Nisrin wrote:I ja bih svasta rekla za ovajk GRAS ali zar vrijedi vise, prave su GNJIDE svi u tom GRASu...stvarno mi je zao sto nemaju plate, regresa, toplog obroka, ali nemaju ni mnogi drugi pa sad bi mozda svi trebali izaci i blokirati grad?!
Cim smo nezadovoljni idemo blokada grada da drugi ispastaju...
Nejasno mi je kako im doopustaju, vozila i cijeli GRAS su VLASNISTVO DRZAVE I GRADA, a ne pojedinaca seljobera iz GRASa, zasto im svima ne daju otkaze? DOvedu nove vozace i jednostavno ih PRISILNO ne otjeraju ispred zgrade GRASa, zasto ih ne tuze sve redom, ove koji nece da rade, nek idu na biro gdje je 500 000 drugih...I kako nema neko iznad GRASa da jednostavno naredi i pusti u pogon sva ta vozila, zar sacica GRASOvaca moze drzati takav monopol u Sarajevu, glavnom gradu BiH...
Vidim, ozbiljni su, a Vlada nece da im popusti kao dosad...ministar je obezbijedio 10ak autobusa sutra za grad koji broji preko pola miliona stanovnika i to naravno, samo po glavnim saobracajnicama, iako vecina gradjana ovog grada zivi PO BRDOVITIM PODRUCJIMA!
Uvijek sve udara po ledjima gradjana, dokle vise, stoka smo, a nema cobana koji ce nas motivirati i malo osvijestiti pa da dignemo i mi glas i izadjemo masovno i blokiramo sve!
Evo kako ja vidim sumu činjenica - pa vidite:
1. Grasovci imaju bezobrazno visoke plate,
2. Imaju okretan sindikat,
3. Previše im se popušta,
Krivica za stanje u GRAS-u i inače čitavoj BiH, a ne samo Kantonu Sarajevo, je politika "lako ćemo", "neka se oni iz sljedećeg mandata pobrinu o tome", tako je i sa kreditom MMF-a i sa svim ostalim što će nas tek poklopiti.....
Mase nasjedaju na trikove spominjanja isključivo SDA kao krivca - ne prihvatam to, bukvalno svi su imali priliku promjeniti nešto biti dio rješenja a ne problema, svaka stranka - i šta su svi uradili - NIŠTA ! I kada su u prilici da urede nešto - samo gledaju da gurnu nekoga drugoga jer eto - nepopularan je to potez i tako se problemi guraju pod tepih, i guraju i guraju....
Konkretno, štrajk protivzakonit, ne održava se 70% linija ? - Nema problema, ima pendrek, marica, pritvor, gubitak radnog mjesta..... Hoćeš dalje da se buniš i da izvoljevaš, imaš samo još veći problem sa državom i državnim aparatom.....
Jel treba stečaj i stečajni upravnik, malo, reorganizacije stečajnog dužnika ? Dođe stečajni upravnik podjeli oko 900 otkaza reorganizira dužnika i rješeno.....
Na strani vlade imam iznjeti masu prigovora - Trolejbuski saobraćaj do Vogošće, do Bjelava, gdje je zapelo ? Tramvaj do Hrasnice ? Šta se čeka ?