Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
strongmen wrote:
u po grada, u istočnom, zapadnom, kojem god dijelu grada Tuzle oćeš
tako je, kako sam naveo
spadne i na gprs...u 21.vijeku
stavi ti druze na telefonu preferiranu 3G mrezu i onda ce ti samo tu i hvatiti
imao sam i ja problem tako,bilo na automatski nastimano da bira mrezu ali kada sam stavio samo 3G,stanje se popravilo
pokusaj
bilo je ba tako naštimano
BILO, kazem namjerno
jer sam ih odjebo, prešo na novog operatera gdje je konstantno 3G svugdje
i onda mi ovdje prosipaju šupljare priče o najpokrivenosti, kurcu, palcu...
ej
kakve veze to ima sa prvom rečenicom "pređi na pretplatu" i sa novom "extra" ponudom i "extra" cijenom
jednostavno to ne ide u isti koš i jedno s drugim veze nema
Pozdrav
U posljednje vrijeme imam problema sa internetom,kad gledam neki streem online prekida (npr EON) ili viber (ne izbaci me skroz al pise losa komunikacija pa pise odlicno pa sve tako)
A kad provjerim speed test brzina dobra (oko 40 mbps)
Koristim moja tv full +dodatni paket 1,modem innbox v44
escobar__ wrote:Inženjeri, je li ovo normalno da errors idu u pizdu materinu ovoliko? Bukvano svake sekunde rastu, a ne primjetim probleme ni na televiziji ni na Internetu (malo VoIP razgovori prekidaju ali nisam siguran ima li veze s ovim ili do aplikacije (Skype)).
To su ispravljene greske. Ovo RS je skracenica od Reed-Solomon.
Koliko bi ovo mogao bit problem u budućnosti, ima li potrebe da zovem da provjere pristupne uređaje, liniju i sl.?
Modemu recimo treba vječno da se sinhronizuje s DSLAM-om i brzina u upstreamu obično bude manja od one koja je bila ranije (dok se nisu pojavljivale ovolike greške).
čudan je ovaj output power, DS/US i +/- ipak nešto nije okey
sama brzina nije tako velika da bi modem 'patio' zbog previše nagurane brzine od strrane pristupnog uređaja.
ing-ecc wrote:čudan je ovaj output power, DS/US i +/- ipak nešto nije okey
sama brzina nije tako velika da bi modem 'patio' zbog previše nagurane brzine od strrane pristupnog uređaja.
Ma ja svakako mislim da nešto nije ok jer sam imao 72703 i 2560 u Ds/Us pušteno s vaše strane. Sad ova US brzina varira ali rijetko kad se uspije sinhronizovat na 2560. Onda što sama sinhronizacija traje brutalno dugo, nekad po 15 minuta čekam da se spoji.
Maloprije sam imao prekid, vidjet ću nastavili se ovo veselje u upstreamu prijavit ću smetnju. Samo je fazon što već sad znam da ću morat ganjat štele da ovo riješe jer ovo par tehničara-trutova koje, na moju nesreću, rade u ovom području to sigurno neće riješit.
Jel normalno da mi vdsl modem ima losiji wifi signal od starog adsl modema. Otisao u drugu sobu katastrofa signal. Prije na adsl modemu nije bilo puno ali je bio bolji.
A daljinski, meni na jednom par tipki ostalo da radi, dok se drugi jos drzi koliko toliko
Shark 11 wrote:Pozdrav
U posljednje vrijeme imam problema sa internetom,kad gledam neki streem online prekida (npr EON) ili viber (ne izbaci me skroz al pise losa komunikacija pa pise odlicno pa sve tako)
Bilo ko misljenje do cega bi mogo biti problem.
Hvala
Hvala
ako isključimo ovo boldirano onda je problem na serveru gdje se kačiš za gledanje filmova
Hvala
ako isključimo ovo boldirano onda je problem na serveru gdje se kačiš za gledanje filmova
Tri mjeseca imam svakodnevno pucanje konekcije i majatv. Zvanje na broj 1444 i dolazak montera ne riješava problem. Kome da se obratim da mi riješe problem.
Nemam alternativnog operatera, živim na selu i prinuđen sam koristiti bhtelecom.
Dr help, ing jesu li vase kolege normalne ali ozbiljno pitam ili trebam nazvati 1444 pa do generalnog direktora im jebat sve po spisku, a posto se snima nek puste snimak.vise puta. Haj sto sam se jebo da dobijem vdsl modem, prvi dan super, odlicno. Sad 3mbita mi brzina, udaljen 2,5m od modema. Odem u drugu sobu wifi kao da od komsije 2 sprata ispod hvatam signal. Zar je moguce da su toliko retardirani, glupi, nesposobni da obicnu uslugu koja radi odlicno sjebu. Javljalo se jos raje kojima vi sa foruma sredite internet za 5 dana ne valja nista i sve u krug.