FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5676 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Izgleda sam pogrešno razumjela @Stupska je napisao da je sponzor bio @AS gorup, a ja sam pročitala "ASA gorup" :roll:

Dakle, blokiran račun FAce tv? Zbog duga kome, čemu? Raku? Oni najbrže djeluju preko sudije :D
StupskaBitanga

#5677 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

account na YT ili ti po našem nalog
A račun televizije možda i bude ali uvijek ima ispod stola način poslovanja
Lokman

#5678 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Lokman »

Ljudi ko god misli da je lako imati biznis u BiH, pogotovo televizijski i krenuti od nule, bujrum neka proba, pa kad izgubi i novac i zdravlje neka sa javi. Ovde svi kao da se trude da podmetnu nogu Hadžifejzoviću koji je za sve ostale domaće novinare američka klasa. Ja vidima i njegove mane, ali vidim i veliku borbu i skidam mu kapu. Šalje ekipu u Brazil što nije nimalo lako organizovati logistički i finansijski. Nadam se da će nešto i zaraditi tokom predizborne jer je njegov CD izuzetno gledan i ima uticaja na javnost.
KatarinaKosaca

#5679 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Lokman wrote:Ljudi ko god misli da je lako imati biznis u BiH, pogotovo televizijski i krenuti od nule, bujrum neka proba, pa kad izgubi i novac i zdravlje neka sa javi.
:thumbup:

Pa, dežurni pljuvači ne znaju ni šta su ni šta znače autorska prava, a kamoli šta više o medijima :roll:
simonese

#5680 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by simonese »

KatarinaKosaca wrote:
Lokman wrote:Ljudi ko god misli da je lako imati biznis u BiH, pogotovo televizijski i krenuti od nule, bujrum neka proba, pa kad izgubi i novac i zdravlje neka sa javi.

Pa, dežurni pljuvači ne znaju ni šta su ni šta znače autorska prava, a kamoli šta više o medijima :roll:
aha,legla i druga plata,mozda i neki bonus,kako si ofirna a mi fol glupi
It_is_a_Leclerc

#5681 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by It_is_a_Leclerc »

Koliko ja razumijem, mi ne bismo trebali ovdje ništa pisati jer je Senad, srce moje, sirotinja i teško je pokrenuo biznis.
Benq

#5682 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Benq »

simonese wrote:
KatarinaKosaca wrote:

:lol: :lol: :pisnuo:
KatarinaKosaca

#5683 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

simonese wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Nemoj o sebi u množini :wink:

Nego, imal šta novo sem da radim na Face tv? Mislim ono neki argument na temi, ne bi bilo zgoreg. Nešto o medijima, nešto o novinarstvu, o privredi, bilo šta.. da se pokaže toliko znanje.. Neki gore na temi o SDP kaže da radim u Avazu, pa se usaglasite hitno, ne znam ko mi treba platiti poreze i doprinose ;-)
StupskaBitanga

#5684 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Katarina
Zna li Senad sta su autorska prava kada je do iznemoglosti emitirao arhivski program TVSA za koji su mi radnici kako FACE tako i BHRT potvrdili da nema dozvolu
KatarinaKosaca

#5685 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:Katarina
Zna li Senad sta su autorska prava kada je do iznemoglosti emitirao arhivski program TVSA za koji su mi radnici kako FACE tako i BHRT potvrdili da nema dozvolu
Ponekad autor i Tv kuća "dijele" autorska prava. Primjer Šukrije Omeragića i njegovih dokumentaraca koji su odlično prodavani vani, dijelili su se na pola, jer su smatrani njegovim osobnim autorskim djelom, a snimljeni resursima sivog doma, pa je išlo po pola. Slično je bilo i sa reportažama Dine Kasala. Kako je Senad dogovorio sa Tv kućama ne znam. Ako su autorska prava isključivo od tv kuće , što sumnjam, ali svakako u nekom procentu jesu, onda jeste prekršio dobru poslovnu praksu. Namjerno koristim ovaj izraz, jer je zakon nejasan, a frka oko amusa i ostalih koji se batrgaju oko autorskih prava ogromna i prava anarhija.
dabarizmabra

#5686 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dabarizmabra »

It_is_a_Leclerc wrote:Koliko ja razumijem, mi ne bismo trebali ovdje ništa pisati jer je Senad, srce moje, sirotinja i teško je pokrenuo biznis.
Potpis, pecat, kraj.

U USA ako ne isplatis dvije plate, drzava ti odmah likvidira firmu jer nisi sposoban da poslujes.

Svaka cast, ideje, posao, inovativnost, entuzijazam, ali ne platiti ljudima platu, a da dolaze kod tebe na posao, to je na zapadu, skoro pa krivicno djelo.

Zapad jeste surov, ako nemas para, mozes krepati, ali makar je sprijecio profiterizam ljudi, koji misle da ce im neko raditi po sistemu, bolje imat ikakav posao, nego nikakav.

Doci ce to i kod nas, a do tada, jos poneko moze loviti u mutnom.
karanana

#5687 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

dabarizmabra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Koliko ja razumijem, mi ne bismo trebali ovdje ništa pisati jer je Senad, srce moje, sirotinja i teško je pokrenuo biznis.
Potpis, pecat, kraj.

U USA ako ne isplatis dvije plate, drzava ti odmah likvidira firmu jer nisi sposoban da poslujes.

Svaka cast, ideje, posao, inovativnost, entuzijazam, ali ne platiti ljudima platu, a da dolaze kod tebe na posao, to je na zapadu, skoro pa krivicno djelo.

Doci ce to i kod nas, a do tada, jos poneko moze loviti u mutnom.
pa 70% preduzeca ti je ovdje takvo. ne znam, jesi li upoznat i zar je senad svojim neisplacivanjem tek sad otvorio oci za problem velikog broja firmi i zaposlenih. trebalo bi pola drzave zatvoriti.
StupskaBitanga

#5688 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Vjerovatno znas ko je Vesna Ljubic i ona mi je detaljno govorila o tim autorskim pravima za dokumentarce ali tu je sasvim drugacija prica jer recimo ona nastupa kao autor a televizija kao producent ili koproducent i onda zajednicki nastupaju na festivalima i drugim trzistima
Ovo je drugo ovo je program u produkciji TVSA sada BHRT u cijem programu je Senad Hadzifejzovic bio voditelj ili urednik i nije samostalno niti u bilo kojem obliku ucestvovao. Historija od TV1 kada na scenu nastupa njegova Face agency pa potom FACE televizija je nesto sasvim drugo
karanana

#5689 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

mislim da je legitimno postaviti pitanje vezano za prava informativnih emisija tvsa odnosno bhrt koje je senad stavio na cd i prodavao uz knjigu. ne znam kako je to rijeseno i ima li kakvih sporova vezanih za to ili je sve cisto?
dabarizmabra

#5690 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dabarizmabra »

karanana wrote:pa 70% preduzeca ti je ovdje takvo. ne znam, jesi li upoznat i zar je senad svojim neisplacivanjem tek sad otvorio oci za problem velikog broja firmi i zaposlenih. trebalo bi pola drzave zatvoriti.
Upravo tako, trebaju bolni i odlucni potezi, koji ce od BiH napraviti drzavu.... Ili dza ili bu.

Nije to bas 70%, slican problem muci i javni rtv servis, ali tamosnjim zaposlenicima, plate su koliko / toliko redovne.

Imam ogroman animozitet prema ljudima koji ne placaju radnike i mijenjaju ih po sistemu- ako ti neces, ima drugi, nekom je vazno da se zove da ima posao
Čitalac

#5691 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Čitalac »

To je regionalni problem. RTV Pink koja sama tvrdi da godišnje "ostvaruje 40-45 procenata prihoda marketinškog tržišta u Srbiji" (radi se, dakle, o više desetina miliona EUR) ne isplaćuje plate po 6 meseci i jedan je od najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Pojedini radnici tvrde da im nije isplaćeno 11 ličnih dohodaka. Pinkov kanal u Makedoniji je ugašen a radnicima nije isplaćeno 8 plata zbog čega su organizovali proteste.
To su, nažalost, veoma ružne stvari i valjda će u skorijoj budućnosti postojati zakonski mehanizam koji će sprečiti izrabljivanje radne snage.
KatarinaKosaca

#5692 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Čitalac wrote:To je regionalni problem. RTV Pink koja sama tvrdi da godišnje "ostvaruje 40-45 procenata prihoda marketinškog tržišta u Srbiji" (radi se, dakle, o više desetina miliona EUR) ne isplaćuje plate po 6 meseci i jedan je od najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Pojedini radnici tvrde da im nije isplaćeno 11 ličnih dohodaka. Pinkov kanal u Makedoniji je ugašen a radnicima nije isplaćeno 8 plata zbog čega su organizovali proteste.
To su, nažalost, veoma ružne stvari i valjda će u skorijoj budućnosti postojati zakonski mehanizam koji će sprečiti izrabljivanje radne snage.
Drago mi je da te vidim. :)
Molim te, jedno pitanje. Ostalo mi je nejasno, vi u Srbiji plaćate pretplatu uz račun od struje, ako koliko sam razumjela prihod od pretplate se dijeli na domaće tv kanale, tako da i privatne tv kuće nešto dobiju? Voljela bih da nam to objasniš, jer nas tkz. javni servis oguli kožu, privatne tv nemaju ništa, a od tih naših para nam nude ništa. Utoliko mislim da je sistem u Srbiji pravedniji ukoliko sam dobro razumjela.
Hvala i još jednom pozdrav tebi :thumbup:
StupskaBitanga

#5693 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Čitalac wrote:To je regionalni problem. RTV Pink koja sama tvrdi da godišnje "ostvaruje 40-45 procenata prihoda marketinškog tržišta u Srbiji" (radi se, dakle, o više desetina miliona EUR) ne isplaćuje plate po 6 meseci i jedan je od najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Pojedini radnici tvrde da im nije isplaćeno 11 ličnih dohodaka. Pinkov kanal u Makedoniji je ugašen a radnicima nije isplaćeno 8 plata zbog čega su organizovali proteste.
Na web site Nbs možete vidjeti koliko dana godišnje je račun Pink international company u blokadi
Čitalac

#5694 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Čitalac »

KatarinaKosaca wrote: Drago mi je da te vidim. :)
Molim te, jedno pitanje. Ostalo mi je nejasno, vi u Srbiji plaćate pretplatu uz račun od struje, ako koliko sam razumjela prihod od pretplate se dijeli na domaće tv kanale, tako da i privatne tv kuće nešto dobiju? Voljela bih da nam to objasniš, jer nas tkz. javni servis oguli kožu, privatne tv nemaju ništa, a od tih naših para nam nude ništa. Utoliko mislim da je sistem u Srbiji pravedniji ukoliko sam dobro razumjela.
Hvala i još jednom pozdrav tebi :thumbup:
Pozdrav! :)

Da, pretplata se plaća uz račun za struju (iako je utvrđeno da je to neustavna odluka), s tim što je ne plaća više od dve trećine stanovništva (prosek naplate je 30 %). Od pretplate se finansira isključivo RTS, privatne TV stanice od toga nemaju ništa. Privatnici se otimaju za deo marketinškog kolača baš kao i RTS. To je preglomazan sistem (4.000 zaposlenih) koji godišnje pojede oko 80 miliona evra (koliko sam video u izveštaju RTV BiH njihovi godišnji rashodi su 42 miliona KM), a kvalitet programa je veoma loš (beskonačne reprize). Upravo je predizborno obećanje Vučića i ekipe bilo da će odmah ukinuti TV pretplatu, ali eto ništa od toga. :)
isx

#5695 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by isx »

Svašta će se čuti na ovoj temi, pa čak i da privatne tv kuće trebaju djeliti pretplatu javnih servisa. Zanimljivo. :D
chakany

#5696 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by chakany »

Zašto više ne emituju filmski program ponedjeljkom oko 22h na FACE TV-u :?
navedeni

#5697 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

chakany wrote:Zašto više ne emituju filmski program ponedjeljkom oko 22h na FACE TV-u :?

Kao bilo gledljivo i to sto su imali? hahah
BHCluster

#5698 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHCluster »

Ne, nego o televiziji mozes sta hoces ali ako ides licno na nekoga onda daj i svoje ime i prezime pa opleti. To biH bilo fer zar ne?
StupskaBitanga

#5699 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

chakany wrote:Zašto više ne emituju filmski program ponedjeljkom oko 22h na FACE TV-u :?
Zato sto to nije bilo njihovo već Cinema tv Jasmina D. dok nije samostalno krenula u kablu. Face dobio koji film a Cinema tv vid promocije
karanana

#5700 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Veceras tekma. Jos jednom bravo za face! Super ste, donosite vedrinu i pokusavate koliko mozete u ovakvim vremenima i ovakvoj zemlji.
Locked