BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#56751 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Del_Boy1 wrote:Da, i plaća se 1,17 KM mjesečno.
Ne, ne mora imati ako nije aktivirao. I da, plaća se 1.17 KM.
Del_Boy1

#56752 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

zateznistub wrote:
Ja sam mislio da on to mora dodatno aktivirat, a ne da je to uključeno u taj paket koji on koristi, ne znam kako si ti to shvatio.
isx

#56753 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Do sada nisam imao mojatv i imao sam to aktivirano i placao 1KM. Mene zanima sada kada imam mojatvfull trebam li i dalje imati tu uslugu aktiviranu da bi gledao na telefonu?
Last edited by isx on 15/04/2018 19:15, edited 1 time in total.
zateznistub

#56754 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Del_Boy1 wrote:
zateznistub wrote:
Ja sam mislio da on to mora dodatno aktivirat, a ne da je to uključeno u taj paket koji on koristi, ne znam kako si ti to shvatio.
Pitao je mora li imati aktiviranu uslugu! Znaci misli da ako je uzeo mojatv da MORA imati i mojaweb. I ja samo kažem da ne mora ako on licno nije aktivirao
zateznistub

#56755 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

isx wrote:Do sada nisam imao mojatv i imao sam to aktivirano i placao 1KM. Mene zanima sada kada imam mojatvfull trebam li i dalje imati tu uslugu aktuviranu da bi gledao na telefonu?
Pa provjeri na portalu, ako nije aktivna a želiš je, aktiviraj je.
isx

#56756 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Sta je sad Mojatv multiscreen? Totalno sam zbunjen.
isx

#56757 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

zateznistub wrote:
isx wrote:Do sada nisam imao mojatv i imao sam to aktivirano i placao 1KM. Mene zanima sada kada imam mojatvfull trebam li i dalje imati tu uslugu aktuviranu da bi gledao na telefonu?
Imam je aktivnu, pitao sam moram li i dalje imati aktivnu.
zateznistub

#56758 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

isx wrote:
zateznistub wrote:
Imam je aktivnu, pitao sam moram li i dalje imati aktivnu.
Ne moraš ako ne želiš, moraš je deaktivirati.
isx

#56759 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Znaci i dalje mora ostati aktivna da bih gledao na telefonu.

Sta je Moja tv multiscreen?
Del_Boy1

#56760 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Al ga zakomplikovaste, da bi gledao na mobitelu moraš imati aktiviranu Moja WebTV i plaćat ćeš je dodatno 1,17 KM.
Multiscreen ima iste kanale kao tvoj paket televizije koji koristiš, znači trebao bi da imaš sve kanale koje imaš i na STB-u ali se plaća 3,5 KM mjesečno po jednom uređaju a možeš ih imati 3 ja mislim.
MrRango

#56761 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

ing-ecc wrote:
MrRango wrote:
seoBIH wrote:Kako je moguće da ti ugovor istekne, a da nastaviš plaćati rate? Kada se ugovor potpiše i rate se vežu za njega, tj. 12/24 mjeseci.
Pa kupljeni uredjaj je stigao tek par mjeseci od naručivanja, tako da su rate tad počele.
..... nema veze sto je uredjaj dosao sa zakasnjenjem, ugovor/annex se potpisuje i vazi od trenutka preuzimanja uredjaja, sa istekom perioda vezivanja isplacen je uredjaj u ratama 12/24. :D Samim tim stvoreni su uslovi za kupovinu novog uredjaja i vezivanje 12/24 mj. :)
Neki dan isao u Telecom da isplatim preostale rate od tableta i produzim ugovor uz kupovinu mobitela sa popustom.
Na sto mi momak na salteru sarkasticno odgovara: "Dakle, ugovor nije istekao, ako imate jos rata, al evo sad cemo provjeriti u sistemu".
Dakle situacija je da je tablet rezervisan u februaru kada je ugovor istekao (buduci da nije bilo na stanju), i kada je tablet stigao u junu/julu tada je "zvanicno" potpisan ugovor, sto znaci da ugovor vazi do 6-7 mjeseca.
Da bi isplatio preostale rate tableta, trebao bi platiti jos nekih 40-ak KM popusta koji je bio uracunat u te preostale rate, ali bi opet morao cekati mobitel jer nema na stanju, pa kad moja rezervacija dodje na red, tek tad bi dobio mobitel, i "zvanicno" produzio ugovor.

Stvarno zalosno i sramotno na koji nacin zadrzavaju korisnike i privlace potencijalne, znaci nisi ugovorom vezan, ali si "obavezan" i dalje koristiti usluge tih 3-4-5 mjeseci dok mobitel bude na stanju, i onda si ugovorom obavezan 24 mjeseca biti njihov korisnik,
Ne znam kako je u drugim gradovima, ali Gracanica je takvo stanje, bar sto sam imao iskustva do sad, a i rodbina je na isti nacin cekala tablet uz rezervaciju.

Stvarno sramotno da jedna "kompanija" takvih razmjera i hajmo reci glavni operateru drzavi nema na stanju po nekoliko mjeseci odjredni model mobitela/tableta, ili je to samo za obicno smrtnike koji koriste neki srednji paket od 50-60KM, dok za pakete od 150+KM ima na stanju.
Alighieri

#56762 Re: BHTelecom All About

Post by Alighieri »

Što sramotno? Pa valjda su ljudi već shvatili s kim imaju posla.

Ja sam opasno razmišljao da uzmem sebi moja tv, osim telemacha, bez telefona. Vidim nema poente, nisu ni arene HD u običnom paketu??? Vamo imam 3sk HD i 2 godine arene džabera.

Ko sastavlja ovakve katastrofalne ponude u bhtelekomu?

Jedino što ću uzeti je mobitel, neki iphone vjerovatno ako mi rodica ne sredi iz Minkena jedan :D 12 mjeseci rata, dosta.
kakaljin

#56763 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Alighieri wrote:Što sramotno? Pa valjda su ljudi već shvatili s kim imaju posla.

Ja sam opasno razmišljao da uzmem sebi moja tv, osim telemacha, bez telefona. Vidim nema poente, nisu ni arene HD u običnom paketu??? Vamo imam 3sk HD i 2 godine arene džabera.

Ko sastavlja ovakve katastrofalne ponude u bhtelekomu?

Jedino što ću uzeti je mobitel, neki iphone vjerovatno ako mi rodica ne sredi iz Minkena jedan :D 12 mjeseci rata, dosta.
HD kanali na zalost jos ne mogu biti u osnovnom paketu jer neki korisnici ne bi mogli gledati te HD kanale jer bi imali losu tehnicku mogucnost.

To i ja zamjeram telecomu, ali je to tako trenutno.

Ali to sto spominjes i tu arene nemas HD vec SD verziju 2 godine ako potpises ugovor.
Alighieri

#56764 Re: BHTelecom All About

Post by Alighieri »

Da, ali imam 3SK HD-a, zato mi je i krivo. Na sve načine gledam da nekako uzmem i BHT priključak, ali ovako, krajnje neutralno gledajući, ljudi rade sve samo da me odbiju od priključka ili korištenje njihove usluge. Svaki put kada uđem na ovu temu, vidim desetine žalbi, dobro pola od toga je neosnovana, ali u globalu loša reklama za potencijalne korisnike.
smartXL

#56765 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:
HD kanali na zalost jos ne mogu biti u osnovnom paketu jer neki korisnici ne bi mogli gledati te HD kanale jer bi imali losu tehnicku mogucnost.

Ali to sto spominjes i tu arene nemas HD vec SD verziju 2 godine ako potpises ugovor.
Nije to razlog sto ne ide uosnovni nego da sto vise para izvuku. Kako su rijesili sa brzinama neta, fazom 10+....mogli su i sa HD isti fazon
kakaljin

#56766 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:

Nije to razlog sto ne ide uosnovni nego da sto vise para izvuku. Kako su rijesili sa brzinama neta, fazom 10+....mogli su i sa HD isti fazon
PA rijesili su tako da u paket 1 idu HD kanali, ko ima mogucnost da uzme, i za 10 KM dobije brzinu interneta 30+ Mbps pink+ i HD kanali
diablobih

#56767 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

A sacekaj, jesu li stvarno ljudi zadovoljni brzinom 10+ ? Da li je moguce da su zadovoljni, jos uz to moras da moljakas naokolo da ti stave normalan router da bi mogao imati opet govorim brzinu od 10+.
smartXL

#56768 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote: PA rijesili su tako da u paket 1 idu HD kanali, ko ima mogucnost da uzme, i za 10 KM dobije brzinu interneta 30+ Mbps pink+ i HD kanali
Namjerno pogresno interpretiras. Jel u osnovnom paketu za net stoji 10+ i zavisi od tehnicke mogucnosti, neko surfa na 25 a neko na 10 za istu lovu, je li tako? E pa jel moglo ovako isto uradit i za HD, a ne strpat u dodatni paket pa ga naplatit.
kakaljin

#56769 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

diablobih wrote:A sacekaj, jesu li stvarno ljudi zadovoljni brzinom 10+ ? Da li je moguce da su zadovoljni, jos uz to moras da moljakas naokolo da ti stave normalan router da bi mogao imati opet govorim brzinu od 10+.
Pa ako koriste uslugu onda jesu, mozemo svi mi pricati ovo ili ono.
Cossack

#56771 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

bumerangss

#56772 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Nije loše mada kod konkurencije ima i bolje! Ja sam bio 13-ogodišnji korisnik ultre i prešao sam na GO free jer nude više interneta što meni treba!

3 gige za 10 KM 30 dana a ako se prije potroši koristiš 128 kbs dakle duplo brži je taj "spori" net nego kod BHTelecoma a 30-og dana prije isteka ako opet dokupiš net, neiskorišteni net ti se prenosi u narednih 30 dana pa ja sad imam 6944 MB sa rokom važnosti do 15.05 do 09:11:08.

Dalje, jeftinija je minuta razgovora a najbitnije je da je obracunska jedinica jedna sekunda a ne 30 ili 60 sekundi kao kod BHTelecoma gdje ti se bobe troše kao da ih gutaš!

Kad BHTelekom osmisli nešta slicno tad cu im se i vratiti.

A u 2018-oj pricati tj reklamirati SMS pored vibera, whatsApp-a, fejzbuka... mi je smiješno :roll:

Ne pamtim kad sam poslao nekome SMS a primio sam ga(mislim SMS :D ) samo od banke kao rođendansku čestitku, od SDA poziv na kongres u Zetri, od Merkatora za trojne pike...
sasajev

#56773 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

Neki dan isao u Telecom da isplatim preostale rate od tableta i produzim ugovor uz kupovinu mobitela sa popustom.
Na sto mi momak na salteru sarkasticno odgovara: "Dakle, ugovor nije istekao, ako imate jos rata, al evo sad cemo provjeriti u sistemu".
Dakle situacija je da je tablet rezervisan u februaru kada je ugovor istekao (buduci da nije bilo na stanju), i kada je tablet stigao u junu/julu tada je "zvanicno" potpisan ugovor, sto znaci da ugovor vazi do 6-7 mjeseca.
Da bi isplatio preostale rate tableta, trebao bi platiti jos nekih 40-ak KM popusta koji je bio uracunat u te preostale rate, ali bi opet morao cekati mobitel jer nema na stanju, pa kad moja rezervacija dodje na red, tek tad bi dobio mobitel, i "zvanicno" produzio ugovor.

Stvarno zalosno i sramotno na koji nacin zadrzavaju korisnike i privlace potencijalne, znaci nisi ugovorom vezan, ali si "obavezan" i dalje koristiti usluge tih 3-4-5 mjeseci dok mobitel bude na stanju, i onda si ugovorom obavezan 24 mjeseca biti njihov korisnik,
Ne znam kako je u drugim gradovima, ali Gracanica je takvo stanje, bar sto sam imao iskustva do sad, a i rodbina je na isti nacin cekala tablet uz rezervaciju.

Stvarno sramotno da jedna "kompanija" takvih razmjera i hajmo reci glavni operateru drzavi nema na stanju po nekoliko mjeseci odjredni model mobitela/tableta, ili je to samo za obicno smrtnike koji koriste neki srednji paket od 50-60KM, dok za pakete od 150+KM ima na stanju.[/quote]

Isto se i meni desilo! U Sarajevu,samo vjerovatno jos gora situacija nego tebi.
Ostalo mi dva mjeseca otplate telefona, p9 lite, rata nekih 17.5 KM. Odem da vidim da isplatim telefon i da uzmem drugi.
I da, imam jos jedan broj na svom imenu, na njemu sam uzeo telefon Mate 9.
E sad pocela mi racunati:
- dvije rate 35 KM
- Racun koji jos nije dosao jer je bio neki 10.u mjesecu, ali i njega moras platiti, nema veze sto je rok za placanje racuna do 20. u mjesecu
- 47 maraka prijevremena otplata uredjaj, pitam kako 47 kada je ukuoan popust bio nekih 80 maraka na 24 mjeseca a ja vec platio 22.Kaze ona tako nama sisem izbacuje
- onda racun za drugi broj koji imam na svom imenu i ratu za drugi uredjaj koji imam, jer je sve na mome imenu kao pod jednom sifrom, opet podsjecam, 10.je u mjesecu. Racuni nisu dospjeli na naplatu uopste.
Elem na kraju mi sabra sve skupa nekih 250 i kusur KM
To je sve kao neki novi sistem naplate.
Cisto da se zna da ja mjesecno na ta dva broja placam oko 150KM i redovan sam evo godinama.
Samo sam se okrenuo i skontao da nikada vise necu produziti ugovor u BH telekomu
Last edited by sasajev on 16/04/2018 19:14, edited 1 time in total.
r_faruk

#56774 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

bumerangss wrote:
Nije loše mada kod konkurencije ima i bolje! Ja sam bio 13-ogodišnji korisnik ultre i prešao sam na GO free jer nude više interneta što meni treba!

3 gige za 10 KM 30 dana a ako se prije potroši koristiš 128 kbs dakle duplo brži je taj "spori" net nego kod BHTelecoma a 30-og dana prije isteka ako opet dokupiš net, neiskorišteni net ti se prenosi u narednih 30 dana pa ja sad imam 6944 MB sa rokom važnosti do 15.05 do 09:11:08.

Dalje, jeftinija je minuta razgovora a najbitnije je da je obracunska jedinica jedna sekunda a ne 30 ili 60 sekundi kao kod BHTelecoma gdje ti se bobe troše kao da ih gutaš!

Kad BHTelekom osmisli nešta slicno tad cu im se i vratiti.

A u 2018-oj pricati tj reklamirati SMS pored vibera, whatsApp-a, fejzbuka... mi je smiješno :roll:

Ne pamtim kad sam poslao nekome SMS a primio sam ga(mislim SMS :D ) samo od banke kao rođendansku čestitku, od SDA poziv na kongres u Zetri, od Merkatora za trojne pike...
ovo je samo prepaid kartica?
rizibizi

#56775 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Koliko vidim BHT je otkrio jos jednu disciplinu, ne samo da unistavaju firmu losim poslovnim potezima nego sad i rastjeruju klijente kojekakvim pravilima koja vaze od saltera do saltera i od raspolozenja salterusa i salterana. Neka lijepo, imam jos 4 rate da otplatim mate 8 a onda ako bude fora i fazona kulturno i ljubazno cu im sloziti korpu punu pedala taman presao i na prepaid.

EDIT: Jel se meni samo cini ili sa ovim paketom od 12 KM kulturno i uredno sjebase pretplatnike mini15 paketa? :fight:
Locked