Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#5676 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo informacije iz treće ruke o novinama...

U Novu 2014 ulazimo sa računima iz prošle godine (decembarski) :izet:
semirsar

#5677 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:Evo informacije iz treće ruke o novinama...

U Novu 2014 ulazimo sa računima iz prošle godine (decembarski) :izet:
De ti :izet: njih, plati unaprijed :lol:
Nokian808

#5678 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Kazem ja gore, da na osnovu dostupne statistike, njih kolje vlastiti trio light paket jer skuplji paketi ne nude dovoljno da opravdaju svoju bitno visu cijenu. I onda poslije postovi koji samo potvrdjuju moju pretpostavku o light paketu kao najpopularnijem. Da budem iskren i ja od Nove Godine (ukoliko ne bude bitnih korekcija) sa tria+ odoh na light. Sta cu kad radim u realnim djelatnostima a trio+ je preskup za ono sto nudi a treba negdje kompenzirati poskupljenje vode i grijanja...
semirsar

#5679 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Nokian808 wrote:Kazem ja gore, da na osnovu dostupne statistike, njih kolje vlastiti trio light paket jer skuplji paketi ne nude dovoljno da opravdaju svoju bitno visu cijenu. I onda poslije postovi koji samo potvrdjuju moju pretpostavku o light paketu kao najpopularnijem. Da budem iskren i ja od Nove Godine (ukoliko ne bude bitnih korekcija) sa tria+ odoh na light. Sta cu kad radim u realnim djelatnostima a trio+ je preskup za ono sto nudi a treba negdje kompenzirati poskupljenje vode i grijanja...
Razmislja se o tome, i to pocesto, svaki put kad se sabiraju rezijski troskovi... Morat ce LOL nesto drasticno ponuditi da se zadrzi status quo, barem sto se mene tice. Inace, Trio+ kod mene radi odlicno a i podrska, mada sam rijetko imao potrebe za njima, je na nivou. :thumbup:
Sakazulu

#5680 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

A šta mogu povećati barem na 20 - 25 min telefonskog saobraćaja. Dodati broj HD kanala (ne sportskih i nekih lijevodesnih), naravno više brzine D/U nisu na odmet, neku aplikaciju za smart telefone za gledanje tv kanala na mobu preko wifi... Ima tu dosta ideja...
neki

#5681 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

definitivno im treba aplikacija za gledanje tv-a preko interneta...kompjutera i mobitela. Konkurencija to vec odavno ima a lol spava, mada bi to mogli ostvariti sa minimum sredstava a efekti bi bili ogromni
semirsar

#5682 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Kao sto rekoste, ideja ima, a volje... vidjecemo :mrgreen:
Ne zaboravite, i oni ovo citaju, pa sam siguran da ce nesto uraditi, samo kad, vidjecemo. Konkurencija ne miruje. :thumbup:
Sakazulu

#5683 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Samo da ne urade ovo što sad nabrajamo onda kad konkurencija krene sa nekim drugim novijim forama..., pa ćemo opet biti u zaostatku!
Naslovnica

#5684 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Daj neka prvo srede ovo što sada imamo - timeshift/snimalicu - koja je, blago je reći, IRITANTNA i puna bugova.
The BEN10

#5685 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Sakazulu wrote:A šta mogu povećati barem na 20 - 25 min telefonskog saobraćaja. Dodati broj HD kanala (ne sportskih i nekih lijevodesnih), naravno više brzine D/U nisu na odmet, neku aplikaciju za smart telefone za gledanje tv kanala na mobu preko wifi... Ima tu dosta ideja...
Iskreno se i ja nadam nečemu sličnom. Inače, pomalo razmišljam o TM kojeg imam mogućnost uvesti...
Sakazulu

#5686 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Naslovnica wrote:Daj neka prvo srede ovo što sada imamo - timeshift/snimalicu - koja je, blago je reći, IRITANTNA i puna bugova.
A nije samo to problem... Ali eto ko može i ima volje, zamjena za snimalicu je direktni pipeline na neki torrent i nema ni reklama, gledaš kad hoćeš i koliko hoćeš :wink:
The BEN10 wrote:
Sakazulu wrote:A šta mogu povećati barem na 20 - 25 min telefonskog saobraćaja. Dodati broj HD kanala (ne sportskih i nekih lijevodesnih), naravno više brzine D/U nisu na odmet, neku aplikaciju za smart telefone za gledanje tv kanala na mobu preko wifi... Ima tu dosta ideja...
Iskreno se i ja nadam nečemu sličnom. Inače, pomalo razmišljam o TM kojeg imam mogućnost uvesti...
Jesu li nešto nedavno spominjali u novom vlasniku, pa će ta promjena učiniti korak naprijed za TM?
Naslovnica

#5687 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Radi li kod vas opcija "pauziranje kanala"?!
Recimo, gledam film, pauziram ga na 5 min, vratim se, pustim da teče tamo gdje sam stao - NIŠTA.
Ili zablokira, ili me prebaci na neki drugi kanal, ili nešto treće?!
Da li je do mene ili do LoL-a?!
Nokian808

#5688 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Pauza u snimalici je nekad radila ali u ovoj novoj i "unapredjenoj" snimalici ne radi...
Sakazulu

#5689 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma ne radi ništa kako treba osim promjene kanala :izet:
hipija

#5690 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by hipija »

Ja ne znam koja je svrha one kancelarije Logosofta u Zenici? Ne znam da li pored BHT i Telemacha imaju 10 korisnika. Niti imaju namjeru da nesto urade u skorije vrijeme. Ona 2 momka koji rade u kancelariji vec 2-3 godine ponavljaju kako se nesto radi, ali slabo brate
Qler

#5691 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ima limigdje, ikakvo uputstvo za ovaj daljinskimod airties hd stb sto daju. Stvarno bi volio da ne moram koristiti dva daljinska non stop, a nigdje uputstva kako da programiram ovo cudo...
semirsar

#5692 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Qler wrote:Ima limigdje, ikakvo uputstvo za ovaj daljinskimod airties hd stb sto daju. Stvarno bi volio da ne moram koristiti dva daljinska non stop, a nigdje uputstva kako da programiram ovo cudo...
http://www.lol.ba/v4/userfiles/SuperTV/ ... irTies.pdf
Mere bit' to. a mere bit' jok... pogledaj, mene mrzi jer neJmam taj, vec Amino :mrgreen:
afannedim

#5693 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Dajte ubacite nešto drugo umjesto NOVETV bezveze onop obavještenje držite i SLO isto neradi mjesec i više i umjesto njega neki drugi kanal.
bankok

#5694 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Bitno da su oni tacni u slanju sms poruka za napomenu o placanju racuna..to im radi bez greske i redovno :lol:
Firma koja zaposljava nekvalifikovane rodjake, prijatelje, rodbinu itd. nije ni zaluzila da postoji, prije sam LoL postovao i smatrao ih ogledalom uspijesnog poslovanja sad ih gledam kao jednu prciju...ovo sto trenutno rade i kako rade jedino se moze oznaciti sa tablicom ZAOBILAZITI U SIROKOM LUKU..Mozda zvuci malo pretjerano ali nazalost je tako trenutno, sami su sebi iskoplali jamu, sto trazis to i dobijes..Damir i svi uposleni moraju da znaju i da shvate da ljudi nisu ovce i da ih se ne moze do vijeka sisati i guliti, na kraju krajeva to ce i shvatiti kad zavrse na birou za nezaposljavanje, ne znaju da cijene i cuvaju ono sto imaju..posao. :metla:
nino90

#5695 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

ne kontam o cemu pricate, imam internet s njim bas rijetko problema ima
Super tv, istina u posljednje vrijeme znao jepraviti porblema ali uglavno je sve ok, i telefon ne pravi probleme
TV ponuda je u poredjenju sa ostalima odlicna.
zgembudin

#5696 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zgembudin »

Ja sam 2.5 godine bio na LOL i zbog selidbe morao preci na Telemach.

Citav taj vaqat nisam imao nikakvih radikalnih problematika, odlicno iskustvo sa njihovom podrskom i overall prezadovoljan.

Na Telemach redom set sranja. Prvo sto su na TV iskljuceni haman svi kanali koje sam na LOL pratio.

Internet gubi pakete k'o abdest i rijetke su situacije da nema nekih problema.

Prestao sam da brojim visesatne prekide konekcije i nemogucnost da uopste kontaktiram njihov support.

Dakle ovo je prvi put da sam pomislio i bihnet-u kao opciji za ISP...
Naslovnica

#5697 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

hube wrote:
bankok wrote:Bitno da su oni tacni u slanju sms poruka za napomenu o placanju racuna..to im radi bez greske i redovno :lol:
Firma koja zaposljava nekvalifikovane rodjake, prijatelje, rodbinu itd. nije ni zaluzila da postoji, prije sam LoL postovao i smatrao ih ogledalom uspijesnog poslovanja sad ih gledam kao jednu prciju...ovo sto trenutno rade i kako rade jedino se moze oznaciti sa tablicom ZAOBILAZITI U SIROKOM LUKU..Mozda zvuci malo pretjerano ali nazalost je tako trenutno, sami su sebi iskoplali jamu, sto trazis to i dobijes..Damir i svi uposleni moraju da znaju i da shvate da ljudi nisu ovce i da ih se ne moze do vijeka sisati i guliti, na kraju krajeva to ce i shvatiti kad zavrse na birou za nezaposljavanje, ne znaju da cijene i cuvaju ono sto imaju..posao. :metla:
Logosoft je uzeo prevelik zalogaj sa uvođenjem vlastite xDSL infrastrukture. U početku je sve bilo divno i krasno ali jednostavno su se izgubili na tržištu. Imaju previše mali broj korisnika da bi im se poslovanje isplatilo. Bežični sistem umjesto da nadograde sa 802.11b na CDMA standard ili čak da počnu da rade na GSM-u, oni su ga jednostavno ugasili. Kablovski internet je ugašen već nekoliko godina. Ovo što im je ostalo je jednostavno neisplativo i pitanje je vremena kada će Telibečirević prodati Logosoft nekom velikom igraču.
I meni se čini da je LoL poodavno bio na vrhuncu, i da već odavno idu lagano nizbrdo.
Samo čekam da pročitam jedan dan kako je neki od velikih igrača kupio LoL.
:sad:
Sakazulu

#5698 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo po političkom sistemu kupovanja propalih firmi, ja nudim 1 KM za LOL kompaniju! - ako može u certifikatima?
Naslovnica

#5699 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Sakazulu wrote:Evo po političkom sistemu kupovanja propalih firmi, ja nudim 1 KM za LOL kompaniju! - ako može u certifikatima?
Dajem 2km, u kešu!
8-)
StupskaBitanga

#5700 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

sada kada HT kupi Telekom Slovenije u BiH će biti vlasnik Blic.neta i manjinski u HT Mostar. Eto nek kupe i LOL i Eronet i biće im zaokružena komplet BiH
Post Reply