SDP

kmirsad

#56751 Re: SDP

Post by kmirsad »

Koliko ja vidim samo su su dvojicu isključili iz Partije,
Ostalima je samo ukazalo da čovjek uvijek ima više izbora i da od izvora mnogo putića vodi...
Ja se stalno s kobrom svađam oko plivljenja bašte... ona samo trga listove i grančice, a ja čupam korov iz iz korijena... još i zemlju s korjena otresem... :-D
putokaz1

#56752 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Porodice Foht wrote:Da li su normalni s tolikim cistkama? Ovi esdepeovci , majke mi kako su krenuli ostat ce samo Neka u stranci i onaj mali strumf crne brade-politicki direktor! :lol:
Prvo:Nije čistka-Ako si SDA sam si otišo
Drugo:Ko je uz mene unapređuj ,ko protiv ubijaj tj briši
polacijela

#56753 Re: SDP

Post by polacijela »

Hoce li iz SDPa biti iskljuceni clanovi koji prihvate direktorska mjesta i pozicije u upravnim odborima javnih ustanova u TK?
kmirsad

#56754 Re: SDP

Post by kmirsad »

Jesi li suguran da će na direktorska mjesta i pozicije u upravnim odborima javnih ustanova u TK postavljati kadrove iz SDP-a.
Koliko znam formiraju svoju stranku... valjda će postavljati članove svoje stranke, a ne tuđe...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56755 Re: SDP

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote: Kad ljubitelj najvećeg neradnika u državi (čitaj Željka Komšića) nekoka proziva za nerad. :izet:
što ne osporava unaprijed napisano, a to je:
a onda shvatiš da postaješ stranka sitnih mešatara i šićara koji se spuštaju na taj nivo da idu konakoviću na noge i mole ga da im učini uslugu kako bi vječitog neradnika, denisa bećirovića, poslali u dom naroda bih. pa te onda isti taj konaković ponizi do tog nivoa da ti kaže može, ali sa moje liste, pod mojim uslovima i još će vaš izabranik morati napustiti dom naroda u roku od par mjeseci, kako bih ja ušao u isti, umjesto njega.

to je ostalo od stranke, koja je do prije par godina vodila ozbiljnu, državničku politiku, sa ozbiljnim, visokoobrazovanim kadrovima.
putokaz1

#56756 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Bolje Konaković nego SDA
polacijela

#56757 Re: SDP

Post by polacijela »

kmirsad wrote:Jesi li suguran da će na direktorska mjesta i pozicije u upravnim odborima javnih ustanova u TK postavljati kadrove iz SDP-a.
Koliko znam formiraju svoju stranku... valjda će postavljati članove svoje stranke, a ne tuđe...
Ako dobro vidim, radi se o imenovanjima u ekspresnom roku, doslovno od sutra. A nova stranka se jos uvijek nije formirala.
putokaz1

#56758 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa da se nebi ko predomislio
Ovdje se odlučuje
A) da li da uđemo privremeno u vlest za dobru lovu i nestanemo za koju godinu
B) Da čekamo povoljan trenutak i pobjedimo 2020/2022/2024/20226 nekad
polacijela

#56759 Re: SDP

Post by polacijela »

Ovdje se odlucuje:
a) demontirati kukićevu paradrzavu
b) za dobre pare se ušutiti, nek kukić radi šta hoće, taman da hajrujem na općinskim. usput dobar i centrali
polacijela

#56760 Re: SDP

Post by polacijela »

Al sad realno, sta god ko da pokusa, Kukicevu mrezu niko nikad nece razmrsiti, jednostavno je prekasno. Uzalud je svima. I u koaliciji s njim i u koaliciji bez njega, vrijeme ce pokazati, ljudi rade za njegovu stvar. I kapa mu dole, prekuco je igru.
putokaz1

#56761 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nema Kukić nikakvu paradrzavu to je izgovor jer nije bilo većine s PDA
Nepostoji razlog da se udje s SDA bez obzira ko je, da li SDA pod drugim imenom na vlasti
S SDA se nesmije,oni nas uništavaju 30 godina,svako ko udje s SDA nestane
Sklonilo smo Kukića je samo izgovor za Prodaju :D :D :D :D
kmirsad

#56762 Re: SDP

Post by kmirsad »

polacijela wrote:
kmirsad wrote:Jesi li suguran da će na direktorska mjesta i pozicije u upravnim odborima javnih ustanova u TK postavljati kadrove iz SDP-a.
Ako dobro vidim, radi se o imenovanjima u ekspresnom roku, doslovno od sutra. A nova stranka se jos uvijek nije formirala.
Bome, ja sam mislio da će to sad kad su socijalno osjetljive demokrate zajahale... iči javni konkursi, pa rokovi za prijavu, pa rokovi za žalbe, pa drugo stepene instance... Kad vidi vraga... isto sve... :lol:
polacijela

#56763 Re: SDP

Post by polacijela »

Sve po kratkom postupku, šakom u glavu, kako Bog zapovijeda :D imenovat vd, a onda regularna konkursna procedura :mrgreen:
otprilike kao u KS kako je odrađeno :-D

Ali ne mogu da ne pomenem Kukića 2018. godine, to kako je on izveo smjenu Vlade i uveo svoje ljude na sve moguce pozicije u roku od 48 h, kojom brzinom, sistematicnoscu i koordinacijom, niko nikad izvest nece.
Last edited by polacijela on 21/07/2019 15:08, edited 1 time in total.
kmirsad

#56764 Re: SDP

Post by kmirsad »

:lol: :lol: :lol:
Bosanski_kralj

#56765 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

malakh wrote:
a onda shvatiš da postaješ stranka sitnih mešatara i šićara koji se spuštaju na taj nivo da idu konakoviću na noge i mole ga da im učini uslugu kako bi vječitog neradnika, denisa bećirovića, poslali u dom naroda bih. pa te onda isti taj konaković ponizi do tog nivoa da ti kaže može, ali sa moje liste, pod mojim uslovima i još će vaš izabranik morati napustiti dom naroda u roku od par mjeseci, kako bih ja ušao u isti, umjesto njega.

to je ostalo od stranke, koja je do prije par godina vodila ozbiljnu, državničku politiku, sa ozbiljnim, visokoobrazovanim kadrovima.
To što ti nešto napišeš i nešto misliš ne znači da je to tako.

SDP ide nekom na noge. :-) Maltene svi su SDP molili da idu sa njima u vlast od SDA, preko SBB-a do tvog DF-a. Nudilo im se kule i gradove, obećavalo zlato i bisere od najviših predstavnika drugih politički subjekata i onda se ti usudiš napisati kako SDP ide nekome na noge. :run:

Sve aferice i skandalčići koji se vežu za trenutnu većinu i Vladu u KS ni u jednom segmentu se ne dovode u vezu sa SDP-om. SDP i njegovi ministri kroz sve to prolaze neokrznuti i samo dobijaju pluseve za svoje poteze. Isto takvo je stanje i u USK-a.

To što se izdgovoralo sa Konakovićem i njegovom NiP pokazuje koliki stepen povjerenja postoji među koalicionim partnerima. Šta je dogovoreno to je ispoštovano i ne vidim u tom potezu ništa loše.

Znam da je tebi čudno da se dogovori poštuju jer ipak tvoja opcija je u koaliciji sa onima koji vas na svakom koraku zajebu. Nedavno su vam to pokazali u Federalnom parlamentu, kad su vas nekoliko puta u jednom danu, na jednoj sjednici preglasali i iznevjerili.

SDP nije stranka jednog lica, već politički subjekt u kojem postoji jasna hijerarhija, jasna organizacijska struktura. Odluke se donose 'preko nadležnih tijela u demokratskoj proceduri. Bilo kakvo nepoštivanje odluka organa SDP-a biva automatski sankcionisano.

Bez obzira na evidentne nedostatke koje SDP ima, ja čvrsto vjerujem da će ovakom dosljednom politikom i jasnim stavovima koje zastupaju, SDP kroz nekoliko godina doživjeti potpuni oporavak i vratiti povjerenje glasača.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56766 Re: SDP

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote: To što ti nešto napišeš i nešto misliš ne znači da je to tako.

SDP ide nekom na noge. :-) Maltene svi su SDP molili da idu sa njima u vlast od SDA, preko SBB-a do tvog DF-a. Nudilo im se kule i gradove, obećavalo zlato i bisere od najviših predstavnika drugih politički subjekata i onda se ti usudiš napisati kako SDP ide nekome na noge. :run:

Sve aferice i skandalčići koji se vežu za trenutnu većinu i Vladu u KS ni u jednom segmentu se ne dovode u vezu sa SDP-om. SDP i njegovi ministri kroz sve to prolaze neokrznuti i samo dobijaju pluseve za svoje poteze. Isto takvo je stanje i u USK-a.
a tko je to molio sdp? imaš li samo jedan dokaz da je netko molio sdp da idu u vlast? jedna je stvar da li im je nuđeno da budu dio vladajuće većine, oni su odbili. zapravo fahro ih izigrao, i ušao u vlast. nismo mi zaboravili koliki atak je bio na nikšić od strane radončića i avaza i koliko puta su se sastajali i narodu govorili kako će sbb i sdp ostvariti suradnju na svim nivoima, da bi, nakon što je sdp odbio ući u vlast, fahro preko noći promijenio ploču i otišao sa sda i tako sebi obezbijedio dodatne pozicije i ojačao pregovaračku moć.

nemoj da smo slijepi kod vlastitih očiju.
To što se izdgovoralo sa Konakovićem i njegovom NiP pokazuje koliki stepen povjerenja postoji među koalicionim partnerima. Šta je dogovoreno to je ispoštovano i ne vidim u tom potezu ništa loše.

zašto to isto nisu dogovorili npr sa našom strankom koja je dio bh bloka? zašto se baš išlo konakoviću na noge? :lol: tko je donio odluku da idu sa konakovićem u tu priču, a ne sa bh blokom?
Znam da je tebi čudno da se dogovori poštuju jer ipak tvoja opcija je u koaliciji sa onima koji vas na svakom koraku zajebu. Nedavno su vam to pokazali u Federalnom parlamentu, kad su vas nekoliko puta u jednom danu, na jednoj sjednici preglasali i iznevjerili.
a koja je to moja opcija, moliću?
SDP nije stranka jednog lica, već politički subjekt u kojem postoji jasna hijerarhija, jasna organizacijska struktura. Odluke se donose 'preko nadležnih tijela u demokratskoj proceduri. Bilo kakvo nepoštivanje odluka organa SDP-a biva automatski sankcionisano.

Bez obzira na evidentne nedostatke koje SDP ima, ja čvrsto vjerujem da će ovakom dosljednom politikom i jasnim stavovima koje zastupaju, SDP kroz nekoliko godina doživjeti potpuni oporavak i vratiti povjerenje glasača.
nekad bila. davno prošlo vrijeme moj prijatelju. sdp je partija slobodnih strijelaca u kojoj svatko ima svoju prćiju kojom vlada. od uska, do hnk. kakva hijerarhija, kakvi bakrači. samo ljudima oči zamazuju.
putokaz1

#56767 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa zašto ne daju TK da udju s SDA ili s PDA :D
Moenx

#56768 Re: SDP

Post by Moenx »

polacijela wrote:Sve po kratkom postupku, šakom u glavu, kako Bog zapovijeda :D imenovat vd, a onda regularna konkursna procedura :mrgreen:

Ali ne mogu da ne pomenem Kukića 2018. godine, to kako je on izveo smjenu Vlade i uveo svoje ljude na sve moguce pozicije u roku od 48 h, kojom brzinom, sistematicnoscu i koordinacijom, niko nikad izvest nece.

Na temi o SDP beli govore ljudi kojima je stalo do istog

I onda procitas post u kojem se izražava potajno divljenje prema Kukic Mirsadu

Pametnom dosta
nemampojma0

#56769 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Moenx wrote:
polacijela wrote:Sve po kratkom postupku, šakom u glavu, kako Bog zapovijeda :D imenovat vd, a onda regularna konkursna procedura :mrgreen:

Pametnom dosta
To ne iskljucuje jedno drugo, naprotiv. SDP je blizi Kukicu, nego je to npr SBB ikad bio. Kuko je idol i mjera modernih kvaziljevicara, potabao SDA, ostvario komunisticki ideal apsolutne vlasti i indoktrinacije, a za sve ostalo tu je sirova sila. Zamisli jednog Masica ili Cengica da imaju moc koju je Kuko imao. Kuko mali Staljin
Moenx

#56770 Re: SDP

Post by Moenx »

nemampojma0 wrote:
Moenx wrote:

Pametnom dosta
To ne iskljucuje jedno drugo, naprotiv. SDP je blizi Kukicu, nego je to npr SBB ikad bio. Kuko je idol i mjera modernih kvaziljevicara, potabao SDA, ostvario komunisticki ideal apsolutne vlasti i indoktrinacije, a za sve ostalo tu je sirova sila. Zamisli jednog Masica ili Cengica da imaju moc koju je Kuko imao. Kuko mali Staljin
Definirao
stranacc

#56771 Re: SDP

Post by stranacc »

kmirsad wrote:http://tip.ba/2019/07/20/politika-enver ... cJy0QPapOA

Politika Envera Bijedića doživjela krah u TK: Ostala mu odana samo dva poslanika u Skupštini TK; TIP saznaje: Glavni odbor SDP-a smijenio Edina Delića i uveo Povjereništvo u OO SDP Lukavac!
20.07.2019 17:44

Politika grupacije istomišljenika okupljenih oko Envera Bijedića i Edina Delića doživjela je po svemu sudeći veliki poraz u Tuzlanskom kantonu. Iako su samo prije nekoliko dana na konferenciji za novinare u Tuzli najavljivali da će im se, pored poslanika Žarka Vujovića i Huseina Tokića, pridružiti i drugi poslanici iz Kluba SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona u vlasti sa strankom SDA, to se nije dogodilo.

Podsjećamo, Bijedić je samouvjereno tvrdio da nije konačan broj od dva zastupnika u Skupštini TK koji će podržati koaliciju sa SDA u Tuzlanskom kantonu. ˝Biće ih više. Mislim da će prvi test biti kada se u Skupštini TK bude glasalo za sastav nove Vlade. Tada će se javno vidjeti da li je taj broj konačan ili nije. Gradska organizaciju u Gračanici čvrsto stoji iza svog zastupnika u Skuptini TK i jednoglasno su izglasali da poslanik Sead Gazibegović provede odluku Kantonalnog odbora da uđemo u vlast na Tuzlanskom kantonu˝, rekao je Bijedić.

Kako TIP saznaje, Glavni odbor SDP-a BiH jednoglasno je smijenio Edina Delića sa funkcije predsjednika Općinske organizacije SDP-a Lukavac i donio odluku o uvođenju Povjereništva u ovu lokalnu organizaciju. U sastav Povjereništva, između ostalih, su imenovani istaknuti SDP-ovci iz Lukavca: prof.dr.Edhem Muftić, mr. Munib Efendić, Zlatan Ćufer, Mirela Memić.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je prije početka konstituirajuće sjednice Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH kazao novinarima da raskola u SDP-a u Tuzlanskom kantonu nema, te da su SDP-u ostali SDP-ovci. ˝Oni koji su smatrali da ne trebaju biti dio priče SDP-a su izabrali da sarađuju sa SDA. Ne možemo govoriti o nekom raskolu ako od 10 zastupnika dva se odluče da budu dio parlamentarne većine sa SDA i SDA-ovim partnerima˝, izjavio je za Fenu Nikšić.

Dodao je da su se oni koji podržavaju vlast sa SDA “sami diskreditovali i pokazali gdje im je mjesto“. ˝Pa ne možete sjediti na dvije stolice nikako. Oni koji su odabrali da budu dio priče sa SDA, bilo da je podržavaju, bilo da daju ministre, bilo da glasaju za to, ne mogu biti dio priče SDP-a. To je njihovo opredjeljenje˝, istakao jeNikšić. Upitan u vezi sa Enverom Bijedićem, odgovorio je da je on “već otišao praktično iz SDP-a i zvanično će se to vidjeti vrlo brzo“.

Poređenja radi, dok se Bijedić pitao bilo je samo troje, danas kada se pitaju Denis Bećirović i Jasmin Imamović, šest SDP-ovaca iz Tuzlanskog kantona su članovi Predsjedništva SDP-a BiH.

I muslimane u Gracanici bole koljena....
Leverage

#56772 Re: SDP

Post by Leverage »

U nedostatku negativnih tema o SDP-u očito radi mašta, pa smo evo saznali da je politički ideal SDP-ovih kadrova diktatura Kukićevog tipa.

Mijenjam dva Lagumdžijina postera za jedan Kukićev, plaćam poštarinu.
nemampojma0

#56773 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Kad se ne moze da pobije neka tvrdnja, onda je relativiziras i pokusas da ismijes, oprobani recept modernih kvaziljevicara tipa Masica. Samo jbg ne uspijeva tako cesto.
Leverage

#56774 Re: SDP

Post by Leverage »

nemampojma0 wrote:Kad se ne moze da pobije neka tvrdnja, onda je relativiziras i pokusas da ismijes, oprobani recept modernih kvaziljevicara tipa Masica. Samo jbg ne uspijeva tako cesto.
:lol:

Da pobijem tvrdnju da kadrovi SDP-a teže da budu k'o Kukić? Izvališ glupost i očekuješ da to neko pobije? Na čemu baziraš tu idiotsku tvrdnju?

Ti i nisi ni za šta drugo nego za ismijavanje, što si naravno sam zaslužio svojim ponašanjem na forumu.
stranacc

#56775 Re: SDP

Post by stranacc »

Leverage wrote: Ti i nisi ni za šta drugo nego za ismijavanje, što si naravno sam zaslužio svojim ponašanjem na forumu.
Ako je to istina onda ste u istom klubu.

Ti si vala cirkus pasha , al ono bash...

Jel vas neko stvarno pkaca da piste po forumu ili?
U to sto ti pises normalan ne moze biti ubijedjen
Post Reply