SDA-All about
-
Labirint
#56877 Re: SDA-All about
Sto puta ponovljena laž bi očito jednog dana trebala postati istina. Molim te možeš li mi samo reći
kako kovaks nije zakazao u Srbiji i po kojoj matrici Srbija vakciniše svoju populaciju (čak evo nepozvana
i dijeli po komšiluku) a mi ne? Ah da, pa Srbija ne nabavlja preko kovaksa...
preko kovaksa a naše velmože su pristale da se samo na to oslone? Ovdje nema volje za nabavku, jednostavno fadilima se
to ne isplati jer zahtjeva red , rad , postovanje i stručnost prilikom odabira ( dakle sve ono što oni nemaju) , fadili čekaju pogodan
trenutak ugradbe preko tenderisanja, lova u mutnom kao što su i naučili a do tada cijena koju ćemo platiti se svaki dan uvećava...
- Styling
#56878 Re: SDA-All about
Problem je u tome sto su oni dogovorili sa Covaxom i smatraju da su zavrsili posao. U ovakvim situacijama moras imati plan B. Da imamo diplomatiju, kao sto nemamo, nasi bi ambasadori u UK, Njemackoj, Turskoj i Rusiji obezbjedili pozajmice za koje ne trebaju medjunarodni ugovori i obezbijedili dodatne oolicine vakcina. Ali jok, nas nasa drzava kaznjava jer smo se usudili otkriti aferu sa respiratorima. A Biseri je vazniji dzip od naroda. U tom grmu lezi zec. Dobro je narod ikako ziv kakva nas nesposobna vlast vodi i vrijedja svojim ponasanjem.Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:05Sto puta ponovljena laž bi očito jednog dana trebala postati istina. Molim te možeš li mi samo reći
kako kovaks nije zakazao u Srbiji i po kojoj matrici Srbija vakciniše svoju populaciju (čak evo nepozvana
i dijeli po komšiluku) a mi ne? Ah da, pa Srbija ne nabavlja preko kovaksa...A zašto Srbija ne nabavlja prioritetno
preko kovaksa a naše velmože su pristale da se samo na to oslone? Ovdje nema volje za nabavku, jednostavno fadilima se
to ne isplati jer zahtjeva red , rad , postovanje i stručnost prilikom odabira ( dakle sve ono što oni nemaju) , fadili čekaju pogodan
trenutak ugradbe preko tenderisanja, lova u mutnom kao što su i naučili a do tada cijena koju ćemo platiti se svaki dan uvećava...![]()
-
Sigma90
#56879 Re: SDA-All about
Danas Dzuma. Ide rukovanje s Bokirom. Nece se ruke poslje prati tri dana od srece. 
- MorningStar
-
Sigma90
-
Sigma90
#56882 Re: SDA-All about
Bitno je biti vidjen petkom. A subotom onda moze koja pivica.MorningStar wrote: ↑05/03/2021 09:14Najvaznije je posle dzume dzumnska kaHva pa onda kuci lagano sa poslajer vjerska uvjerenja se postovati mora a valja odmoran na rostilj subotom i koju pivu da se zalije.
- JThomas
#56883 Re: SDA-All about
nisam za sda ali kad vidim šta ljudi pišu...

a i taj fizer vala, kako nema neko da mu možeš uplatiti duplo preko poljoprivredne zadruge, a da ti on vrati ispod stola...ne razumiju senzibilitet i poslovne običaje
(gađali bi se i mi vakcinama da ovo može)
a i taj fizer vala, kako nema neko da mu možeš uplatiti duplo preko poljoprivredne zadruge, a da ti on vrati ispod stola...ne razumiju senzibilitet i poslovne običaje
(gađali bi se i mi vakcinama da ovo može)
- bunk
#56884 Re: SDA-All about
Vucic je pravio nepiosredne pogodbe za nabavku vakcina svim mogucim kanalima,sam je to proglasio drzavnom tajnom,nisu cekali Covax.Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:05Sto puta ponovljena laž bi očito jednog dana trebala postati istina. Molim te možeš li mi samo reći
i dijeli po komšiluku) a mi ne? Ah da, pa Srbija ne nabavlja preko kovaksa...A zašto Srbija ne nabavlja prioritetno
trenutak ugradbe preko tenderisanja, lova u mutnom kao što su i naučili a do tada cijena koju ćemo platiti se svaki dan uvećava...![]()
-
DonieBrasco
#56885 Re: SDA-All about
@bunk
Imate li klime po centralama u Brezi. Ilijasu, Vogosci, sad ce topliji dani pa valja vam botovati i kucati, braniti gazde i stranku, izvrcati realnost i zdrav razum po vrucinama.
Imate li klime po centralama u Brezi. Ilijasu, Vogosci, sad ce topliji dani pa valja vam botovati i kucati, braniti gazde i stranku, izvrcati realnost i zdrav razum po vrucinama.
-
Labirint
#56886 Re: SDA-All about
Što daje za pravo za zaključiti da našim vladajućim ni na pamet nije palo makar jedan "kanal" da pogode. Ili još gore (i vjerovatno istinitije - ipak nije Vučić svemirac pa da je sam to shvatio) palo im je ali tu onda nema velike ugradbe. Da ima volje, da ima zehru volje te iste vakcine je mogla a i dalje moze kupiti bilo koja nama "prijateljska zemlja" ,po svojim protokolima i pravilima nabavki - kad ih mi vec nemamo , ili imamo ili kako bi adil osmanovic rekao moze se tumaciti i ovako i onako, i onda ih nama proslijediti po cijeni po kojoj je kupila od proizvodjaca. Ali vidis da ni to ovdje nikog ne zanima, ni tu vjerovatno ugradba nije moguca ili nije velika i onda ma ko ce se zahebavat s tim, svi nas mrze, fajzer nas bojkotuje, kovaks nas ne moze smislitbunk wrote: ↑05/03/2021 09:31Vucic je pravio nepiosredne pogodbe za nabavku vakcina svim mogucim kanalima,sam je to proglasio drzavnom tajnom,nisu cekali Covax.Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:05Sto puta ponovljena laž bi očito jednog dana trebala postati istina. Molim te možeš li mi samo reći
-
Sigma90
#56887 Re: SDA-All about
Vec sad cekam izbore 22 mislim forum ce goriti.
Jos ako SDO popusi izbore.
Jos ako SDO popusi izbore.
- Veigar
#56888 Re: SDA-All about
Pa i ne mrzili nas kad samo tražimo kakavu sadaku, smučili smo se ljudima više zbog toga. Što je dosta dosta je.Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:39Što daje za pravo za zaključiti da našim vladajućim ni na pamet nije palo makar jedan "kanal" da pogode. Ili još gore (i vjerovatno istinitije - ipak nije Vučić svemirac pa da je sam to shvatio) palo im je ali tu onda nema velike ugradbe. Da ima volje, da ima zehru volje te iste vakcine je mogla a i dalje moze kupiti bilo koja nama "prijateljska zemlja" ,po svojim protokolima i pravilima nabavki - kad ih mi vec nemamo , ili imamo ili kako bi adil osmanovic rekao moze se tumaciti i ovako i onako, i onda ih nama proslijediti po cijeni po kojoj je kupila od proizvodjaca. Ali vidis da ni to ovdje nikog ne zanima, ni tu vjerovatno ugradba nije moguca ili nije velika i onda ma ko ce se zahebavat s tim, svi nas mrze, fajzer nas bojkotuje, kovaks nas ne moze smislitbunk wrote: ↑05/03/2021 09:31Vucic je pravio nepiosredne pogodbe za nabavku vakcina svim mogucim kanalima,sam je to proglasio drzavnom tajnom,nisu cekali Covax.Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:05
Sto puta ponovljena laž bi očito jednog dana trebala postati istina. Molim te možeš li mi samo reći
![]()
![]()
![]()
Da ne pričamo o tome kako je neko od domaćih tajkuna mogao direktno naručiti vakcine pa prodati federaciji ili kantonima ako već ne može državi ili čak općinama ali bez ugradbe. Svi bi to čak i pohvalili te bi konačno diio popljačkanog novca građana ove zemlje konačno i bio utrošen kako treba. Ali jok ajmo mi sadaku tražit po svijetu, pizda im materina parazitsko sadakaška, joj koliko su mi se smučili to je nevjerovatno.
-
DonieBrasco
- hadzinicasa
#56891 Re: SDA-All about
a Drzava su(je)?bunk wrote: ↑05/03/2021 07:42Iopet lupas bezze.MorningStar wrote: ↑05/03/2021 07:33Dta dzafke kaze "sta je problem oni inzistiraju oko jednog potpisa"
Navikao dzafa na pijaci pa misli da se tako i u svijetu mozepa ga zvao onaj iz who da mu objasni ono fino a ona kobila ce jos navuc tuzbu od ljudi pa cemo placati odstete pored diplomatskih blamova - doduse nitko nas ni ne uzima za ozbiljno pa nije neki blam
![]()
Pfizer je trazio dodatne garancije u vidu stavljanja potpisa Drzave na dokument kojim ce Drzava preuzeti eventualne stete od mogucih tuzbi po pitanju pacijenata koji bi imali nezeljene nuspojave od vakcine i tuzili proizvodjaca( zvuci nevjerovatno ali istinito je)...a da bi se Drzava kod nas potpisala treba tri potpisa na dogovor...i oduzilo se jer vazda neko stopa...
Zanima me zivo jel Pfizer ovskve ugovore potpisao sa drzavama koje distribuiraju viagru( ono u slucaju da se nekome ne digne pa tuzi proizvodjaca)...
babovina...
-
Patton44
#56892 Re: SDA-All about
Sta sve neces procitat, grob te.....Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:39Što daje za pravo za zaključiti da našim vladajućim ni na pamet nije palo makar jedan "kanal" da pogode. Ili još gore (i vjerovatno istinitije - ipak nije Vučić svemirac pa da je sam to shvatio) palo im je ali tu onda nema velike ugradbe. Da ima volje, da ima zehru volje te iste vakcine je mogla a i dalje moze kupiti bilo koja nama "prijateljska zemlja" ,po svojim protokolima i pravilima nabavki - kad ih mi vec nemamo , ili imamo ili kako bi adil osmanovic rekao moze se tumaciti i ovako i onako, i onda ih nama proslijediti po cijeni po kojoj je kupila od proizvodjaca. Ali vidis da ni to ovdje nikog ne zanima, ni tu vjerovatno ugradba nije moguca ili nije velika i onda ma ko ce se zahebavat s tim, svi nas mrze, fajzer nas bojkotuje, kovaks nas ne moze smislitbunk wrote: ↑05/03/2021 09:31Vucic je pravio nepiosredne pogodbe za nabavku vakcina svim mogucim kanalima,sam je to proglasio drzavnom tajnom,nisu cekali Covax.Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:05
![]()
![]()
![]()
Nemogu sebi obezbjedit dovoljan broj,a da kupuju za druge.
Amerika nije nikom prodala ni jednu vakcinu,dva miliona dnevno ljudi vakcinisu.Do kraja maja ce svi bit vakcinisani.
EU uvela zabranu izvoza svojim proizvodjacima,dok se ne zadovolje njihove potrebe unutar EU.
I na koji nacin bi vlade ti zemalja opravdale tu kupovinu i prodaju BiH, svojim gradjanima koji oboljevaju i umiru zbog
nedovoljnog broja vakcina.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#56893 Re: SDA-All about
kad mislis da si na dnu ovi ti pokazu da ima i dublje...PROMJENA STAVA
Bošnjački odbornici u Srebrenici ipak će prihvatiti osvojene mandate
-
DonieBrasco
- tovarish
#56895 Re: SDA-All about
Da se citiram!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosnjac ... /210305017
Sad nek onaj sebi spuca Bakirov sputnik u svoj shupack.
- Veigar
#56896 Re: SDA-All about
Nespsobnost i prosjačenje je jedino što SDA kamarila zna i umije, u trenutcima velikih kriza ta taktika ne prolazi i to je ono što SDA sadakaši ne razumiju. Poserem im se svima na glavu, prosjaci jedni jadni, jade jadave.Patton44 wrote: ↑05/03/2021 10:21Sta sve neces procitat, grob te.....Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:39Što daje za pravo za zaključiti da našim vladajućim ni na pamet nije palo makar jedan "kanal" da pogode. Ili još gore (i vjerovatno istinitije - ipak nije Vučić svemirac pa da je sam to shvatio) palo im je ali tu onda nema velike ugradbe. Da ima volje, da ima zehru volje te iste vakcine je mogla a i dalje moze kupiti bilo koja nama "prijateljska zemlja" ,po svojim protokolima i pravilima nabavki - kad ih mi vec nemamo , ili imamo ili kako bi adil osmanovic rekao moze se tumaciti i ovako i onako, i onda ih nama proslijediti po cijeni po kojoj je kupila od proizvodjaca. Ali vidis da ni to ovdje nikog ne zanima, ni tu vjerovatno ugradba nije moguca ili nije velika i onda ma ko ce se zahebavat s tim, svi nas mrze, fajzer nas bojkotuje, kovaks nas ne moze smislit![]()
![]()
![]()
Amerika nije nikom prodala ni jednu vakcinu,dva miliona dnevno ljudi vakcinisu.Do kraja maja ce svi bit vakcinisani.
EU uvela zabranu izvoza svojim proizvodjacima,dok se ne zadovolje njihove potrebe unutar EU.
I na koji nacin bi vlade ti zemalja opravdale tu kupovinu i prodaju BiH, svojim gradjanima koji oboljevaju i umiru zbog
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- sinuhe
#56898 Re: SDA-All about
Mislili su uvuci strance u tu pricu mada nejasno mi je kako su sami sebi to objasnili.
- Veigar
-
Labirint
#56900 Re: SDA-All about
A kako Vučiću pošalje njegov "brat" Xi Jinping, ili kako pošalje njegov brat po vjeri Vladimir, ili kako ON KUPI od Fajzera . Kako? Kako mu njegov drugi brat Khalifa bin Zayed iz UAE pošalje pun transportni avion medicinskih sredstava i opreme? Nemoj me pogrešno shvatiti da sam pristalica dotičnog, njegovog vladanja i režima, i svega ostalog, samo navodim primjer da se MOŽE KAD SE HOĆE. Ovdje se ne može jer se neće, ne želi jer nema interesa, ne radi jer nema pameti ... I da, "transferi vakcina" su dozvoljena stvar i rade se već uvelike u svijetu tako da ti smanjim "šok" , možda nisi upoznat...Patton44 wrote: ↑05/03/2021 10:21Sta sve neces procitat, grob te.....Labirint wrote: ↑05/03/2021 09:39Što daje za pravo za zaključiti da našim vladajućim ni na pamet nije palo makar jedan "kanal" da pogode. Ili još gore (i vjerovatno istinitije - ipak nije Vučić svemirac pa da je sam to shvatio) palo im je ali tu onda nema velike ugradbe. Da ima volje, da ima zehru volje te iste vakcine je mogla a i dalje moze kupiti bilo koja nama "prijateljska zemlja" ,po svojim protokolima i pravilima nabavki - kad ih mi vec nemamo , ili imamo ili kako bi adil osmanovic rekao moze se tumaciti i ovako i onako, i onda ih nama proslijediti po cijeni po kojoj je kupila od proizvodjaca. Ali vidis da ni to ovdje nikog ne zanima, ni tu vjerovatno ugradba nije moguca ili nije velika i onda ma ko ce se zahebavat s tim, svi nas mrze, fajzer nas bojkotuje, kovaks nas ne moze smislit![]()
![]()
![]()