Ne mislim da je nepravda sto Kurdi nemaju vlastitu nacionalnu drzavuzasto pobogu imaju nacionalne drzave ikako, pa zivili su 1000 godina zajedno u miru svi ti narodi. Mislim da im je vise nepravda sto ih je neko odvojio.JohnnyS wrote: ↑05/03/2026 15:00Misliš li ti da je nepravda što Kurdi nemaju vlastitu nacionalnu državu. Pitam to jer si ih uzeo kao primjer nemoralnihdr_Evil wrote: ↑05/03/2026 14:21Nije to licemjerstvo, nisu stvari crne i bijele, niti je USA crna i bijela. USA je trenutno i Trump kao i oni jevreji sta su glasali za gradonacelnik New Yorka.
Nekad USA cini prave i ispravne stvari, nekad je imperator, isto prenijeti i na Rusiju, Kinu, VB koga god hoces.
Mi smo odabrali da zelimo dijeliti isti zrak sa Zapadnim carstvom - nas izbor, i prema tome smo uz USA. Ali i dalje je nasa moralna obaveza da kazemo glasno kada stvari nisu ispravne. Inace bi bili kao Kosovari, Kurdi, ili boze pomozi susjedni HDZ, sto ce reci beskicmenjaci, rektalni alpinisiti, i da ne nabrajam dalje. Moze se zivjeti i kao Slovenija ili Spanija... ali eto, razumijem tvoj stav, ne postujem, ali razumijem
Nemaju ni Bosnjaci svoju vlastitu nacionalnu drzavu ako cemo tjerati mak na konac(dijelimo je, jel tako), , i ne mislim da je to neka nepravda.
Kreiranje nacionalnih drzava u prostorima koji historijski nisu etnicki cisti automatski znaci u najmanju ruku etnicko ciscenje ako ne i genocid - ako cemo pricati o nepravdi onda bi to bio primjer iste, pogledati pod Balkanske ratove, ili Spaniju ako ces malo dalje.
Provoditi etnicko ciscenje i genocid jos za tudje interese - i preko granica medjunarodno priznatih drzava, mora se pricati o moralnosti postupka.