Bio par puta u školskom dvorištu i vidim par Roma stalno se vrti tu. Dam i 20KM svake sedmice da ovog kabadahiju malo ureduju i od tada nije pomislio da nekome pravi probleme. Nisu ga tukli, samo prijetili što je bilo dovoljno.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
MMM1977
#56776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje ćete udarati tuđu djecu, to nikako nije uredu
Moj sin, a i kompletan njegov razred kao i nastavnici, je imao problem sa jednim kabadahijom od 2 metra visine u osnovnoj školi, nije ih tukao ono previše ali onako usput po neki udarac. Ja zvao oca, napao me, policija ništa.
Bio par puta u školskom dvorištu i vidim par Roma stalno se vrti tu. Dam i 20KM svake sedmice da ovog kabadahiju malo ureduju i od tada nije pomislio da nekome pravi probleme. Nisu ga tukli, samo prijetili što je bilo dovoljno.
- vjeshalica
#56777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Danasnjim roditeljima nista ne smijes reci odma se nadju uvrijedjeni hoce odma boksa i kikboksa. Naravno kad kazes u lijepom da nesto nije uredu. Odma hamšološe krenu komadat pricu,imas svoje dijete pa ga vaspitavaj moje neces itd...
-
Alkos
#56778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pisao sam na drugoj temi o toj firmi, mislim da je i ova krema "njihov proizvod" kao i ti čajevi. Iskreno, žao mi je ljudi koji su pošteno kupili stan u toj zgradi i onda ti ovako neko zagorča život...BadBoy wrote: ↑06/05/2022 13:18Upravo ti, parking Ya Resullalah i drugi. Frajer kojem je bačena bomba na "firmu" je oženio kćerku tih Mulića. Inače firma se bavi valjanjem nekakvih čajeva od po 100 i više KM (čuo sam da idu i do 900 KM), on na instagramu u opisu ima "Entrepreneur", voza Ferrarija itd.
Elem, kako kaže najdraža izreka našeg naroda "snašao se", sve čisto![]()
Alkos wrote: ↑09/03/2022 19:48 Da se nadovežem na ovaj post i istoimenu firmu koja se bavi "programiranjem i marketingom", ali najviše varanjem bolesnih ljudi, uglavnom penzionera, između ostalih i članova moje bliže i šire porodice.
Konkretno, članovi moje porodice su naručivali kremu NAUTUBONE. Cijena jedne kreme je kao 110 KM, ali se uvijek koriste "marketinškim forama" i daju popust, tako da je stvarna cijena 55 KM.
https://limitedcharm.com/ba/proizvod/nautubone/
Kada sam pogledao pakovanje, sastav i firmu koja "proizvodi" istu, odmah su mi se upalile lampica pa sam malo "guglao". Uglavnom, na tržištu postoji nekoliko sličnih krema, ali jedna je sa istim sastavom, pa čak i pakovanjem. U pitanju je GAVEZ GEL od firme Cydonia i njegova cijena je 3,90 KM.
U razgovoru sa kolegama, prijateljima, poznanicima saznao sam da je dosta onih kojih su naručili bar jedan proizvod od gore navedene firme (čaj, krema, itd). Ovo je samo upozorenje da provjerite kod starijih članova porodice šta naručuju i kupuju dok vas nema kući. Nakon jedne narudžbe, ovi "programeri" vas čak pozivaju na telefon, lažno se predstavljaju kao doktori i navlače da naručite još koje pakovanje...
Tako da ukoliko imate nekoga da naručuje ovu kremu, bar mu recite da može uštediti 50 KM, a ne puniti džep nekom prevarantu. Pretpostavljam da je tako i sa čajevima i ostalim proizvodima gore navedene firme.
- xoklix
#56779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- jazzer
#56780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni nije jasno da li ovi sto prodaju lijekove, preparate ili medicinska pomagala putem zakupljenih TV termina,
imaju ikakvu dozvolu za prodaju? Moraju li ispuniti bilo kakve uslove za to?
Ako kazu ''ova krema je pomogla u rjesavanju problema kod 95% pacijenata koji su je kupili'' imaju li ikakve dokaze
da tu tvrdnju potkrijepe?
Ne kupujem nista od takvih, ne nasjedam na te price ali je stvarno katastrofa nuditi medicinske preparate
bez ikakve kontrole, ako je tako.
Ako kazu ''ova krema je pomogla u rjesavanju problema kod 95% pacijenata koji su je kupili'' imaju li ikakve dokaze
Ne kupujem nista od takvih, ne nasjedam na te price ali je stvarno katastrofa nuditi medicinske preparate
-
BadBoy
#56781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma slažem se generalno, ali ja sam se ovdje specifično referisao na njega kao žrtvu bombaškog napada
Pravi tinder swindler, samo ne preko tindera
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#56783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da sam u poziciji ćelavog nikad ne bih udario dijete, odakle ti pravo na to? ne znam kako da mi neko digne živac ne bih to mogao uraditi...
da mi neko takne dijete, da ga imam, sve kosti bih mu polomio...
da mi neko takne dijete, da ga imam, sve kosti bih mu polomio...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tučeš se s ljudima koji su 2-3 godine mlađi ili stariji od tebe... ja to zovem sistem 10%
broj godina plus minus 10%
to je najpoštenije... a i kad izađeš pred sudiju neće biti udara starce ili djecu
nema patetike
drugo je ako si stokilaš i udario na drogalja
od 40 kila
to je najpoštenije... a i kad izađeš pred sudiju neće biti udara starce ili djecu
nema patetike
drugo je ako si stokilaš i udario na drogalja
-
Coldplay1
#56785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aposolutno, ne daj boze nesto reci na babinog i maminog sultana a ono ni nalik na insana.Robben wrote: ↑06/05/2022 12:02 Škola je obrazovna ustanova a ne odgojna.
Odgoj i vaspitanje se nosi iz kuće. Male degenerike babine i mamine sultane, kao i roditelje koji odgajaju babune koji ni dobar dan ne znaju reći, svaki dan treba mlavit' dok im ne uđe iz gujice u glavu. Kad vidim ko danas ima djecu čudi me da svake hefte ne čitamo o ubistivma u školama.
- Laplace
#56786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje će na roditelje? Sve i da ih opomene pa se maltretiranje ponovi, a ovaj krene da šamara roditelje - međutim, umjesto toga sam fasuje.laserShow wrote: ↑06/05/2022 10:33 Ne kontam kako neko moze opravdati nasilje nekog roditelja nad drugim djetetom. Pa i ako postoji kao odgojna metoda to moze SAMO RODITELJ.
Fino mu nadjes tatu i mamu i njih upooris, a poslije i našaketaš. Čuj da udaraš dijete, pa da je uradio ne znam šta, obje ruke bi ti bile polomljene![]()
Bezbjednije je udarati malo dijete, ono te ne može namlatiti.
- Laplace
#56787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji mogu uraditi po tom pitanju konkretno šta? Mogu obavljati razgovore sa učenikom i roditeljima i ne više od toga. Ako razgovori nemaju efekta, mogu da se slikaju. Sve mogućnosti odgojnog djelovanja u školama su odavno oduzete prosvjetnim radnicima. Razgovori su u pravilu beskorisni, koliko god ti bio sposoban jet te ni učenici ni roditelji naprosto ne slušaju. Efekti nekažnjivosti.laserShow wrote: ↑06/05/2022 11:00 Ako je u pitanju seksualno nasilje, samaras direktora i kompletno vodstvo, posebno ako se ponovi. Nisam bas siguran na sta se tacno ovdje odnosi, no opet ne vidim kako bih mogao udariti nekoga ko ima 11 godina, nekako ne mogu da se zamislim. Ne mogu ni da zamislim sta taj kilanc od 11 godina ima pa da seksualno napada druge?
- vjeshalica
#56788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odakle vam teorija o seksualnom zlostavljanju?
- Laplace
#56789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ko kaže da škola nije (ili da jeste) poduzela sve što je u njenoj nadležnosti povodom toga? Druga stvar je što škola ne može poduzeti mnogo toga (zapravo, skoro niša) ako roditelji nasilnika odbijaju saradnju (a obično se prave ludi i odbijaju saradnju).Chmoljo wrote: ↑06/05/2022 11:04Ovo je itekako moguće.laserShow wrote: ↑06/05/2022 11:00 Ako je u pitanju seksualno nasilje, samaras direktora i kompletno vodstvo, posebno ako se ponovi. Nisam bas siguran na sta se tacno ovdje odnosi, no opet ne vidim kako bih mogao udariti nekoga ko ima 11 godina, nekako ne mogu da se zamislim. Ne mogu ni da zamislim sta taj kilanc od 11 godina ima pa da seksualno napada druge?
I vjerujem da je istina. Opet kažem, pustite priču da je ovaj iz čista mira počeo pamarati 11 - godišnjaka.
Međutim, ako ti je izgovor da je sistem zakazao, koje je tvoje opravdanje obzirom da si dio sistema i institucija?
Roditelj sam, i ne znam kako bih se ponašao. Svakome je primarni nagon da zaštiti svoje dijete, a posebno od tako gnusnih stvari kao što je seksualno uznemiravanje.
A također, vrlo vrlo je bitno ko je otac ovog malog i šta je uopšte škola uradila po tom pitanju koje očito nije incidentalno, nego se sigurno ponavljalo.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#56790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko ovdje bacio baju i odmah se uzelo kao istina. Dijete od 11 godina ne razmislja o tome. Imam jednog takvog. Daj mu loptu, igracke, napolje, kakve curice
Nije se poceo ni igrati sa chunom a kamoli da napada curice
-
jajara
#56791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
e kad ovo procitam da porucim gospodinu komandantu. trebo ti je malom opalit plesku da se okrece u krug dok ne dodjes po njeg u skolu pa onda tebe slomit i poslat na bolovanje jedno pola godine. slobodno bih rekao : roditeljske gluposti. pozdrav komandanteUzrok svega je neki dječiji nesporazum koji se desio između Ajasa i Mirzine kćerke u igri "Između dvije vatre" , koju su igrali u školi.Naglasio bih da taj nesporazum nikako nije bio na fizičkom nivou, slobodno bih rekao: dječije gluposti
- vjeshalica
#56792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba svaki slucaj ispitati dobro i rasclaniti da li je djecija igra koja je presla granice ukusa i vaspitanja ili je neciji krembilčić krenuo vodama prikrivenog manijaka.sime_cipol wrote: ↑06/05/2022 16:51Neko ovdje bacio baju i odmah se uzelo kao istina. Dijete od 11 godina ne razmislja o tome. Imam jednog takvog. Daj mu loptu, igracke, napolje, kakve curice![]()
Nije se poceo ni igrati sa chunom a kamoli da napada curice![]()
Mnogi roditelji ne bi bili odusevljeni da im se oko "zjenice njihovog oka" vrti konzilij psihijatra,psihologa,socijalnog radnika ili jos nekoga ko mora biti ukljucen u prevaspitanje pomahnitalog idiota u djecijoj dobi.
Ja bi to zakonom propisala,u slucaju idiotinjskog ispada da se odma krene u popravak krembilčića inace ide iskljucenje iz skole bez mogucnosti da se upisuje negdje drugo. Roditelji su se previse razmahali sa slobodama djece i nabacivanjem drugim ljudima da peru njihova govna u odgoju,odnosno propuste.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#56793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno. Niko nije sebi rodio dijete da ga debil, bilo kojeg oblika ili starosti, maltretira.vjeshalica wrote: ↑06/05/2022 16:59Treba svaki slucaj ispitati dobro i rasclaniti da li je djecija igra koja je presla granice ukusa i vaspitanja ili je neciji krembilčić krenuo vodama prikrivenog manijaka.sime_cipol wrote: ↑06/05/2022 16:51
Neko ovdje bacio baju i odmah se uzelo kao istina. Dijete od 11 godina ne razmislja o tome. Imam jednog takvog. Daj mu loptu, igracke, napolje, kakve curice![]()
Nije se poceo ni igrati sa chunom a kamoli da napada curice![]()
Mnogi roditelji ne bi bili odusevljeni da im se oko "zjenice njihovog oka" vrti konzilij psihijatra,psihologa,socijalnog radnika ili jos nekoga ko mora biti ukljucen u prevaspitanje pomahnitalog idiota u djecijoj dobi.
Ja bi to zakonom propisala,u slucaju idiotinjskog ispada da se odma krene u popravak krembilčića inace ide iskljucenje iz skole bez mogucnosti da se upisuje negdje drugo. Roditelji su se previse razmahali sa slobodama djece i nabacivanjem drugim ljudima da peru njihova govna u odgoju,odnosno propuste.
- Laplace
#56794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako?laik1981 wrote: ↑06/05/2022 12:08Skola mora zastititi svako dijete unutar kruga skole.. Rjesavati situacije cim krenu.. Da to rade ne bi bilo tog nasilja u skolama ni 1%.. Ali i oni idu onom "ma to je djecije.. vazda je toga bilo i sl", dok neko nekom oko ne iskopa, a onda se digne pompe i aktuelizira tema kad postane kasno..Robben wrote: ↑06/05/2022 12:02 Škola je obrazovna ustanova a ne odgojna.
Odgoj i vaspitanje se nosi iz kuće. Male degenerike babine i mamine sultane, kao i roditelje koji odgajaju babune koji ni dobar dan ne znaju reći, svaki dan treba mlavit' dok im ne uđe iz gujice u glavu. Kad vidim ko danas ima djecu čudi me da svake hefte ne čitamo o ubistivma u školama.
Psihologe u svaku skolu i uvesti obavezne razgovore sa svom djecom, kao i sa roditeljima sve djece i to bar mjesecno..
1. Jednom se desi, pozoveš učenika i roditelje. Recimo da sarađuju priznaju i obećaju d ase neće ponoviti.
2. Par dana kasnije se ponovi.
3. Pozoveš roditelje i obaviš razgovor sa njima i učenikom. Obećaju da se neće ponoviti.
4. Nekoliko dana kasnije se ponovi.
5. Nazad na korak 3. i ulazimo u beskonačnu petlju.
Više od toga škola i ne može. Pozvati Centar za socijalni nerad? You must be šališ! Znati policiju? Isto.
Pišete kao da škola posjeduje neko magično sredstvo da riješi probleme nastale nepostojanjem odgoja u prvih desetak ili više godina života.
- vjeshalica
#56795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema roditelja koji se nece obradovati kad postane roditelj. Rodis ga sebi,gojis,podizes i posaljes u neka doba u skolu da ti ga necije razulareno pseto trga, a na kraju ispadnes donji jer nisi ga vec od 6,7 godina krenuo profilisati kao umobolnika da se suprostavlja svemu i svakome.
Sve se to nosi iz kuce. Da se razumijemo, nisu ta djeca kriva,krivi su roditelji sto ga profilisu tako. Ali adekvatan udarac svima ce da smiri situVaciju. Pa nek roditelji razmisle sta rade u 4 zida i ko im ponasanje kopira.
Sve se to nosi iz kuce. Da se razumijemo, nisu ta djeca kriva,krivi su roditelji sto ga profilisu tako. Ali adekvatan udarac svima ce da smiri situVaciju. Pa nek roditelji razmisle sta rade u 4 zida i ko im ponasanje kopira.
- vjeshalica
#56796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izmjenom zakona. Kad se uoci problem na relaciji sa nekim ucenikom angazovati konzilij strucnih osoba za procjene ponasanja i pratiti. Nece da se popravi ima šup karta. Sta sad treba unistiti 20 djece u razredu radi jednog malog krembilčića. Kad ih izbrukas javno, i kad roditelji dodju u poziciju da im suspendijes dijete zbog ponasanja iz skole i da ima karton majmuna,dobro cr razmisliti sta ce raditi. Imali su laksi nacin, a ima i tezi. Te su osobe na kraju krajeva svima u drustvu teret kao takvi.Laplace wrote: ↑06/05/2022 17:07
Kako?
1. Jednom se desi, pozoveš učenika i roditelje. Recimo da sarađuju priznaju i obećaju d ase neće ponoviti.
2. Par dana kasnije se ponovi.
3. Pozoveš roditelje i obaviš razgovor sa njima i učenikom. Obećaju da se neće ponoviti.
4. Nekoliko dana kasnije se ponovi.
5. Nazad na korak 3. i ulazimo u beskonačnu petlju.
Više od toga škola i ne može. Pozvati Centar za socijalni nerad? You must be šališ! Znati policiju? Isto.
Pišete kao da škola posjeduje neko magično sredstvo da riješi probleme nastale nepostojanjem odgoja u prvih desetak ili više godina života.
- Laplace
#56797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niti imaju niti mogu imati, bar ne sa tolikim zaradama. Prvo bi morali uložiti možda i milijardu dolara na naučne studije pa da se dokaže ono što se u reklamama navodi. Uz rizik da studija ne dokaže nikakva korisna djelovanja pa dolari idu u vodu, izgubljena investicija. Onda prvo treba vratiti ulaganje pa tek onda ide zarada. Nema tu brzog bogađenja, nego sporo sticanje uz visoke rizike.jazzer wrote: ↑06/05/2022 13:54 Meni nije jasno da li ovi sto prodaju lijekove, preparate ili medicinska pomagala putem zakupljenih TV termina,
Last edited by Laplace on 06/05/2022 17:37, edited 1 time in total.
- Laplace
#56798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto, dakle jedan incident i usijana glava roditelja a nekoliko forumaša napali školu da nije ništa poduzela na ponavljano nasilje i maltretiranje, jedni pozivaju na premlaćivanje direktora, drugi na pozivanje na odgovornost, samo nam je još trebao javni linč da se upotpuni atmosfera. I sve to napamet, ne znajući ništa ni o čemu i na osnovu čistog nagađanja.
- Laplace
#56799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iz međumozga.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#56800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citaj s razumijevanjem, prije bih "razgovarao" s direktorom i ostalim u nizu, pa i s uciteljem, nego da 11godisnjaka vucem za usi.