Ima izuzetan program i veoma multietničnu ekipu oko sebe. Prava je šteta što ne ide dalje s promocijom stranke i osnivanjem ogranaka. Mislim da ga diljem cijele zemlje obožavaoci njegovog lika s nestrpljenjem očekuju
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#5701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nešto mi je Komšić dobro učestao s promocijom stranke u i oko Sarajeva.
Ima izuzetan program i veoma multietničnu ekipu oko sebe. Prava je šteta što ne ide dalje s promocijom stranke i osnivanjem ogranaka. Mislim da ga diljem cijele zemlje obožavaoci njegovog lika s nestrpljenjem očekuju
-
rajvosa1
#5702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sta je slagao? Jedino je trebao dodati i Hankine strankeakcid wrote:Kad povjerenje i marketing stranke dobije idiot koji svojim poltronskim izrazom upropasti njen dignitet![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#5703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno je koliko Komšo hvali Radončića i priča gomilu neistina oko njega. Koalicija za iduće izbore već u najavi
- akcid
#5704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moj post postade pravi mamac za lešinare 
- webby-x
#5705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro, znalo se da će ova stranka djelovati na području Sarajeva,Hafis wrote:Prava je šteta što ne ide dalje s promocijom stranke i osnivanjem ogranaka. Mislim da ga diljem cijele zemlje obožavaoci njegovog lika s nestrpljenjem očekuju
i možda u Tuzli. Ostalo mogu odmah zaboraviti, kao i Naša Stranka.
Pa i SDP u ostalim dijelovima zemlje je imao slabu prolaznost, sve dok
nisu počeli ilahije i kaside izvoditi na predizbornim skupovima i biti
prvi u džamijama. Čak je i Lagumdžija postao "pravi vjernik".
- It_is_a_Leclerc
#5706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izmišljotine. Same izmišljotine.webby-x wrote:Pa dobro, znalo se da će ova stranka djelovati na području Sarajeva,Hafis wrote:Prava je šteta što ne ide dalje s promocijom stranke i osnivanjem ogranaka. Mislim da ga diljem cijele zemlje obožavaoci njegovog lika s nestrpljenjem očekuju
i možda u Tuzli. Ostalo mogu odmah zaboraviti, kao i Naša Stranka.
Pa i SDP u ostalim dijelovima zemlje je imao slabu prolaznost, sve dok
nisu počeli ilahije i kaside izvoditi na predizbornim skupovima i biti
prvi u džamijama. Čak je i Lagumdžija postao "pravi vjernik".
DF ima formirane kantonalne i općinske odbore u sedam kantona u Federaciji i Brčko Distriktu, a radi se na formiranju stranačke infrastrukture u nekim općinama u RS-u gdje bi se moglo računati na određen broj glasova.
Ovo za ilahije se izmsilio, a u džamije, po božijim i ljudskim zakonima, svi imaju pravo da dođu.
I to je to. Nema potrebe da se stranka formira u dijelovima BiH gdje, ako ne kažete da mrzite Bošnjake i BiH, nemate apsolutno nikakve šanse da uspijete u uzgoju krastavaca, a kamoli u politici.
- Havatar
#5707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tango i KesStupskaBitanga wrote:Nevjerovatno je koliko Komšo hvali Radončića i priča gomilu neistina oko njega. Koalicija za iduće izbore već u najavi
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#5708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
StupskaBitanga wrote:Nevjerovatno je koliko Komšo hvali Radončića i priča gomilu neistina oko njega. Koalicija za iduće izbore već u najavi
ajde ti nama reci sta je to komsic reko za radoncica i slagao.
fino je rekao da ga nema nigdje u javnim preduzecima ( eletroprivredi , telekomu , duvanjari itd, itd )
da ga nema ni u kakvim tenderima.
jel nesto slago, ako jest daj dokaze i podastri linkove, al nemoj lupat ko maxim po diviziji
- shiljak
#5709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
rekao je da se svi bave tenderima osim radončića.. Da je samo rekao svi se bave tenderima ispao bi neozbiljan
-
Hafis
#5710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sedam kantona? Stvarno prvi put čujem. Znaju li se imena tih sedam sekretara skoja koji su predsjednici kantonalnih odbora stranke?"It_is_a_Leclerc"
DF ima formirane kantonalne i općinske odbore u sedam kantona u Federaciji i Brčko Distriktu, a radi se na formiranju stranačke infrastrukture u nekim općinama u RS-u gdje bi se moglo računati na određen broj glasova.
Znači po tvom sudu DF ipak preferira isključivo bošnjačko glasačko tijelo, dok nema osnovane ogranke u sredinama gdje ne živi ta glasačka populacija?I to je to. Nema potrebe da se stranka formira u dijelovima BiH gdje, ako ne kažete da mrzite Bošnjake i BiH, nemate apsolutno nikakve šanse da uspijete u uzgoju krastavaca, a kamoli u politici.
-
rajvosa1
#5711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo ovakvi stavovi znace komadanje drzave. Ako se neko ne izbori i da u Sirokom, Foci, Prnjavoru... gradjanska opcija ima bar 20 poto glasova, ova drzava nece opstati. A nije da tamo nema normalnih ljudi. Putujem stalno, poslujem i u tim krajevima. Ima finog svijeta, treba ga privuci a ne omalovazavati kao g. Leclerc. Ovakvi stavovi samo ih otudjujuIt_is_a_Leclerc wrote:webby-x wrote:Hafis wrote:Prava je šteta što ne ide dalje s promocijom stranke i osnivanjem ogranaka. Mislim da ga diljem cijele zemlje obožavaoci njegovog lika s nestrpljenjem očekuju
I to je to. Nema potrebe da se stranka formira u dijelovima BiH gdje, ako ne kažete da mrzite Bošnjake i BiH, nemate apsolutno nikakve šanse da uspijete u uzgoju krastavaca, a kamoli u politici.
- vee-jay
#5712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da se situacija nebi tako trebala crno bijelo farbati.tvsabina wrote:Mislim da je Komšić u politici duže od 10 godina kao član predsjedništva i kao načelnik općine. Ne vidim niti jedan jedini rezultat niti sam čula za neku inicijativu. Jedino fizički vidljivo jer renovirana šalter-sala u općini Novo Sarajevo (ali to su učinile i sve ostale sarajevske općine) i MC Donalds (ipak on nije doveo MC Donalds , on ga je samo otvorio).vee-jay wrote:
0. sigurno ne radi programa, jer u BiH niko ne glasa radi programa
1. i 2. zato sto je jedini relevantni politicar koji jos nije bio u situaciji da pokaze da li je u stanju da bilo sta uradi. kada bude na vlasti kao ministar ili sta vec, dobit ce mogucnost da pokaze sta moze.
3. zato sto glasom za jednu od stranaka koje su trenutno na vlasti (a to su sve osim DFa) glasas za trenutnu situaciju.
nisam simpatizer DFa.
Dakle ta priča kako nije mogao , imao prilike i ostalo je uz dužno poštovanje već poprilično neuvjerljiva , dosadna a neistinita i poprilično ide na živce.
I Demokratska Fronta je trenutno dio koalicije u Sarajevu i zašto glas za DF nije glas za trenutnu situaciju ? Mislim da Vam je ocjena paušalna. Jedina stranka koja je koliko-toliko relevantna a koja nikad nije obnašala vlast je Naša Stranka.
Ipak i oni se "gube" koaliranjem sa Pećancem , Zlatarom , & CO pa se sami svrstavaju u masu.
Svjedno - hvala Vam na odgovorima i pozdrav.
Cinjenica je da je opcina dio grada koji je dio kantona koji je dio entiteta koji je dio drzave. Cinjenica je da jedan clan predsjednistva na nivou drzave moze da pokrene koliko i nacelnik opcine. Cinjenica je da je Komsic dugo bio clan SDPa u kojem - kako kaze - nije mogao da se izbori.
Dakle Komsic do sada nikad nije imao moc koja mu je potrebna da nesto pokaze i dokaze.
Nije ni NS. Nazalost NS je bila primorana da udje u predizbornu koaliciju sa SDU kojoj je jedini politicki cilj personalna vendeta njenih clanova protiv SDPa. NSu je taj potez mozda cak i jedini preostali koji joj moze produziti zivot jos kojih par godina (po meni pogresan ali ko im je kriv).
- It_is_a_Leclerc
#5713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF preferira glasačko tkivo koje priznaje BIH kao neupitnu historijsko-političku činjenicu i priznaje genocid u Srebrenici.Hafis wrote:Sedam kantona? Stvarno prvi put čujem. Znaju li se imena tih sedam sekretara skoja koji su predsjednici kantonalnih odbora stranke?"It_is_a_Leclerc"
Znači po tvom sudu DF ipak preferira isključivo bošnjačko glasačko tijelo, dok nema osnovane ogranke u sredinama gdje ne živi ta glasačka populacija?I to je to. Nema potrebe da se stranka formira u dijelovima BiH gdje, ako ne kažete da mrzite Bošnjake i BiH, nemate apsolutno nikakve šanse da uspijete u uzgoju krastavaca, a kamoli u politici.
To je minimum ispod kojeg nijedna stranka pro-bosanske orjentacije, pa ni DF neće ići.
U sredinama u kojima ne postoji DF je po život opasno podržati bilo šta što ime prefiks ili sufiks BIH u sebi.
- vivaldi
#5714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
naravno da je mogao, da je sposoban.vee-jay wrote:Dakle Komsic do sada nikad nije imao moc koja mu je potrebna da nesto pokaze i dokaze.
Ivan Gašparovič, koji je u BiH doputovao s članovima privredne delegacije Slovačke, u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojše Radmanovića posjetit će Privrednu komoru Republike Srpske
http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... luku/11307
predsjednici stalno putuju u pratnji privrednih delegacija da pomognu i ubrzaju na najvisem niovu odredjene poslove, privuku investirore...a sta je on uradio sve ove godine i koga je vodio u svojim delegacijama?
Na kraju krajeva to mu je i bio posao..
pogledaj na primjeru male slovacke ciji predsjednik dolazi u malu siromasnu bosnu pa dovlaci privrednika da nanjuse moze li se kakav biznis praviti
-
Billy Ben Dover
#5715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vivaldi wrote:naravno da je mogao, da je sposoban.vee-jay wrote:Dakle Komsic do sada nikad nije imao moc koja mu je potrebna da nesto pokaze i dokaze.
Ivan Gašparovič, koji je u BiH doputovao s članovima privredne delegacije Slovačke, u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojše Radmanovića posjetit će Privrednu komoru Republike Srpske
http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... luku/11307
predsjednici stalno putuju u pratnji privrednih delegacija da pomognu i ubrzaju na najvisem niovu odredjene poslove, privuku investirore...a sta je on uradio sve ove godine i koga je vodio u svojim delegacijama?
Na kraju krajeva to mu je i bio posao..
pogledaj na primjeru male slovacke ciji predsjednik dolazi u malu siromasnu bosnu pa dovlaci privrednika da nanjuse moze li se kakav biznis praviti
jao komšić i biznis, haha... samo može vrpce presjecat.
-
StupskaBitanga
#5716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da imamo kakve-takve novinare istrazili bi kako je niknuo neboder Kumrovec na Cengic Vili
-
weredsf
#5717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osim u reketiranju istih, u vidu marketingacrysis wrote:StupskaBitanga wrote:Nevjerovatno je koliko Komšo hvali Radončića i priča gomilu neistina oko njega. Koalicija za iduće izbore već u najavi
fino je rekao da ga nema nigdje u javnim preduzecima ( eletroprivredi , telekomu , duvanjari itd, itd )
jel nesto slago, ako jest daj dokaze i podastri linkove, al nemoj lupat ko maxim po diviziji
-
StupskaBitanga
#5718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To oko reketiranja je posebna pričaweredsf wrote:Osim u reketiranju istih, u vidu marketingacrysis wrote:StupskaBitanga wrote:Nevjerovatno je koliko Komšo hvali Radončića i priča gomilu neistina oko njega. Koalicija za iduće izbore već u najavi
Bitno je ovo da iza GP Put stoji upravo Radončić i da sada gdje god može Zlajin GP Butmir ih gura da budu partneri u izgradnji. Ali nije samo to već je poenta da Komšić računa na jaku medijsku podršku Radončića i na blaćenje SDP i Zlaje koje će nesumljivo desiti
- Banksy
#5719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koji su to kriminalci ...StupskaBitanga wrote:
iza GP Put stoji upravo Radončić i da sada gdje god može Zlajin GP Butmir ih gura da budu partneri u izgradnji.
Ko god da dođe, biće bolji od njih.
- Challenger__
#5720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da je baš to, Banksy, najopasnija krilatica. Iz izbora u izbore dobijamo sve gore ljude. Postojeća politička paradigma generiše samo ljudski otpad.Banksy wrote:
-
Basvod
#5721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno kad je kriminal glasacima sporedna stvar. Dobar branioc Bosne, Republike Srpske, Hrvata moze biti kriminalac i dok god je dobar u odbrani sve ce mu biti oprosteno. Zlaja je postao kriminalac kad je fulao u okrsaju sa srpskim i hrvatskim politicarima, do tad je bio Valter, bog.Challenger__ wrote:Mislim da je baš to, Banksy, najopasnija krilatica. Iz izbora u izbore dobijamo sve gore ljude. Postojeća politička paradigma generiše samo ljudski otpad.Banksy wrote:
- Challenger__
#5722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dugo sam razmišljao o svemu tome... Iz izbornog ciklusa u ciklus, sve gori ljudi. Mislim da postojeća paradigma generiše taj škart. Samo radikalna promjena paradigme može iznjedriti bolje ljude. Sve ostalo je politička i životna infuzija, umiranje na rate.
- Banksy
#5723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je, stiže sve gori i gori otpad. Logično je stoga da ljudi traže nova lica, promjene ili, kako kažeš, radikalan iskorak.Challenger__ wrote:Mislim da je baš to, Banksy, najopasnija krilatica. Iz izbora u izbore dobijamo sve gore ljude. Postojeća politička paradigma generiše samo ljudski otpad.Banksy wrote:
I u pravu si, samo radikalan iskorak može promijeniti stvari iz temelja. Ali šta ako narod nije spreman za to, ako je zazivanje radikalnih rezova tek deklarativno, a na terenu niko nije spreman preuzeti na sebe odgovornost, učiniti nešto radikalno ne bi došlo do promjene. Ovdašnji narod voli da kuka i kritikuje, ali nije nešto spreman za pobune i revolucije. Mentalitet mu je podanički, zato mu se ovo i dešava, zato je u Bosni krilatica rahat patnja, zato politička i životna infuzija i, kako kažeš, umiranje na rate ...
-
Basvod
#5724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoguce je promjeniti postojecu svijest glasaca dok god zivimo zajedno. Dovoljno je viditi da od cijelog popisa ljude interesuje samo rezutat nacionalnog izjasnjavanja. Do te mjere su sva druga pitanja prosjecnom covjeku beznacajna.Challenger__ wrote:Dugo sam razmišljao o svemu tome... Iz izbornog ciklusa u ciklus, sve gori ljudi. Mislim da postojeća paradigma generiše taj škart. Samo radikalna promjena paradigme može iznjedriti bolje ljude. Sve ostalo je politička i životna infuzija, umiranje na rate.
Kad se osnovna, nacionala pitanja rijese tek tad ce kriminal, korupcija, ekonomija i sl. izbiti u prvi plan.
-
StupskaBitanga
#5725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da a pogodi 2x ko je tada bio na čelu Opštine gdje je ova neboder. Sasvim je glupo očekivati da bez Opštine tj njenog aminovanja ovo čudo ne bi niklo i to tik ispred stambene zgrada i u ovim gabaritimacetmi wrote:Ja sam već to negdje čitao, samo ne znam gdje.StupskaBitanga wrote:Da imamo kakve-takve novinare istrazili bi kako je niknuo neboder Kumrovec na Cengic Vili
Otprilike: biznismen iz Hercegovine kupuje parcelu, uključuje se Službeni list na čijem čelu je kadar HDZ-a i kupuje 4 sprata, zatim dva ministarstva na čijem čelu su HDZ-ovci, te Pravobranilaštvo na čijem čelu je Hrvat.
Radovi su stali onog trenutka odkad HDZ nije u vlasti.