IRAN

dr_Evil

#56976 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 05/03/2026 15:00
dr_Evil wrote: 05/03/2026 14:21
peca777 wrote: 05/03/2026 13:45

Kakvo ba licemjerstvo? Je li amerika zlocinac i agresor? Jeste. Sta ako mi oni daju sigurnost? Dodji da te izljubim americe covjece :) Ne samo njih, vec bilo koga ko bi dao sigurnost nasoj drzavi.
Nije to licemjerstvo, nisu stvari crne i bijele, niti je USA crna i bijela. USA je trenutno i Trump kao i oni jevreji sta su glasali za gradonacelnik New Yorka.

Nekad USA cini prave i ispravne stvari, nekad je imperator, isto prenijeti i na Rusiju, Kinu, VB koga god hoces.

Mi smo odabrali da zelimo dijeliti isti zrak sa Zapadnim carstvom - nas izbor, i prema tome smo uz USA. Ali i dalje je nasa moralna obaveza da kazemo glasno kada stvari nisu ispravne. Inace bi bili kao Kosovari, Kurdi, ili boze pomozi susjedni HDZ, sto ce reci beskicmenjaci, rektalni alpinisiti, i da ne nabrajam dalje. Moze se zivjeti i kao Slovenija ili Spanija... ali eto, razumijem tvoj stav, ne postujem, ali razumijem
Misliš li ti da je nepravda što Kurdi nemaju vlastitu nacionalnu državu. Pitam to jer si ih uzeo kao primjer nemoralnih
Ne mislim da je nepravda sto Kurdi nemaju vlastitu nacionalnu drzavuzasto pobogu imaju nacionalne drzave ikako, pa zivili su 1000 godina zajedno u miru svi ti narodi. Mislim da im je vise nepravda sto ih je neko odvojio.

Nemaju ni Bosnjaci svoju vlastitu nacionalnu drzavu ako cemo tjerati mak na konac(dijelimo je, jel tako), , i ne mislim da je to neka nepravda.

Kreiranje nacionalnih drzava u prostorima koji historijski nisu etnicki cisti automatski znaci u najmanju ruku etnicko ciscenje ako ne i genocid - ako cemo pricati o nepravdi onda bi to bio primjer iste, pogledati pod Balkanske ratove, ili Spaniju ako ces malo dalje.

Provoditi etnicko ciscenje i genocid jos za tudje interese - i preko granica medjunarodno priznatih drzava, mora se pricati o moralnosti postupka.
SaraFina

#56977 Re: IRAN

Post by SaraFina »

peca777 wrote: 05/03/2026 15:24
SaraFina wrote: 05/03/2026 14:57 Koja patetika. Veze s vezom nema. Da se odbrane beduinski smecari.
meni su svi smecari izvan Bosne i Hercegovine, da se rauzmijemo ja sam ultraortodoksni nacionalista i rasista. Ne interesuje me apsolutno nista izvan trokustistana, niti glumim svjetskog moralistu i policajca.
Pa dobro, to je tvoje pravo. Hoću ti samo reci da USA nije bezgriješna bila ni kod nas u BiH. Ima stvari koje su nam dobro uradili, no ima stvari gdje su nas zakinuli. Ma koliko mi protiv Alije govorili sto je podpisao ovo uredjenje, cinjenica je da ga nije on osmislio. Znaci prvo su nam uveli embargo, pa su godinama gledali kad nas Srbi uništavaju, raseljavanja. Prave zločine i na kraju genocid. Nije genocid bio samo u Srebrenici. Onda su i pored svih tih propusta legalizirali šumsku i zločine i genocid, nagradivši Srbe teritorijom Itd Itd.
Ono sto su dobro uradili jeste da su ih bombardovali i prisilili na pregovore. Ali i to nakon sto je narod izginuo i progan. Nakon Srebrenice. Kad su vidjeli da se ne E zaustaviti i da isti obrazac primjerice na Kosovu. No potpuni slom srpskog fašizma ipak je USA spriječila aminujuci im nagradu od 49% BiH. Nisu dozvolili da to odcijepe sto je takodjer pozitiva. Medjutim, njihovo je i da “kerove vezu” ako krenu u avanturu separatizma.

Zato da, USA jeste agresor u Iranu. Skupa sa Zidovima. Kod nas je njihova uloga ajmo reci “slojevita”. No da su nam samo DOBRO donijeli, nisu.
splinter

#56978 Re: IRAN

Post by splinter »

Rejhana wrote: 05/03/2026 15:13
Sanjarko wrote: 05/03/2026 15:08 Hajde na šta se brinete, cilj je tzv Veliki Izrael kao nova svjetska sila s okolnim državama gdje neće biti Muslimana nego će poslije rušenja Al Akse i Kabe, tzv Muslimani prihvatiti Judaizam skoro to jeste biti će bliže Judaizmu s Noahidskim zakonima konvertiti ali ne Jevreji.

To je cilj. Uvijek bio. Abrahamska tzv unija ali ne Jevreja i Muslimana, nego Jevreja i ostalih s Noahidskim zakonima, bivših Muslimana.

Jer Muslimani nisu shvatili da Al Akse i Kaba nisu izvor njihove vjere nego Bog i vjera u jednog Boga samo, čak Kur'an ni ne spominje Kabu itd, spominje hramove Božije i Kiblu, a Kibla je smjer okretanja, a navedeno gdje god da su da se Muslimani njemu Bogu okrenu, da je on Kibla ustvari.

Ovo je doba koje ne shvaćate. Dvoje lažnih Mesija, Tramp i Netanjahu iako bi neki rekli nešto drugo i drugačije.

Doba zla.

Samo je problem da ovo što cionisti guraju nema veze sa judaizmom, nego sa paganizmom i štovanjem kulta protosemitskih božanstava Baala i Molocha.

Ubistvo 165 djevojčica je bilo ciljano, i dio je tog paganskog rituala.
Pa oni sve rade po prethodno smišljenoj i i pslaniranoj agendi i planu. Niti jedno dijete, ni jedan civil nije ubijen bez razloga, nego to rade sistemski.
Zašto su baš izabrali subotu za napad, odnosno Shabat (28.02.), očekujući da će većinu stvari (likvidacija imama, rasturanje komandnog kadra . . . ) završiti za 48 h , kako bi za Purim (02.03.) mogli proglasiti veliku pobjedu. Za većinu Jevreja u pitanju je praznik sreće, ali za ove ciokanibale to je pažljivo biran dan prinošenja žrtve i istrebljenja naroda Amaleka (kojim oni smatraju sve arape tog područja, a posebno Palestince i Irance). Nekad su masakre za Purim radili pojedinci, radikalne osobe i vjerski fanatici (Baruch Kopel Goldstein). Nekada su Izraelci znali izaći na ulice i masovno prosvjedovati protiv rata (300 000) npr u slučaju pokolja u Sabri i Šatili. Ali danas su druga vremena, cionizam je potpuno izdominirao sve.
Zapravo za njih ne postoji Iran kao država, niti Islam kao službena religija u istoj, već samo Perzija i Zoroastrizam.
Sama svrha postojanja ovakvog Izraela jeste dominacija na tom području i konstantan teror i sukobi, činjenje brutalnih zločina, koje ne prestaju više od 80 godina.
U principu po njihovoj agendi sva ključna mjesta na ovaj ili onaj način su poklopili, Irak, Sirija, kompletan potez oko Saudije, sad im je potreban Iran (posebno područje oko Isfahana) i na kraju ostaje Turska i Konstantinopolj. Što više masakriranih civila i ubijene djece još bolje. Sa genocidom u Gazi i ovi najnoviji masakri će namiriti tih 70 000 žrtava. Uosatalom gore je neko postavljao već (Tucker Carlson) i ima jedan dio koji se na neki način dotiče ovoga pomenutog, iako možda ulazmo u sferu ezoterije i okultizma, ovo je dobro razrađeni plan od kojeg ovi ne odustaju. Uostalom ne znam koliko je ko upoznat sa sadržajem Epštajnovih dokumenata, prepiski, video materijala, svega, ali to je nešto do sad nezabilježeno o novijoj povijesti, pomjera granice svega što smo do sada znali ili mislimo da znamo, o centrima moći i njihovim krajnjim granicama. Samo podsjećanja radi, glavni likovi u toj ekipi su oni koji danas imaju svu silu u svojim rukama upravo rade ovo što rade zadnjih dana.
Pandakonda

#56979 Re: IRAN

Post by Pandakonda »

moimoi wrote: 05/03/2026 15:17
dr_Evil wrote: 05/03/2026 14:21
peca777 wrote: 05/03/2026 13:45

Kakvo ba licemjerstvo? Je li amerika zlocinac i agresor? Jeste. Sta ako mi oni daju sigurnost? Dodji da te izljubim americe covjece :) Ne samo njih, vec bilo koga ko bi dao sigurnost nasoj drzavi.
Nije to licemjerstvo, nisu stvari crne i bijele, niti je USA crna i bijela. USA je trenutno i Trump kao i oni jevreji sta su glasali za gradonacelnik New Yorka.

Nekad USA cini prave i ispravne stvari, nekad je imperator, isto prenijeti i na Rusiju, Kinu, VB koga god hoces.

Mi smo odabrali da zelimo dijeliti isti zrak sa Zapadnim carstvom - nas izbor, i prema tome smo uz USA. Ali i dalje je nasa moralna obaveza da kazemo glasno kada stvari nisu ispravne. Inace bi bili kao Kosovari, Kurdi, ili boze pomozi susjedni HDZ, sto ce reci beskicmenjaci, rektalni alpinisiti, i da ne nabrajam dalje. Moze se zivjeti i kao Slovenija ili Spanija... ali eto, razumijem tvoj stav, ne postujem, ali razumijem
A zasto ne biti svicarac recimo?

Jos svica ima vojsku.
Ne talasajte ljudi.
Kada dodje 5 do 12 onda odaberi stranu. Nismo mi ba nikome interesantni.
Moj ti svi bi bili švicarci dok njihovoj guici ne zatreba. A kad dođe stani pani onda ide Amerika help i Amerika de sankcije onom ko mi ne odgovara :D
Sanjarko

#56980 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Samo ima jedan zjb u tome možda! Ne bi koji i šta itd, i sl. @Rejhana i @splinter
HarTar

#56981 Re: IRAN

Post by HarTar »

Sve jasno....
SmokingMan

#56982 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Možda vam uvijek neće biti od korsiti, ali vrijedi naučiti ili ponoviti vještine preživljavanja u šumi, planini, urbana sredina zahtjeva nešto drugo. Zlu ne-trebalo, no današnja omladina ne može ponijeti naramak drva.
Čitalac

#56983 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Ministarstvo obavještajnih poslova zatražilo je od javnosti putem SMS poruke da naznači lokaciju viđenja dronova i borbenih zrakoplova, njihov broj i rutu kretanja.
"Molimo vas da izvješće pošaljete odmah nakon viđenja, a ako imate slike ili videozapise kretanja dronova ili borbenih zrakoplova, pošaljite ih putem iranskih messengera (ITA, Yes i Rubica)", stoji u poruci.
ZoomZoomKiwi

#56984 Re: IRAN

Post by ZoomZoomKiwi »

SmokingMan wrote: 05/03/2026 16:06 Možda vam uvijek neće biti od korsiti, ali vrijedi naučiti ili ponoviti vještine preživljavanja u šumi, planini, urbana sredina zahtjeva nešto drugo. Zlu ne-trebalo, no današnja omladina ne može ponijeti naramak drva.
Kombinacija The Last of Us i Fallout a? :mrgreen:
Hakiz

#56985 Re: IRAN

Post by Hakiz »

Gadi mi se ljudska vrsta. Vrijeme je da nestane.
Last edited by Hakiz on 05/03/2026 16:10, edited 1 time in total.
Dozer

#56986 Re: IRAN

Post by Dozer »

HarTar wrote: 05/03/2026 16:03 Sve jasno....
E nabijem ih i jedne i druge s takvim mentalnim sklopovima.

Samo dokaz da je ljudska izmisljotina zvana religije zlo.

Oni cekaju nepostojeceg Mesiju (i ne docekase, osim ako Zutalja ne proglase Mesijom....), ovi su na nekakvom umisljenom bozijem putu, a rezultat - poubijase se zbog tih ubleha. I tako vec 1.500 godina. Tuga...
Dozer

#56987 Re: IRAN

Post by Dozer »

Hakiz wrote: 05/03/2026 16:08 Gadi mi se ljudska vrsta. Vrijeme je da nestane.
:thumbup:
SmokingMan

#56988 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

ZoomZoomKiwi wrote: 05/03/2026 16:07
SmokingMan wrote: 05/03/2026 16:06 Možda vam uvijek neće biti od korsiti, ali vrijedi naučiti ili ponoviti vještine preživljavanja u šumi, planini, urbana sredina zahtjeva nešto drugo. Zlu ne-trebalo, no današnja omladina ne može ponijeti naramak drva.
Kombinacija The Last of Us i Fallout a? :mrgreen:
Ma može eto i takav tip motivacije za koji lično i nisam, iako baš to i nije toliko približno stvarnim situacijama, u realnim okolnostima sve je teže. A ljudi kao ljudi, nepredvidivi su, pa uvijek treba biti spreman na sve. Ko ne želi rat, kao prinudnu opciju bira divljinu samo što mora. Istina, još se moram navikavai na spavanje na otvorenom u divljini, to je baš malo teže psihološki prevazići. :D
skrbavi-admin

#56989 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Dozer wrote: 05/03/2026 16:09

Oni cekaju nepostojeceg Mesiju (i ne docekase, osim ako Zutalja ne proglase Mesijom....), ovi su na nekakvom umisljenom bozijem putu, a rezultat - poubijase se zbog tih ubleha. I tako vec 1.500 godina. Tuga...
sve ok, haj sto amere al sto irance? mislim gdje oni to vrse agresiju i pritisak vjerski na nacin da vode vjerski rat?
koliko ja vidim a slabo primijetim da drugi vide, iran se redovno stavi na stranu potlacenih, izjebanih, razmontiranih i to zovu terorizmom....
i palestinski terorizam je ispuhala floskula jer je internet demaskirao nacifasisticke kvazisemite....
neon-x

#56990 Re: IRAN

Post by neon-x »

SaraFina wrote: 05/03/2026 15:39
peca777 wrote: 05/03/2026 15:24
SaraFina wrote: 05/03/2026 14:57 Koja patetika. Veze s vezom nema. Da se odbrane beduinski smecari.
meni su svi smecari izvan Bosne i Hercegovine, da se rauzmijemo ja sam ultraortodoksni nacionalista i rasista. Ne interesuje me apsolutno nista izvan trokustistana, niti glumim svjetskog moralistu i policajca.
Pa dobro, to je tvoje pravo. Hoću ti samo reci da USA nije bezgriješna bila ni kod nas u BiH. Ima stvari koje su nam dobro uradili, no ima stvari gdje su nas zakinuli. Ma koliko mi protiv Alije govorili sto je podpisao ovo uredjenje, cinjenica je da ga nije on osmislio. Znaci prvo su nam uveli embargo, pa su godinama gledali kad nas Srbi uništavaju, raseljavanja. Prave zločine i na kraju genocid. Nije genocid bio samo u Srebrenici. Onda su i pored svih tih propusta legalizirali šumsku i zločine i genocid, nagradivši Srbe teritorijom Itd Itd.
Ono sto su dobro uradili jeste da su ih bombardovali i prisilili na pregovore. Ali i to nakon sto je narod izginuo i progan. Nakon Srebrenice. Kad su vidjeli da se ne E zaustaviti i da isti obrazac primjerice na Kosovu. No potpuni slom srpskog fašizma ipak je USA spriječila aminujuci im nagradu od 49% BiH. Nisu dozvolili da to odcijepe sto je takodjer pozitiva. Medjutim, njihovo je i da “kerove vezu” ako krenu u avanturu separatizma.

Zato da, USA jeste agresor u Iranu. Skupa sa Zidovima. Kod nas je njihova uloga ajmo reci “slojevita”. No da su nam samo DOBRO donijeli, nisu.
Embargo je trazila Europa za cijelu Jugu i prije rata u BiH, uz lobiranje Srba. Ameri su se drzali po strani i ocekivali da to Europa rjesava u svome dvoristu, pogotovo jos sto je Rusija tada bila u kolapsu. Europa je ocekivala da se svi ispucaju pa sta ostane osim Njemaca koji su pomogli Slovencima i Hrvatima.

Jedini razlog sto se Amerika ukljucila i "rijesila" stvari je zbog imidza i da pokaze da je glavna kad su ostali nesposobni. U sustini cisti "vanity project" da malo glume gospodu. To su bila neka naivnija vremena.

Nicim mi nismo Amere zaduzili da mrdnu prstom. Ali zato volimo kukati sto nam nisu obezbijedili unitarnu BiH, muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope.
Ironmen

#56991 Re: IRAN

Post by Ironmen »

"Ili ste s nama, ili s Iranom": Procurili detalji Trumpovog plana, otvoreno ucjenjuje Kurde za napad na Teheran
Hitler je ziv, otvoreni fasizam od strane Trumpa i SAD-a a NATO i ostatak Svijeta ni mukajet niko zucnut ne moze. Fasizam i nacizam nisu pobjedjeni 1945 godine tinjali su svo ovo vrijeme od Koreje, Vijetnama, BiH, Afganistana, Liibije, Sirije, Ukrajinea evo sada i Iran je dosao na red, ko je sledeci Turska, Pakistan ili ti pak Danska i Grenland a mozda i Spanija.
Čitalac

#56992 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Saeed Khademi, kolumnista Ettelaata (konzervativni list): Neprijatelj želi budućnost bez Irana, a pojedinci i skupine podržavaju stranu invaziju.
Danas stojimo usred bojnog polja. Ono što je nekada bila opasna mogućnost, sada je neporeciva stvarnost. Rat je tu, cijenu plaćamo krvlju više od tisuću mučenika, tugom majki koje su izgubile djecu i mučeničkom smrću Vođe Revolucije i zapovjednika.
Oni koji su bombardiranje i invaziju smatrali ključem spasenja, danas šute pred 1045 mučenika, od kojih značajan dio čine djeca i žene. Iskustvo razaranja u Iraku, Libiji i Siriji više nije lekcija u povijesnim knjigama, već ogledalo situacije koju neprijatelj pokušava reproducirati u našoj zemlji.
Ovi napadi imaju za cilj paralizirati strukturu vodstva i uništiti nacionalni duh, a glavni cilj nije sloboda naroda, već strukturno uništenje sustava te posljedično i uništenje države i izazivanje podjela među ljudima. Neprijatelj želi budućnost bez Irana.
Pojedinci i skupine koji danas na ove tragedije gledaju hladno, pa čak i podržavaju stranu invaziju, trebali bi znati da će njihova povijest biti ispisana krvlju mučenika. Onima koji brkaju uništenje sa slobodom, sada mora biti jasno da pad zemlje znači nacionalnu smrt. U ovim teškim vremenima, nacionalno jedinstvo i kohezija jedino su oružje koje se može suprotstaviti toj zavjeri.
Capajebo

#56993 Re: IRAN

Post by Capajebo »

neon-x wrote: 05/03/2026 16:21 Nicim mi nismo Amere zaduzili da mrdnu prstom. Ali zato volimo kukati sto nam nisu obezbijedili unitarnu BiH, muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope.
Oni su je sprijecili, a mi smo je haman bili obezbijedili. I bice jednog dana, bas takva, muslimanska unitaristicka BiH :mrgreen:
Prpa.ba

#56994 Re: IRAN

Post by Prpa.ba »

muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope
Kako strasno. Autohtona nacija sa, Boze me sacuvaj, svojom ideologijom i zeljama i ciljevima.

Nevjerovatno, apsolutno prestrasno. Treba to suzbiti na vakat.
Sanjarko

#56995 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Capajebo wrote: 05/03/2026 16:24
neon-x wrote: 05/03/2026 16:21 Nicim mi nismo Amere zaduzili da mrdnu prstom. Ali zato volimo kukati sto nam nisu obezbijedili unitarnu BiH, muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope.
Oni su je sprijecili, a mi smo je haman bili obezbijedili. I bice jednog dana, bas takva, muslimanska unitaristicka BiH :mrgreen:
Prosuo se čovjek ko pijesak sa plaže.
armin071

#56996 Re: IRAN

Post by armin071 »

Sanjarko

#56997 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Prpa.ba wrote: 05/03/2026 16:27
muslimanima sa islamistickim tendencijama u srcu Evrope
Kako strasno. Autohtona nacija sa, Boze me sacuvaj, svojom ideologijom i zeljama i ciljevima.

Nevjerovatno, apsolutno prestrasno. Treba to suzbiti na vakat.
2 milijarde Muslimana, nešto će ih umrijeti, biti će Noahidi ili tako nešto sl, a on trubi o islamizmu i sl, samo šta će kada Pax-Americana zamjeni Pax-Judeica kako već bi to išlo i pisalo se.

Prije oko 12 godina, tamo negdje oko 2015 ja o tome raspravljao sa jednim Amerikancem na internetu i složili se oko toga.
Rejhana

#56998 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Nekoliko iranskih raketa pogodilo bahreinsku naftnu kompaniju

Dozer

#56999 Re: IRAN

Post by Dozer »

skrbavi-admin wrote: 05/03/2026 16:17
Dozer wrote: 05/03/2026 16:09

sve ok, haj sto amere al sto irance? mislim gdje oni to vrse agresiju i pritisak vjerski na nacin da vode vjerski rat?
koliko ja vidim a slabo primijetim da drugi vide, iran se redovno stavi na stranu potlacenih, izjebanih, razmontiranih i to zovu terorizmom....
i palestinski terorizam je ispuhala floskula jer je internet demaskirao nacifasisticke kvazisemite....
Ma samo pogledaj istoriju svega toga, i sve jasno.

Da se razumijemo - cifutijadu treba razmontirati, i neka prica ko sta hoce, ali Brkica je ocito bio u pravu.

Ovo sta oni rade Palestincima vec 70 godina, a onda i svim muslimanima oko sebe, da bog postoji odavno bi ih poravnao sa zemljom. Ali, jbg, nema tog svedobrog gabo da rijesi stvari.

Ovo s Iranom je samo nastavak njihovog svetog rata za prevlasr i moc, sve zbog vlastitih nebuloznih vjerovanja da su posebni, nebeski narod

A, istina je da su najdegenericniji narod na planeti, sto mentalno, sto po stopi fizickih deformiteta zbog porodocnih veza.
Crvene_brigade

#57000 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Rejhana wrote: 05/03/2026 14:13
Ponavljaš priču o zločinačkom totalitarizmu iz ‘41. godine, a onda postaš najgoru režimsku propagandu jednog zločinačkog režima, koja je slična onoj koju (kao) osuđuješ.
Post Reply