Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ruud
#5701 Re: mobilni radari tj kamere
Imal' ko raspolozen u kratkim crtama da mi kaze gdje treba obratiti narocitu paznju na putu Sa - Tz?!
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.
- drug_profi
-
maxell_sarajevo
#5703 Re: mobilni radari tj kamere
Čevljanovići, Bakici, Dolovi, Olovske luke, ja sam zaplatiti kod onih tunela prije Karaule, ulaz u Kladanj, Stupari, pazi i kod kamenoloma prije Đurđevika, puna linija 50tak metara i vecinom ranije krenu preticati, a oni izlete iz avlije…
Živinice su guzva pa neces voziti vise od 50.
-
noviclan
#5704 Re: mobilni radari tj kamere
maxell_sarajevo wrote: ↑17/02/2022 01:07 Čevljanovići, Bakici, Dolovi, Olovske luke, ja sam zaplatiti kod onih tunela prije Karaule, ulaz u Kladanj, Stupari, pazi i kod kamenoloma prije Đurđevika, puna linija 50tak metara i vecinom ranije krenu preticati, a oni izlete iz avlije…

Kazu da ga sada cesto montiraju u djurdjeviku negdje na 40km/h
- Libyano
#5705 Re: mobilni radari tj kamere
Juce u onoj silnoj guzvi su uslikani ljudi koji su se kretali mic po mic u koloni, kad vec prebaci na crveno, a oni prosli semafor.
Ispratio sam tri intervala i svaki put makar dvojica su uslikana. Ne znam sta ce sa tim uraditi, to nema smisla kaznjavati...
- holowey
#5706 Re: mobilni radari tj kamere
nema ulaska u raskrsnicu ako je ne mozes proci za trajanja zelenog signala...
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#5707 Re: mobilni radari tj kamere
svejedno.. desi se svakome.. kontas mozes proci fino i taman da prođeš neko se uvali ovom ispred tebe il nekome ispred i tebe zakoči...
-
zLatk0
#5708 Re: mobilni radari tj kamere
Staneš tu gdje jesi dok se ne upali zeleno, svakako bude ili pješački i/ili spoj sa raskrnicom poslije semafora
Često narod kad su gužve ne ostavi prostor da se može proći kroz raskrsnicu, a što rezultira još većim i nepotrebnim gužvama
-
foxlife
#5709 Re: mobilni radari tj kamere
kad se desi svakome onda se moze i kazna desiti svakomeblack_adrian wrote: ↑17/02/2022 08:56 svejedno.. desi se svakome.. kontas mozes proci fino i taman da prođeš neko se uvali ovom ispred tebe il nekome ispred i tebe zakoči...
- black_adrian
#5710 Re: mobilni radari tj kamere
moze ali nema smisla... nije isto to i kad neko namjerno proleti na crveno kad nije guzva...
ako prođeš eto ti prilike da te radar uslika, ako stanes onda te proklinju ovi iza sto si stao na zeleno... u guzvi nikad ne znas...
ako prođeš eto ti prilike da te radar uslika, ako stanes onda te proklinju ovi iza sto si stao na zeleno... u guzvi nikad ne znas...
-
foxlife
#5711 Re: mobilni radari tj kamere
kako nema smisla
svaka greska se placa pa makar ona bila i nenamjerna
naravno da nije isto to i kad neko namjerno proleti
nije isto ni kad ti ispadne mobitel i kad ga namjerno od pod odvalis al na kraju cijena je ista koju platis
to sto ovi proklinju iza se ne treba tebe ticati sto su papci i ne znaju pravila koje ti u tom slucaju postujes
svaka greska se placa pa makar ona bila i nenamjerna
naravno da nije isto to i kad neko namjerno proleti
nije isto ni kad ti ispadne mobitel i kad ga namjerno od pod odvalis al na kraju cijena je ista koju platis
to sto ovi proklinju iza se ne treba tebe ticati sto su papci i ne znaju pravila koje ti u tom slucaju postujes
- kloniran
#5712 Re: mobilni radari tj kamere
Ovi iz RS-a su gospoda
Mene presretac opalio u Lukavici u voznji i uz kaznu poslali i bar kod preko kojeg se dobije slika prekrsaja.
Jos da hoce napraviti aplikaciju ko sto englezi imaju pa da ti dođe obavjest kad gdje popusis, a ne da saznas kad treba registrvati auto.
Mene presretac opalio u Lukavici u voznji i uz kaznu poslali i bar kod preko kojeg se dobije slika prekrsaja.
Jos da hoce napraviti aplikaciju ko sto englezi imaju pa da ti dođe obavjest kad gdje popusis, a ne da saznas kad treba registrvati auto.
- drug_profi
#5713 Re: mobilni radari tj kamere
Mislim da bi zakon trebao da odredi da moras biti obavjesten o prekrsaju u nekom razumnom roku.
Mnogo ljudi napravi seriju prekrsaja u neznanju, bez namjere da krse zakon. Njih to ne oslobadja krivice, ali ih moze odvesti u tezak polozaj.
Npr. ne znas za neki radar i svaki dan 40 maraka, ili se zeznes za datum registracije i svaki dan stoja.
A u stvari da si obavjesten isti dan, ne bi ponovio sigurno.
Sto je jos jedan dokaz da je policijska represija ovdje usmjerena samo na punjenje budzeta, a ne na sprijecavanje prekrsaja.
Mnogo ljudi napravi seriju prekrsaja u neznanju, bez namjere da krse zakon. Njih to ne oslobadja krivice, ali ih moze odvesti u tezak polozaj.
Npr. ne znas za neki radar i svaki dan 40 maraka, ili se zeznes za datum registracije i svaki dan stoja.
Sto je jos jedan dokaz da je policijska represija ovdje usmjerena samo na punjenje budzeta, a ne na sprijecavanje prekrsaja.
-
BadBoy
#5714 Re: mobilni radari tj kamere
Koliko god to čudno zvučalo i koliko god se ja slagao da je kod nas kaznena politika usmjerena na punjenje budžeta, uvijek ostaje ona: nepoznavanje prava škodi. Apsolutno nema potrebe da znaš da je negdje radar ili, vozi po ograničenju i sve će biti ok. Datum registracije bi valjda kao svaki zreo i odrasli čovjek trebao pratiti (a sada uz ove mobitele postaviti reminder je bukvalno dva klika) tako da nije na državi sa te napominje da na vrijeme završavaš svoje obaveze.drug_profi wrote: ↑20/02/2022 00:39 Mislim da bi zakon trebao da odredi da moras biti obavjesten o prekrsaju u nekom razumnom roku.
Na kraju svega ovoga, svejedno se slažem da je baš kretenski za isti prekršaj dobivati više kazni u jednom danu (tipa ovo kad ti istekne registracija a ti prolaziš više puta ispred iste kamere). Koliko sam upratio, ljudi koji u takvim slučajevima idu na sudsko odlučivanje uspiju dobiti neku smanjenu kaznu.
- vjeshalica
#5715 Re: mobilni radari tj kamere
Njima sud izlazi u susret a ne daje manje kazne jer to tako ih sljeduje.BadBoy wrote: ↑20/02/2022 10:13
Na kraju svega ovoga, svejedno se slažem da je baš kretenski za isti prekršaj dobivati više kazni u jednom danu (tipa ovo kad ti istekne registracija a ti prolaziš više puta ispred iste kamere). Koliko sam upratio, ljudi koji u takvim slučajevima idu na sudsko odlučivanje uspiju dobiti neku smanjenu kaznu.
Istekla je registracija i logicno da ne mozes vise upravljati, a sto kamera vazdan slika, treba prestati sa cinjenjem prekrsaja jer i zakon u alucaju neregistrovanog te iskljucuje odma i nemas pravo upravljati
-
BadBoy
#5716 Re: mobilni radari tj kamere
Slažem se.vjeshalica wrote: ↑20/02/2022 11:04Njima sud izlazi u susret a ne daje manje kazne jer to tako ih sljeduje.BadBoy wrote: ↑20/02/2022 10:13
Istekla je registracija i logicno da ne mozes vise upravljati, a sto kamera vazdan slika, treba prestati sa cinjenjem prekrsaja jer i zakon u alucaju neregistrovanog te iskljucuje odma i nemas pravo upravljati
- vjeshalica
#5717 Re: mobilni radari tj kamere
Znak ogranicenja ti je dovoljna informacija isto kao i datum u potvrdi o registraciji itd itd. Gdje je uopce zakon propisao da se ti obavjestavas osim u specificnim slucajevima?drug_profi wrote: ↑20/02/2022 00:39 Mislim da bi zakon trebao da odredi da moras biti obavjesten o prekrsaju u nekom razumnom roku.
Ako radar najavis na jednom mjestu, tu ces u to vrijeme postivati propise i sta poskije toga kad radara nema? Neces. Filozofija zivota na forumu. Radar je samo uredjaj koji u skladu sa propisom utvrdi brzinu kretanja isto kao i taho listic. Znak je bitan koji ne postujes
- black_adrian
#5718 Re: mobilni radari tj kamere
Ja prvi znakove po otvorenoj ne poštujem nit ću ih ikad poštovati. Znam gdje su radari, one za koje ne znam ću saznati
Usporim samo u naseljima i tu poštujem toleranciju, gdje nema žive duše samo gas, naravno u granicama normale.
Usporim samo u naseljima i tu poštujem toleranciju, gdje nema žive duše samo gas, naravno u granicama normale.
- vjeshalica
#5719 Re: mobilni radari tj kamere
Ima jos takvih koji na otvorenoj ne postuju dok ne naletite jedni na druge.black_adrian wrote: ↑20/02/2022 11:32 Ja prvi znakove po otvorenoj ne poštujem nit ću ih ikad poštovati. Znam gdje su radari, one za koje ne znam ću saznati![]()
-
akcija007
#5720 Re: mobilni radari tj kamere
Zeljin stadion na semaforu. Kada se ide iz smjera grada. Ogranicenje je 50 km/h.
- black_adrian
#5721 Re: mobilni radari tj kamere
Nemam na koga naletit kad nikad ne prelazim u suprotnu traku, osim prilikom preticanja 
- drug_profi
#5722 Re: mobilni radari tj kamere
Hajte se stavite u situaciju da ne znate za novi znak ogranicenja ili izmjenu zakona. Umjesto 15, mislite da je istek registracije 19.
Paprevencija i jeste upravo to - da pocinilac ne pocini prekrsaj. A ne da ga pustis da reda kazne, znao - ne znao da je u prekrsaju.
Isporuka naloga poslije 5 mjeseci je smjesna. Kao da namjerno osugovlace.
Sedam dana je razuman rok i sasvim izvodiv.
Paprevencija i jeste upravo to - da pocinilac ne pocini prekrsaj. A ne da ga pustis da reda kazne, znao - ne znao da je u prekrsaju.
- drugtito2011
#5723 Re: mobilni radari tj kamere
Koja je granica normale na nasim putevima? Za primjer, na relaciji Sarajevo - Tuzla.black_adrian wrote: ↑20/02/2022 11:32 Ja prvi znakove po otvorenoj ne poštujem nit ću ih ikad poštovati. Znam gdje su radari, one za koje ne znam ću saznati![]()
- vjeshalica
#5724 Re: mobilni radari tj kamere
Pa prevencija ti je znak, radar je samo da izmjeri sluzbeno brzinu, a dovoljno je i data tolerancija od 10kmh.Ne postujes propise i neko te treba umoljavati da prestanes? Smijesno. Duzan si da kao vozac koji ucestvuje u saobracaju se informise o izmjenama zakona koji znace ponasanja i pravila u saobracajudrug_profi wrote: ↑20/02/2022 11:51 Hajte se stavite u situaciju da ne znate za novi znak ogranicenja ili izmjenu zakona. Umjesto 15, mislite da je istek registracije 19.
To sto ti je nalog dosao nakon 5 mjeseci je stvar obrade a ne nekog namjerno usmjerenog djelovanja protiv tebe kao sto to vev u nekoliko navrata pokusavas nabiti na nos.
Vama u zivotu za sve stvari treba tutor, da vam sve neko uradi,toliko ste skupi i preskupi da vam je ispod svake casti znati kad je istek vozacke,registracije i slicno. Svi trebaju sad preuzeti obavezu da za vas misle,rade i ponasaju se jer glumite pejgambere.
- drug_profi
#5725 Re: mobilni radari tj kamere
Ma da tobom ne treba pricati uopste.