Bloo wrote: ↑03/03/2022 20:30
sehohari wrote: ↑03/03/2022 20:24
Imaš i Politiku, ali ona je samo Informer za one sa VSS.
Istina jeste da ne postoji bilo kakav mediji u Srbiji da je "normalan". Naravno, znam da postoje Nova, Danas, pa donekle i Nin, ali oni nisu mjerodavni za većinu stanovništva Srbije.
Jah.
Kao sto je AVAZ i SAFF mjerodavan za vecinu u BiH jel da? DEFTER TEFTER HEFTER ono vrh vrhova...Hadzifejz nam je ono krem de la krem novinarstva...
Dzabe ja pricam ovdje. Ne negiram ja da vecina i konzumira gore navedene sadrzaje, ali napisani da NE POSTOJI medij u Srbiji da je "normalan" moze samo neko ko uopste ne prati situaciju Srbiji, kome je 18 i odrastao je na jutjube videoima i/ili zapravo i ne zeli da vidi da postoje i drugaciji u Srbiji.
Generalno, mediji u Hrv, Srb i BiH su na niskim granama - sto se tice kriticke misli. Sloboda medija san nedosanjani.
Stoga, dzabe ja ovdje pisem, vi svoj pos'o. Nadam se da procitate Informer i Alo sve stranice, da vam se oni najnizi porivi zadovolje.
Jeste. Informer, Blic, Kurir, Politika i sve te novine odražavaju mišljenje "prosječnog" stanovnika Srbije. Sumnjam da je to u urbanim dijelovima Beograda ili Novog Sada baš slučaj, ali za ostatak... da.
Nisam rekao da ne POSTOJE, rekao sam da ne postoje normalni mediji koji odražavaju mišljenja koja su u ostalim dijelovima evrope "normalna", a da su mjerodavna za prosječnog stanovnika države na drugoj strani Drine. Pa ne bih se smijao Kesiću i gledao N1 dokumentarce da su tamo svi ludi.
I miješaš kvalitet i "normalnost". Niko ne spori da su mediji ovdje inače na niskim granama, ali kada govorim o "normalnosti" mislim na stavove. Politika je po kvaliteti sigurno na malo višim granama, ne koriste tendeciozne naslove, ali kada čitam u nekom članku "mainstream-mediji u SAD-u..." znam koliko je sati.
Ne mogu da dovedem u istu ravan Dragana J. Vučićevića i Senada Hadžifejzovića jbg., koliko god pokušao.