Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ElRe wrote: ↑16/09/2025 09:36
Da li neko imao problema sa semeringom bregaste na novim 2.0 TDI motorima (2024. + god)?
Izgleda im je to mana.
Fino je muzara rekao da je 2.0 tedei sa "evo" verzijom od 2020. zavrsio svoju karijeru.
To sto ga nema u novom troku je jos jedan pokazatelj.
Kod druga u firmi imaju 2 Octavie. Potpuno iste.
Jedna ne trosi grama od mijenjanja do mijenjanja.
Druga mora na servis dan ranije svaki put kad trebaju negdje van Sarajeva, da oni dospu da se ne bi potezala prica kasnije oko garancije. Oni se zalili, kaze sve je to u toleranciji koju je proizvodjac naveo
Da li neko imao problema sa semeringom bregaste na novim 2.0 TDI motorima (2024. + god)?
Izgleda im je to mana.
Fino je muzara rekao da je 2.0 tedei sa "evo" verzijom od 2020. zavrsio svoju karijeru.
Druga mora na servis dan ranije svaki put kad trebaju negdje van Sarajeva, da oni dospu da se ne bi potezala prica kasnije oko garancije. Oni se zalili, kaze sve je to u toleranciji koju je proizvodjac naveo
Neka onda idu sa prvom izvan sarajeva, a drugu voze loko.
Izgleda im je to mana.
Ta prva zamjenjuje ulje naftom pa se ne primijeti
Ima totalno cudnih slucajeva, 2-3 godine trosi ulje, pa pola godine ne trosi, pa opet nastavi po starom, ili obrnuto.
Ima totalno cudnih slucajeva, 2-3 godine trosi ulje, pa pola godine ne trosi, pa opet nastavi po starom, ili obrnuto.
Isti dan narucene, isti motor, DSG, apsolutno ista oprema u stavku, ista boja, isti dan dosle i isporucene. Registracija razlika u broj.
Jedna slusa ko sat, druga trosi ulje ko smuk
Last edited by sime_cipol on 17/09/2025 12:12, edited 1 time in total.
sime_cipol wrote: ↑17/09/2025 11:29
Isti dan narucene, isti motor, DSG, apsolutno ista oprema u stavku, ista boja, isti dan dosle i isporucene. Registracija razlika u broj.
Jedna slusa ko sat, druga trosi ulje ko smuk
Evolution_IV wrote: ↑17/09/2025 13:27
samo bi volio upoznat frajera koji kaze da treba u turbo motor tocit 0W20 ulje i to u nasoj klimi, hajde sjeverna evropa i slicno ko i moze..
Zakačih juče felgom za šaht i okrnjih nekih 2 centa po rubu pa me zanima jel moguće to nekako skrpit? Ne očekujem da izbrišem, al rekoh da zamaskiram. Kontam da mora bar malo filera i onda zamazati bojom. Ne bih farbao cijelu zbog jedne ogrebotine.
moze naravno
imas u obiju kupiti filer i sam mozes to uraditi cak i felgu nije tesko obojiti kompletnu
a imas i ove sto rade felge ranije je bilo od 50 maraka pa gore po felgi al vjerovatno je to poskupilo pa ne znam sada cijene i urade kao da su nove
tokio25 wrote: ↑20/09/2025 14:11
moze naravno
imas u obiju kupiti filer i sam mozes to uraditi cak i felgu nije tesko obojiti kompletnu
a imas i ove sto rade felge ranije je bilo od 50 maraka pa gore po felgi al vjerovatno je to poskupilo pa ne znam sada cijene i urade kao da su nove
možda budem i nekog pitao da odradi, al rekoh prvo da vidim šta bi trebalo sve za kućnu varijantu
svrati do prodavnice boja i lakova, reci ogrebao sam felgu kako bi mogao popraviti sta mi mozete preporuciti. Sve ce ti ljudi objasniti od sta ti treba do kako da odradis. Samo budi ljubazan i kulturan.
kabal1337 wrote: ↑20/09/2025 14:31
svrati do prodavnice boja i lakova, reci ogrebao sam felgu kako bi mogao popraviti sta mi mozete preporuciti. Sve ce ti ljudi objasniti od sta ti treba do kako da odradis. Samo budi ljubazan i kulturan.
Leon16v wrote: ↑29/12/2024 17:19
Gledaj ovaj malo autohub i cijene, i ne mogu da vjerujem da su isti amortizeri u paru na autohubu 365 KM, a euromotorio 520 KM
Ovi prodaju direktno iz magacina, nemaju poslovnice, radnike..mogu ici s malim marzama.
Ja hocu sebi amortizere da narucim, 50 ak KM komad, kakvi su god valjda su bolji od fabrickih sa 400 000 km na ledjima.
samo je pitanje koliko dugo
I kakvi su?
kabal1337 wrote: ↑30/12/2024 07:13trw i sachs sto je ujedno i oem
Ja evo nasao trw zadnji , 2 komada za manje od 50 KM.
Kamoka kuciste za termostat, plus termostat. U pola cijene od Vernet koji prodaje Motorex. Febi u svakom segmentu, los.
Dugo nisam kupio nesto da kazem febi valja. Swag izuzetno dobar.