasaj radi mira u kuci ... i onda kada nesto kazemo i ovom slucaju bakir gdje su mu cetnicka masinerija izvukla rijeci iz kontkeksa onda ispada da smo mi poceli rat i da ga hocemo ponovo da srpsku nejac bacamo lavovima u pionirskoj ...

Pitanje je samo koliko nam to jos treba godinam,desetljeca, vijekova da vise odrastemo ..
palermo

#5703 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by palermo »

salihh wrote: Sve za 5... u potpunosti se slazem
ali bi bilo super da se nucimo prepoznati i pozitivne stvari i iste i podrzati. Kao drustvo smo pistali negativni po defaultu. Patoloski negativni... niko i nista nase ne valja... sve nase smrdi... ovaj stav je nametnut i odrzavaju ga kvaziintelektualci, nazovi novinari nesposobni da prepoznaju pozitivne procese i iste promoviraju... ne, svojski se trudimo da svaki pozitivan pomak u korijenu sasjecemo jer nas pozitivno izvodi iz zone "komfora" jer smo kolektivno uvjereni da nista dobro niti znamo niti imamo... a naprdjivati iz nekog coska mozemo ko veliki... ustati i uraditi nesto... pohvaliti nekoga... preuzeti odgovornost... e to u nasim glavama rade drugi... mi to ne znamo niti mozemo...
nevezano za temu topica, ali vrlo lijep post :thumbup:
archi_a

#5704 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

Daj da mijenjamo, daj da mijenjamo na izborima. Mogu li mi ovi koji "detaljnije" analiziraju i ulaze u srž problema u Bosni i Hercegovini dati savjet za koga da glasamo. Bar tri alternativne stranke. Bar dvije. Da vidim s čim i s kim imam posla. :D
mO k3

#5705 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by mO k3 »

archi_a wrote:Daj da mijenjamo, daj da mijenjamo na izborima. Mogu li mi ovi koji "detaljnije" analiziraju i ulaze u srž problema u Bosni i Hercegovini dati savjet za koga da glasamo. Bar tri alternativne stranke. Bar dvije. Da vidim s čim i s kim imam posla. :D
tipicni bosnjacki post daj da mi mjenjamo ...
ama nije problem kod bosnjaka , nego je problem kod nasih komsija bosanskih srba i bosanskih katolika
daddy-kool

#5706 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

LBVIEW wrote:

Jasta ce, ko sto se obijaju i Srbima.
Imas drzavu-sponzora ratnih zlocinaca i separatizma u susjedstvu , te njenog "trojanskog konja" u drzavi, koji aktivno rade na razbijanju iste, i ti zagovaras netalasanje? :-)
A ekonomska reforma se moze provoditi paralelno s ovom "pricom", nisu u uzrocno-posljedicnoj vezi. To svaka drzava radi, samo, eto BiH ne bi trebala. :-)
Samo talasati.
edo_79

#5707 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by edo_79 »

salihh wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ne poderim nikoga sa pičkoustim, ne poredim uređenje BiH sa Srbijom, samo tebi repliciram na post i mišljnje, a masa je takvih, da ne možemo ništa, ne da nam pet-deseti. To nije prihvatljivo, za ozbiljne političare, narode i države.

Dok to ne shvatimo i jebemo Bakiru, SDA, SDP-u i svim ostalim nesposobnim lopovima i debilima iz stranaka mater po sred usta, ništa od nas. SDA je najgora od sve djece, realno !
Sve za 5... u potpunosti se slazem
1 - ali bi bilo super da se nucimo prepoznati i pozitivne stvari i iste i podrzati. Kao drustvo smo pistali negativni po defaultu. Patoloski negativni... niko i nista nase ne valja... sve nase smrdi... ovaj stav je nametnut i odrzavaju ga kvaziintelektualci, nazovi novinari nesposobni da prepoznaju pozitivne procese i iste promoviraju... 2 - ne, svojski se trudimo da svaki pozitivan pomak u korijenu sasjecemo jer nas pozitivno izvodi iz zone "komfora" jer smo kolektivno uvjereni da nista dobro niti znamo niti imamo... a naprdjivati iz nekog coska mozemo ko veliki... 3- ustati i uraditi nesto... pohvaliti nekoga... preuzeti odgovornost... e to u nasim glavama rade drugi... mi to ne znamo niti mozemo...
Eh hoćemo li po redu?

1 - Navedite jedan primjer vrijedan prepoznavanja, pozitivne/ ih stvari koje treba podržati

2 - Molim da pogledate br.1

3 - Navedite nekog od vladajućih persona koja je uradila nešto, preuzela odgovornost a što bi bilo vrijedno pohvale

;-)
sunceKOtepsija

#5708 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sunceKOtepsija »

Lider u ratu-Lider u miru
#BakirPonosBosanski :bih:
mO k3

#5709 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by mO k3 »

sunceKOtepsija wrote:Lider u ratu-Lider u miru
#BakirPonosBosanski :bih:
nesto te ne vidim na temi o srbiji ili dodiku ....
JThomas

#5710 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

što se tiče politike, zaista se mirne duše može reći da niko i ništa naše ne valja. sve što se pozitivno uspije desiti u privredi, sportu, kulturi, umjetnosti, desi se usprkos, a ne zahvaljujući njoj. a naročito neukusno i ironično djeluje pričati o pozitivi na temi o lideru sda.
512MB

#5711 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 512MB »

Jel iko upratio ijedan srpski/hvatski medij da je prenio objasnjenje OHRa da ni Hrvatska ni Srbija nisu nikakvi garanti nego samo potpisnici Daytona zbog uloge u agresiji na suverenu drzavu BiH? :D
LBVIEW

#5712 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by LBVIEW »

Hajd' sve na stranu, pa i pokusaj prikrivanja cinjenice da su politicari koje ono drzave najveci populisti na Balkanu, od strane nadasve obektivnih forumskih anamiticara :D , al' ne kontam na cemu se bazira tvrdnja o "lokomotivi ekonomskog napretka" i sampionu privlacenja stranih investicij, da nije mozda na "Beogradu na vodi", propalom FIAT- u u Kragujevcu i sl. grandioznim AV-ovim projektima? :D
mO k3

#5713 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by mO k3 »

512MB wrote:Jel iko upratio ijedan srpski/hvatski medij da je prenio objasnjenje OHRa da ni Hrvatska ni Srbija nisu nikakvi garanti nego samo potpisnici Daytona zbog uloge u agresiji na suverenu drzavu BiH? :D
:mrgreen:
Šunj

#5714 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Šunj »

mO k3 wrote:
512MB wrote:Jel iko upratio ijedan srpski/hvatski medij da je prenio objasnjenje OHRa da ni Hrvatska ni Srbija nisu nikakvi garanti nego samo potpisnici Daytona zbog uloge u agresiji na suverenu drzavu BiH? :D
Da podsjetimo djikane:
Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma te da se zbog toga može miješati u unutrašnje stvari BiH, iz OHR-a poručuju da je Srbija samo jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma i da mora poštovati suverenitet svog susjeda.
512MB

#5715 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 512MB »

Ova sitnica se olahko zaboravlja "zbog negativne uloge u AGRESIJI na suverenu drzavu BiH" :zoka:
daddy-kool

#5716 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

To laganje kod susjeda i komšija kako su oni nekakvi "garanti" je u funkciji poricanja odgovornosti i zamagljivanju vlastite uloge u agresiji na BiH. DMS je kako mu i naslov kaže mirovni sporazum koji su potpisale zaraćene strane: RBiH, SRJ i RH.
archi_a

#5717 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

mO k3 wrote:
archi_a wrote:Daj da mijenjamo, daj da mijenjamo na izborima. Mogu li mi ovi koji "detaljnije" analiziraju i ulaze u srž problema u Bosni i Hercegovini dati savjet za koga da glasamo. Bar tri alternativne stranke. Bar dvije. Da vidim s čim i s kim imam posla. :D
ama nije problem kod bosnjaka , nego je problem kod nasih komsija bosanskih srba i bosanskih katolika
Apsolutno! Nevalja nam niko. Poručuju da treba izaći na izbore i oboriti bagru. A kad upitaš ko je alternativa, tajac.
:D
Haris.ba

#5718 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Haris.ba »

Pročitaš prvu rečenicu Dejtosnkog sporazuma i piše da su BIH, SRJ i HR "stranke". :D
Republika Bosna i Hercegovina, Republika Hrvatska i Savezna Republika Jugoslavija ("Stranke"),
Srbija i Hrvatska su imale dvojaku ulogu. U nekim aneksima su predstavljale sebe, u nekim aneksima RS i HB.
Primajući na znanje Sporazum od 29. augusta 1995. kojim je delegacija Savezne Republike Jugoslavije ovlaštena potpisati u ime Republike Srpske dijelove mirovnog plana koji se odnose na nju, uz obavezu stroge i dosljedne provedbe postignutog sporazuma,
Ako ćemo uvesti pojam garanta, garant su koliko se sjećam: SAD, Rusija, Francuska, V.Britanija, Njemačka i EU. Mada je primjereniji termin "svjedok".
Potpisnici Općeg okvirnog sporazuma su, prema redoslijedu potpisivanja, za Republiku BiH Alija Izetbegović, za Republiku Hrvatsku dr. Franjo Tuđman i za Saveznu Republiku Jugoslaviju Slobodan Milošević. Potpisivanju su svjedočili i to potvrdili svojim potpisima, prema redoslijedu potpisivanja, za Predsjedništvo Evropske unije Felipe Gonzalez, za Francusku Republiku Jacques Chirac, za Saveznu Republiku Njemačku Helmut Kohl, za Rusku Federaciju Viktor Cernomirdin, za Ujedinjeno Kraljevstvo John Major i za Sjedinjene Američke Države William Clinton.
Ali, mnogo ljepše zvuči garant sporazuma, nego stranka. Jer neko može upitati, a što si stranka. Odakle to da je SRJ postala stranka. :D

Aneks 1-B:SPORAZUM O REGIONALNOJ STABILIZACIJI
Republika Bosna i Hercegovina, Republika Hrvatska, Republika Jugoslavija, Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska (u daljnjem tekstu "Stranke") saglasile su se kako slijedi:
Aneks 10:
SPORAZUM O CIVILNOJ PROVEDBI Republika Bosna i Hercegovina, Republika Hrvatska, Savezna Republika Jugoslavija, Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska ("Stranke") sporazumjele su se o sljedećem:
Član 1. Visoki predstavnik
manijak1

#5719 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

mO k3 wrote:
Nije ali je jučer :D u skladu s tim tzv. ministar tzv.MUP-a tzv. Srbije .....saopštenje tzv. Saveta za tzv. nacionalnu bezbednost :lol: :lol: opet tzv. Srbije da izjava člana Predsjedništva bivše Kraljevine Bosne nije u duhu dobrosusjedskih - što ne kažu dobrokomšijskih :D :D odnosa .
Heto .....ko da ih je Hare Selmin :oops: ko nekad u vrijeme agresije po ko zna koji put :izet: :izet: .
Ima još i pozadina svega :D da nema EU ja kažem opet ova EU ne valja sama sebi a kamoli drugima bez pravnog sporazuma s Kosova republjik ....dobro haj oni mogu priznati ali sl :izet: edbenici Velike tzv. Srbije odavdje nikako .
ako ćemo tako , svako treba poći od sebe šta ne valja kod njega samoga pa tek onda .
A kad upitaš ko je alternativa, tajac.
Za mene Naša stranka :oops: isključivo .
kod nas je situacija licemjerna od 90 -ih ko ono za koga ćeš glasati ....pa ovaj onaj i.t.d kad ono :lol: :lol: rezultati vako nako dijametralno suprotni izjavama.
Poručuju da treba izaći na izbore
ono oboriti bagru je istrošeno u ovih 27 godina .
na svake izbore treba izać , samim tim sa sobom si miran.
ama :izet: :izet: :izet: me forum , kad bi me mogli banirati na politici osim teme Edukaciono Informativni Centar MD :oops: :D
navuku te tuđe i vlastite gluposti pa ko ono lupajući po nedužnoj tastaturi/tipkovnici :lol: misliš nešto ćeš promijeniti pa makar i ćunu
Dozer

#5720 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

maher wrote: ovo je sve dobro poznato ... volio bih da neko kaze koje je to optimalno mjesto gdje bi trebao biti predsjednik predsjedništva sa svojim kabinetom u gradu koji se granatira, opkoljen, bez struje, vode, grijanja i koji neprijatelj ima namjeru da zauzme ... nije valjda trebao stalno sjediti u predsjedništvu u onim kancelarijama prema trebevicu ... ja cijenim sto je proveo citav rat u sarajevu ... mogao je biti u zenici ili tuzli komotno da niko nista ne prigovori ... mozda bi i koja manje granata pala na centar grada ... a i svaka brigada, korpus ili glavna komanda su bili dobro zasticeni, sto je normalno ... ispade sad jedini bakir bio sakriven ...
Da nisi sta pobrkao....?
Bakir nije bio predsjednik u ratu, nego "savjetnik" ocu koji je bio predsjednik. Bakir je u to vrijeme bio covjek u punoj snazi, ubio se za puske, rovova i borbe, ali...umjesto toga drzao se babinih skuta i rat proveo po podrumima i sefovima. Samo nas zanima sta je on savjetovao nekoga u ratnom predsjednistvu...
manijak1

#5721 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

Samo nas zanima sta je on savjetovao nekoga u ratnom predsjednistvu...
đe treba predati prazne kanistere i burad :oops: i kad će iste napunjene preuzeti ili će mu kada će mu lično biti dostavljeni :oops:
kad i gdje treba preuzeti sljedovanje i paketiće bez da čeka na mjestu đe bi ga mogla strefit granata ili snajper :oops:
đe mu podmladak može uzet dozvolu za gospodski izlazak na službeni put bez povratka .
ima još nešto ali....jah ....da je potreban za rad tamo vamo ....j :izet: :izet: pucanje .
i na kraju potvrde za učešće u logistici ARBiH od do :D ubilo se za veterana člana nakog od ovih udruženja JOB-ova .....
Last edited by manijak1 on 17/11/2017 10:02, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5722 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

Dozer wrote:
maher wrote: ovo je sve dobro poznato ... volio bih da neko kaze koje je to optimalno mjesto gdje bi trebao biti predsjednik predsjedništva sa svojim kabinetom u gradu koji se granatira, opkoljen, bez struje, vode, grijanja i koji neprijatelj ima namjeru da zauzme ... nije valjda trebao stalno sjediti u predsjedništvu u onim kancelarijama prema trebevicu ... ja cijenim sto je proveo citav rat u sarajevu ... mogao je biti u zenici ili tuzli komotno da niko nista ne prigovori ... mozda bi i koja manje granata pala na centar grada ... a i svaka brigada, korpus ili glavna komanda su bili dobro zasticeni, sto je normalno ... ispade sad jedini bakir bio sakriven ...
Da nisi sta pobrkao....?
Bakir nije bio predsjednik u ratu, nego "savjetnik" ocu koji je bio predsjednik. Bakir je u to vrijeme bio covjek u punoj snazi, ubio se za puske, rovova i borbe, ali...umjesto toga drzao se babinih skuta i rat proveo po podrumima i sefovima. Samo nas zanima sta je on savjetovao nekoga u ratnom predsjednistvu...

mogo je garonju noHat sad pa sad a dobro najeden i sit do ja na lanc paketu...
Haris.ba

#5723 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Haris.ba »

Dozer wrote:akir nije bio predsjednik u ratu, nego "savjetnik" ocu koji je bio predsjednik
http://sda.ba/home/organi-sda/predsjednik/
Gospodin Bakir Izetbegović je bio angažovan kao lični sekretar predsjednika Alije Izetbegovića u periodu od 1992.god. do 1994. god.
1995. godinu je proveo kao:
Tako je od 1995.god. do 1997. god. bio član Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Sarajevo”.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5724 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

Haris.ba wrote:
Dozer wrote:akir nije bio predsjednik u ratu, nego "savjetnik" ocu koji je bio predsjednik
http://sda.ba/home/organi-sda/predsjednik/
Gospodin Bakir Izetbegović je bio angažovan kao lični sekretar predsjednika Alije Izetbegovića u periodu od 1992.god. do 1994. god.
1995. godinu je proveo kao:
Tako je od 1995.god. do 1997. god. bio član Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Sarajevo”.
imo je josH funkcija... ova je glavna...
Od 1991.god. do 2003. god. obavljao je dužnost direktora Zavoda za izgradnju kantona Sarajevo.
manijak1

#5725 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

:shock: :shock: :D :D zato su nas nalupali 5 : 0 na Hadisonu :D mislim 96-e , propadale su pahulje bijele .....stigli svježi napucani iz prijateljskih zemalja :D
Od 1991.god. do 2003. god. obavljao je dužnost direktora Zavoda za izgradnju kantona Sarajevo.
:izet: :D ....e da sam dobar bio možda bih i šta dobio .....od četiri zida :oops:
Post Reply