Odlicno napisan ese o nicemu. Pun besmislica, ali dobar za podizanje botovskog povrijeđenog ega.Leverage wrote:Izraz je iskorišten ranije od drugog forumaša, a sam post po svom obliku ne pretenduje da bude bilo kakva argumentacija, svakom ko je bez štele završio osnovnu školu trebalo bi biti jasno da se radi o postu satiričnog karaktera, a ne bilo kakvoj argumentaciji.KomunistaTZ wrote:Jel Bakir Alispahic clan SDP? Ad hominem argumentacija vise govori o tebi.Leverage wrote:Nisam ljubitelj teleć... pardon Bijedića, ali...
Argumentacija sama po sebi ne može biti ad hominem, tako da izraz "ad hominem argumentacija" nema nikakvog smisla. Čak da se i radi o ad hominem kvalifikaciji (a ne radi iz ranije objašnjenog razloga), to se ni po čemu ne može smatrati argumentom niti se može smatrati da autor posta pretenduje da u tom momentu iznosi neke argumente. Konačno, iznošenje argumenata nije jedini validan način obraćanja, ukoliko neko iskoristi priliku da se satirično obrati ni u kom slučaju ne znači da ne koristi argumente kada je to neophodno.
Shodno tome, tvoj post predstavlja klasičnu ad hominem kvalifikaciju prema meni, jer si se poslužio mojim satiričnim postom kako bi to predstavio mojim iznošenjem pseudoargumenata (koje si ti posve neprecizno nazvao "ad hominem argumentacijom"), iako se iz samog sadržaja posta jasno može zaključiti da ništa nisam ni pokušao argumentovati tom prilikom. Može se bez ikakve sumnje kazati da si zloupotrijebio forumski prostor kako bi, potpuno ignorišući logički slijed zaključivanja, pokušao (neuspješno, kao i obično) diskreditovati drugog forumaša, iz čega se može zaključiti da se radi o osobi loših najmera kada se govori o tebi i da kao takav ne zaslužuješ ništa drugo nego ismijavanje kojim često bivaš počašćen na ovom forumu.
Ovaj post, koji od početka do kraja koristi logički slijed utvrđen osnovnim postulatima logike, ti ćeš pretpostavljam jako dobro razumjeti ali ćeš kao i do sada svojom pseudoargumentacijom i izvođenjem zaključaka koji ne prate logički slijed, pokušati (naravno neuspješno) stvoriti privid među širom forumskom zajednicom o tome kako to nije tako.
Da li je Bakir Alispahić član SDP-a ne znam, ali ako te baš zanima taj podatak javi se opštinskoj organizaciji SDP-a u opštini prebivališta Bakira Alispahića (koju također ne znam), i pokušaj dobiti tu informaciju.
A Alispahic? To samo govori koji su dometi aktuelnog ciscenja partije.