SDP

Alfons Kauders

#56901 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

putokaz1 wrote:U Tuzli će SDP pomesti sve,Tuzla je SDPTK-u i dala relativnu pobjedu,SDA ovac Đare nikad ne bi prošao da nije bilo Tuzle,
Ruralna Tuzla kako Damir Nikšić kaže je ostatak TK,Lukavac tj seoski dio Lukavca
SDP će imat načelnike i Gračanice i Gradačca ako ne umru ali OV će biti u koalicijama s nekim
Ova nova stranka je Lokalna stranka Lukavca koja neće mnogo naštetit samom SDP van Općine
Npr ASDA postoji samo u Cazinu,LBHtj DNZ samo u Kladuši,NB samo u zenici,PDA samo u banovićima
Zavisi, od mene neka ne računaju na glasove na bilo kom nivou osim opštinskog.

A za više nivoe vlasti, neka ganjaju glasove po Sarajevu. Sad su postali lokalna stranka i neka tamo i ganjaju glasove. Zapravo, nisu ni sarajevska stranka, jer im se gadi pola opština u Sarajevu - ipak su oni elita iz Centra. Od Vogošće do Hadžića ih ne mogu smislit, jer su im i oni "ruralni"...
kmirsad

#56902 Re: SDP

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
Alfons Kauders wrote:
Potrudili su se da iz SDP-a izbace svakog ko ima bilo kakve veze s Tuzlom. Jedino ostao onaj Denis Bećirević, da ponekad napiše otvoreno pismo.

SDP je postao lokalna, sarajevska stranka. U Tuzli više nemaju šta tražiti.

Eto im Damir Nikšić, Irfan, Saša, Damir...

Ali u Tuzli više glasova nema. Pa neka ih fino bira sarajevska čaršija, da vidimo kako će onda ući u parlament.
Alfonso... osluškuješ li ti glasove SDP birača i simpatizera u Tuzli.
Jes da još u strahu govore u pola glasa, pa ih je taško čuti ili pročitati... ali ko hoče čut će...
Mislim da jako griješiš.
SDP u Tuzli dobija izbore jednom rukom...
Za gradonačelnika ni jedna stranka nema Jasminu iole dostojnog protivnika i slabo će se ko prihvatiti kanditare, da ne bi dobio ponižavajuči broj glasova.
Takav se može smatrati potrošenom robom.
Uključujući i NS.
Doduše, vidim neke kojima je guzica zinula na kabinet, ali mislim da će se opametiti ili će ih neko nasavjetovati do izbora.
Jasmin čak i ako odustane od kandidature, nači će sam sebi zamjenu iz Gradske uprave ili lokalnog SDP-a, obučiti ga i biti mu u štabu.
Za GV... SDP i NS će pomesti...brutalno.
Sviđalo se to nekome ili ne.
Ne daj se zavarati objavama na fb, gdje nekolicina ljudi koji više nisu SDP, stvaraju osječaj masovnosti.
Birači tokom godine svašta pričaju, troncaju, kritikuju, ali kad dođu izbori, zrelo i dobro razmisle ko će im biti najbolji.
A ja sam svakako glasač NS. na svim nivoima.
O SDP-u pišem zato što su saveznici NS-u. Inače bi me bolilo uvce za njih.
KomunistaTZ

#56903 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

kmirsad wrote:
Jes da još u strahu govore u pola glasa, pa ih je taško čuti ili pročitati... ali ko hoče čut će...
Mislim da jako griješiš.
Za gradonačelnika ni jedna stranka nema Jasminu iole dostojnog protivnika i slabo će se ko prihvatiti kanditare, da ne bi dobio ponižavajuči broj glasova.
Uključujući i NS.
Doduše, vidim neke kojima je guzica zinula na kabinet, ali mislim da će se opametiti ili će ih neko nasavjetovati do izbora.
Jasmin čak i ako odustane od kandidature, nači će sam sebi zamjenu iz Gradske uprave ili lokalnog SDP-a, obučiti ga i biti mu u štabu.
Ne daj se zavarati objavama na fb, gdje nekolicina ljudi koji više nisu SDP, stvaraju osječaj masovnosti.
Birači tokom godine svašta pričaju, troncaju, kritikuju, ali kad dođu izbori, zrelo i dobro razmisle ko će im biti najbolji.
Mirso, lokalni izbori, SDP u Tuzli da mumificiranog Lenjina kandidira bi pobjedio. Opsti izbori ce biti druga prica, dokazace Alfonsove riječi.
Bosanski_kralj

#56904 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Alfons Kauders wrote:
putokaz1 wrote:U Tuzli će SDP pomesti sve,Tuzla je SDPTK-u i dala relativnu pobjedu,SDA ovac Đare nikad ne bi prošao da nije bilo Tuzle,
Ruralna Tuzla kako Damir Nikšić kaže je ostatak TK,Lukavac tj seoski dio Lukavca
SDP će imat načelnike i Gračanice i Gradačca ako ne umru ali OV će biti u koalicijama s nekim
Ova nova stranka je Lokalna stranka Lukavca koja neće mnogo naštetit samom SDP van Općine
Npr ASDA postoji samo u Cazinu,LBHtj DNZ samo u Kladuši,NB samo u zenici,PDA samo u banovićima

A za više nivoe vlasti, neka ganjaju glasove po Sarajevu. Sad su postali lokalna stranka i neka tamo i ganjaju glasove. Zapravo, nisu ni sarajevska stranka, jer im se gadi pola opština u Sarajevu - ipak su oni elita iz Centra. Od Vogošće do Hadžića ih ne mogu smislit, jer su im i oni "ruralni"...
A kako bi ti konkretno rješio ovu situaciju? Pustio da se ide u koaliciju sa SDA?
Leverage

#56905 Re: SDP

Post by Leverage »

Nisam ljubitelj teleć... pardon Bijedića, ali...
giannibelif

#56906 Re: SDP

Post by giannibelif »

Ljudi koji smatraju Enku za kakvu budalu i imaju rezultate kakve imaju. Da je budala i nesposoban, ne bi godinama mljeo sve ispred sebe rezultatski. Infrastruktura mu je pomogla da, ali je on itekako dio infrastrukture sam po sebi.
Leverage

#56907 Re: SDP

Post by Leverage »

Naprotiv, smatraju ga opasnim po opstanak SDP-a, zato se ovako i završilo.
KomunistaTZ

#56908 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Leverage wrote:Nisam ljubitelj teleć... pardon Bijedića, ali...
Jel Bakir Alispahic clan SDP? Ad hominem argumentacija vise govori o tebi.
Alfons Kauders

#56909 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:

Eto im Damir Nikšić, Irfan, Saša, Damir...

Ali u Tuzli više glasova nema. Pa neka ih fino bira sarajevska čaršija, da vidimo kako će onda ući u parlament.
Mislim da jako griješiš.
Uključujući i NS.
A ja sam svakako glasač NS. na svim nivoima.
O SDP-u pišem zato što su saveznici NS-u. Inače bi me bolilo uvce za njih.
Lokalni i opšti izbori nisu ista stvar...
kmirsad

#56910 Re: SDP

Post by kmirsad »

Nisu... ali...
Alfons Kauders

#56911 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Bosanski_kralj wrote:
Alfons Kauders wrote:

A kako bi ti konkretno rješio ovu situaciju? Pustio da se ide u koaliciju sa SDA?
Pa u Sarajevu su napravili vlast s otpadnicima iz SDA. U Tuzli to nije odrađeno, jer su se primjenili drugi standardi (sarajevskom logikom da Konaković nije nacionalista, a Kukić jeste).

Da, s obzirom na rezultat, smatram da se trebalo ući u vlast, ili s PDA ili SDA.

Također, stav da SDP ni pod kojim uslovima ne treba u vlast s nacionalistima je djetinjast. To znači da SDP nikad neće ulaziti u vlast (osim ako HDZ i SNSD ili SDS neko ovdje ne smatra građanskom ljevicom). Ako je zvanična pozicija neke stranke da nikad neće ulaziti u vlast i da nikad neće preuzeti odgovornost, onda bih volio da mi neko objasni koja je svrha glasanja za takvu stranku.
kmirsad

#56912 Re: SDP

Post by kmirsad »

sdp je jasni i decidno nabrojao imena stranaka s kojima neče u vlast.
KO SDP je taj spisak proširio, pa onda sa spiska izabrao SDA.
A Tuzla voli SDA ko Bajro mater što je volio.
Bosanski_kralj

#56913 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Alfons Kauders wrote:
Pa u Sarajevu su napravili vlast s otpadnicima iz SDA. U Tuzli to nije odrađeno, jer su se primjenili drugi standardi (sarajevskom logikom da Konaković nije nacionalista, a Kukić jeste).

Da, s obzirom na rezultat, smatram da se trebalo ući u vlast, ili s PDA ili SDA.

Također, stav da SDP ni pod kojim uslovima ne treba u vlast s nacionalistima je djetinjast. To znači da SDP nikad neće ulaziti u vlast (osim ako HDZ i SNSD ili SDS neko ovdje ne smatra građanskom ljevicom). Ako je zvanična pozicija neke stranke da nikad neće ulaziti u vlast i da nikad neće preuzeti odgovornost, onda bih volio da mi neko objasni koja je svrha glasanja za takvu stranku.
Je li tim lokalnim patriotama bilo nuđeno da se ide sa PDA pa nisu htjeli? Jesu li imali nekoliko opcija da se pravi vlast bez SDA, pa su namjerno to sabotirali. Za takve njihove poteze nije krivo ni Sarajevo ni bilo ko drugi već oni sami.

Vlast sa SDA u ovom vaktu ni pod koju cijenu. Cijela kampanja pršti od izjava nećemo sa SDA, pokupiš dosta glasova na toj priči i onda (opet) zajebeš glasače. Ne ide to ni tako.

To što to SDP nije u vlasti na TK nije ni dok drugog nego do Bijedića i ekipe. Bili su spremni napustiti i razrušiti stranku samo da bi SDA uvukli u vlast, to su i uspjeli.
Kikibombona

#56914 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:Nisam.

Ali nisam ni na strani posvađanih sarajevskih uhljeba. Neka ih neko drugi šalje u parlament.
Niksic i Becirovic nisu Sarajlije a vodeci su ljudi u SDP-u. Misljenja sam da Niksic i Becirovic imaju dil i da se vec zna buduci celnik SDP-a.

SDP je po prvi put u historiji zasluzio moje cestitke. Za njih nikada nisam glasao niti sam ikada o njima rekao lijepu rijec. Sve vrijeme su bili SDA-ovska kurvetina koja je za licne interese davala guzice. Prvi put su odbili vlast sa SDA sektom i otisli u opoziciju. Historijski zaokret.

Nama treba od SDA ociscen SDP. Bez SDP-a je tesko mijenjati SDA-ovsku vlast koja je instalirala kriminalce u kompletan sistem. Nadam se da ce u buducnosti SDA biti izbacena sa svih nivoa, a nadu vidim u NS, NiP, Hadzikadicu i ociscenom SDP-eu.

Sve ostalo su SDA-ovske konkubine prema kojima osjecam veliki prezir.

...

Ja sam vjerovatno manji ljubitelj Sarajlija od tebe, aliii... misljenja sam da promjene mogu doci samo iz Sarajeva. Zenica je intelektualno mrtva, nema kapaciteta nizasta. I Sarajevo je seljacki grad ali radi vece populacije ima veci broj progresivnih ljudi. Zato sam 100% uvjeren da promjene mogu doci samo iz Sarajeva. Vlada KS budi neku nadu.

...

Pogledaj Tuzlu i Zenicu, SDA je kupila vlast. Jad i bijeda. U Zenici se SDA i HDZ za 5 minuta dogovore oko vlasti, po vlastitom priznanju, a Mostar drze u blokadi.

...

Proklet bio svako ko koalira sa SDA. Zelim mu sve najgore u zivotu. Ta kriminalna sekta nam je ukrala zivote.
kmirsad

#56915 Re: SDP

Post by kmirsad »

U jednom momentu im je PDA ponudio svoje ruke za formiranje vlasti, čak bez svojih ministara i uslovljavanja.
Vjerovatno je tražio obećanje da se ne opstruiraju RMU i Blok 1 Banovići.
I to su odbili.
Dobro, vjerovatno ih je PDA testirao...
Ali odbili su.
Bosanski_kralj

#56916 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Odavno je jasno da bundžijama i galamdžijama samo SDA odgovara. Sve ostalo su priče za malu djecu.
Kikibombona

#56917 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:Pa u Sarajevu su napravili vlast s otpadnicima iz SDA. U Tuzli to nije odrađeno, jer su se primjenili drugi standardi (sarajevskom logikom da Konaković nije nacionalista, a Kukić jeste).

Ma tu se radi o pozicioniranju...

Nemoguce je formirati vlast bez stranke iz RS. HDZ se moze zaobici. To je svima jasno.

Radi se o tome da SDP iz marketinskih razloga ne zeli reci: 'jedino SDA ne dolazi u obzir za koaliranje'. Ako bi tako porucili SDA bi dobila priliku da ih razvlaci preko medija i stranackih botova. I ovako su poceli izmisljati da rade za srpske i hrvatske interese.

Ja sam siguran da ce SDP i NS praviti vlast sa SNSD/SDS samo ako se stvore uslovi da se izbaci SDA. To ne mogu otvoreno reci jer bi tako nabacili na volej SDA-ovskim propagandistima.
Alfons Kauders

#56918 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Nije ni bitno, ja za ove budale više ne glasam, a ni za stranke ponikle iz SDP-a. U zadnjih deset godina nisu ponudili ništa osim beskonačne svađe, i svakih par mjeseci naprave neku novu stranku. Dakle, ide na gore, ne na bolje.

Skupa su dovoljno ozbiljni da vode razred u osnovnoj školi, a i tu bi se garant podijelili na deset frakcija. Dok se ne dozovu pameti, mene ne zanimaju. Zašto bih glasao za ljude koji se već skoro deset godina ponašaju kao razmažena, posvađana djeca? Ovakvi kakvi su, ma ne bih im dao da vode tezgu na pijaci, kamoli državu.

Neka odrastu, pa nek onda traže glasove. Ja za djecu ne glasam.
Kikibombona

#56919 Re: SDP

Post by Kikibombona »

kmirsad wrote:U jednom momentu im je PDA ponudio svoje ruke za formiranje vlasti, čak bez svojih ministara i uslovljavanja.
Vjerovatno je tražio obećanje da se ne opstruiraju RMU i Blok 1 Banovići.
I to su odbili.
Dobro, vjerovatno ih je PDA testirao...
Ali odbili su.
Kmirso, bolan, kako ce praviti vlast sa PDA kada su dva kljucna covjeka tuzlanskog SDP-a, Bijedic i Delic, sklopili dil sa SDA. Niko me ne moze ubijediti da u pozadini nije kriminal ili ucjene Bijedica od strane SDA pravosudja.
Bosanski_kralj

#56920 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Alfons Kauders wrote:Nije ni bitno, ja za ove budale više ne glasam, a ni za stranke ponikle iz SDP-a. U zadnjih deset godina nisu ponudili ništa osim beskonačne svađe, i svakih par mjeseci naprave neku novu stranku. Dakle, ide na gore, ne na bolje.

Skupa su dovoljno ozbiljni da vode razred u osnovnoj školi, a i tu bi se garant podijelili na deset frakcija. Dok se ne dozovu pameti, mene ne zanimaju. Zašto bih glasao za ljude koji se već skoro deset godina ponašaju kao razmažena, posvađana djeca? Ovakvi kakvi su, ma ne bih im dao da vode tezgu na pijaci, kamoli državu.

Ovo već stoji. Poslije svakih izbora dolazi do nekog cijepanja i osnivanja novih (lijevo orijentisanih) stranaka.
Kikibombona

#56921 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:Nije ni bitno, ja za ove budale više ne glasam, a ni za stranke ponikle iz SDP-a. U zadnjih deset godina nisu ponudili ništa osim beskonačne svađe, i svakih par mjeseci naprave neku novu stranku. Dakle, ide na gore, ne na bolje.

Vjerujem u tvoje postene namjere i sve sto si ovdje napisao su neoborive cinjenice.

I ja sam vise od decenije apstinirao iz istih razloga. Iako odavno gazim trideste glasao sam svega dva puta.

Al' evo, neku nadu bude NS, NiP i Hadzikadic. Glasao sam za Hadzikadica ali sam opet oprezan. Jos nisam siguran da je anti-SDA sto je za mene najvaznija stvar. Ne zelim dozivjeti da se moj glas sjedini sa SDA.

A eto, vidjet cemo u kojem ce pravcu ici SDP. Tek trebaju zasluziti povjerenje. Ciscenje od SDA spavaca je pozitivan korak.
Alfons Kauders

#56922 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:

Vjerujem u tvoje postene namjere i sve sto si ovdje napisao su neoborive cinjenice.

I ja sam vise od decenije apstinirao iz istih razloga. Iako odavno gazim trideste glasao sam svega dva puta.

Al' evo, neku nadu bude NS, NiP i Hadzikadic. Glasao sam za Hadzikadica ali sam opet oprezan. Jos nisam siguran da je anti-SDA sto je za mene najvaznija stvar. Ne zelim dozivjeti da se moj glas sjedini sa SDA.

A eto, vidjet cemo u kojem ce pravcu ici SDP. Tek trebaju zasluziti povjerenje. Ciscenje od SDA spavaca je pozitivan korak.
Nije samo SDP problem, već i sve stranke nastale iz ruševina SDP-a, kao i NS, pa i ti novi "nezavisni"...

Riječ je o ljudima koji se međusobno mrze i koji će radije raditi s nacionalistima da zajebu jedni druge, nego se ujediniti i uraditi nešto u interesu države. Ja stvarno ne vidim potrebu da glasam za budale kojim je na prvom mjestu njihov ego i guzica.

Kad se dozovu pameti i ujedine, rado ću ih podržati. Ovako neću.
MarshalDodik

#56923 Re: SDP

Post by MarshalDodik »

Alfons Kauders wrote:
Kikibombona wrote:

Nije samo SDP problem, već i sve stranke nastale iz ruševina SDP-a, kao i NS, pa i ti novi "nezavisni"...

Riječ je o ljudima koji se međusobno mrze i koji će radije raditi s nacionalistima da zajebu jedni druge, nego se ujediniti i uraditi nešto u interesu države. Ja stvarno ne vidim potrebu da glasam za budale kojim je na prvom mjestu njihov ego i guzica.

Pa na sceni je upravo takva diferencijacija a ti djelujes kao da si ljut zbog tog.
Barem se tako cini na prvu
Leverage

#56924 Re: SDP

Post by Leverage »

KomunistaTZ wrote:
Leverage wrote:Nisam ljubitelj teleć... pardon Bijedića, ali...
Jel Bakir Alispahic clan SDP? Ad hominem argumentacija vise govori o tebi.
Izraz je iskorišten ranije od drugog forumaša, a sam post po svom obliku ne pretenduje da bude bilo kakva argumentacija, svakom ko je bez štele završio osnovnu školu trebalo bi biti jasno da se radi o postu satiričnog karaktera, a ne bilo kakvoj argumentaciji.

Argumentacija sama po sebi ne može biti ad hominem, tako da izraz "ad hominem argumentacija" nema nikakvog smisla. Čak da se i radi o ad hominem kvalifikaciji (a ne radi iz ranije objašnjenog razloga), to se ni po čemu ne može smatrati argumentom niti se može smatrati da autor posta pretenduje da u tom momentu iznosi neke argumente. Konačno, iznošenje argumenata nije jedini validan način obraćanja, ukoliko neko iskoristi priliku da se satirično obrati ni u kom slučaju ne znači da ne koristi argumente kada je to neophodno.

Shodno tome, tvoj post predstavlja klasičnu ad hominem kvalifikaciju prema meni, jer si se poslužio mojim satiričnim postom kako bi to predstavio mojim iznošenjem pseudoargumenata (koje si ti posve neprecizno nazvao "ad hominem argumentacijom"), iako se iz samog sadržaja posta jasno može zaključiti da ništa nisam ni pokušao argumentovati tom prilikom. Može se bez ikakve sumnje kazati da si zloupotrijebio forumski prostor kako bi, potpuno ignorišući logički slijed zaključivanja, pokušao (neuspješno, kao i obično) diskreditovati drugog forumaša, iz čega se može zaključiti da se radi o osobi loših najmera kada se govori o tebi i da kao takav ne zaslužuješ ništa drugo nego ismijavanje kojim često bivaš počašćen na ovom forumu.

Ovaj post, koji od početka do kraja koristi logički slijed utvrđen osnovnim postulatima logike, ti ćeš pretpostavljam jako dobro razumjeti ali ćeš kao i do sada svojom pseudoargumentacijom i izvođenjem zaključaka koji ne prate logički slijed, pokušati (naravno neuspješno) stvoriti privid među širom forumskom zajednicom o tome kako to nije tako.

Da li je Bakir Alispahić član SDP-a ne znam, ali ako te baš zanima taj podatak javi se opštinskoj organizaciji SDP-a u opštini prebivališta Bakira Alispahića (koju također ne znam), i pokušaj dobiti tu informaciju.
Alfons Kauders

#56925 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

MarshalDodik wrote:
Alfons Kauders wrote:
Kikibombona wrote:

Pa na sceni je upravo takva diferencijacija a ti djelujes kao da si ljut zbog tog.
Barem se tako cini na prvu
Ali zašto bi mi trebalo biti drago što su podijeljeni na deset malih stranaka koje su u konstantnoj svađi i čija je jedina svrha da se brukaju?

Prošle godine ne samo da nisu mogli imati zajedničke kandidate za bitne funkcije, već su cijelu izbornu kampanju vodili jedni protiv drugih, a ne protiv nacionalista.

Ne, ja za takve ne glasam. Ne zanimaju me njihove jebene svađe i ne pada mi na pamet da glasam za bilo koju od tih stranaka ukoliko se ne uozbilje i ujedine. Ja sam ozbiljan čovjek i ne želim gubiti vrijeme na budale. Ljevica je već izgubila skoro deset godina na njihove svađe i smatram da je mora moralna dužnost da im uskratim podršku. Kad bi na sljedećim izborima svi apstinirali, možda bi im došlo iz guzice u glavu.

Dok god raja glasa za njihove svađe umjesto za njihove programe, dok se guraju u male stranke umjesto da skupa grade nekiveliki pokret, oni se neće dozvati pameti. Ja zaista smatram da je moja moralna i patriotska dužnost da im uskratim glas, i pokušam nagovoriti što više ljudi da urade isto. Jedino ćemo ih primorati da se uozbilje ili povuku. U protivnom, na iduće izbore će izaći još barem pet stranaka ljevice, jer je sasvim jasno da se tu radi o teško poremećenim pojedincima kojim je nemoguće objasniti neke elementarne stvari.
Post Reply