English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

elk

#56801 Re: English Premier League

Post by elk »

Dabl
LSD

#56802 Re: English Premier League

Post by LSD »

Kakve izmjene kad Citya. Ubaci Kevina i onog Boba koji donesose preokret i pobjedu na kraju.
Walker su raspada na terenu (raspada mu se i privatni zivot btw :mrgreen: ), frajer nije glavom u utakmici, direktni krivac kod oba gola Njukastla, al Pep i dalje njega tvrdoglavo gura :lol:
auspuhc wrote: 13/01/2024 20:30 Ova dva Hrvata zalutala u City. KdB odmah pokazao kakav je majstor.
Tacno su dva hrvata strano tijelo u onoj masineriji Citya, strse svojom losinom. Gvardiol je uspio biti gori i od Kovacica.
auspuhc

#56803 Re: English Premier League

Post by auspuhc »

LSD wrote: 13/01/2024 20:40
auspuhc wrote: 13/01/2024 20:30 Ova dva Hrvata zalutala u City. KdB odmah pokazao kakav je majstor.
Tacno su dva hrvata strano tijelo u onoj masineriji Citya, strse svojom losinom. Gvardiol je uspio biti gori i od Kovacica.
Ne znam do kad ce ljudi biti glupi i dovodit igrace iz amaterske lige. Na jednog dobrog dodje deset flopova.
BHF_Manijak

#56804 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 13/01/2024 20:40 Kakve izmjene kad Citya. Ubaci Kevina i onog Boba koji donesose preokret i pobjedu na kraju.
Walker su raspada na terenu (raspada mu se i privatni zivot btw :mrgreen: ), frajer nije glavom u utakmici, direktni krivac kod oba gola Njukastla, al Pep i dalje njega tvrdoglavo gura :lol:
I sta kazes, zasitili se, gotova sezona?! :lol: :lol:

Kazem ja novi sampion je sa Etihada, ovo je bila sampionska utakmica, vratio se Kevin, tako da sad ide ono njihovo standardno, 11-12 pobjeda zaredom i to je to.
Ovo im je bilo bitno dobit, sad je gotovo.
LSD

#56805 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 13/01/2024 21:49
LSD wrote: 13/01/2024 20:40 Kakve izmjene kad Citya. Ubaci Kevina i onog Boba koji donesose preokret i pobjedu na kraju.
I sta kazes, zasitili se, gotova sezona?! :lol: :lol:

Kazem ja novi sampion je sa Etihada, ovo je bila sampionska utakmica, vratio se Kevin, tako da sad ide ono njihovo standardno, 11-12 pobjeda zaredom i to je to.
Ovo im je bilo bitno dobit, sad je gotovo.
Pa 20 kolo tek, pola sezone jos ima, cak City nije ni prvi na tabeli, 18 kola preostalo i ti vec proglasio sampiona :lol: cekaj bolan, stani, polako :-)
Ja ne vjerujem da ce odbaniti titulu, bez obzira na pobjedu danas.
JohnnyS

#56806 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

I ja sam mislio da neće, ali drugi ne znaju kako. Osvojit će Pep na iskustvo i inerciju
LSD

#56807 Re: English Premier League

Post by LSD »

JohnnyS wrote: 13/01/2024 22:45 I ja sam mislio da neće, ali drugi ne znaju kako. Osvojit će Pep na iskustvo i inerciju
Prije svega, meni je neshvatljivo kako Arsenal unistava sam sebe... imali su fenomenalan start, cinili se kao najbolja ekipa na Otoku, a gledaj sad sta rade od sebe :roll:
Mislio sam da ce biti trka između Arsenala i Liverpoola sto se tice titule, al kako sad stvari stoje topnici ce se boriti za top 4. City je bio iscjeđeni limun, a vidi im sad energije. Odakle iskopa onog Boba, ko je taj lik da rijesava ovakve utakmice :o Mada opet ne vjerujem da mogu udariti na titulu, imaju LP i Kup, to ce ih polomiti.
vaučer

#56808 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Ne znam, meni izgledaju u svakom trenutku zreli za primiti gol. To je jedina razlika od ranije, ne djeluju mi defanzivno jednako zakucani. I dalje su bili i ostali prvi favoriti, ali ne vidim da će sastaviti 10+ pobjeda kao što obično rade.
BHF_Manijak

#56809 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 13/01/2024 22:42
Pa 20 kolo tek, pola sezone jos ima, cak City nije ni prvi na tabeli, 18 kola preostalo i ti vec proglasio sampiona :lol: cekaj bolan, stani, polako :-)
Eto vidjet ces. Falio im je Kevin da upotpune se, oni svakako vrhunac forme dozivljavaju iza nove godine, sad im se taman i De Bruyne vratio i to je to.

Evo vidjet ces da ce do utakmice s Liverpoolom imati sve pobjede, to su: Burnley kuci, Brentford vani, Everton kuci, Chelsea i Brentford kuci, Bournemouth vani i United kuci.
Glat.
drug_profi

#56810 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Neka ba Žalosna sova.
Liverpul nije ni ušao u sezonu da ganja titulu. I ovo do sad je preko plana. Ako bude - bude. Dobro i jest. Ako ne - nikom ništa, sve po planu.
Zoooka

#56811 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

kako može biti novi šampion sa Etihada, kad osvajaju ljudi svake sezone skoro ?
BHF_Manijak

#56812 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

drug_profi wrote: 13/01/2024 23:13 Neka ba Žalosna sova.
Liverpul nije ni ušao u sezonu da ganja titulu. I ovo do sad je preko plana. Ako bude - bude. Dobro i jest. Ako ne - nikom ništa, sve po planu.
Htio ne htio u poziciji si, pokazao si da mozes, tako da... Nije isto kada si nakon 20 kola sa jednim porazom prvi na tabeli i kad si 6. sa 18 bodova manje od lidera.
Sezona se otvorila tako da si u poziciji da se boris za sampiona.
LSD

#56813 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 13/01/2024 23:08
LSD wrote: 13/01/2024 22:42
Eto vidjet ces. Falio im je Kevin da upotpune se, oni svakako vrhunac forme dozivljavaju iza nove godine, sad im se taman i De Bruyne vratio i to je to.

Evo vidjet ces da ce do utakmice s Liverpoolom imati sve pobjede, to su: Burnley kuci, Brentford vani, Everton kuci, Chelsea i Brentford kuci, Bournemouth vani i United kuci.
Glat.
Jasta ce. Sve ce oni to posamarati, ne tebaju ovi ni dolaziti na utakmicu, bolje da odmah upisu 3-0 za City, da se ljudi ne znoje bezveze, ha ja :mrgreen: i onda sam ja nerealan, jel :D

E koji si ti pesimista, nevjerovatno...priznajem, znam i ja ponekad crnjaciti, ali ti sto znas to je cudo jedno :-)

City ove sezone ne igra ni priblizno kao prosle, itekako su ranjivi, sto uostalom pokazuju svaku utakmicu. Ne znam zasto ih toliko okivas u nebesa kao neku nenadjebivu ekipu, kad to nisu. Liverpool ima itekako dobre sanse za titulu, posebno jer nemaju potrosnju u LP kao ovi.
Uostalom, bezveze mi se raspravljati oko svega ovoga.
jeza u ledja

#56814 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Mrzim osjecaj kad ono gledas i navijas za slabijeg, i znas sta ce se desiti. I iako ono sto duze vrijeme odmice to se sve vise budi nada i time onda ono sto slijedi jos vise teze pada. :-x

Koliko smo puta to dozivjeli gledajuci fudbal? :roll:

Pep majstor i dalje. Who d fak iz Oscar Bobb?
Howe majstore znam da nemas igraca al moras nesto mijenjat prije 80 i neke. Mislim ono….bilo koga da uvedes ko moze trcati.
BHF_Manijak

#56815 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ma ja traume vise od njih imam, iskreno. Nekoliko sezona tackanja, u bod, u dva, pa si blizu, pa okrenu...

Ja se nadam da ekipa ima mnogo vise vjere u sebe nego li ja i da nece chokirati pod pritiskom ovog ganjanja.
Imaju energiju, imaju mentalitet, a Boga mi i kvalitet, pa vidjet cemo...
belafonte

#56816 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Ne znam fakat odakle Pepu ovolika motivacija da iznova i iznova na igrače prenosi glad za titulama...mislim jesu ga svi jebali u zdrav mozak i imaju dio krivice što su ovakvog monstruma stvorili, cimali ga nemaš LP, nemaš LP...plus što se glavni konkurent tješio nakon svake sezone taslačenja da ima LP za razliku od njih...sad jedino što mogu da se naguze, nabace Kloppov osmijeh i uživaju u najboljem pogledu na budućeg šampiona...
BHF_Manijak

#56817 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Znam, tesko je biti navijac Chelsea zadnjih sezona, gledate konstantno u guzove Liverpoolu, a milijarda i po se potrosila, ali jbg, izdrzi... Sigurna je sredina tabele. :thumbup:
MMM1977

#56818 Re: English Premier League

Post by MMM1977 »

BHF_Manijak wrote: 14/01/2024 01:08 Znam, tesko je biti navijac Chelsea zadnjih sezona, gledate konstantno u guzove Liverpoolu, a milijarda i po se potrosila, ali jbg, izdrzi... Sigurna je sredina tabele. :thumbup:
Nije im zamjeriti, nemaju pare za pojačanja jbg :lol:
ultima_palabra

#56819 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

De Bruyneu ce sad 33, ne vjerujem da moze biti onako presudan kao ranijih godina.
jeza u ledja

#56820 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 14/01/2024 01:57 De Bruyneu ce sad 33, ne vjerujem da moze biti onako presudan kao ranijih godina.
Sto ba? Zar mu nisi vidio novu frizuru?
NecuVise

#56821 Re: English Premier League

Post by NecuVise »

Mene bi bilo stid išta reći da u 7 godina sa kloppom klub ima po 1 titulu EPL i CL :lol: Još i je to najtrofejniji menadžer zadnje tri četri decenije :lol:
belafonte

#56822 Re: English Premier League

Post by belafonte »

BHF_Manijak wrote: 14/01/2024 01:08 Znam, tesko je biti navijac Chelsea zadnjih sezona, gledate konstantno u guzove Liverpoolu, a milijarda i po se potrosila, ali jbg, izdrzi... Sigurna je sredina tabele. :thumbup:
Ma nije teško, nego neobično...jbg sjebaše Romana radi viših ciljeva i kreneš iznova sa hiperinflacijom.

Mediji standardno satraše, dok se Liverpool gladi decenijama...
Kupiš kloca od 100 miliona a mediji zaglade priču kako je on dobar igrač, otvara prostor saigračima :lol: Mogli ste i Wernera jeftinije dovest i on super otvara prostor saigračima i radi pressing...

Isti slučaj kod Čelsija, al razapinju mamlazi o cifri koja je potrošena na Enza,Caiceda, Laviu a jedina istina je - što bi rekli crnogorci dođite kod nas na ljetovanje, tu su vam auta - dođite crveni na Stamford, tu su vam igrači sredine terena :lol:

Meni ovaj Liverpool liči na onu drži vodu dok majstori odu...kad Kloppara ode ide povratak u realnost, samo mi nije jasno kad će se mediji vratiti u realnost, otvorilo se tržište odavno, Azija, Amerika, Afrika preferiraju druge klubove, zašto Liverpool još ima povlašten status?
BHF_Manijak

#56823 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Pa slicnog sam misljenja. Trener je 80% onoga na terenu. City ce pasti odlaskom Pepa tj. nece ni blizu dominantan biti kao sa njim, a isto tako mislim da Liverpool nece ni blizu konkurentan biti kao sada s Kloppom.
Bice opet max borba za Ligu prvaka i to je to.
BHF_Manijak

#56824 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

NecuVise wrote: 14/01/2024 06:39 Mene bi bilo stid išta reći da u 7 godina sa kloppom klub ima po 1 titulu EPL i CL :lol: Još i je to najtrofejniji menadžer zadnje tri četri decenije :lol:
I uz svu tu Liverpoolovu katastrofu zadnji 30 godina i Chelseaov procvat s druge strane, niste bili u stanju ni priblizit se Liverpoolu po trofejima, eh zamisli tek kakav je onda Chelsea klub. :mrgreen: :mrgreen:
vaučer

#56825 Re: English Premier League

Post by vaučer »

belafonte wrote: 14/01/2024 11:18
Ma nije teško, nego neobično...jbg sjebaše Romana radi viših ciljeva i kreneš iznova sa hiperinflacijom.

Mediji standardno satraše, dok se Liverpool gladi decenijama...
Kupiš kloca od 100 miliona a mediji zaglade priču kako je on dobar igrač, otvara prostor saigračima :lol: Mogli ste i Wernera jeftinije dovest i on super otvara prostor saigračima i radi pressing...

Isti slučaj kod Čelsija, al razapinju mamlazi o cifri koja je potrošena na Enza,Caiceda, Laviu a jedina istina je - što bi rekli crnogorci dođite kod nas na ljetovanje, tu su vam auta - dođite crveni na Stamford, tu su vam igrači sredine terena :lol:

Meni ovaj Liverpool liči na onu drži vodu dok majstori odu...kad Kloppara ode ide povratak u realnost, samo mi nije jasno kad će se mediji vratiti u realnost, otvorilo se tržište odavno, Azija, Amerika, Afrika preferiraju druge klubove, zašto Liverpool još ima povlašten status?

Zanimljive teze. Ne znam koje medije konzumiraš - možda ti je algoritam na Twitteru popizdio. Nunez je 'medijsko glađenje', igrač kojeg najviše u medijima razapinju da je flop i da nije opravdao cijenu, kojem se svaki promašaj i ofsajd analizira i skrutinizira, dok u istoj ligi igraju Grealish od 100m funti, Antony od 85m funti, Hojlund od 70-tak, Caiceido od 120 itd. Ali Nunez je po tebi neki dokaz da se Liverpoolu gleda kroz prste za flopove dok se jadni Chelsea, koji je potrošio u dvije godine koliko Liverpool u dvije decenije, razapinje. :-)
Post Reply