Ne bi vjerovao da nisam jedini. Zenica gradi i pokreće fakultete, iz Sarajeva dolaze profesori, asistenti. Ima Sarajlija koji dolaze da rade u bankama, u zdravstvu. Neki iznajmljuju stanove, neki vozare, autoputem 45 minuta Rajvosa - Zenica.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
DebelinJoe
#56951 Re: Zeničani
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#56952 Re: Zeničani
Jel te zenicka firma zaposlila ili je samo radno mjesto u Zenici ? Meni je prije svega zanimljivo da ti je u Zenici ponudjena plata veca nego u Sarajevu.. sto ce reci da su ili neka crema ili ces i ti kroz 3-4-10 mjeseci nazad.. (scenario gdje si prihvatio posao pa makar bio i u Zenici, jer je u Sarajevu veca "guzva" za dobiti isti..)DebelinJoe wrote: ↑14/03/2022 10:44 Ne bi vjerovao da nisam jedini. Zenica gradi i pokreće fakultete, iz Sarajeva dolaze profesori, asistenti. Ima Sarajlija koji dolaze da rade u bankama, u zdravstvu. Neki iznajmljuju stanove, neki vozare, autoputem 45 minuta Rajvosa - Zenica.
- Casual's
#56953 Re: Zeničani
Nova Zenica i Travnička. 
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#56954 Re: Zeničani
Crkvice, Babina rijeka - traži stan.DebelinJoe wrote: ↑14/03/2022 10:44Ne bi vjerovao da nisam jedini. Zenica gradi i pokreće fakultete, iz Sarajeva dolaze profesori, asistenti. Ima Sarajlija koji dolaze da rade u bankama, u zdravstvu. Neki iznajmljuju stanove, neki vozare, autoputem 45 minuta Rajvosa - Zenica.
Najljepši i najmirniji dio grada.
-
channel10
- xPaco1337
#56956 Re: Zeničani
Ja sam odrastao u Travnickoj, ali tad je bila geto
Nisam sad bio jedno 10god tamo vec al cuo sam je mrtvo sve, barem prije i ako je bio geto bilo je zivo i puno ljudi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56957 Re: Zeničani
Nemas druze sta puno razmisljat, ja ne bih gledao dalje od Bojinog vira preko Londze, Kineskog zida, Pisca do Nove Zenice ili eventualno, kazem eventualno od Blatuse, preko Bulevara, Jalije, Bilimisca do Crkvica i Babine rijeke.
Mozda, eto Travnicka i onaj dio oko fakulteta ili Radakovo. A vidi i Carinu i Meokusnice.
Mozda, eto Travnicka i onaj dio oko fakulteta ili Radakovo. A vidi i Carinu i Meokusnice.
- -Chesterfield-
#56958 Re: Zeničani
Traži u blizini firme stan. Zbog parkinga, skupog goriva... 
- Casual's
- cenecimoveocino
- N.N.
#56961 Re: Zeničani
Ako je tipla veca od prosjeka, onda je to Bicom firma, trazili su nedavno radnika. Da bude hairli
Stan u Ze, bjezi od Crkvica, Radakova, Blatuse i Travnicke.

Stan u Ze, bjezi od Crkvica, Radakova, Blatuse i Travnicke.
-
DebelinJoe
- Casual's
- Digla_da_kreci
#56964 Re: Zeničani
Onaj drvored kroz Travnicku do Beslica za setnju milina 
-
addiction
- Grijem se na: ze toplana ba ze
#56965 Re: Zeničani
Iz neke moje perspektive bi ti preporucio Novu Zenicu oko Bilinog Polja ili Bilino Polje iz razloga sto taj kraj posjeduje sve ono sto je za zivot u gradu neophodno. Miran i lijep kraj, normalna raja, pjeske ti do centra grada treba cca. 8-15 m, u blizini ti se nalaze cetri apoteke, dobra ambulanta, mnostvo kafica koji su u zavisnosti od perioda najposjeceniji, u blizni imas dvije osnovne skole kao i muzicku, Gradski park, blizu ti je Kamberovica polje idealno za setnju i rekreaciju, veoma lijepo opremljene prodavnice (Konzum, DM, Merkator, Hass…), stadion Bilino Polje, mjesto za parking ne manjka, dva Nacionalna spomenika…DebelinJoe wrote: ↑13/03/2022 23:50 Pozdrav,
Jedan Sarajlija, to jest ja, dobio posao u Zenici. Ovih dana trebalo bi se početi raditi. Plata fina, mnogo veća od prosjeka u BiH, komercijala u pitanju.
Tražim evo stan u ZE, ali ponuda mi je nije baš nešto. Tražim manji stan ili garsonjeru, ali uglavnom se traže kirije unaprijed, traži se zakup stana na godinu. Čuo sam da Blatušu treba izbjegavati i naselje Kanal.
Koji je najbolji dio grada za život? Ljudi mi preporučuju Novu Zenicu kao dobar omjer uloženo/dobiveno, misli se na stanarine, visinu kirije i nekakav ugođaj života.
Gdje se može fina kafa popiti, gdje fino ručati, gdje su dobri kolači? Gdje ima finih cura za upoznati? Ima li mjesta koja treba izbjegavati? Mislima i na dijelove grade u koje ne treba zalaziti i gdje se eventualno može dobiti batina, gluhobilo?
Šta je za jednog Sarajliju bitno da zna kada doseljava u Zenicu? Eto, pomozite malo. Hvala.
Babina rijeka je prelijepa no predaleko je od grada za pjesacenje ako planiras svaki dan biti na toj relaciji, centar je previse skucen te ces uvjek imati problem sa parking mjestom a i nekom slobodom, Blatusa je ruzna plus sto bi se trebao navici da skoro svaki dan prelazis preko pruge kako bi dosao do grada a i nesto manjka za normalnim ljudima posto je zivuci getto, Crkvice su ti takodjer nekako skucene i nemas neku slobodu kao i na Jaliji i Odmutu. Meokusnice su ti blizu centra te ako uspijes uloviti nesto lijepo dobro je. Ne znam za mene je Nova Zenica oko Bilinog Polja najidealniji dio grada za zivjeti jer kad sve stavis na papir puno vise nudi nego ostali.
Imas fine svirke u Gattu no i on je degradiran tokom posljednjih godina barem taj osjecaj, ako furas nesto komercijalnije imas Da Vinci u kojem nekada zna biti i lijepe muzike. Avanti svaku subotu ima uzivo svirku koja je vise nekog opustenijeg tipa sa gitarom i vokalom koja zna biti lijepa. Gradska kafana prednjaci ispred svih sto se tice cjelokupnog dojma i uredjenja enterijera no i nema neke ponude. U staroj carsiji osim pregrst nargila barova pri kraju oko konjske cesme mozes naci lijep kafic da popijes kafu i taj izlazak preko dana u basti. Pr Preporucio bih ti da zaobilazis lokale na bulevaru oko muzeja te da okrenes glavu kada prolazis tu. Avanti preko dana sa bastom je top izbor kao i Sibica u blizini gdje se moze izlaziti svaki dan. Takodjer u Lameli imas slasticarnu Evropu koja preko ljepsih dana ima veoma atraktivnu bastu na spratu. Uglavnom ako si casual tip preporucio bih ti da u vecernjim izlascima ostanes u kuci jer stvarno nema nicega da mozes reci da je okej ako nemas raju sa kojom mozes ici po stanovima, vikendicama…
Za restoran bi ti preporucio jedino Dubrovnik koji nije nista specijalno no u odnosu na ostale je dobar, cevapi kod Seje ili Piccolo, pita u Ladjani i kod Ekinovica…
Migranti su u zadnjih par mjeseci isparili i nema ih vise tako da bi ti problem mogli predstavljati jedino lokalci za koje bi ti preporucio da im ne govoris da navijas za jedan od dva popularna kluba radi stereotipa prema Sarajevu koji se ovdje nasljedjuje sa koljena na koljena.
Sto se tice batina ne zalazi u Blatusu i ne “pristaj” sa ljudima za koje mozes ustanoviti da pate od niskog koeficijenta inteligencije i ako te neko slucajno pozove na kafu u Dzuli u Blatusi bjezi od njega sto dalje
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#56966 Re: Zeničani
Polako ljudi.. covjek dolazi raditi kao komercijala.. dakle vjerovatno od 6 do 6 ce biti na tockovima.. Bitno mu je da ima u blizini uzeti hljeba i parizera jebe ga se dje ima svirka i skola ili ambulanta.
Vikendom je vjerovatno nazad u Sarajevu..
Moje prvo pitanje gore je bilo vise u smislu da ako covjek planira raditi tu 3-6-9 mj. da mu je bolje mozda da vozari nego da renta ista..
Moje prvo pitanje gore je bilo vise u smislu da ako covjek planira raditi tu 3-6-9 mj. da mu je bolje mozda da vozari nego da renta ista..
- Casual's
#56967 Re: Zeničani
Ovo oko Zelje i Sarajeva je izlapilo. Mislim, na celu grada nam je lik koji otvoreno mrzi Celik. Samo ne provociraj (dres i sl.) I sve ce biti oke.
Sto se "nasilnika" tice, situacija je bolja nego u Sa. Blatusa nije strasna kao sto je bila. Ciganije nesto oko sopinga ima. Ne ostavljaj auto na zeljeznickoj i to je to.
Sto se "nasilnika" tice, situacija je bolja nego u Sa. Blatusa nije strasna kao sto je bila. Ciganije nesto oko sopinga ima. Ne ostavljaj auto na zeljeznickoj i to je to.
-
channel10
#56968 Re: Zeničani
Ja sam dosljo u MZ Bilino polje i nisam odusevljenaddiction wrote: ↑14/03/2022 18:46Iz neke moje perspektive bi ti preporucio Novu Zenicu oko Bilinog Polja ili Bilino Polje iz razloga sto taj kraj posjeduje sve ono sto je za zivot u gradu neophodno. Miran i lijep kraj, normalna raja, pjeske ti do centra grada treba cca. 8-15 m, u blizini ti se nalaze cetri apoteke, dobra ambulanta, mnostvo kafica koji su u zavisnosti od perioda najposjeceniji, u blizni imas dvije osnovne skole kao i muzicku, Gradski park, blizu ti je Kamberovica polje idealno za setnju i rekreaciju, veoma lijepo opremljene prodavnice (Konzum, DM, Merkator, Hass…), stadion Bilino Polje, mjesto za parking ne manjka, dva Nacionalna spomenika…DebelinJoe wrote: ↑13/03/2022 23:50 Pozdrav,
Jedan Sarajlija, to jest ja, dobio posao u Zenici. Ovih dana trebalo bi se početi raditi. Plata fina, mnogo veća od prosjeka u BiH, komercijala u pitanju.
Tražim evo stan u ZE, ali ponuda mi je nije baš nešto. Tražim manji stan ili garsonjeru, ali uglavnom se traže kirije unaprijed, traži se zakup stana na godinu. Čuo sam da Blatušu treba izbjegavati i naselje Kanal.
Koji je najbolji dio grada za život? Ljudi mi preporučuju Novu Zenicu kao dobar omjer uloženo/dobiveno, misli se na stanarine, visinu kirije i nekakav ugođaj života.
Gdje se može fina kafa popiti, gdje fino ručati, gdje su dobri kolači? Gdje ima finih cura za upoznati? Ima li mjesta koja treba izbjegavati? Mislima i na dijelove grade u koje ne treba zalaziti i gdje se eventualno može dobiti batina, gluhobilo?
Šta je za jednog Sarajliju bitno da zna kada doseljava u Zenicu? Eto, pomozite malo. Hvala.
Babina rijeka je prelijepa no predaleko je od grada za pjesacenje ako planiras svaki dan biti na toj relaciji, centar je previse skucen te ces uvjek imati problem sa parking mjestom a i nekom slobodom, Blatusa je ruzna plus sto bi se trebao navici da skoro svaki dan prelazis preko pruge kako bi dosao do grada a i nesto manjka za normalnim ljudima posto je zivuci getto, Crkvice su ti takodjer nekako skucene i nemas neku slobodu kao i na Jaliji i Odmutu. Meokusnice su ti blizu centra te ako uspijes uloviti nesto lijepo dobro je. Ne znam za mene je Nova Zenica oko Bilinog Polja najidealniji dio grada za zivjeti jer kad sve stavis na papir puno vise nudi nego ostali.
Imas fine svirke u Gattu no i on je degradiran tokom posljednjih godina barem taj osjecaj, ako furas nesto komercijalnije imas Da Vinci u kojem nekada zna biti i lijepe muzike. Avanti svaku subotu ima uzivo svirku koja je vise nekog opustenijeg tipa sa gitarom i vokalom koja zna biti lijepa. Gradska kafana prednjaci ispred svih sto se tice cjelokupnog dojma i uredjenja enterijera no i nema neke ponude. U staroj carsiji osim pregrst nargila barova pri kraju oko konjske cesme mozes naci lijep kafic da popijes kafu i taj izlazak preko dana u basti. Pr Preporucio bih ti da zaobilazis lokale na bulevaru oko muzeja te da okrenes glavu kada prolazis tu. Avanti preko dana sa bastom je top izbor kao i Sibica u blizini gdje se moze izlaziti svaki dan. Takodjer u Lameli imas slasticarnu Evropu koja preko ljepsih dana ima veoma atraktivnu bastu na spratu. Uglavnom ako si casual tip preporucio bih ti da u vecernjim izlascima ostanes u kuci jer stvarno nema nicega da mozes reci da je okej ako nemas raju sa kojom mozes ici po stanovima, vikendicama…
Za restoran bi ti preporucio jedino Dubrovnik koji nije nista specijalno no u odnosu na ostale je dobar, cevapi kod Seje ili Piccolo, pita u Ladjani i kod Ekinovica…
Migranti su u zadnjih par mjeseci isparili i nema ih vise tako da bi ti problem mogli predstavljati jedino lokalci za koje bi ti preporucio da im ne govoris da navijas za jedan od dva popularna kluba radi stereotipa prema Sarajevu koji se ovdje nasljedjuje sa koljena na koljena.
Sto se tice batina ne zalazi u Blatusu i ne “pristaj” sa ljudima za koje mozes ustanoviti da pate od niskog koeficijenta inteligencije i ako te neko slucajno pozove na kafu u Dzuli u Blatusi bjezi od njega sto dalje![]()
Carsija je ipak carsija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#56969 Re: Zeničani
Sve ok, ali Crkvice "skucene" 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#56970 Re: Zeničani
Gledao sam malo po PIKu stanove iz dosade, ponuda loša i nema puno izbora. Meni je to sve u pet deka, da uzmeš stan na stanici u čaršiji si za 10-15 min pješke. Jedino malo Crkvice i Babina daleko ali ni to čak nije strašno.
Gledat gdje mu je najbolji omjer rente i onoga što stan nudi tj kako je uređen pa tek onda lokacija.
Gledat gdje mu je najbolji omjer rente i onoga što stan nudi tj kako je uređen pa tek onda lokacija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#56971 Re: Zeničani
Losa ponuda fakat. Ma samo gledat blizinu posla, nema veceg meraka nego kad na posao mozes pjeske.
- Distortion
#56972 Re: Zeničani
Upravu su vezano za savjet da posao ne bude daleko od stana i da se moze pjeske ici. Cinjenica je da Zenica nije velik grad i da se brzo moze doci pjeske ako nisi u Radakovu, Babinoj rijeci, Crkvicama. Taj dio kod Lamele tj Bilinog polja je sasvim OK lokacija.
Ne treba cuditi da ljudi iz Sarajeva dobijaju poslove u Zenici, pogotovo doktori ali to je logicno jer je u Sarajevu zestoka konkurencija (slicno i u Tuzli). Iznenadjenje je komercijala, tu bas i ne ocekujem da ce neja firma iz Zenice ponuditi dobru platu nekom u Sarajevu
Nocni zivot i taj dio
ne ocekuj nista, tu smo tanki kao grad. Raja iz Zenice zbog tog ide u Sarajevo a neki Bogami zaglave u Vitezu zato sto tamo dernek starta u 00:00 a nekad i u 02h.
Ne treba cuditi da ljudi iz Sarajeva dobijaju poslove u Zenici, pogotovo doktori ali to je logicno jer je u Sarajevu zestoka konkurencija (slicno i u Tuzli). Iznenadjenje je komercijala, tu bas i ne ocekujem da ce neja firma iz Zenice ponuditi dobru platu nekom u Sarajevu
Nocni zivot i taj dio
-
addiction
- Grijem se na: ze toplana ba ze
#56973 Re: Zeničani
Ne znam, na prste jedne ruke mogu izbrojati koliko sam puta gore
bio u tom dijelu. Nekako mi one zgrade prema bolnici izgledaju skucene. Sada ne znam sta podrazumjevas pod Crkvice, za mene je sve sa desne strane kada se krene prema bolnici Babina rijeka.
- Digla_da_kreci
#56974 Re: Zeničani
A valja se i pentrat u Crkvice svaki dan...

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#56975 Re: Zeničani
je ako imaš momka gore