sreći nigdje kraja ,,inače nisam znao da je ovo privatni forum u kojem moraš paziti šta pišeš ,,,,smrt padobrancimaavaks wrote:Pripreme za nalet padobranaca znači![]()
https://telemach.ba/a33230/podrska/vije ... 18.12.html
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- kokikol
#56851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#56852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:

Šta će biti sa kanalom "BN TV" koji se već nalazi na poziciji 13 putem resivera?
Da li će biti premješten na neku drugu programsku poziciju?
- dembele
#56853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se iskreno da Pikaboo ne ide još i u hd a Top Tv osim u hd i u sd rezoluciji, i da neće osvanuti ta "iznenađenja" na test kanalima Telemach programske šeme.
- MTV
#56854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Srbiji na SBB ide ovako Pikaboo SD i HD, Top TV SD i HD.
BN TV ce biti pomjeren na neki drugi redni broj kao sto su u SRB pomjerili Prvu Plus.
BN TV ce biti pomjeren na neki drugi redni broj kao sto su u SRB pomjerili Prvu Plus.
- chakany
#56855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja bih volio da nam ubace ovaj TV 1000 Russian Kino, ili kako se već zove kanal.
Filmova nikad dosta, taman da ubace pred Novu godinu
Nadam se da kanal ima DVB titlove.
- crnivrag
#56856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do nove godine će ovaj kanal biti dostupan u programskoj shemi svih članica United Grupe, a pitanje je da li će imati titlove, mada bi po nekoj logici trebao da bude titlovan, jer novije generacije ne razumiju ruski jezik.chakany wrote:Ja bih volio da nam ubace ovaj TV 1000 Russian Kino, ili kako se već zove kanal.
A evo inače šta se kaže o tom kanalu: https://telemach.me/a23106/podrska/vije ... embru.html
https://en.wikipedia.org/wiki/TV1000_Russkoe_Kino
http://www.viasatworld.com/brands/tv100 ... %BD%D0%BE/
- kokikol
#56857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
naravno bit će ukinut BN a jedva čekam seriju "ubice moga oca" stvarno ih malo ima po raznoraznim šundovima koje nam plasirajucrnivrag wrote:Telemach wrote:
Šta će biti sa kanalom "BN TV" koji se već nalazi na poziciji 13 putem resivera?
Da li će biti premješten na neku drugu programsku poziciju?
- crnivrag
#56858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33237/podrska/vije ... kcije.htmlPickbox donosi najveće klasike ex-yu produkcije
Vintage stvari ne izlaze iz mode, djedovi šeširi su i dalje popularni, brkovi se i dalje češljaju, a bakine haljine i bunde hit su u bilo kojem dijelu sezone. Ako je vintage toliki hit u modi, sigurno je i na ekranima, stoga je Pickbox odlučio u svoju ponudu uvrstiti neke od apsolutnih klasika jugoslavenske produkcije. Riječ je o serijama na kojima su naši roditelji odrasli, a koje i dan-danas žele pogledati.
Kamiondžije je jedna od najgledanijih humorističnih serija 70-ih godina prošlog stoljeća, a razlog djelomično leži u činjenici da je ovo jedna od prvih serija jugoslavenske produkcije. U ono vrijeme bila je među najpopularnijim sadržajem na televiziji – čak dva istoimena filma snimljena su s njezinom tematikom, a sama serija reprizirana je mnogo puta.
Serija prati avanture vozača kamiona Paje (Pavle Vuisić) i Jare (Miodrag Petrović Čkalja) koji su preiskreni i dobroćudni, a na putu često susreću ljude koji im donose nevolje. Tajna uspjeha serije skriva se u blisko prenesenoj svakodnevici običnog čovjeka koji se trudi privrijediti nešto svojim rukama.
Vruć vetar svakako ne zaostaje po popularnosti! Serija je nastala 80-ih, a glavnu ulogu igra nedavno preminuli Ljubiša Samardžić. Serija prati avanture 30-godišnjeg Šurde koji iz malog sela Vlasotince dolazi u Beograd kako bi se obogatio. Šurda kroz niz poslova nastoji naći svoje mjesto pod suncem, no na kraju odluči otići u Njemačku.
Vruć vetar je po svojem narativu obiteljska drama koja je zainteresirala čak i susjede preko granice: Mađare, Rumunje, Bugare i Čehoslovake, a primamljiva je i danas zbog nastojanja mladog čovjeka da pronađe posao koji će mu odgovarati u omjeru napora i zarađenog novca. Naslovnu pjesmu pjeva Oliver Dragojević („A sad adio!“).
Šokantno, mračno i aktualno. To je kratki opis jugoslavenske televizijske drame Sivi dom, koja je emitovana 1984. godine, a progovara o životu štićenika popravnog doma za djecu i omladinu u Kruševcu. Sivi dom donosi portrete duboko problematičnih mladih ljudi koje se ne tretira onako kako bi se trebalo tretirati štićenike. Serija je glasno odjeknula tadašnjim društvom ne samo zbog toga što je prvi put prikazan ovakav tip serije domaće produkcije nego i zato što je sadržavala mnogo scena nasilja, na koje se dio publike žalio.
Među istaknutijim licima ove serije su Bata Živojinović, Dragan Nikolić i Nikola Kojo, ali i Žarko Laušević – tada mladi beogradski glumac koji je igrao najtežu ulogu, a ujedno se najviše istaknuo među sjajnom postavom. Sivi dom nezaobilazan je za sve one koji vole surovu realnost i groundbreaking produkciju.
Naposljetku, Pickbox donosi i popularnu jugoslavensku seriju Bolji život, čija svevremenska tema – sukob bogatog i siromašnog – i dalje titra društvom. Bolji život bavi se obitelji Popadić koja se nastoji prilagoditi brzim političkim i ekonomskim promjenama u kasnim 80-im godinama. Serija donosi kombinaciju komedije i drame, a prikazivana je od 1987. do 1991. godine te se smatra najuspješnijom televizijskom serijom u Jugoslaviji. Među postavom zasigurno su poznati Marko Nikolić, Svetlana Bojković i Dragan Bjelogrlić. Bolji život ubraja se u klasike po kvaliteti produkcije, ali i novim pristupima snimanju koji su za ono doba bili apsolutni vrh u TV serijama.
- crnivrag
#56859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neće BN biti ukinut, jer to su uradili prije 2 godine, pa je nastala čitava frka oko toga, i morali su ga ponovo vratiti u programsku shemu.kokikol wrote: naravno bit će ukinut BN a jedva čekam seriju "ubice moga oca" stvarno ih malo ima po raznoraznim šundovima koje nam plasiraju
Mislim da će BN otići na poziciju 67 putem resivera.
- kokikol
#56860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
daj Bože uvijek se desi da neke kanale ukinu na račun drugihcrnivrag wrote:Neće BN biti ukinut, jer to su uradili prije 2 godine, pa je nastala čitava frka oko toga, i morali su ga ponovo vratiti u programsku shemu.kokikol wrote: naravno bit će ukinut BN a jedva čekam seriju "ubice moga oca" stvarno ih malo ima po raznoraznim šundovima koje nam plasiraju
Mislim da će BN otići na poziciju 67 putem resivera.
- fusion_ba
#56861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radujem se tom kanalu TV1000 Russian Kino, napokon neki drugačiji filmski kanal.
- dembele
#56862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma eto to je to, nažalost.MTV wrote:U Srbiji na SBB ide ovako Pikaboo SD i HD, Top TV SD i HD.
Sa Arenama je Telemach dosegao svoj vrhunac. Sve nakon toga je degradacija ponude. Umjesto da SK4 bude u HD oni u hd stavljaju crtani kanal koji jedva ima tri sata programa, kojeg konstantno vrte u 24h. Ali ne treba stati na tome. Može li nadležni sektor u Telemachu ikako omogućiti ovaj Pikaboo u 4K ili 8K UHD?
Last edited by dembele on 11/12/2017 17:07, edited 1 time in total.
- dustaban
#56863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molim strucnjake da mi reknu koji je minimum Mbps za tecno gledanje EON-a i jutjuba.
Ili drugacije kazano koji je najjeftiniji telemachov paket koji ispunjava ova uvjet. Telefon me ne interesuje nikako, znaci duo paket ili cak samo neki internetski. Kolko sam cuo sta god da uzmem moram kupit onaj KKS ili sta vec.
I jos jedno pitanje - ovo bi mi bio DRUGI (dodatni) Telemachov prkljucak na isto ime. Ima li tu kakvih olaksavajucih kombinacija?
Toliko. Hvala unaprijed
Ili drugacije kazano koji je najjeftiniji telemachov paket koji ispunjava ova uvjet. Telefon me ne interesuje nikako, znaci duo paket ili cak samo neki internetski. Kolko sam cuo sta god da uzmem moram kupit onaj KKS ili sta vec.
I jos jedno pitanje - ovo bi mi bio DRUGI (dodatni) Telemachov prkljucak na isto ime. Ima li tu kakvih olaksavajucih kombinacija?
Toliko. Hvala unaprijed
- chakany
#56864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najjeftiniji DUO paket ti je DUO NET GRANDE (42.90 KM), koji uključuje analognu, digitalnu (osnovi paket), internet brzinu (40/4).Internet brzina 40/4 ti je sasvim dovoljna za gledanje EON i youtubea.dustaban wrote:Molim strucnjake da mi reknu koji je minimum Mbps za tecno gledanje EON-a i jutjuba.
Toliko. Hvala unaprijed
Kablovska 18 KM + osnovni D3 paket 5 KM + ostatak ti je internet koji bi te koštao 19.90 KM = 42.90 KM
-
hipija
#56865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od 15.12. 2017 pa do 15. 01. 2018. biće otvoreni svi dodatni kanali za korisnike Telemacha uključujući HBO, Cinemax, i aplikaciju HBO GO.

-
hipija
#56866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ruski filmovi i serije koji nemaju naše titlove, pa sad ko je učio ruski u školi, vidjeće na čemu je.fusion_ba wrote:Radujem se tom kanalu TV1000 Russian Kino, napokon neki drugačiji filmski kanal.
Kanal inače emituje na satelitu 4.8e, 31.5e i 75e.
Zeznuto mu je kodiranje pa ga ne mogu otkljucati.
Znači nema titl kao ni Sundance TV, tako da ne vidim baš nekog prostora za euforiju, naročito zbog činjenice da nemamo kanal sa ex-yu kinematografijom (a ima u ponudi nekoliko kanala) ali zato imamo sa ruskom
- chakany
#56867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A CineStar Premiere kanali neće biti otključani? Pih, pih, hajde sačekat ćemo da se Telemach i zvanično oglasi sa obavještenjem. Nadam se da će biti otključano sve, kao i prošle godine.hipija wrote:Od 15.12. 2017 pa do 15. 01. 2018. biće otvoreni svi dodatni kanali za korisnike Telemacha uključujući HBO, Cinemax, i aplikaciju HBO GO.
Još kad bi otključali i Pickbox, pa udri brigu na veselje i gledanje serija i filmova do 15.1.2018.
- dembele
#56868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači to bi trebalo biti otprilike ovo:crnivrag wrote:Trenutno 5 kanala i to: 1 kanal (zaključan) sa nepoznatim audio jezikom, dupli Face HD, dupli N1 BiH HD, dupli Animal Planet SD i dupli Nick Jr. SD.dembele wrote:
Koliko je testova trenutno aktivno u Telemach šemi?
2* Top Tv
1* Pikaboo (HD)
1* Epic Drama
1* TV1000 Russian Kino
Ukupno:5
-
hipija
#56869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da se podrazumijevaju i Cinestar Premiere kanali. Jedino što bi moglo biti pod ključem su adult kanali za one koji ih nemaju uključene u svoj paketchakany wrote:A CineStar Premiere kanali neće biti otključani? Pih, pih, hajde sačekat ćemo da se Telemach i zvanično oglasi sa obavještenjem. Nadam se da će biti otključano sve, kao i prošle godine.hipija wrote:Od 15.12. 2017 pa do 15. 01. 2018. biće otvoreni svi dodatni kanali za korisnike Telemacha uključujući HBO, Cinemax, i aplikaciju HBO GO.
Još kad bi otključali i Pickbox, pa udri brigu na veselje i gledanje serija i filmova do 15.1.2018.
- Telemach
#56870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo skafiskafsnjak,skafiskafsnjak wrote:Telemach, Svrakino - prekid svega
Uvidom u sistem nema na snazi aktuelnih prekida, zamolićemo kolege da provjere Vaš Ugovor.
-
zdruzdjo
#56871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ovaj njihov je dobar ali mu je mana antena.Benq wrote:Sve i da kupis negdje , ne vjerujem da bi ti aktivirali posto nije njihova oprema. Ne znam koliko ti se isplati bilo sta raditi pored jeftinih rutera koje mozes prikljuciti na postojeci modem i tako prosiriti wifi mrezu.zdruzdjo wrote:Pitanje.
Moze li se kupiti negdje onaj UBEE modem/router.
zelio bih imati svoj pa da mogu malkice se hardverski poigrati. antene i to.
Hocu malo bolje avliju ispred kuce da pokrijem.
Ne da mi se dodatnu skulu.
Mislis da ne bih ga mogao tek tako prikantati i konfigirisati.
- pecpec
#56872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoce ovo bit otvoreno i onima sto nemaju resivere-module?hipija wrote:Od 15.12. 2017 pa do 15. 01. 2018. biće otvoreni svi dodatni kanali za korisnike Telemacha uključujući HBO, Cinemax, i aplikaciju HBO GO.
- skafiskafsnjak
#56873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zvao 1360, zena rekla da je grupni prekid.Telemach wrote:Zdravo skafiskafsnjak,skafiskafsnjak wrote:Telemach, Svrakino - prekid svega
![]()
Uvidom u sistem nema na snazi aktuelnih prekida, zamolićemo kolege da provjere Vaš Ugovor.
Pa de odlucite se
-
hipija
#56874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako misliš na dvb-c trebalo bi i to da bude free.pecpec wrote:Hoce ovo bit otvoreno i onima sto nemaju resivere-module?hipija wrote:Od 15.12. 2017 pa do 15. 01. 2018. biće otvoreni svi dodatni kanali za korisnike Telemacha uključujući HBO, Cinemax, i aplikaciju HBO GO.
-
anonimus03
#56875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu li to strucnjaci zakljucali TLC, FOX, Fox life na analognoj? Mozda jos neki kanal a koji nije upracen dosad. Ili je to do ovog "grupnog prekida"? Podrucje Stupa.