imaju dva filma sličnog naslova da nisi gledao onaj lošijiawekenings wrote:
poprilicno dosadan film .. bar meni ....
ja sam to gledao u općini ng u onom kinu sa plavim stolicama
Moderator: _BataZiv_0809
imaju dva filma sličnog naslova da nisi gledao onaj lošijiawekenings wrote:
poprilicno dosadan film .. bar meni ....
Biutiful je dosta emotivno tezak i slozen (slojevit kako vec napisah) film i vjerovatno cu ga u narednih par mjeseci pogledati jos jednom kao sto sam i predhodne Inarrituove filmove...Bellydancesuperstar wrote: Podsjetio me je na taj koji sam preporučila samo što je Biutiful priča o muškarcu, a First beautiful thing o ženi.
Mogu razumjeti zašto ti se sviđa jer glavni lik je jedini priseban u filmu. Svi od njega traže da im riješi probleme koje imaju, a on svoje probleme čak ni ne dijeli s drugima. Priča o muškarcu koji se brine za svoju djecu i do zadnjeg trenutka misli na njih i njihovu budućnost (bez njega).
Drugo što film donosi jest da nam pokazuje EU u realnom svjetlu. Ono što i nas čeka kad uđemo u tu tvorevinu.
Policija uništava živote siromašnih ljudi koji preživljavaju prodavajući piratske CDe, ljudi koji se svakodnevno bore za svoj opstanak. A o Kinezima no comment...jednostavno prestrašno.
First beautiful thing se radi o ženi koja usprkos svim životnim nevoljama ostaje radosna i nasmijana. Njen život je također posvećen brizi za djecu koja kasnije to ne cijene i krive ju za svoju lošu sudbinu. Bez obzira na sinovljeve osude, ona ga i dalje bezuvjetno voli.
Posebno mi se sviđa što istu priču proživljavaju različiti likovi svaki na svoj način. Nijedan lik nije ni pozitivan ni negativan, već svaki ima svoje razloge, svoje patnje zbog kojih postupa na određeni način. Likovi nisu crno bijeli, već sivi- realni. Film daje mogućnost da suosjećamo sa svakim pojedinim likom, da ih razumijemo i prihvatimo.
imam taj orginalni dvd-e ni sam ne znam sto ga kupi, ako govorimo o De Palminoj Crnoj daliji iz 2006, i nije mi se nesto pretjerano dojmio pogotovo u odnosu na njegove ranije filmove...bez_ideje wrote:Pogledah Crnu daliju na bhtv1........ovo mi je drugi pokusaj i nikako da odgledam kompletan film![]()
Jel ko gledo?

Boonmee: I don't know how I will find you after I'm dead. Where should my spirit go to look for you? In heaven?
njegova žena (duh): Heaven is over-rated. There's nothing there.
B: Where are you then?
Ž: Ghosts aren't attached to places but to people, to the living.
B: But what if I'm dead?...
Imam ih oba , pa cekaju svoj red na gledanje .horion_bosona wrote:odlican je Ajami,
a sa tematikom Bliskog istoka preporucio bih izmedju ostalog Paradise Now (2005) i Incendies (2010), bolji od boljeg...
Bas dobar .horion_bosona wrote:Biutiful je dosta emotivno tezak i slozen (slojevit kako vec napisah) film i vjerovatno cu ga u narednih par mjeseci pogledati jos jednom kao sto sam i predhodne Inarrituove filmove...Bellydancesuperstar wrote: Podsjetio me je na taj koji sam preporučila samo što je Biutiful priča o muškarcu, a First beautiful thing o ženi.
Mogu razumjeti zašto ti se sviđa jer glavni lik je jedini priseban u filmu. Svi od njega traže da im riješi probleme koje imaju, a on svoje probleme čak ni ne dijeli s drugima. Priča o muškarcu koji se brine za svoju djecu i do zadnjeg trenutka misli na njih i njihovu budućnost (bez njega).
Drugo što film donosi jest da nam pokazuje EU u realnom svjetlu. Ono što i nas čeka kad uđemo u tu tvorevinu.
Policija uništava živote siromašnih ljudi koji preživljavaju prodavajući piratske CDe, ljudi koji se svakodnevno bore za svoj opstanak. A o Kinezima no comment...jednostavno prestrašno.
First beautiful thing se radi o ženi koja usprkos svim životnim nevoljama ostaje radosna i nasmijana. Njen život je također posvećen brizi za djecu koja kasnije to ne cijene i krive ju za svoju lošu sudbinu. Bez obzira na sinovljeve osude, ona ga i dalje bezuvjetno voli.
Posebno mi se sviđa što istu priču proživljavaju različiti likovi svaki na svoj način. Nijedan lik nije ni pozitivan ni negativan, već svaki ima svoje razloge, svoje patnje zbog kojih postupa na određeni način. Likovi nisu crno bijeli, već sivi- realni. Film daje mogućnost da suosjećamo sa svakim pojedinim likom, da ih razumijemo i prihvatimo.
a uostalom dobar film je kao dobro pjesma... nikad je dosta...![]()
Sto kasnisjapo wrote:the prestige![]()
http://www.imdb.com/title/tt0482571/
jest film iz 2006, kasnim al jemystery do kraja
A ko ti brani da postas filmove iz 1947. I sam naziv teme je dvosmislen, iskoristite taj pravni propust .art vandeley wrote:
Vise bih volio da nije , jer dobar film je uvijek dobar , nema veze sa godinama ...
Uglavnom svi postuju , a iako se malo ubaci pokoji stariji film nikome nece nauditi .
Prestige , dobar .
Ma nema potreba za novim temama , ne znam sta vim islite al˙ bilo bi pohvalno kada bi moderatori samo izmijenili naziv teme ...Samo neka maknu ove godine i bice sve okirvinx1 wrote:A ko ti brani da postas filmove iz 1947. I sam naziv teme je dvosmislen, iskoristite taj pravni propust .art vandeley wrote:
Vise bih volio da nije , jer dobar film je uvijek dobar , nema veze sa godinama ...
Uglavnom svi postuju , a iako se malo ubaci pokoji stariji film nikome nece nauditi .
Prestige , dobar .![]()
Na kraju, nikad nije tesko otvoriti temu za starije filmove...

E baš sam ga na preporuku forumaša i pogledala - mene smorio na kraju. To da svakavih ljudi ima stoji, ali nije vala da će im Catfish otvoriti oči.DrizzT wrote:http://www.imdb.com/title/tt1584016/
preporucujem , a pogotovu curama , nek skontaju da ima svakakvih ljudi![]()
odlican dokumentarac