SDP

KomunistaTZ

#56951 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Leverage wrote:
KomunistaTZ wrote:
Leverage wrote:Nisam ljubitelj teleć... pardon Bijedića, ali...
Jel Bakir Alispahic clan SDP? Ad hominem argumentacija vise govori o tebi.
Izraz je iskorišten ranije od drugog forumaša, a sam post po svom obliku ne pretenduje da bude bilo kakva argumentacija, svakom ko je bez štele završio osnovnu školu trebalo bi biti jasno da se radi o postu satiričnog karaktera, a ne bilo kakvoj argumentaciji.

Argumentacija sama po sebi ne može biti ad hominem, tako da izraz "ad hominem argumentacija" nema nikakvog smisla. Čak da se i radi o ad hominem kvalifikaciji (a ne radi iz ranije objašnjenog razloga), to se ni po čemu ne može smatrati argumentom niti se može smatrati da autor posta pretenduje da u tom momentu iznosi neke argumente. Konačno, iznošenje argumenata nije jedini validan način obraćanja, ukoliko neko iskoristi priliku da se satirično obrati ni u kom slučaju ne znači da ne koristi argumente kada je to neophodno.

Shodno tome, tvoj post predstavlja klasičnu ad hominem kvalifikaciju prema meni, jer si se poslužio mojim satiričnim postom kako bi to predstavio mojim iznošenjem pseudoargumenata (koje si ti posve neprecizno nazvao "ad hominem argumentacijom"), iako se iz samog sadržaja posta jasno može zaključiti da ništa nisam ni pokušao argumentovati tom prilikom. Može se bez ikakve sumnje kazati da si zloupotrijebio forumski prostor kako bi, potpuno ignorišući logički slijed zaključivanja, pokušao (neuspješno, kao i obično) diskreditovati drugog forumaša, iz čega se može zaključiti da se radi o osobi loših najmera kada se govori o tebi i da kao takav ne zaslužuješ ništa drugo nego ismijavanje kojim često bivaš počašćen na ovom forumu.

Ovaj post, koji od početka do kraja koristi logički slijed utvrđen osnovnim postulatima logike, ti ćeš pretpostavljam jako dobro razumjeti ali ćeš kao i do sada svojom pseudoargumentacijom i izvođenjem zaključaka koji ne prate logički slijed, pokušati (naravno neuspješno) stvoriti privid među širom forumskom zajednicom o tome kako to nije tako.

Da li je Bakir Alispahić član SDP-a ne znam, ali ako te baš zanima taj podatak javi se opštinskoj organizaciji SDP-a u opštini prebivališta Bakira Alispahića (koju također ne znam), i pokušaj dobiti tu informaciju.
Odlicno napisan ese o nicemu. Pun besmislica, ali dobar za podizanje botovskog povrijeđenog ega.
A Alispahic? To samo govori koji su dometi aktuelnog ciscenja partije.
Leverage

#56952 Re: SDP

Post by Leverage »

Super ese :lol:
Alfons Kauders

#56953 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Skontace alfons do sljedeceg oktobra, a najkasnije do 2022.
Morate svi znati da je 2022. ZADNJA ŠANSA za ovu zamlju. Pamet u glavu! Od svakog od vas ovisi!
Zadnja šansa je davno prošla.

Nema veze, ima i drugih zemalja.
Alfons Kauders

#56954 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:@alfons
Stari moj drug saborac nvzovac.
Rezigniran si i ogorcen.
Ali nisi u pravu.
Moramo podrzati svaki pokret koji se suprotstavi SDA.
To je sada nas bosanski najveci stetocina.
Ako se zbog cega ova zemlja raspadne mozemo zahvaliti dvojici ljudi.
Harisu Silajdzicu i Bakiru Izetbegovicu.
Prvi je otisao u zasluzeni zaborav. Moramo i drugog poslati.
Bakirova SDA je maligni organizam. I sa Bakirom i stranka mora biti satrta.
Sve se slažem, ali šta mogu kad spram Bakira i njemu sličnih stoje posvađane budale čiji ego i sujeta im ne dopuštaju da rade u interesu države i naroda?

Da glasam za njih? Neću. To bi samo produžilo agoniju.
drug_profi

#56955 Re: SDP

Post by drug_profi »

Alfons Kauders wrote:
Morate svi znati da je 2022. ZADNJA ŠANSA za ovu zamlju. Pamet u glavu! Od svakog od vas ovisi!

Za neke od nas je kasno.
Mozemo samo djecu otjerati od sebe a onda prizeljkivati kakav asteroid po sred sarajva.
Android Knego

#56956 Re: SDP

Post by Android Knego »

Styling wrote:Da se razumijemo, svako ko udje u vlast sa SDA napravio je ideolosku izdaju i po defaultu ne pripada ljevici. Cak ni nove stranke koje osnuju ne mogu biti lijeve orijentacije jer onda nisu kompatibilni sa SDA desnicarskom ideologijom.
Koliko godina imaš pa ne pamtiš kad je SDP bio vlast zajedno sa SDA?
drug_profi

#56957 Re: SDP

Post by drug_profi »

Kikibombona wrote:
Styling wrote:Da se razumijemo, svako ko udje u vlast sa SDA napravio je ideolosku izdaju i po defaultu ne pripada ljevici. Cak ni nove stranke koje osnuju ne mogu biti lijeve orijentacije jer onda nisu kompatibilni sa SDA desnicarskom ideologijom.
Ne mislim da je bitna ideologija. Tako se samo razvodnjava i pomjera fokus sa VELIKOG problema.

SDA je kriminalna organizacija. Sve su unistili, pokrali, obezvrijedili. BiH je kriminalna drzava, sa kriminalnim pravosudjem. Mozes zamisliti, u drzavi sa najvise kriminala i korupcije, nijedan politicar nije odgovaro..

Da je SDP imao isti stav prije 20 godina sada bi mozda imali normalnu vlast. Izgubili smo cetvrt stoljeca na nista. Jos smo propali za to vrijeme. Koaliranje sa SDA je doljevanje benzina na vatru.
Zlatko Lagumdžija sin Salke.
Čovjek koji nam je ukrao živote, nadu i povjerenje. Neka ga historija pamti po tome.

BTW @Kiki nisam znao da ima neko ko vise mrzi SDA od mene. Pri tom moja situacija je prilicno specificna.
Pored ovih stvari ideologija je potpuno nebitna
Ja govorim stalno da je ideolog8ja sada sporedna stvar.
Opstanak je ugrozen djelovanjem SDA i to mora biti u fokusu svake pateiotske stranke.

A ne nekakve koalicihe koje toj guji u njedrima daju produzenje zivota.
Last edited by drug_profi on 27/07/2019 17:45, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#56958 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote:Nije samo SDP problem, već i sve stranke nastale iz ruševina SDP-a, kao i NS, pa i ti novi "nezavisni"...

Riječ je o ljudima koji se međusobno mrze i koji će radije raditi s nacionalistima da zajebu jedni druge, nego se ujediniti i uraditi nešto u interesu države. Ja stvarno ne vidim potrebu da glasam za budale kojim je na prvom mjestu njihov ego i guzica.

Kad se dozovu pameti i ujedine, rado ću ih podržati. Ovako neću.
A jbg, valjda ti je jasno da smo generalno kao narod uzasno losi. Nemoguce je ocekivati da ovakav narod producira moralnu i sposobnu politiku.

Koliko stoljeca se razvijala Francuska nakon revolucije i kakve su probleme imali?
Mi smo od juce demokratija. Ponekad imamo nerealna ocekivanja.

Od mene ima podrsku sve sto je napredak u odnosu na SDA. Potpuno sam svjestan, iako u tridesetim, da necu dozivjeti blagostanje u BiH. Potrebno je puno vremena da se promijeni svijest i savjest naroda. Sve su prilike da se mora obrnuti par generacija rodjenih u demokratskom sistemu.

To ne znaci da treba sjesti i cekati da se stvari same rijese. Neki procesi se mogu drasticno ubrzati. Moja civilizcijska obaveza je da ucinim sve sto mogu da zajednica napreduje.

...

Ova vlada u KS je iskorak u odnosu na dosadasnje. To nam treba, napredak korak po korak, samo da krenemo. Nije i ne moze biti savrseno, ima dosta mana, ali je napredak u odnosu na SDA.
Slažem se da svi imamo obavezu učiniti nešto da društvo napreduje. Razlika je u tome što sam se pomirio s činjenicom da društvo neće napredovati tako što ćemo glasati za nesposobne, posvađane političare koji, kako i sami kažu, nisu zainteresovani da preuzmu vlast i odgovornosti.

Pošto neće, onda ni ja neću glasati za njih, jer nema svrhe. Što bih glasao za nekog ko se unaprijed predaje i bježi od odgovornosti? Neka im neko drugi svojim glasom i aktivizmom osigura još četiri godine paušala u opozicionim klupama. Od mene su dobili i previše, i kurac će dobiti išta dok se ne ujedine.

Makar sutra krepo, kunem se da neću glasati za ove ludake ako se ne ujedine. To sam govorio i prije prošle izbore, ima ovdje tema gdje sam pisao kako bi građani trebali insistirati na barem djelimičnom ujedinjenju opozicije i prijetiti bojkotom ako se to ne napravi. Da se napravilo na vrijeme, sad bi SDP, NS, DF i drugi imali dva člana predsjedništva i bili nezaobilazan faktor u formiranju vlasti na državnom i federalnom nivou. To je i njima bilo savršeno jasno, pa su opet odlučili voditi kampanju jedni protiv drugih i pokloniti još jedan mandat SDA i HDZ.

Znali su da će to biti cijena njihove sujete i svađe, znali su da će tako ostaviti vlast u rukama SDA i HDZ još 4 ili 8 godina, ali im je bilo preče dokazivati čiji je veći. Ljevica je prošle izbore poklonila desnici, svjesno i namjerno. Prioritet im je bio dokazati ko je najjači u opoziciji, ko je glavni mangup. Nakon debakla prošle godine, ne vidim nikakvu svrhu glasanja za bilo koga od njih.
Alfons Kauders

#56959 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:
Alfons Kauders wrote:

Za neke od nas je kasno.
Mozemo samo djecu otjerati od sebe a onda prizeljkivati kakav asteroid po sred sarajva.
Jedina utjeha mi je što će taj asteroid usput uništiti stotinjak opozicionih stranaka koje su same sebi svrha.

Moja savjest je čista. Nisam siguran da će to za sebe moći reći "lideri opozicije"... Svojim desetogodišnjim ludilom ugasili su i zadnju nadu da će nekad doći do promjene vlasti.
drug_profi

#56960 Re: SDP

Post by drug_profi »

Alfonse druze. DF nije dio price niti je ikad bio.
To je sada jasno svakom.
Imaces ujedinjene, zaklete antiSDA stranke. SDP I NS.
Njima ce se pridruziti vjerovatno i dio casne desnice i to je pokret koji treba podrzati.
El_comadante

#56961 Re: SDP

Post by El_comadante »

Android Knego wrote:
El_comadante wrote:
Leverage wrote: Nema dalje, to je crveni karton što se mene tiče.
a i što se tiče SDPa crveni mu je karton, jer se ipak nemoze protiv partije, ipak se mora poštovati nekakav dogovr unutar partije.
Što se mene tiče ovo je SDP-u crveni karton sa mnooogo kaznenih utakmica neigranja...
to je tvoje mišljenje, medjutim stranke/partije imaju svoja pravila i ko ih prekši biva izbačen iz iste nebitno ko je upitanju. ipak se moraju poštovati odluke GO bez obzira svidjalo se to meni, tebi, deliću ili ne. jer onda bi bili neozbiljna partija kad bi mogao raditi ko šta i kako hoče
JThomas

#56962 Re: SDP

Post by JThomas »

bar je danas jasno, nakon svih poteza i istupa željke, zlaje i satelita, da je ono što dugo smatrali sujetom sve vrijeme bio tal sa sda.
Alfons Kauders

#56963 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Alfonse druze. DF nije dio price niti je ikad bio.
To je sada jasno svakom.
Imaces ujedinjene, zaklete antiSDA stranke. SDP I NS.
Njima ce se pridruziti vjerovatno i dio casne desnice i to je pokret koji treba podrzati.
Nema od tog ništa. Istu priču ponavljaju deset godina, a i jedni i drugi su bili uz SDA... Plus, posvađat će se u roku od mjesec dana.

Neka nekom drugom prodaju muda pod bubrege, meni neće. Zato više i ne navraćam na ove stranice i ne pišem o politici. Nema više smisla.
drug_profi

#56964 Re: SDP

Post by drug_profi »

Pa dobro. Ako te zadnjih 10 mjeseci nije uvjerilo da oni nece sa SDA onda si veci optimista od Bakira.
Leverage

#56965 Re: SDP

Post by Leverage »

JThomas wrote:bar je danas jasno, nakon svih poteza i istupa željke, zlaje i satelita, da je ono što dugo smatrali sujetom sve vrijeme bio tal sa sda.
Kako se sve fino razjasnilo onog momenta kad se počela izdvajati grupa ljudi sa stavom "nema koalicije sa SDA". Svi pokazaše pravo lice.
The 51st State

#56966 Re: SDP

Post by The 51st State »

samo pridavanjem nadnaravnih moci dajete na snazi argumentaciji alfonsa. jebo borg sta je sda, a recept je prilicno jasan i lagan kao sto vidimo na primjeru kantona sa, programska i notarska koalicija bez suvisnog politicarenja,
kluz franjo

#56967 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Jahh, jahh...
Svi su isti...
Stvarno nije bilo u redu ono kada se u predizbornoj Kojović i Nikšić popljuvaše, pa lizaše... a ne čekaj... nisu oni...

...to su bili Suljagić i Komšić, pa Komšić i Lagumdžija, pa Bijedić i Komšić...
...da ne spominjemo razne john lagiće, gold begiće i rojf bajroviće...

Uhhh, kada se samo sjetim... U pravu je naš kolega.
Ja za ove "ljevatičare" ne bih glasao ni na SPiDu.
Leverage

#56968 Re: SDP

Post by Leverage »

:lol:

Ne treba zaboraviti gold crvenbegovića kao ni wisha i johna neighborića.
Styling

#56969 Re: SDP

Post by Styling »

Android Knego wrote:
Koliko godina imaš pa ne pamtiš kad je SDP bio vlast zajedno sa SDA?
To je bilo u doba Lagumdzije. Nadala sam se da je njegovim odlaskom doslo do promjene paradigme, ali koliko vidim ima ih koji su spremni i sa samim sejtanom uci u vlast zarad pozicija.
Alfons Kauders

#56970 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

The 51st State wrote:samo pridavanjem nadnaravnih moci dajete na snazi argumentaciji alfonsa. jebo borg sta je sda, a recept je prilicno jasan i lagan kao sto vidimo na primjeru kantona sa, programska i notarska koalicija bez suvisnog politicarenja,
Strpi se do oktobra, pa javi šta misliš o novoj vladi KS.
Prpa.ba

#56971 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Stvarno je iritantna nesposobnost birokrata u SDP-u da konacno sahrane pricu o "nekoaliranju sa nacionalistima" i lijepo kazu da ce koalirati sa onima sa kojima misle da mogu implementirati svoje ciljeve, a nece koalirati sa onima sa kojima misle da ne mogu implementirati svoje ciljeve. I kraj price. Ovako se svi natovare na (ne)principijelnost i biflanje na 30 stranica o jednom te istom. :-)
drug_profi

#56972 Re: SDP

Post by drug_profi »

Zasto treba cekati jesen?
Da se mozda vlast raspadne?
I to ako se desi desilo se zato sto ljudi kao i ti druze alfons nisu nasli za shodno da upotrijebe ono malo razuma sto je ostalo pa da pokusaju pogoditi ko bi mogao biti taj ko ce povuci promjene.
Ova vlada je 100 i 1000 puta bolja od ijedne do sad.
Zamisljam samo sta bi bilo da je i na federaciji ovakav sastav.

Ova vlada i ova koalicija 4 +2 sumnjiva zasluzuje i kredit i oprost za greske jer se vidi da zele da svima poprave uslove zivota i okruzenje. Samo zlonamjeran ce traziti packe.
JThomas

#56973 Re: SDP

Post by JThomas »

Prpa.ba wrote:Stvarno je iritantna nesposobnost birokrata u SDP-u da konacno sahrane pricu o "nekoaliranju sa nacionalistima" i lijepo kazu da ce koalirati sa onima sa kojima misle da mogu implementirati svoje ciljeve, a nece koalirati sa onima sa kojima misle da ne mogu implementirati svoje ciljeve. I kraj price. Ovako se svi natovare na (ne)principijelnost i biflanje na 30 stranica o jednom te istom. :-)
dobro, njihova sposobnost se vidi i na milion drugih stvari. ali opet neki i dalje ne mogu da prebole što ih nisu priključili matici, jedinoj temeljnoj, pravoj, ispravnoj...
Alfons Kauders

#56974 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Zasto treba cekati jesen?
Da se mozda vlast raspadne?
I to ako se desi desilo se zato sto ljudi kao i ti druze alfons nisu nasli za shodno da upotrijebe ono malo razuma sto je ostalo pa da pokusaju pogoditi ko bi mogao biti taj ko ce povuci promjene.
Ova vlada je 100 i 1000 puta bolja od ijedne do sad.
Zamisljam samo sta bi bilo da je i na federaciji ovakav sastav.

Ova vlada i ova koalicija 4 +2 sumnjiva zasluzuje i kredit i oprost za greske jer se vidi da zele da svima poprave uslove zivota i okruzenje. Samo zlonamjeran ce traziti packe.
Kad se formira federalna vlast, vlada KS će pasti, tako barem meni izgleda.

Nemam ništa protiv njih, generalno rade dobar posao, iako su imali gafova (niko nije savršen). Nije da navijam za to, samo mislim da će ih srušiti krajem septembra ili u oktobru.
Prpa.ba

#56975 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Ma ima i ovih sto fakat misle da postoji "preuzimanje odgovornosti" kao manjinski partner u situaciji kada je partner sumnjivih namjera. Vide ljudi kako SDA funkcionise, svaki opcinski odbor uzme svoje ministarstvo i vedri i oblaci, pa ljudi misle tako funkcionise drzava, uzmi ministarstvo, pa pokazi sta znas.

Fali detalj da to funkcionise tako jer SDA funkcionise na principu da se OO ne mijesa drugom OO u rad. Dakle, pare se ne alociraju dok ministar finansija ne odobri, odluke ne prolaze na skupstinu dok vlada ne potvrdi, u skupstini saberi ruke, amandmane ulaze ko stigne, imenovanja idu kroz istu proceduru, planovi rada, SDA elementi na svakom koraku - na kraju imas "odgovornost" a paralizovan na svakom koraku. Pamcenje k'o ribice, i ono par ljudi iz SDP-a sto je htjelo raditi u mandatu 2010-2014, nisu na oci vidjeli od Suljinih (a i Zlajinih i Komsicevih) lezecih policajaca. :-)
Post Reply