bio sam i ja na ulici danas...i naravno da osuđujem paljevinu i piromaniju zgrade (iako razumijem bijes i gnjev raje), ali mi ne pada na pamet da odustanem....e to je prava pricaIt_is_a_Leclerc wrote:Ja sam danas bio na ulici. Više neću ići. Ne želim da nekom dam legitimitet da krene paliti muzej, bolnicu, škole...Itakoto wrote:Jao kako ste dosadni! Pa ko kaze da se treba paliti i rusiti???! Za razliku od vas licemjera koji samo traze povod da ostanu kod kuce ovo nece pokolebati ostale da i sutra izadju na ulice i kazu da je dosta bilo izlezavanja i lopovluka zadnjih 20 godina!
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
LSD
#5701 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Last edited by LSD on 08/02/2014 02:02, edited 1 time in total.
- charrrmed
#5702 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Je li pod kontrolom pozar?
-
crni_DZo
#5703 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pretvorite li sve ovo u nacionalizam il ispijanje kafa pred parlamentom il nekakva kulturno-umjetnicka preseravanja onda zasluzujete da vas jebu jos 50 godina.
-
Ripicipi
#5704 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne zelis valjda reci da je to IKAKVO opravdanje???Butmiran wrote: Arhiv za koji 95 % građana veze nije imalo gdje se nalazi.
-
Eniac
#5705 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
U Ukrajini se zna, vodje u Klicko i onaj drugi tip, oni su ti (ili obojica zajedno ili jedan od njih, Amerika je recimo protiv Klicka dok je EU mozda i za njega), koji ce formirati novu vlast.Adi_VCF wrote:Vjerovatno pisanjem preko foruma i portalaButmiran wrote:Hoće li neko napisati koji je to način za rušenje vlasti a da nisu nasilni protesti i demonstracije?.Barem vecina ima to misljenje,jer vecina ih nije spremna ni dovoljno hrabra da se na bilo koji nacin suprostavi ovim lopovima na vlasti.
Ko je ovdje taj koji ce zamijeniti srusenu vlast? Ja imam svoju teoriju, ali sto javno ne kaze, "Ja sam taj"?
Pa ako stvarno nema nikoga ko je iza ovoga, onda stvarno, srusi se vlast i sta onda? Hoce li onaj osamnaestogodisnjak sa plasticnom dvolitarkom piva u jednoj i bejzbol palicom u drugoj ruci, i nekoliko mu jarana u njega mu zamijeniti srusenu vlast?
- Butmiran
#5706 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne razumijem se ja ništa posebno, ja sam napisao već svoje mišljenje šta za početak treba uraditi.wannabe_ultra wrote:butmiran posto vidim da se razumijes, sta kad se srusi vlada ?
mene interesuje, sta dalje ?
Butmiran wrote:Lijepo je počelo ali nažalost desilo se šta se desilo i to se sad ne može ispraviti. Protesti ne smiju stati, moraju se definisati jasni ciljevi i po meni ono što najviše fali ovome je vođa, neko ko će povesti narod za sobom i koga će slušati svi da se ne bi više dešavalo ovo nasumično uništavanje i paljenje. Ako će se uništavati onda se mora znati šta tačno da se uništava jer šteta poslije današnjih protesta je neprocjenjiva(mislim na historijski arhiv). Nadam se da ovo sad neće stati, samo se mora puno pametnije. Definitivno je jasno da od mirnih protesta nema ništa više.
Kad sve sagledam, lijepo je bar vidjeti solidarnost gradova i građana BiH, za svaku pohvalu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5707 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ima, evo me.wannabe_ultra wrote:nema takvihMaharadza wrote:npr. Postaviti ljude koji NEMAJU VEZE sa ovom mafijom koja nas je pljačkala i uništavala 20 godina a uz to su školovani i stručni! Na birou ih ima dovoljno za 20 vlada i skupština!wannabe_ultra wrote:butmiran posto vidim da se razumijes, sta kad se srusi vlada ?
- Bosanski_kralj
#5708 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Onda one koji imaju najmanje veze sa ovom dosadašnjom mafijom.wannabe_ultra wrote:nema takvihMaharadza wrote:npr. Postaviti ljude koji NEMAJU VEZE sa ovom mafijom koja nas je pljačkala i uništavala 20 godina a uz to su školovani i stručni! Na birou ih ima dovoljno za 20 vlada i skupština!wannabe_ultra wrote:butmiran posto vidim da se razumijes, sta kad se srusi vlada ?
- Bosanski_kralj
#5709 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ti nisi stručan.Woole Triwunovich wrote:
Ima, evo me.![]()
-
BezDobrogNaslova
#5710 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ima nacina koji nisu nasilni. Svi koji su nezadovoljni, od NVO, neformalnih grupa, boraca, RVI, treba da ujedine pod jedan pokret, stranku i istu prijave za izbore koji su na jesen, a ako je vec toliko dogorilo, onda traziti prijevremene izbore i izaci na iste i smijenit vlast najregularnijim mogucim putem.
Cuj, ne moze...Moze, ali kad dodju izbori, opet odose svi glasati za SDS, SNSD, SDA, SDP, HDZ...
Dokle god se ne pojave novi ljudi, sa zdravim idejama, i dok ih ne podrzimo, mi cemo iznova i iznova reciklirati ove pohabane politicare koji nas handre zadnjih 20 godina.
Cuj, ne moze...Moze, ali kad dodju izbori, opet odose svi glasati za SDS, SNSD, SDA, SDP, HDZ...
Dokle god se ne pojave novi ljudi, sa zdravim idejama, i dok ih ne podrzimo, mi cemo iznova i iznova reciklirati ove pohabane politicare koji nas handre zadnjih 20 godina.
- MMM1977
#5711 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nikako da shvatite jednu stvar. Kakva sila, kakvi bakrači, to ništa promjeniti neće. Naravno da su do sada svi protesti bili neuspješni jer su iste predvodili nekakvi samoprozvani lideri protesta ispred nekih NVO ili neki likovi sa previše vremena koji su se igrali revolucije preko FB pa skupili 300 lajkova i odlučili doći da protestvuju.
Svaka revolucija mora imati svoje ciljeve i svoje vođe. Revolucija će biti kada se skupi 100.000 ljudi pred zgradom Predsjedništva, ne trebaju ni petardu da bace a svi će redom dati ostavke. Šta očekujete, da će se nešto promjeniti time što je na proteste došlo 1% stanovništva Sarajeva ili što je probleme pravilo 0,1% grada? Malo sutra. 1% je na nivou statističke greške i niko se neće uzbuđivati radi toga a policija će sada lagano da krene prebirati sve ove snimke ali i rebra pojedincima.
Ne može se 5.000 ljudi zvati revolucijom.
Svaka revolucija mora imati svoje ciljeve i svoje vođe. Revolucija će biti kada se skupi 100.000 ljudi pred zgradom Predsjedništva, ne trebaju ni petardu da bace a svi će redom dati ostavke. Šta očekujete, da će se nešto promjeniti time što je na proteste došlo 1% stanovništva Sarajeva ili što je probleme pravilo 0,1% grada? Malo sutra. 1% je na nivou statističke greške i niko se neće uzbuđivati radi toga a policija će sada lagano da krene prebirati sve ove snimke ali i rebra pojedincima.
- Kikibombona
#5712 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
A zasto bijes ne bi kanalisali na politicare i iste optuzili da su krivi zbog nemira koji su izbili?MMM1977 wrote:Pa imaš ovdje na temi veći broj ljudi koji su bili na protestima a kada su vidjeli gdje je sve to otišlo onda su se povukli. Ovo nisu bili protesti nego divljanje huligana i svako neosuđivanje istog daje im za pravo da divljaju kada god im se kurcu prohtije. Sutra ćeš viđati ovakve "demonstracije" kada ne pobijede Željo ili Sarajevo, kada padnu na kladionici, kada im policija napiše kaznu za nepropisno parkiranje i sl. Šta god je problem - skupimo se nas 50 i zapalimo poneku javnu instituciju.
Političari su, baš kako to Zlaja jednom lijepo reče, samo slučajni prolaznici. Zgrade koje su zapaljene su država. Sutra oni mogu raditi i na bilo kojoj drugoj lokaciji i to njima neće smetati a uništavanje zgrada starih preko 100 godina je uništavanje same srži jedne zemlje. Ako su već protiv političara a ne protiv države onda neka nađu načina da naude njima a ne državi. Jer država nisu političari, ma ko oni bili.
Dvadeset godina su stvarali uslove da dodje do ovoga. Bilo je samo pitanje vremena kada ce se desiti.
Dakle, hajmo lijeciti uzrok a ne posljedicu.
- KPNCTNJAH
#5713 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pitar si, pa te necu napadati previse, al' zalosno je da neko ko ima sliku pokojnog Vedrana kao avatar poziva na nasilje... danas je malo falilo da ovo sve preraste u nesto slicno kao u Listici onda... a zbog cega, ona djecurlija koja su rusila i palila veze nemaju zasto su to radili, odnosno njima je to vise bila furka, da se mogu hvaliti po fbu kao ovi idioti cije ste slike vec postavljali... ne mogu podrzavati nekog ko rusi moj grad, a pogotovo kad to radi bez pravog razloga... sta je bio cilj, hajmo srusiti vladu... i sta kad se zapale zgrade ? Sta dalje... hajmo rusiti sve redom...Butmiran wrote:Joj što lupate, čuj da se krenu paliti bolnice, škole, muzeji...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5714 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Samo da odem do Travnika i nazad, i eto.. Bit ću i to.Bosanski_kralj wrote:Ti nisi stručan.Woole Triwunovich wrote:
Ima, evo me.![]()
-
crni_DZo
#5715 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nece, moze te samo drot pogoditi, jer oni gadjaju narod a ne obrnuto. Al opet uvijek imas varijantu da pijes kafu ipred predjsjednistva i slikas se za fejs.veze s vezom wrote:Trebam doci na proteste i cekati da me neki balavac pogodi kamenom u glavu ?
-
Itakoto
#5716 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Na ulicama sirom BiH je danas bilo preko 20k ljudi. Ili je za tebe BiH samo od Bistrika do Marin Dvora?MMM1977 wrote:Nikako da shvatite jednu stvar. Kakva sila, kakvi bakrači, to ništa promjeniti neće. Naravno da su do sada svi protesti bili neuspješni jer su iste predvodili nekakvi samoprozvani lideri protesta ispred nekih NVO ili neki likovi sa previše vremena koji su se igrali revolucije preko FB pa skupili 300 lajkova i odlučili doći da protestvuju.
- MMM1977
#5717 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Lijepo je to rekao onaj samoprozvani neformalni vođa iz TZ, koji ima i karakteristike Mesije jer je dan nakon što ga je gazilo X policajaca bio bez ogrebotine i sav ušminkan: Treba otjerati vladu pa dovesti ljude iz naroda. Samo ga jebe što nije razmišljao o tome ko će biti taj ko će odlučiti o tome. Možda on?Eniac wrote:U Ukrajini se zna, vodje u Klicko i onaj drugi tip, oni su ti (ili obojica zajedno ili jedan od njih, Amerika je recimo protiv Klicka dok je EU mozda i za njega), koji ce formirati novu vlast.Adi_VCF wrote:Vjerovatno pisanjem preko foruma i portalaButmiran wrote:Hoće li neko napisati koji je to način za rušenje vlasti a da nisu nasilni protesti i demonstracije?.Barem vecina ima to misljenje,jer vecina ih nije spremna ni dovoljno hrabra da se na bilo koji nacin suprostavi ovim lopovima na vlasti.
Ko je ovdje taj koji ce zamijeniti srusenu vlast? Ja imam svoju teoriju, ali sto javno ne kaze, "Ja sam taj"?
Pa ako stvarno nema nikoga ko je iza ovoga, onda stvarno, srusi se vlast i sta onda? Hoce li onaj osamnaestogodisnjak sa plasticnom dvolitarkom piva u jednoj i bejzbol palicom u drugoj ruci, i nekoliko mu jarana u njega mu zamijeniti srusenu vlast?
-
Eniac
#5718 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Bravo. Za sve, ali boldirano je ono sto se izbjegava reci. Ko je vodja? Ima ga, nemojte se zavaravati da ga nema, isuvise je danas sve bilo slicno u svim gradovima, palile su se iste vrste objekata u svim gradovima, slicni ljudi su radili slicne stvari, da bi sve bilo slucajno.MMM1977 wrote:Nikako da shvatite jednu stvar. Kakva sila, kakvi bakrači, to ništa promjeniti neće. Naravno da su do sada svi protesti bili neuspješni jer su iste predvodili nekakvi samoprozvani lideri protesta ispred nekih NVO ili neki likovi sa previše vremena koji su se igrali revolucije preko FB pa skupili 300 lajkova i odlučili doći da protestvuju.
NIje problem revolucija, ni nasilna, ali da se zna ko je vodi i koji su ciljevi. Onda bi mozda i bilo 100.000 ljudi. A mozda i ne bi, kada bi se saznalo ko je vodja, mozda bi tada sve stalo.
- MMM1977
#5719 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Još gore. 20.000/3.800.000 = nekih 0,5% građana. Statistička greška.Itakoto wrote:Na ulicama sirom BiH je danas bilo preko 20k ljudi. Ili je za tebe BiH samo od Bistrika do Marin Dvora?MMM1977 wrote:Nikako da shvatite jednu stvar. Kakva sila, kakvi bakrači, to ništa promjeniti neće. Naravno da su do sada svi protesti bili neuspješni jer su iste predvodili nekakvi samoprozvani lideri protesta ispred nekih NVO ili neki likovi sa previše vremena koji su se igrali revolucije preko FB pa skupili 300 lajkova i odlučili doći da protestvuju.
-
Itakoto
#5720 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nema svrhe ova rasprava. Sutra na proteste ko hoce. Ko nece njemu je izgleda jos uvijek dobro.
- Butmiran
#5721 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Moj odgovor je bio samo na ovo da će se paliti škole i bolnice, što nema smisla. A halali drug ali ovo nema veze s neredima u Lištici, pisao sam već da su protesti otišli u pogrešnom smjeru, lijepo počelo ali poslije je otišlo u kurac.KPNCTNJAH wrote:Pitar si, pa te necu napadati previse, al' zalosno je da neko ko ima sliku pokojnog Vedrana kao avatar poziva na nasilje... danas je malo falilo da ovo sve preraste u nesto slicno kao u Listici onda... a zbog cega, ona djecurlija koja su rusila i palila veze nemaju zasto su to radili, odnosno njima je to vise bila furka, da se mogu hvaliti po fbu kao ovi idioti cije ste slike vec postavljali... ne mogu podrzavati nekog ko rusi moj grad, a pogotovo kad to radi bez pravog razloga... sta je bio cilj, hajmo srusiti vladu... i sta kad se zapale zgrade ? Sta dalje... hajmo rusiti sve redom...Butmiran wrote:Joj što lupate, čuj da se krenu paliti bolnice, škole, muzeji...
- Maharadza
#5722 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Itakoto wrote:Nema svrhe ova rasprava. Sutra na proteste ko hoce. Ko nece njemu je izgleda jos uvijek dobro.
- MMM1977
#5723 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne može Fahro biti taj koji će biti glavni revolucionar, ne može ni Željko ma ne može ni jedan političar. Bogić Bogičević, Ilija Jurišić, Jovan Divjak i sl. - To je kalibar ljudi koji mogu biti prvi revolucionari, njih kada vidim na čelu idem i ja a siguran sam i preko 100.000 ljudi. Treba neko ko će artikulisati sav ovaj bijes i osjećaj nepravde a da to nisu manijaci ili horde zla.
-
Eniac
#5724 Re: Odg: Demonstracije u Tuzli
Danas je covjek kojeg poznajem dobio kamen u glavu i zavrsio na KUM-u od strane balavog huligana. A covjek nije ni vlast ni policija niti slicno.veze s vezom wrote:Sta to ti bolan ?crni_DZo wrote:Nece, moze te samo drot pogoditi, jer oni gadjaju narod a ne obrnuto. Al opet uvijek imas varijantu da pijes kafu ipred predjsjednistva i slikas se za fejs.veze s vezom wrote:Trebam doci na proteste i cekati da me neki balavac pogodi kamenom u glavu ?
Moze me isto tako pogoditi balo balavi koji ne gleda gdje sta baca..ali hajde i to nebitno eto i nek pogodi!?
Sta predstavljas ti ovdje uopste?Sta hoces?
Idemo paliti sve !?HAJMO KO GA JEBE!
Al hajmo paliti prave stvari.
Ne znam kojim povodom spominjes fejs..jer dok su takvi poput tebe danas rusili vladu ja sam bila na radnom mjestu.
Nabijem ti logiku.
- Logovan
#5725 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Al' fakat nevjerovatno.Woole Triwunovich wrote:Al' kol'ko raje pada na Fahraonovu retoriku.![]()